Προς το περιεχόμενο

Sony 55'' XE9005 vs Lg 55'' B7/C7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εγω πηρα την C7 Black Friday ημουν αναμεσα σε XE9005 και C7 θεωρω την Oled μονοδρομο και παιζω και πολυ gaming απλα το μονο που πρεπει ειναι να προσεξεις πως θα της φερθεις να μην παιζει 24ωρες συνεχομενα

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Απλά ως PC monitor για αρκετές ώρες κάθε μέρα θα έχεις τη στατική taskbar στο κάτω μέρος της οθόνης και με το σερφάρισμα τις επάνω μπάρες του browser.

Και αν χρησιμοποιείς οποιοδήποτε πρόγραμμα για αρκετές ώρες, έχεις και εκεί στατικά στοιχεία.

Στο rtings θεωρούνε τις B7/C7 εξαιρετικές TV για PC monitor, ενώ ταυτόχρονα παραδέχονται ότι δεν ξέρουν τί παίζει με το μόνιμο burn in σε βάθος χρόνου.....

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, panther_512 είπε

Απλά ως PC monitor για αρκετές ώρες κάθε μέρα θα έχεις τη στατική taskbar στο κάτω μέρος της οθόνης και με το σερφάρισμα τις επάνω μπάρες του browser.

Και αν χρησιμοποιείς οποιοδήποτε πρόγραμμα για αρκετές ώρες, έχεις και εκεί στατικά στοιχεία.

Στο rtings θεωρούνε τις B7/C7 εξαιρετικές TV για PC monitor, ενώ ταυτόχρονα παραδέχονται ότι δεν ξέρουν τί παίζει με το μόνιμο burn in σε βάθος χρόνου.....

Σορρυ αλλα δεν εχω καταλαβει κατι οταν λες για pc gaming θα βαλεις στην 55 το pc ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το PC είναι μόνιμα συνδεδεμένο σε TV από το 2006.

Το σαλόνι είναι το playroom μου.

Ήμουνα με την 40άρα Samsung, μετά την αντικατέστησα με την 50άρα Sony, η Sony κάηκε στα 2,5 χρόνια και επιστρέψαμε στην αθάνατη Samsung.

Τώρα θα πάρω 55άρα και δίπλα θα έχω την 40άρα για απλή τηλεόραση. Αυτή τη στιγμή είμαι με την 40άρα για PC monitor και μία 32άρα Samsung για TV.

Επεξ/σία από panther_512
Δημοσ.

Σκέφτομαι να αγοράσω μία LG B7. Πιστεύετε αξίζει να περιμένω μέχρι να βγει η καινούρια σειρά μπας και πέσουν οι τιμές Ή να πάρω τώρα στα 1350ε(με 20% επιστροφή με κάρτα τράπεζας)?

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, panther_512 είπε

Το PC είναι μόνιμα συνδεδεμένο σε TV από το 2006.

Το σαλόνι είναι το playroom μου.

Ήμουνα με την 40άρα Samsung, μετά την αντικατέστησα με την 50άρα Sony, η Sony κάηκε στα 2,5 χρόνια και επιστρέψαμε στην αθάνατη Samsung.

Τώρα θα πάρω 55άρα και δίπλα θα έχω την 40άρα για απλή τηλεόραση. Αυτή τη στιγμή είμαι με την 40άρα για PC monitor και μία 32άρα Samsung για TV.

Δεν ξερω για pc gaming αν η sony θα ειναι καλη αν μου ελεγες για ps4 οκ αλλα για pc δεν ειμαι σιγουρος .

Δημοσ.

Τί είναι αυτό που σε προβληματίζει για χρήση ώς PC monitor?

Tα χρώματα τα δείχνει σωστά, το input lag είναι χαμηλό. Δεν είναι 15msec που είχε η προηγούμενη Sony που είχα, αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα δικά μας.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, panther_512 είπε

Τί είναι αυτό που σε προβληματίζει για χρήση ώς PC monitor?

Tα χρώματα τα δείχνει σωστά, το input lag είναι χαμηλό. Δεν είναι 15msec που είχε η προηγούμενη Sony που είχα, αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα δικά μας.

Για αυτον ακριβος τον λογο οτι σε αυτη πρεπει να ειναι κοντα στα 32ms και δεν ξερω τι παιζεις :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

30msec είναι νορμάλ input lag, ακόμα και για competitive gaming. Σε σχέση με τα 20msec της LG δεν καταλαβαίνεις τη διαφορά.

Σε 60fps gaming, ένα καρέ (frame) διαρκεί 16,6msec, οποτε η διαφορά μεταξύ των τηλεοράσεων είναι οριακά κάτω του ενός frame.

Επεξ/σία από panther_512
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, panther_512 είπε

30msec είναι νορμάλ input lag, ακόμα και για competitive gaming. Σε σχέση με τα 20msec της LG δεν καταλαβαίνεις τη διαφορά.

Σε 60fps gaming, ένα καρέ (frame) διαρκεί 16,6msec, οποτε η διαφορά μεταξύ των τηλεοράσεων είναι οριακά κάτω του ενός frame.

δεν ξερω σαν tv ξερω οτι ειναι σουπερ στα παιχνιδια σε pc δεν την εχω δει και δεν ξερω αν μπορει να ακολουθησει μια καλη καρτα γραφικών :( μην εχεις θολούρες και σπασίματα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μήν μπερδεύεις το input lag με το motion handling.

Στο motion handling η Sony είναι κορυφαία (για LCD), ενώ το ελαφρύ motion blur των LCD, πιό πολύ βοηθάει στο gaming, παρά λειτουργεί αρνητικά.

Λάβε υπόψην ότι πολλά παιχνίδια έχουν επίτηδες motion blur για να καλύπτουν τυχόν μικροδιακυμάνσεις στο framerate και να μειώνει το stuttering.

Αντίθετα στις OLED,  με την near perfect απόκριση εικόνας, υπάρχει εμφανές stuttering σε κινούμενη εικόνα χαμηλού framerate (gaming σε χαμηλό framerate, ταινίες στα 24frames)

For reference,  αυτη στιγμή κάνω gaming σε LCD του 2006 απροβλημάτιστα.....

Επεξ/σία από panther_512
Δημοσ.
13 ώρες πριν, panther_512 είπε

Μήν μπερδεύεις το input lag με το motion handling.

Στο motion handling η Sony είναι κορυφαία (για LCD), ενώ το ελαφρύ motion blur των LCD, πιό πολύ βοηθάει στο gaming, παρά λειτουργεί αρνητικά.

Λάβε υπόψην ότι πολλά παιχνίδια έχουν επίτηδες motion blur για να καλύπτουν τυχόν μικροδιακυμάνσεις στο framerate και να μειώνει το stuttering.

Αντίθετα στις OLED,  με την near perfect απόκριση εικόνας, υπάρχει εμφανές stuttering σε κινούμενη εικόνα χαμηλού framerate (gaming σε χαμηλό framerate, ταινίες στα 24frames)

For reference,  αυτη στιγμή κάνω gaming σε LCD του 2006 απροβλημάτιστα.....

Ξερω τι λεω απλα δεν ξερω αν το εχεις δει εσυ :P  battlefied 1 σε 1050 ti στο γραφειο σε i3 7100 κανεις δεξια κανεις αριστερα ολα οκ :) sony XE9005 στο σαλονι με ps4 παλι battlefied 1 :(  αμα κανεις τα ιδια θα νομιζεις οτι εχεις μυωπία :(  δεν εχω βαλει το pc εκει για να δω τι θα κανει ,γιαυτο και σου λεω οτι με pc δεν ειμαι σιγουρος πριν με 46 samsung δεν το εκανε τοσο εντονα :( και την εχω καλιμπραρι και για gaming ;)

Δημοσ.

Κάτι άλλο παίζει με αυτό που λές. Ή έχει να κάνει με το συγκεκριμένο παιχνίδι στο PS4 ή με κάποια ρύθμιση. Να φανταστείς η ΧΕ9005 υποστηρίζει σήμα 1080p/120Hz για το PC.

Don't worry, είμαι βέβαιος ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Με την 50W656 που είχα πρίν, ήμουν απίστευτα ικανοποιημένος, και είναι κατώτερη τηλεόραση της XE9005.

Σε κάθε περίπτωση, έκανα την παραγγελία μου και αναμένω να δώ πότε θα μου την φέρουν σπίτι. Τελικά 150 ευρώ η επέκταση εγγύησης, στα 4 χρόνια παρακαλώ. Ελλάδα το public δίνει δώρο 5ετη εγγύηση.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, panther_512 είπε

Κάτι άλλο παίζει με αυτό που λές. Ή έχει να κάνει με το συγκεκριμένο παιχνίδι στο PS4 ή με κάποια ρύθμιση. Να φανταστείς η ΧΕ9005 υποστηρίζει σήμα 1080p/120Hz για το PC.

Don't worry, είμαι βέβαιος ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Με την 50W656 που είχα πρίν, ήμουν απίστευτα ικανοποιημένος, και είναι κατώτερη τηλεόραση της XE9005.

Σε κάθε περίπτωση, έκανα την παραγγελία μου και αναμένω να δώ πότε θα μου την φέρουν σπίτι. Τελικά 150 ευρώ η επέκταση εγγύησης, στα 4 χρόνια παρακαλώ. Ελλάδα το public δίνει δώρο 5ετη εγγύηση.

Ωραια με το καλο :) κανε τα τεστ και πες μου ,και πες μου και τι ρυθμίσεις θα βαλεις για το gaming ;)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για gaming θα ξεκινήσω με τις ρυθμίσεις του rting και από κεί και πέρα βλέπουμε τί θέλει το PC και τί το PS4 Pro.

Στο PC θέλω πολύ να δώ αν θα καταφέρω με την 980Ti να δώ κάνα παιχνίδι σε 1080p/120fps.

To βασικό είναι να μου έρθει μία TV χωρίς προβλήματα (ανομοιομορφίες πάνελ, καμένα πίξελς κλπ) και τα υπόλοιπα τα βλέπουμε.

Επεξ/σία από panther_512
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...