panther_512 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Μετά από την 50άρα μου Sony που χάλασε το πάνελ στα 2,5 χρόνια, προσπαθώ να αποφασίσω να ξαναδώσω λεφτά για τηλεόραση. Το προσπαθώ να αποφασίσω το λέω, διότι έχω μία 40άρα Samsung LE40R84B του 2006, η οποία από τότε μέχρι τώρα δουλεύει κάθε μέρα απροβλημάτιστα. Απλά είναι ανάλυσης 1360Χ768, και την χρησιμοποιώ ώς μόνιτορ PC από 2,5 μέτρα απόσταση. Η χρήση της TV θα είναι αποκλειστικά PC / gaming console monitor. Δυστυχώς η Samsung μας τα έχει χαλάσει με τη σειρά QLED 2017, οπότε μετά από ατελείωτη έρευνα κατέληξα στις SONY 55'' XE9005 και την LG OLED 55'' B7 ή C7. Στην Κύπρο η SONY έχει 1400 ευρώ (ίδια τιμή με Ελλάδα) και η LG C7 2100 (300 ευρώ καπέλο). H B7 έχει 1900 με δώρο ένα XBOX One S (αδιάφορο για μένα). Στο rtings.com έχουν την SONY ώς την καλύτερη all around mid range τηλεόραση για το 2017 και την Β7 ως την καλύτερη γενικά. Η LG Β7/C7 είναι OLED με ότι συνεπάγεται αυτό σε ποιότητα εικόνας, αλλά και τον πονοκέφαλο του Image Retention και Burn in. Nα πώ την αλήθεια, λόγω της προηγούμενης εμπειρίας μου με τη Sony, ήθελα να πάω στην LG, αλλά στο avforums διαβάζω ότι τα panel της C7 έχουν στην πλειοψηφία τους προβλήματα banding και ανομοιομορφίας. Ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος γνώστης εδώ πέρα που έχει καλύτερη άποψη περι του συγκρητικού αυτού μεταξύ των δύο μοντέλων. Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου 2018 από panther_512
darkman Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2018 Καλησπερα να σου πω για αρχη οτι συγκρίvεις δυο διαφορετικές τεχνολογίες η Sony δεν ειναι Oled ,σιγουρα η Oled ειναι οτι καλυτερο μπορεις να παρεις ,αλλα η SONY 55'' XE9005 που εβαλες (δεν ξερω αν το εκανες κατα λαθος ) ισως ειναι η μονη που μπορει να της κοιταξει καταματα και μερικες να της πατήσει κιολας ειναι οτι ποιο καλο μπορεις να παρεις σε αυτα τα λεφτα για το 2017 εχει ενα μαυρο που μονο σε καλες Oled θα το βρεις ιδικα για την Lg b7 εχω μεγάλες αμφιβολίες οτι ειναι καλύτερη απο την sony το μονο μελανό σημείο της ειναι οτι στο gaming δεν εχει τοσο καλη απόκριση ( εχει καλη αλλα οχι τοσο πχ οπως μια samsung ) αν παρεις την SONY 55'' XE9005 ειμαι σιγουρος οτι θα την χαρείς σαν να ειχες oled 1
martin27 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2018 την ειδα απο κοντα την συγκεκριμενη sony σε καταστημα και δεν με εντυπωσειασε σε σχεση με την mu 8002 της samsung ηταν εμφανης οι διαφορες τους .Απογοητευτικα λιγο γιατι ψαχνω tv με android και η sony σε αυτη την κατηγορια ειναι μονοδρομος,αλλα τελικα τεινω προς την 8002.
Rebel21 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Υπάρχει διαφορά του value for money και του best off. Η xe9000 είναι το best value for money του 2017 όπως ήταν η ks8000 το 2016. Τι σε ενόχλησε στην σειρά q? Αν εξαιρέσεις την τιμή τους είναι γενικά αξιόλογες τηλεοράσεις που βελτιώθηκαν πολύ στην πορεία. Από εκεί και πέρα η xe9000 είναι απλά μια αξιόλογη τηλεόραση με ένα Basic full array 20 ζωνών. Δεν υπάρχει σύγκριση με oled c7 όπως δεν υπάρχει και σύγκριση με την edge led sony xe9300 σε απόδοση. Από εκεί και πέρα μέχρι και πέρσι θα ήμουν αρνητικός απέναντι στις oled φέτος όμως τα πράγματα δείχνουν λίγο καλύτερα για την σειρά b7. Ο χρόνος θα δείξει. Σε καμία περίπτωση δεν θα στην πρότεινα για χρήση pc μόνιτορ. Το image retention δεν αντέχετε πραγματικά. Οπότε φίλε μου πάνθηρα βάλε κάτω τα μειονέκτημα της κάθε τεχνολογίας και την διαφορά τιμής και κάνε την επιλογή. Όπως και να έχει η xe9000 αν εξαιρέσεις την επεξεργασία εικόνας δεν μπορεί να συγκριθεί με την c7 γιατί απλά είναι άλλη κατηγορία(εκτός βέβαια των διαφόρων λόγο τεχνολογίας panel) , από εκεί και πέρα η oled έχει τα δικά της προβλήματα τα οποία είναι από μόνα τους έναν λόγος να την απορρίψεις, κάποια τα είπες και μόνος σου. Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου 2018 από Rebel21
panther_512 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Κοίταξε, αναφορικά με τις Samsung, εγώ διάβασα τα παρακάτω στο rtings.com, το οποίο μου φαίνεται μελετημένο site: Αναφορά σε κείμενο The Sony X900E performs better than the MU8000 in almost every aspect. Αναφορά σε κείμενο The Samsung KS8000 is the predecessor to this year's Q7F. Surprisingly, it performs better than the new QLED TV in a lot of tests. Both contrast and peak brightness measure well above what the Q7F was able to output, especially in SDR. The Q7 does do better with color volume, and this does help with HDR content. However, it is impossible to justify the expense of the QLED TV over the previous model. Αναφορά σε κείμενο Sony's X930E 4k LED TV is one of their premium HDR TVs for 2017. It features some of the best picture quality we've seen on an LCD TV, and it gets exceptionally bright. It's one of the best TVs available this year, and compared to the Q8C, it's better in almost every way. Unless you plan on using your TV as a PC monitor where the curved design is useful, the X930E is a better choice. Αναφορά σε κείμενο Για την Q8C: The LG C7 is a 4k OLED TV that offers exceptional picture quality and great versatility thanks to its wide viewing angle, great motion, and low input lag. It's usually found a little cheaper than the Q8C and at that price, it's a complete no-brainer. Unless you absolutely want an LED TV, the LG C7 is a better TV. Οπότε με βάση τα παραπάνω, στα 1400/1500 ευρώ η ΧΕ9005 θεωρείται η καλύτερη τηλεόραση, και από πιό πάνω είναι η XE930 της Sony και οι B7/C7 της LG. Οπότε για PC monitor και μπόλικο gaming πού πάμε? Εσύ Rebel21 λές να διαγράψω τελείως τις OLED? PS: Δυστυχώς βλέπω ότι η XE930 παρόλο που την βρήκα τελικά Κύπρο μας τα χαλάει στο input lag. Οπότε μένουμε με τις τηλεοράσεις που ανέφερα στο πρώτο πόστ Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου 2018 από panther_512
Rebel21 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2018 Καταρχήν το rtings δεν είναι και τόσο αμερόληπτο όσο πιστεύουν οι περισσότεροι αλλά δεν είναι ώρα να το αναλύσουμε. Σίγουρα η xe9000 είναι καλύτερη τηλεόραση από την mu8000 αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι καλύτερη από την q8. Η σειρά q εκτός από υψηλή τιμή μπορεί να χάνει σε κάποια test από την περσινή ks αλλά σε γενική απόδοση με όλα τα updates η q8 είναι ελαφρώς καλύτερη από την περσινή σειρά qled ks8000/9000.Γενικά όμως όσοι πήραν πέρσι ks σειρά με τις τιμές (1000-1200)που έπαιξαν σίγουρα πρέπει να θεωρούν τους εαυτούς τους πολύ τυχερούς. Οι φετινές q γενικά χάνουν λόγο υψηλής τιμής. Οπότε όπως είπες overall καλύτερη επιλογή είναι η xe9000 στα 1400 ευρώ. Για περισσότερα χρήματα αλλάζει το πράγμα. Προσωπικά θεωρώ απαγορευτική την χρήση oled σαν monitor λόγο του retention αλλά και ότι αυξάνεις πολύ το ενδεχόμενο burn in. Στο gaming θα έχεις retention εξίσου κουραστικό τουλάχιστον για εμένα αλλά όχι την ίδια επικίνδυνοτητα για burn in. Τα υπόλοιπα προβλήματα της τεχνολογίας είναι Colour banding/posterization, near black crash κλπ τα οποία σε καμία περίπτωση δεν είναι απαγορευτικά σε σχέση με μία lcd που έχει και αυτή τεράστια δικά της προβλήματα.
panther_512 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Πάντως το rtings πέρσι ήταν all about Samsung και τη σειρά KS. Για την Q8 των 2500 ευρώ λένε ότι η XE930 των 1900 είναι καλύτερη.... Βέβαια η ΧΕ930 με 40msec και πάνω input lag δεν πάει πουθενά. Οπότε, αν θεωρήσουμε το Image Retention και το ρίσκο του μόνιμου burn in απαγορευτικό παράγοντα, η ΧΕ9005 φαίνεται μονόδρομος. Βέβαια και αυτή η TV έχει τα προβλήματά της, για παράδειγμα σε σήματα 50hz, όπου επαναλαμβάνει 2 frames κάθε φορά που αλλάζει η εικόνα (πχ αλλαγή κάμερας σε αγώνα). Ευτυχώς το Game mode λύνει το πρόβλημα.... Ελλάδα το public δίνει δώρο σε όλες αυτές τις TVs 5ετή εγγύηση. Εδώ θα πρέπει να σκάσουμε 300άρα για επέκταση στα 5 έτη... Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου 2018 από panther_512
Rebel21 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, panther_512 είπε Πάντως το rtings πέρσι ήταν all about Samsung και τη σειρά KS. Για την Q8 των 2500 ευρώ λένε ότι η XE930 των 1900 είναι καλύτερη.... Βέβαια η ΧΕ930 με 40msec και πάνω input lag δεν πάει πουθενά. Οπότε, αν θεωρήσουμε το Image Retention και το ρίσκο του μόνιμου burn in απαγορευτικό παράγοντα, η ΧΕ9005 φαίνεται μονόδρομος. Βέβαια και αυτή η TV έχει τα προβλήματά της, για παράδειγμα σε σήματα 50hz, όπου επαναλαμβάνει 2 frames κάθε φορά που αλλάζει η εικόνα (πχ αλλαγή κάμερας σε αγώνα). Ευτυχώς το Game mode λύνει το πρόβλημα.... Ελλάδα το public δίνει δώρο σε όλες αυτές τις TVs 5ετή εγγύηση. Εδώ θα πρέπει να σκάσουμε 300άρα για επέκταση στα 5 έτη... Πέρσι δεν υπήρχε ανταγωνισμός, η samsung έπαιζε μόνη της. Η τιμή της q8 είναι εκτός πραγματικότητας αλλά και στην ίδια τιμή να ήταν η xe9300 είναι συνολικά καλύτερη τηλεόραση. Το ίδιο θέμα με imput lag είχε και η περσινή εξαιρετική κατά τα άλλα xd930. Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου 2018 από Rebel21 1
CHG7 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Πριν λίγους μήνες πήρα την lg 55b7. Ήμουν ανάμεσα σε αυτή και την 65’ xe9000 αλλά εφόσον μπορώ να την έχω σε απόσταση <2m προτίμησα την oled (ήταν και σε προσφορά στα 1499). Ήμουν τυχερός μάλλον και η ομοιομορφία του πάνελ ειναι τέλεια και ενώ προσπάθησα δεν είδα color banding. Σε ποιότητα εικόνας ειναι οτι καλύτερο μπορείς να αγοράσεις μιας και όλες οι oled έχουν το ίδιο πάνελ. Και η xe9000 έχει παρα πολυ καλή εικόνα βέβαια αλλά σε καμία περίπτωση την αντίθεση της oled με το απόλυτο μαύρο. Στη θέση σου για χρήση και ως pc monitor θα έπαιρνα την Sony χωρίς 2η σκέψη απλά και μόνο λόγω image retention και για τον φόβο του burn in. (Εγώ την έχω αποκλειστικά για ταινίες/Netflix και δεν παρατήρησα ποτε retention). Επίσης, δεν ξέρω για gaming βέβαια, αλλά για ταινίες στα 2,5m θα πήγαινα σε 65’ Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου 2018 από CHG7 1
panther_512 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Νομίζω 65 ίντζες είναι too much... Μετά δεν θα χωράει η 40άρα στο ίδιο έπιπλο (έχω 2 TVs τη μία δίπλα στην άλλη) Με την 50άρα Sony πρίν καεί ήμουν απόλυτα ικανοποιημένος, απλά δεν με χαλάει να πάω λίγο πιό πάνω. Από την άλλη, η 65άρα ΧΕ9005 έχει 2200 - 2400 στην Κύπρο, ένα χιλιάρικο επάνω από την 55άρα..... Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου 2018 από panther_512
bill7 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Επειδή έχω αντίστοιχο δίλημμα χθες και σήμερα πήγα μια βόλτα στα μαγαζιά. Μετά λύπης μου παρατήρησα ότι στο στοκ του πλαισίου παίζει μια oled με έντονα καψίματα στο πάνελ και στο public του συντάγματος μια oled πάλι με έντονο burn in. Εκθεσιακές βραβεία και οι δύο, αλλά όταν σε δέκα oled που είδα, βρήκα δύο με αυτό το πρόβλημα, δεν θέλω να μπω σε διαδικασία να ρισκάρω να κλαίω σε δύο τρία χρόνια το 1500αρι που έχει τώρα η b7 εδώ στην Ελλάδα, ή έστω να με αγχώνει για το τι δείχνει η τηλεόραση και πόση ώρα είναι στο τάδε κανάλι. Οι ρουφιάνες έχουν μακράν την καλύτερη ποιότητα εικόνας, πραγματικά ασύγκριτη αλλά το ρίσκο νομιζω είναι και μεγάλο και υπαρκτό. Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2018 από bill7
panther_512 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Κοίταξε, μήν βασίζεσαι στις εκθεσιακές για να κρίνεις το θέμα του Burn in και των καμένων pixels. Σίγουρα η Oled σπίτι σου θα έχει καλύτερη μεταχείρηση. Αλλά ναί, χρειάζεται λίγο προσοχή για να την κρατήσεις σε καλή κατάσταση. Με αυτά και με αυτά, μάλλον θα προχωρήσω με την 55ΧΕ9005. Δεν ήθελα να ξαναδώσω λεφτά στη Sony για τηλεόραση μετά από το τραμπάκουλο με την προηγούμενη 50άρα, αλλά τί να κάνουμε? Θα τα σκάσουμε για την 5ετή εγγύηση και θα κάνουμε το σταυρό μας....
darkman Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, panther_512 είπε Κοίταξε, μήν βασίζεσαι στις εκθεσιακές για να κρίνεις το θέμα του Burn in και των καμένων pixels. Σίγουρα η Oled σπίτι σου θα έχει καλύτερη μεταχείρηση. Αλλά ναί, χρειάζεται λίγο προσοχή για να την κρατήσεις σε καλή κατάσταση. Με αυτά και με αυτά, μάλλον θα προχωρήσω με την 55ΧΕ9005. Δεν ήθελα να ξαναδώσω λεφτά στη Sony για τηλεόραση μετά από το τραμπάκουλο με την προηγούμενη 50άρα, αλλά τί να κάνουμε? Θα τα σκάσουμε για την 5ετή εγγύηση και θα κάνουμε το σταυρό μας.... Οταν βλεπεις την 55ΧΕ9005 οτι την βαζουν μαζι με της OLed αυτο δεν ειναι τυχαιο αν μπεις στο youtube θα βρεις βιντεο με το συγκεκριμένο μοντελο να το τεσταρουν μαζι με Oled και με το android που εχει μεσα αν ξερεις και λιγα πραγματα εκανες βιντεοκλαμπ μαζι και θα δεις και διαφορά και στο τηλεοπτικό σημα αν εχεις λεφτα θα βρεις καλυτερη, αλλα σε αυτα τα λεφτα οπως σου ειπα και πριν περνεις VFM και σε εικονα και σε τιμη . Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2018 από darkman
CHG7 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Οι εκθεσιακές oled δουλεύουν στο χειρότερο σενάριο. Τέρμα φωτεινότητα και συνέχεια ανοικτές και αν παίζουν και τηλεοπτικό σήμα έχουν και το στατικό λογότυπο, οπότε το burn in ειναι σίγουρο. Για σπίτι σε τυπική χρήση με λίγη προσοχή και να την αφήνεις να κάνει τον κύκλο «καθαρισμού» της δεν θα έχεις θέμα. Για pc monitor ειναι αρκετά επίφοβη. Εκει led δαγκωτό! Ίσως βέβαια προσωπικά να κοίταζα και την περίπτωση μιας καλής 34ρας ultrawide για το pc και με τα ρέστα μια απλή 55ρα 4K για την κονσόλα.
Rebel21 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, bill7 είπε Επειδή έχω αντίστοιχο δίλημμα χθες και σήμερα πήγα μια βόλτα στα μαγαζιά. Μετά λύπης μου παρατήρησα ότι στο στοκ του πλαισίου παίζει μια oled με έντονα καψίματα στο πάνελ και στο public του συντάγματος μια oled πάλι με έντονο burn in. Εκθεσιακές βραβεία και οι δύο, αλλά όταν σε δέκα oled που είδα, βρήκα δύο με αυτό το πρόβλημα, δεν θέλω να μπω σε διαδικασία να ρισκάρω να κλαίω σε δύο τρία χρόνια το 1500αρι που έχει τώρα η b7 εδώ στην Ελλάδα, ή έστω να με αγχώνει για το τι δείχνει η τηλεόραση και πόση ώρα είναι στο τάδε κανάλι. Οι ρουφιάνες έχουν μακράν την καλύτερη ποιότητα εικόνας, πραγματικά ασύγκριτη αλλά το ρίσκο νομιζω είναι και μεγάλο και υπαρκτό. Οι εκθεσιακές δεν είναι μέτρο σύγκρισης αφού οι περισσότερες έχουν ακραία χρήση. Όσο περισσότερο κρατάς ζεστή μία oled τόσο ποιο γρήγορα την καταστρέφεις, για αυτό οι εταιρείες προτείνουν να μην υπάρχει συνεχόμενη χρήση για ώρες. Εδώ είναι μια εκθεσιακη sony a1 μερικών μηνών που ανέβηκε πρόσφατα στο reddit. Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2018 από Rebel21 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα