Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα, εχω το συγκεκριμενο λαπτοπ toshiba l300-18d και μου εκανε κανονικα boot απο usb παλιοτερα. Προσφατα, βρηκα μια προσφορα σε ενα compal fl-90, οποτε πηρα το δισκο απο το toshiba και τον περασα στο καινουριο μου. 

Τωρα αντιμετωπιζω το εξης θεμα: 

εχω βαλει αλλο σκληρο δισκο στο toshiba και εχω δοκιμασει να περασω linux mint με τους εξης τροπους: universal usb installer, yumi, unetbootin, rufus ακομα και απλη εξαγωγη ειδωλου στο φλασακι. Το boot order ειναι σωστο με πρωτο το φλασακι, μετα σκληρο, μετα dvd και τελος το lan. Επιμενει να μπουταρει κατευθειαν στο lan. 

Εχω δοκιμασει αρκετα πραγματα απο το youtube αλλα οι περισσοτερες απαντησεις μιλανε για λαπτοπ μετα το 2012 που εχουν uefi και οχι bios, οποτε δεν εχω τις επιλογες. Να σημειωθει οτι εχω ενεργοποιησει και το legacy usb, πραγμα το οποιο δε βοηθαει.

Σε αλλα λαπτοπ το στικακι ειναι κανονικα bootable.

Παιζει να ξερει κανεις κανενα τροπο να το ξεκινησω απο το usb;

Δημοσ.

Με παιδεψε καμποσο σε ενα turbo x netbook,πολυ δυσχρηστο πραγματικα. Επρεπε να απενεργοποιησωτο uefi on shell boot, μπαινοντας και εκτελωντας σειρα εντολων σε μη παραθυρικο περιβαλλον. Σου παραθετω βιντεο μιας πιο υγιους εκφανσης που βρηκα,μεσω bios και οχι cmd (η δικη μου ηταν λιγο ακραια, αυτοσχεδιασα καμποσο)

Ελπιζω να βγει δουλεια.  Εξαλλου η compaq ειναι θυγατρικη της HP Οποτε θα εχει παρεμφερεις επιλογες και χειρισμους.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Sakeyz είπε

Με παιδεψε καμποσο σε ενα turbo x netbook,πολυ δυσχρηστο πραγματικα. Επρεπε να απενεργοποιησωτο uefi on shell boot, μπαινοντας και εκτελωντας σειρα εντολων σε μη παραθυρικο περιβαλλον. Σου παραθετω βιντεο μιας πιο υγιους εκφανσης που βρηκα,μεσω bios και οχι cmd (η δικη μου ηταν λιγο ακραια, αυτοσχεδιασα καμποσο)

Ελπιζω να βγει δουλεια.  Εξαλλου η compaq ειναι θυγατρικη της HP Οποτε θα εχει παρεμφερεις επιλογες και χειρισμους.

Δε θα δουλεψει ποτε :P Το δικο μου εχει bios και ουδεμια σχεση με uefi...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μηπως έχει καμιά παράμετρο στο bios που να ενεργοποιεί εκκινηση από το  lan ντε και καλά άσχετα από το boot order ;

Εχεις δοκιμάσει εκκίνηση από κάποιο cd ;

Aν μπορείς κάψε σε κάποιο δισκάκι το plop boot manager και δοκίμασε μέσω αυτού αν σου κάνει εκκίνηση από το usb .

Εχεις κάνει επαναφορά στις αρχικές ρυθμίσεις (default settings)  στο bios , αν όχι κάνε μία να δεις τι γίνεται ;

Δοκίμασε να περάσεις το μιντ βάζοντας το δίσκο στο άλλο λαπτοπ και μετά βαλτον στο toshiba να δεις αν μπουτάρει ....

Mάλλον θα έχεις δοκιμάσει σε διαφορετική από μια θυρα usb , αν όχι δοκίμασε ...

Δοκίμασε άλλο φλασάκι ή και άλλη διανομή (ετσι για δοκιμή ) αλλά μάλλον το στικάκι είναι το προβλημα ...

Μου έχει τύχει κι εμένα να μην αναγνωριζει το pc το στικάκι  ενώ σε άλλο υπολογιστή να λειτουργει κανονικά ...

Επεξ/σία από nik0laus
  • Thanks 1
Δημοσ.

Τελικα το θεμα ηταν το φλασακι. Μαλλον θα εχει θεμα με το γεγονος οτι ειναι usb 3.0. Με αλλο φλασακι που μου δανεισαν λειτουργει κανονικα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...