Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον για να εχετε μια ιδεα τι παιζει αφου ολοι λιγο πολυ ειμασταν με γνωσεις απο rεview.

Παρελαβα σημερα το πρωι με ACS.

H διαδικασια συναρμολογησης μου πηρε περιπου 30-40 λεπτα χωρις δευτερο ατομο.

Ποιοτικα θα εβαζα 9.5/10 και το 0.5 το χανει για τα πλαστικα που κρυβουν τον μηχανισμο στην πλατη δεξια και αριστερα..Δεν ειναι τοσο οτι ειναι πλαστικα αλλα με χαλασε λιγο που ενω φτιαχνεις ολοκληρη καρεκλα μεσα σε 30 λεπτα θες 5 λεπτα για να καταφερεις να βιδωσεις 2 βιδες...Aπο εκει και περα εινα ιτο μοναδικο part που δειχνει κακο ποιοτικα.

Ας περασουμε στα βασικα...

Προσωπικα μου εκατσε τελεια το μεγεθος της Ωmega(ειμαι 1.71 και 74 κιλα).

Η καρεκλα σε σχεση με Arozzi enzo που ειχα τα τελευταια 3 χρονια δεν εχει επαφη..Ξερω η μια εχει 150-180 ευρω και η αλλη τα διπλασια λεφτα αλλα το προσωπικο μου μετρο συγκρισης ειναι αυτο..Εχω κατσει και σε αλλες ακριβες καρεκλες αλλα οχι για πολλες ωρες ετσι ωστε να εχω αποψη.Η καρεκλα διμιουργγει μια αισθηση οτι σε αγκαλιαζει στα ποδια και στους ωμους,ειναι αρκετα σκληρη και δεν βουλιαζεις σε καμια περιπτωση μεσα αλλα ειναι πολυ πολυ ξεκουραστη...Θα ελεγα οτι ειναι σαν να μπαινεις σε ενα πολυ καλο καθισμα αυτοκινητου οσο αναφορα την σκληροτητα.Σε οποιον αρεσει η αισθηση του να βουλιαζει μεσα να μην μπει καν στην διαδικασια να σκεφτει για την συγκεκριμενη.Το καλυτερο part απο ολα ειναι οταν καθεσαι στην καρεκλα για 1-2 ωρες σερι και και λες ας δοκιμασω και τα μαξιλαρια....Εκει το πραγμα απογειωνεται κανονικα οσο αναφορα την στηριξει που σου παρεχει σε μεση και αυχενα.Πιο κατω εχω βαλει και μερικες φωτο απο κουτι parts και τα σχετικα..Ελπιζω να βοηθησα. :)

Photos

https://imgur.com/a/Y4jXK

• Like 8
  • Thanks 4
  • Απαντ. 112
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, 1.3power είπε

Λοιπον για να εχετε μια ιδεα τι παιζει αφου ολοι λιγο πολυ ειμασταν με γνωσεις απο rεview.

Ποιοτικα θα εβαζα 9.5/10 και το 0.5 το χανει για τα πλαστικα που κρυβουν τον μηχανισμο στην πλατη δεξια και αριστερα..Δεν ειναι τοσο οτι ειναι πλαστικα αλλα με χαλασε λιγο που ενω φτιαχνεις ολοκληρη καρεκλα μεσα σε 30 λεπτα θες 5 λεπτα για να καταφερεις να βιδωσεις 2 βιδες...Aπο εκει και περα εινα ιτο μοναδικο part που δειχνει κακο ποιοτικα.

Η καρεκλα σε σχεση με Arozzi enzo που ειχα τα τελευταια 3 χρονια δεν εχει επαφη..Ξερω η μια εχει 150-180 ευρω και η αλλη τα διπλασια λεφτα αλλα το προσωπικο μου μετρο συγκρισης ειναι αυτο..Εχω κατσει και σε αλλες ακριβες καρεκλες αλλα οχι για πολλες ωρες ετσι ωστε να εχω αποψη.Η καρεκλα διμιουργγει μια αισθηση οτι σε αγκαλιαζει στα ποδια και στους ωμους,ειναι αρκετα σκληρη και δεν βουλιαζεις σε καμια περιπτωση μεσα αλλα ειναι πολυ πολυ ξεκουραστη...Θα ελεγα οτι ειναι σαν να μπαινεις σε ενα πολυ καλο καθισμα αυτοκινητου οσο αναφορα την σκληροτητα.Σε οποιον αρεσει η αισθηση του να βουλιαζει μεσα να μην μπει καν στην διαδικασια να σκεφτει για την συγκεκριμενη.Το καλυτερο part απο ολα ειναι οταν καθεσαι στην καρεκλα για 1-2 ωρες σερι και και λες ας δοκιμασω και τα μαξιλαρια....Εκει το πραγμα απογειωνεται κανονικα οσο αναφορα την στηριξει που σου παρεχει σε μεση και αυχενα.Πιο κατω εχω βαλει και μερικες φωτο απο κουτι parts και τα σχετικα..Ελπιζω να βοηθησα. :)

Photos

Φιλε μου ελπιζω να μην το λαβεις ως κατι ασχημο για το υψος σου αλλα στο 1.71 (και στα 74 κιλα) σχεδον ολες οι καρεκλες θα σε καλυπταν (ακομα και η Enzo αν και καμια σχεση οντως θεωρω πως για το υψος σου ηταν μια χαρα).

Το θεμα ειναι τι γινεται για ατομα που ειναι 1.80....1.85....1.90.....Και με αρκετα περισσοτερα κιλα.....Καλως η κακως εκει φαινεται περισσοτερο η καρεκλα τοσο σε θεμα ποιοτητας αλλα και εργονομιας...

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Salvation81 είπε

Φιλε μου ελπιζω να μην το λαβεις ως κατι ασχημο για το υψος σου αλλα στο 1.71 (και στα 74 κιλα) σχεδον ολες οι καρεκλες θα σε καλυπταν (ακομα και η Enzo αν και καμια σχεση οντως θεωρω πως για το υψος σου ηταν μια χαρα).

Το θεμα ειναι τι γινεται για ατομα που ειναι 1.80....1.85....1.90.....Και με αρκετα περισσοτερα κιλα.....Καλως η κακως εκει φαινεται περισσοτερο η καρεκλα τοσο σε θεμα ποιοτητας αλλα και εργονομιας...

Μιλησα για υψος γιατι καποια μελη δεν ηξεραν αν επρεπε να πανε σε Titan η Ωmega.

Προσωπικα με χαλαει λιγο στις καρεκλες που ειναι για ψηλους και ογκωδεις οτι οταν τις κατεβαζω τερμα κατω νιωθω λιγο αβολα οτι δεν πατανε καλα τα ποδια μου κατω.Ηταν ενας απο τους λογους που δεν πηγα σε Titan γιατι ηταν 3-4 ποντους πιο ψηλη στο κατωτερο σημειο της και φοβηθηκα μην την πατησω. Και οχι εννοειται πως δεν το ελαβα ως ασχημο se forum ειμαστε για να ακουγονται αποψεις :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσφατα αγορασα την NEC Comfort 3 plus , συναρμολογημενη,την συστηνω,ειδικα αν εχετε τα κιλακια σας , η comfort 4 plus (που ειναι η απολυτως φτηνοτερη ) ειναι για πιο..λιτοδιαιτους.

Στην secret εκτος του οτι δεν μου αρεσει το κραυγαλεο design, ειδα στα reviews στο site της αρκετα μικροπαραπονα για την ποιοτητα φινιρισματος 

Στη NEC μου εκαναν πολυ καλη εντυπωση στην επικοινωνια,απολυτα επαγγελματιες.Ενδιαφερθηκαν να μου βρουν το σωστο μοντελο για την περιπτωση μου,μου εκαναν μια μικρη εκπτωση κτλ

Επεξ/σία από vagos789
  • Like 1
Δημοσ.

Ελεγα να παω να δω την comfort 4 plus αλλα διαβασα που λετε οτι θα καταργηθει και θα βγει νεο μοντελο.

Στο site βαση χαρακτηριστικων μου αρεσε καλυτερα η comfort 4 εναντι της 3.

Μου φανηκε οτι η 3 η μονη ουσιαστικη διαφορα ειναι το μαξιλαρακι της μεσης που παει μεσα εξω, αντι μονο πανω κατω οπως της 4. Επιπλεον η 3 εχει τη βασικοτατη ελλειψη οτι η εδρα δεν παει μπρος πισω οπως στην 4 (τουλαχιστον με βαση τα επισημα χαρακτηριστικα στο site της εταιρειας). Το θεωρω προσωπικα σημαντικο μειον, ιδιως οταν η 4 το εχει και ειναι και 30-35 ευρω φθηνοτερη.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, 1.3power είπε

Photos

Καλορίζικη !

Έκανες σωστή επιλογή καρέκλας γιατί εάν πήγαινες στην "Titan" μάλλον θα σου "έπεφτε κάπως μεγάλη".

1 ώρα πριν, vagos789 είπε

Προσφατα αγορασα την NEC Comfort 3 plus , συναρμολογημενη,την συστηνω,ειδικα αν εχετε τα κιλακια σας , η comfort 4 plus (που ειναι η απολυτως φτηνοτερη ) ειναι για πιο..λιτοδιαιτους.

Στην secret εκτος του οτι δεν μου αρεσει το κραυγαλεο design, ειδα στα reviews στο site της αρκετα μικροπαραπονα για την ποιοτητα φινιρισματος 

Στη NEC μου εκαναν πολυ καλη εντυπωση στην επικοινωνια,απολυτα επαγγελματιες.Ενδιαφερθηκαν να μου βρουν το σωστο μοντελο για την περιπτωση μου,μου εκαναν μια μικρη εκπτωση κτλ

Όντως ισχυεί αυτό με το "κακό φινίρισμα - τις ραγάδες" του τεχνητού δέρματος κάποιων καρεκλών της "Secretlab" που δυστυχώς δεν καλύπτονται απο την εγγύηση, πόσο μάλλον η φθορά απο τη χρήση μετά απο κάποιο χρονικό διάστημα.

Όπως γράφει και ο φίλος "Sebu" η "Comfort 04" υπερτερεί σε λειτουργικότητα μιάς και διαθέτει "κινούμενη έδρα" και "πλατύτερη υποστήριξη μέσης" που επίσης ανεβοκατεβαίνει αλλά δεν μπορείς να ελέγξεις την πιεση που ασκεί κάτι που όμως μπορείς να κάνεις στην "Comfort 03" που αγόρασες.

Θα περιμένουμε να δούμε τι διαφορές θα έχουν τα ανανεωμένα μοντέλα "Comfort 04" και "Comfort 02" που αναμένονται να κυκλοφορήσουν.

Επεξ/σία από Leon90
Δημοσ.

Η Comfort 4 Plus αν και τωρα εχει φθηνοτερη τιμη απο την 3, ειναι γιατι ειναι σε προσφορα προφανως για να "σκοτωσουν" και ξεστοκαρουν το παλιο μοντελο.

Στην ουσια η 4 ειναι ακριβοτερη απο την 3 αρα ειναι το ανωτερο/καλυτερο μοντελο της 3, βαση τιμης τουλαχιστον.

Σε επιπεδο χαρακτηριστικων ειναι +-1 η καθεμια οπως προειπα δλδ η φτηνοτερη 3αρα εχει "βαθος" στη ρυθμιση μεσης που δεν εχει η ακριβοτερη 4αρα, η οποια 4αρα εχει ρυθμιση βαθους στην εδρα που δεν εχει η 3αρα. Ο καθενας διαλεγει και παιρνει βασει αναγκων του.

Απλα προσωπικα θεωρω οτι η ρυθμιση εδρας ειναι κατι που δεν μπορεις να βαλεις μετα, δλδ το παντρευεσαι σαν ελλειψη αν δεν το εχεις. Τη ρυθμιση βαθους της μεσης, αν δλδ ηθελες λιγο καλυτερη επαφη ισως και να μπορεις να το λυσεις με ενα προσθετο ανατομικο μαξιλαρι που κυκλοφορουν αρκετα στο εμποριο, κινεζικα και ιατρικα/παραφαρμακευτικα. Προσωπικα θα ηθελα να δω την 4αρα σε δραση να την δοκιμασω. Κριμα που δεν υπαρχει διαθεσιμη σε μαγαζι καθως τελεί υπο αποσυρση και δυσκολο να πεταχτω στον Βολο :P

• Like 1
Δημοσ.

Επειδη εκατσα και στις δυο , σας λεω οτι η 3 εχει πιο παχυ μαξιλαρι και αρα ειναι πιο ανετη

Η 4 εχει περισσοτερες ρυθμισεις αλλα αμφιβάλλω εαν αυτες ειναι ιδιαιτερα χρησιμες,για μενα σιγουρα δεν ειναι

• Like 1
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, Sebu είπε

Η Comfort 4 Plus αν και τωρα εχει φθηνοτερη τιμη απο την 3, ειναι γιατι ειναι σε προσφορα προφανως για να "σκοτωσουν" και ξεστοκαρουν το παλιο μοντελο.

Στην ουσια η 4 ειναι ακριβοτερη απο την 3 αρα ειναι το ανωτερο/καλυτερο μοντελο της 3, βαση τιμης τουλαχιστον.

Σε επιπεδο χαρακτηριστικων ειναι +-1 η καθεμια οπως προειπα δλδ η φτηνοτερη 3αρα εχει "βαθος" στη ρυθμιση μεσης που δεν εχει η ακριβοτερη 4αρα, η οποια 4αρα εχει ρυθμιση βαθους στην εδρα που δεν εχει η 3αρα. Ο καθενας διαλεγει και παιρνει βασει αναγκων του.

Απλα προσωπικα θεωρω οτι η ρυθμιση εδρας ειναι κατι που δεν μπορεις να βαλεις μετα, δλδ το παντρευεσαι σαν ελλειψη αν δεν το εχεις. Τη ρυθμιση βαθους της μεσης, αν δλδ ηθελες λιγο καλυτερη επαφη ισως και να μπορεις να το λυσεις με ενα προσθετο ανατομικο μαξιλαρι που κυκλοφορουν αρκετα στο εμποριο, κινεζικα και ιατρικα/παραφαρμακευτικα. Προσωπικα θα ηθελα να δω την 4αρα σε δραση να την δοκιμασω. Κριμα που δεν υπαρχει διαθεσιμη σε μαγαζι καθως τελεί υπο αποσυρση και δυσκολο να πεταχτω στον Βολο :P

Αυτό έχω καταλάβει και εγώ ότι δηλαδή η "Comfort 4" είναι ανώτερη απο άποψη λειτουργικότητας και χρημάτων που κόστιζε αρχικά πρίν απο την έκπτωση "ξεστοκαρισματος".

Στο κεντρικό κατάστημα στο Βόλο που κάλεσα για να ενημερωθώ πιο άμεσα, μου ανέφεραν ότι οι αλλαγές που θα υπάρξουν στα μοντέλα των  καρέκλών "Comfort 02" και "Comfort 04" , θα είναι "σημαντικές".

Να σου πω την αλήθεια θα ήθελα να αποφύγω την χρήση άλλων μαξιλαριών για την στήριξη της μέσης κλπ και σκέφτομαι ακόμη και το μοντέλο "Comfort 01" που είναι μεν ακριβότερο αλλά ταυτόχρονα και το πληρέστερο της σειράς. Πήγα και την δοκίμασα απο το κατάστημα στην Αθήνα που λέγαμε πιο πρίν και παρείχε καλη στήριξη στην μέση.

Αυτο που παρατήρησα σε σχέση με την "Comfort 03" που είχε επίσης διαθέσιμη για δοκιμή, ήταν ότι η "Comfort 01" είχε πιο μαλακό κάθισμα και θα το ήθελα λίγο πιο σκληρό όπως ήταν της "Comfort 3". Βέβαια οι καρέκλες που δοκίμασα ήταν κάπως ταλαιπωρημένες αλλά μου είπαν απο το κατάστημα ότι έτσι έχει η κατάσταση.

Αφού είσαι απο Αθήνα , κάνε την κίνηση και πήγαινε απο κοντά για δοκιμή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Leon90 είπε

Αφού είσαι απο Αθήνα , κάνε την κίνηση και πήγαινε απο κοντά για δοκιμή.

Αυτο σκοπευα να κανω αλλα ηθελα να δω την Comfort 4 live γιατι ηθελα να εκμεταλλευτω την προσφορα ξεστοκαρισματος.

Η αντικατασταση που θα βγει θεωρω οτι θα ειναι μινιμουμ στην κανονικη τιμη της 4αρας που ειναι 100 ευρω πανω απο οτι πωλειται τωρα σε προσφορα.

Αν δε εχει και σημαντικες αλλαγες/βελτιωσεις οπως αναφερεις η τιμη μπορει να ανεβει και αλλο.

Ηδη στα 270 ηταν αρκετα πανω απο το ψυχολογικο μου ταβανι αλλα ειχε καλα χαρακτηριστικα που με εψηναν να την δω στην πραξη. 300+ για καρεκλα στο σπιτι δυσκολο να δωσω, θα προτιμουσα να τα εδινα για την καρεκλα του γραφειου που καθομαι 8+ ωρες, αν η εταιρεια ηταν δικη μου και δεν τα εβαζα απο την τσεπη μου :P

Αν δωσω για καρεκλα στην οποια καθομαι 2 ωρες βαρια την ημερα 300+ ευρω, για το στρωμα που κοιμαμαι 8+ ωρες θα πρεπει αναλογικα να επενδυσω 1.000+ και ειναι πολλα λεφτα. Και αντιστοιχα στο γραφειο θα πρεπει να ζητησω καρεκλα του 1.000αρικου (και θα απολυθω με τετοιο αιτημα :lol:). Καλυτερα να βαλω την διαφορα στην ακρη και καποια στιγμη να αλλαξω το στρωμα που εχει κλεισει 10 ετια και εχει αρχισει να δειχνει την παλαιοτητα του.

Επεξ/σία από Sebu
Δημοσ.

Σε βάθος χρόνου κάθε φορά που τσιγκουνεύτηκα κάλο στρώμα η καρεκλά το έχω  μετανιώσει . Σε λογικά πλαίσια πάντα , του 1.000αρικου  είναι overpriced

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Sebu είπε

Αυτο σκοπευα να κανω αλλα ηθελα να δω την Comfort 4 live γιατι ηθελα να εκμεταλλευτω την προσφορα ξεστοκαρισματος.

Η αντικατασταση που θα βγει θεωρω οτι θα ειναι μινιμουμ στην κανονικη τιμη της 4αρας που ειναι 100 ευρω πανω απο οτι πωλειται τωρα σε προσφορα.

Αν δε εχει και σημαντικες αλλαγες/βελτιωσεις οπως αναφερεις η τιμη μπορει να ανεβει και αλλο.

Ηδη στα 270 ηταν αρκετα πανω απο το ψυχολογικο μου ταβανι αλλα ειχε καλα χαρακτηριστικα που με εψηναν να την δω στην πραξη. 300+ για καρεκλα στο σπιτι δυσκολο να δωσω, θα προτιμουσα να τα εδινα για την καρεκλα του γραφειου που καθομαι 8+ ωρες, αν η εταιρεια ηταν δικη μου και δεν τα εβαζα απο την τσεπη μου :P

Αν δωσω για καρεκλα στην οποια καθομαι 2 ωρες βαρια την ημερα 300+ ευρω, για το στρωμα που κοιμαμαι 8+ ωρες θα πρεπει αναλογικα να επενδυσω 1.000+ και ειναι πολλα λεφτα. Και αντιστοιχα στο γραφειο θα πρεπει να ζητησω καρεκλα του 1.000αρικου (και θα απολυθω με τετοιο αιτημα :lol:). Καλυτερα να βαλω την διαφορα στην ακρη και καποια στιγμη να αλλαξω το στρωμα που εχει κλεισει 10 ετια και εχει αρχισει να δειχνει την παλαιοτητα του.

Θα σου πρότεινα να μεταφέρεις την καρέκλα κάθε μέρα απο το σπίτι στην δουλειά και το αντίστροφο, άλλα άστο καλύτερα :D :P .

Κοίταξε και εγώ για την προσφορά της "Confort 04" ξεκίνησα να ασχολούμαι με τις συγκεκριμένες καρέκλες (ευχαριστούμε "Liovag" για το βιντεακι που ανέβασες και μας βοήθησες να γνωρίσουμε και εμείς τις "NEC") και λόγω της μη διαθεσιμότητας της και αφού θα βγεί "άμεσα" η ανανεωμένη έκδοση της , προς το παρόν "κλείνω" περισσότερο πρός την μεριά της "Confort 01".

Αφού δεν βιάζεσαι και τόσο, περίμενε κανα 2-3 εβδομάδες και λογικά θα πρέπει να "κατεβάσουν" το ανανεωμένο μοντέλο ξανά στο κατάστημα εδώ στην Αθήνα για δοκιμές.

Μάλλον έτσι θα κάνω και εγώ.

Αυτό που σκέφτομαι είναι ότι αφού  η εταιρεία θα λανσάρει το ανανεωμένο μοντέλο μιάς επιτυχημένης καρέκλας δεν νομίζω ότι θα αυξήσει δραματικά την τιμή της, ειδικά το πρώτο χρονικό διάστημα. Αν αποφασίσει να την αυξήσει πχ κατά 70 Ευρώ , θα πρέπει να αναπροσαρμόσει και τις τιμές των υπολλοίπων καρεκλών της σειράς "Comfort" (που δεν νομίζω ότι θα γίνει τουλάχιστον άμεσα).

Η πλάκα είναι ότι ενδιαφέρομαι και εγώ για αντικατάσταση του παλιού στρώματος 15ετίας που έχω και νομίζω ότι ήρθε η στιγμή να αλλάξω και την καρέκλα 10ετίας που έχει "κάτσει" το αφρολεξ του καθίσματος της και που το αμορτισερ της ξεφυσάει και πέφτει μόνο του:D .

Το κόστος της καρέκλας βέβαια απο ότι φαίνεται θα είναι αρκετά κοντά χρηματικά με την αγορά ενός ημίδιπλου στρώματος που με ενδιαφέρει αλλά όπως λέει και ο "Damachi" καλύτερα να επενδύσεις σε κάτι , λίγα χρήματα παραπάνω ώστε να σε καλύψει σε μεγάλύτερο βαθμό και βέβαια να διατηρηθεί για κάμποσο χρονικό διάστημα παραπάνω.

Όποιος ενδιαφέρεται για αγορά κάποιας καρέκλας "NEC" ας επικοινωνήσει μαζί μου μέσω PM.

Επεξ/σία από Leon90
Δημοσ.

Τελικά ξέρουμε πως θα λέγεται το ανανεωμένο μοντέλο της Comfort 04 Plus; Γιατι μπερδευτηκα λιγο με τόσα ονόματα και αριθμους μοντελων.
Οι ξενοι πηραν ελληνικά ονόματα και πλάσαραν τις σειρές τους και εμείς εδώ μοντέλα με αύξουσα σειρά έχουμε και χάνουμε τον μπούσουλα.  :lol::lol:
Btw, πείστηκα και ακύρωσα την Titan, περιμένω να δω ποιο θα ειναι και πως λέγεται το νέο μοντέλο της Comfort για να το παραγγείλω.

• Like 1
Δημοσ.

Χθες παρέλαβα την SecretLab OMEGA 2018, οι εντυπώσεις μου, από την καρέκλα, είναι άριστες.

Το κουτί της έχει ταλαιπωρηθεί σε ύψιστο βαθμό αλλά το προϊόν ήρθε άθικτο.

• Like 3
Δημοσ.

Σκέφτομαι και γω να αντικαταστήσω την καρέκλα μου, μιας και βρίσκεται στα τελευταία της.

Μεταξύ της Secretlab Titan/Omega, της Noblechairs Epic και της Vertagear SL5000, τι θα λέγατε;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...