Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Την ανανεωμένη έκδοση της γνωστής video-focused και αρκετά δημοφιλούς mirrorless ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής GH5 ανακοίνωσε η Panasonic, η οποία έχει την ονομασία GH5s.

Η νέα κάμερα έρχεται με αρκετές αλλαγές, οι περισσότερες από τις οποίες εντοπίζονται στο εσωτερικό της. Η GH5s βασίζεται σε ένα νέο αισθητήρα Live MOS 12,5 Megapixels –με ωφέλιμη ανάλυση 10,2 Megapixels.

Τα επιπλέον εικονοστοιχεία χρησιμεύουν στο να διατηρεί η κάμερα το Field of View διαγωνίως, ανεξάρτητα από την επιλογή του aspect ratio, είτε πρόκειται για 4:3, 17:9, 16:9 ή 3:2.

Ο νέος αισθητήρας είναι βελτιστοποιημένος για συνθήκες με χαμηλά επίπεδα φωτισμού, και υποστηρίζει Dual Native ISO 400/2500 και ISO από 160 έως και ISO 51.200 καθώς και Extended ISO από 80 έως και 204.800 ενώ η αυτόματη εστίαση -225 σημείων- λειτουργεί μέχρι και τα -5EV.

P1160458.jpg.58d2f51216a8cb57fffed9b84334b2f5.jpg

Ο video-oriented χαρακτήρας της κάμερας –παρά την απουσία τεχνολογίας οπτικής σταθεροποίησης εικόνας στο σώμα- φαίνεται από την υποστήριξη λήψης σε Cinema 4K (4096 x 2160 pixels) στα 60fps σε 4:2:0 8-bit ή στα 30fps σε 4:2:2 10-bit, δυνατότητα που δεν εντοπίζεται σε άλλη κάμερα του είδους. Επίσης υποστηρίζει λήψη video FHD 240fps (variable frame rate). dual UHS-II SD memory card slots, USB 3.1 Type-C, WiFi and Bluetooth 4.2

P1160459.jpg.1c2fe4832996ff719273a993fdfe204a.jpg

Ακόμη, διαθέτει HD Hybrid Log Gamma και V-LogL, αλλά και προγραμματιζόμενα zebra patterns και waveform monitor και μπορεί να τραβήξει φωτογραφίες σε 14-bit RAW (με burst στα 11fps).

P1160460.jpg.d2e2abb1d0fff3ba6da61135dc4b1b36.jpg

Κατά τα άλλα, η κάμερα είναι ουσιαστικά όμοια με τη γνωστή GH5. Είναι dust/ splash και freeze resistant ενώ διαθέτει διπλή υποδοχή για κάρτες μνήμης UHS-II SD, HDMI 2.1, USB 3.1 Type-C, WiFi, Bluetooth 4.2 και Time code IN/OUT. Η νέα Panasonic GH5s στοιχίζει –μόνο το σώμα- $2499 και θα κυκλοφορήσει στις αρχές Φλεβάρη.

Δείτε ολόκληρο το article

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, lazlo1992 είπε

πάρτε το νεφρό μου. την θέλω!

και το δευτερο για όλο το κιτ - extra lens , τσάντα μεταφοράς , τρίποδο και gimbal.

Fare trade.

:-P

Επεξ/σία από Convict
  • Like 1
Δημοσ.

Image stabilization αφαιρεθηκε..... σου δινει το ενα σου παιρνει το αλλο....και ετσι καταληγουμε να σε κανει να χρειαζεσαι και τις 2 για να ολοκληρωσεις μια σωστη δουλεια.... Marketing*

• Like 2
Δημοσ.

Ακομα στα 10-12 Μp ρε Panasonic? Ελεος πια ξεκολληστε...

ΟΚ... ενταξει ειναι Video-focused κλπ, κλπ, αλλα βγαζει και φωτογραφιες πως να το κανουμε?

Αν και γνωριζω πως ουκ εκ τω πολλω pixel το ευ, εν τουτοις ο ανταγωνισμος εχει πλεον φτασει σε 40+ Mp

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μόνο το σώμα 2.500 χιλ. 

H Sony A7s mark I  έχει τώρα 1600 χιλ. (σώμα). Η Α7s II 2.900 χιλ.

Επεξ/σία από whoever81
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, diaton101 είπε

ΟΚ... ενταξει ειναι Video-focused κλπ, κλπ, αλλα βγαζει και φωτογραφιες πως να το κανουμε?

Αν και γνωριζω πως ουκ εκ τω πολλω pixel το ευ, εν τουτοις ο ανταγωνισμος εχει πλεον φτασει σε 40+ Mp

Μπορείς να μου πεις που αλλού, εκτός από μεγάλες εκτυπώσεις, μπορεί να χρειαστείς τα πολλά Mp ;

Το λέω αυτό διότι, τι να τα κανείς τα πολλά Mp αν δεν έχεις καλό φακό, αν δεν έχεις μεγάλο αισθητήρα, αν δεν έχεις καλό  auto-focus ή software φωτομέτρησης;

Η ποιότητα της φωτογραφίας εξαρτάται από τα παραπάνω βασικά αλλά και από το τα Mp. Όχι όμως ότι πρέπει να αρχίζουμε από τα Mp ως βασικό.

Στην εν λόγω μηχανή θεωρώ λογικη τιμή τα 12.5 Mp. Και μόνο από το βίντεο που βλέπεις, καταλαβαίνεις την ποιότητα της φωτογραφίας που βγάζει. Και αυτό είναι σήμερα το ζητούμενο.

Εγώ προσωπικά δεν ζήτησα ποτέ Mp σε μιά μηχανή. Πάντα ζητούσα να έχω καλό φακό (γρήγορο) κατ αρχήν και δεύτερον καλό συστημα φωτομέτρησης.

Επεξ/σία από nhzt
  • Like 1
Δημοσ.

προσωπικά δε γνωρίζω φωτογράφο που διανοείται να σκάσει 2,5κ για mft στα 12mp..καλώς ή κακώς το κροπ είναι απαραίτητο στοιχείο στη δουλειά..

για βίντεο οκ το καταλαβαίνω για να βελτιωθεί ο θόρυβος..έχω δυο γνωστούς μου βιντεάδες (σε γαμοβαπτίσεις) που είχαν αγοράσει την gh5 και μου έλεγαν ότι από τα 1600iso και πάνω δεν παλευόταν η κατάσταση κ γι αυτό σκεφτόντουσαν να την πουλήσουν..

*φυσικά στα διάφορα reviews (βλέπε dpreview κτλ) έλεγαν ότι είναι το απόλυτο εργαλείο για βίντεο ακόμα κ στα ψηλά iso..απορώ βέβαια γιατί τότε έβγαλε την s η πανασονικ εφόσον ήταν άριστη η σκέτη....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, nhzt είπε

Μπορείς να μου πεις που αλλού, εκτός από μεγάλες εκτυπώσεις, μπορεί να χρειαστείς τα πολλά Mp ;

Το λέω αυτό διότι, τι να τα κανείς τα πολλά Mp αν δεν έχεις καλό φακό, αν δεν έχεις μεγάλο αισθητήρα, αν δεν έχεις καλό  auto-focus ή software φωτομέτρησης;

Η ποιότητα της φωτογραφίας εξαρτάται από τα παραπάνω βασικά αλλά και από το τα Mp. Όχι όμως ότι πρέπει να αρχίζουμε από τα Mp ως βασικό.

Στην εν λόγω μηχανή θεωρώ λογικη τιμή τα 12.5 Mp. Και μόνο από το βίντεο που βλέπεις, καταλαβαίνεις την ποιότητα της φωτογραφίας που βγάζει. Και αυτό είναι σήμερα το ζητούμενο.

Εγώ προσωπικά δεν ζήτησα ποτέ Mp σε μιά μηχανή. Πάντα ζητούσα να έχω καλό φακό (γρήγορο) κατ αρχήν και δεύτερον καλό συστημα φωτομέτρησης.

Συμφωνω εν μερει με αυτα που λες αλλα αυτη ειναι η μια πλευρα της αληθειας

Η αλλη πλευρα ειναι οτι χρειζομαι τα Mp οταν κανω crop μια εικονα, η οταν θελω μεγαλη μεγεθυνση, πιο μεγαλη απο ενα poster πχ. Oι αισθητηρες με μεγαλη αναλυση αποτυπωνουν περισσοτερη λεπτομερεια, πως να το κανουμε ειναι απλη Φυσικη.

Εννοειται οτι τα mp δεν ειναι η βαση απ΄οπου θα ξεκινησει καποιος αλλα οταν στα ιδια χρηματα αγοραζεις μια Nikon η Canon η Sony που και εξαιρετικους φακους εχουν (ισως καλυτερους, και σαφως μεγαλυτερης γκαμας απο την Panasonic), και εφαμιλλα η καλυτερα συστηματα φωτομετρησης, ε τοτε η συγκριση ειναι αστεια... Τωρα για το βιντεο της Panasonic δεν ξερω και ουτε εχω αποψη, μπορει να ειναι το κρυφο της χαρτι αλλα οχι σε αυτα τα χρηματα, τουλαχιστον κατα την αποψη μου...

Επεξ/σία από diaton101
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Expecto Patronum είπε

Του χρόνου θα βγεί το Iphone X Plus που θα την αφήνει πίσω. Θα έχει και 1500.

Όχι 2500...

Αν το iphone Χ δεν εχει μεγαλυτερο αισθητηρα απο αυτον της panasonic (το οποιο σιγουρα δεν θα εχει) θα την αφησει πισω μονο στο θεμα τιμης.

4 ώρες πριν, diaton101 είπε

Το σχολιο σου δειχνει εν μερη οτι δεν ασχολεισαι με την panasonic , (αλλιως θα ηξερες οτι η GH5 εχει 20mp) τα οποια ειναι υπεραρκετα

για φωτογραφησεις και αρκετα μεγαλες εκτυπωσεις.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, whoever81 είπε

Μόνο το σώμα 2.500 χιλ. 

H Sony A7s mark I  έχει τώρα 1600 χιλ. (σώμα). Η Α7s II 2.900 χιλ.

Για αυτους που ασχολουνται με το βιντεο η GH5s ειναι η καλυτερη για τα λεφτα της.

Ειναι καλυτερη απο την Α7sii στο χαμηλο φωτισμο (τουλαχιστον μεχρι τα 12.800 iso )και τοσο iso θα χρησιμοποιησεις σε πολυ extreme καταστασεις.

Τι θα πεις οταν θα βγει η A7siii η οποια θα ειναι καλυτερη απο την GH5s (σε χαμηλο φωτισμο λογω μεγαλυτερου αισθητηρα (και τεχνολογιας) και λογικα με stabilization) αλλα θα εχει τουλαχιστον 3.500 ευρω . ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...