blitzNikos Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 Σίγουρα χρειάζεσαι οθόνη. Από εκεί και πέρα, απ' ότι φαίνεται, η μητρική σου δέχεται όλους τους επεξεργαστές 1155 και έχει και 4 θέσεις για μνήμες που παίρνουν μέχρι 4x8=32g μνήμη. https://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwi6sKKOl-HYAhWGCpoKHSqfAuwQFggmMAA&url=http%3A%2F%2Fwww.cpu-upgrade.com%2Fmb-Intel%2FDB75EN.html&usg=AOvVaw0sE3_o1OO1sWFwR0jFeMfP https://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwisxuHgluHYAhWhCpoKHXatCRQQFggmMAA&url=https%3A%2F%2Fark.intel.com%2Fproducts%2F59043%2FIntel-Desktop-Board-DB75EN&usg=AOvVaw17M23kywTsG1sHZxR9auk1 Εγώ, λοιπόν, θα πρόσθετα μνήμη για να πάω στα 16g και θα έψαχνα έναν απλό i7-3770, αφού με μητρική B75 και μάλιστα intel, μην περιμένεις και πολλά από υπερχρονισμούς. Αν μάλιστα δώσεις και τον επεξεργαστή που έχεις, θα μειώσεις το συνολικό κόστος και θα είσαι πολύ καλά για παιχνίδια. 1
panoskatos Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Μάγκες ακούστε πως έχουν τα πράγματα . Ναι η οθόνη είναι overkill για την κάρτα γραφικών . Αλλά για το συγκεκριμένο παιχνίδι που προσωπικά το έχω λιώσει οσοι το παίζουν με i5 / 2ης - 3ης - 4ης -5ης γενιάς τρώνε τρελό cpu usage . Ετσι και αλλιώς μπορεί είτε μέσο nvidia panel να αυξήσει εικονικά και μετέπειτα μέσο windows την ανάλυση ή και απο το παιχνίδι με upscale. Αν αυτη την στιγμή που το παλικάρι εχει κάποια χρήματα τα επενδύσει σε οθόνη με αυτο το hardware πάλι πίσω θα είναι ,πάλι δεν θα μπορεί να παίξει το παιχνίδι του και στο τέλος δεν θα του έχουν μείνει και χρήματα !!! Όσο αφορά την αγορά ssd στην παρούσα φάση είναι ότι πιο άκυρο. Με αυτα τα λεφτά που έχει ορίσει αυτη την στιγμή (350€) αγοράζει εναν Ryzen 5 1600 . μια μητρική . μια 8αρα ram και μελλοντικά παίρνει οθόνη και άλλα 8gb ram και θα είναι άρχοντας για 3 με 4 τέσσερα χρόνια αφού και η κάρτα γραφικών που έχει είναι καλή και μελλοντικά αν του είναι λίγη αγοράζει άλλη μια μεταχειρισμένη και κάνει sLi Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου 2018 από panoskatos
panoskatos Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 10 ώρες πριν, leros2004 είπε Για την ιστορία ποιο cpu έχεις? i5 3570k και αφού εχω την ίδια γενιά cpu με το παλικάρι και σχετικά πιο δυνατό cpu ξέρω σε τι φάση βρίσκεται. Παίζω με 16 gb ram στα 2400Mhz και 1080 ανάλυση. Ναι το παιχνίδι είναι "παιξίσιμο" αλλά πολλές φορές με τον επεξεργαστή να κολλάει στο 100% και μόνο σε αυτο το παιχνίδι τα πράγματα γίνονται άσχημα. Απο την άλλη να πω οτι αν στα υπόλοιπα πράγματα που κάνει με τον υπολογιστή του δεν έχει πρόβλημα να μην κάνει αναβάθμιση λόγο battlefield 1 γιατί το παιχνίδι έχει αρχίσει και πεθαίνει.
RPDrummer Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 Και σε άλλα παιχνίδια έχω 100% χρήση CPU, όπως στο Assassin's Creed Syndicate. Γενικώς, απ' ότι μου λέτε πρέπει να αλλαχτούν και τα 2 (Οθόνη, Hardware). Απ' τη στιγμή που θα βγει νέας γενιάς ryzen τον Μάρτιο, να πάρω τώρα μια οθόνη ;
Manjaro Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 4 ώρες πριν, blitzNikos είπε Σίγουρα χρειάζεσαι οθόνη. Από εκεί και πέρα, απ' ότι φαίνεται, η μητρική σου δέχεται όλους τους επεξεργαστές 1155 και έχει και 4 θέσεις για μνήμες που παίρνουν μέχρι 4x8=32g μνήμη. https://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwi6sKKOl-HYAhWGCpoKHSqfAuwQFggmMAA&url=http%3A%2F%2Fwww.cpu-upgrade.com%2Fmb-Intel%2FDB75EN.html&usg=AOvVaw0sE3_o1OO1sWFwR0jFeMfP https://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwisxuHgluHYAhWhCpoKHXatCRQQFggmMAA&url=https%3A%2F%2Fark.intel.com%2Fproducts%2F59043%2FIntel-Desktop-Board-DB75EN&usg=AOvVaw17M23kywTsG1sHZxR9auk1 Εγώ, λοιπόν, θα πρόσθετα μνήμη για να πάω στα 16g και θα έψαχνα έναν απλό i7-3770, αφού με μητρική B75 και μάλιστα intel, μην περιμένεις και πολλά από υπερχρονισμούς. Αν μάλιστα δώσεις και τον επεξεργαστή που έχεις, θα μειώσεις το συνολικό κόστος και θα είσαι πολύ καλά για παιχνίδια. Βασικά αυτό κάνε και πάρε και μια οθόνη. 9 λεπτά πριν, RPDrummer είπε Και σε άλλα παιχνίδια έχω 100% χρήση CPU, όπως στο Assassin's Creed Syndicate. Γενικώς, απ' ότι μου λέτε πρέπει να αλλαχτούν και τα 2 (Οθόνη, Hardware). Απ' τη στιγμή που θα βγει νέας γενιάς ryzen τον Μάρτιο, να πάρω τώρα μια οθόνη ; ναι ακόμη καλύτερα έτσι αν θες να περιμένεις έως τότε και κάνε ένα ΟC στον επεξεργαστή για να την περάσεις μέχρι τον Μάρτιο-Μάιο .. Η AMD ανακοίνωσε απο τώρα πως θα ρίξει τις τιμές στα "παλιά" ryzen οπότε θα συμφέρει να αγοράσεις τότε.
adtakhs Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, Manjaro είπε Βασικά αυτό κάνε και πάρε και μια οθόνη. ναι ακόμη καλύτερα έτσι αν θες να περιμένεις έως τότε και κάνε ένα ΟC στον επεξεργαστή για να την περάσεις μέχρι τον Μάρτιο-Μάιο .. Η AMD ανακοίνωσε απο τώρα πως θα ρίξει τις τιμές στα "παλιά" ryzen οπότε θα συμφέρει να αγοράσεις τότε. Βλέπω πως 1200 και 1400 πάνε για απόσυρση .... ή κάνω λάθος ? Στην θέση του θα παίζουν οι 2200G και 2400G με ενσωματωμένα γραφικά και 1 CCX χωρίς fabric. Επίσης υψηλότερα ρολόγια στα νέα . Λογικά και οι R5 1500X και R3 1300X βγαίνουν εκτός αγοράς από τα 2 νέα APU όπως και ο 8100, 7400, 7500 από την Intel. Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου 2018 από adtakhs
Manjaro Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, adtakhs είπε Βλέπω πως 1200 και 1400 πάνε για απόσυρση .... ή κάνω λάθος ? Στην θέση του θα παίζουν οι 2200G και 2400G με ενσωματωμένα γραφικά και 1 CCX χωρίς fabric. Επίσης υψηλότερα ρολόγια στα νέα . Λογικά και οι R5 1500X και R3 1300X βγαίνουν εκτός αγοράς από τα 2 νέα APU όπως και ο 8100, 7400, 7500 από την Intel. όλοι θα δεχτούν refresh (όπως κάνει με τις κάρτες γραφικών της) και θα πάρουν επωνυμία 2χχχ αντι για 1χχχ πχ ο 1800x θα λέγεται 2800x (και θα είναι ο ίδιος επεξεργαστής σχεδόν και ΟΧΙ ryzen 2) Τώρα στον πίνακα γιατι αφήσανε όλα τα παλια ονόματα και απλά αλλάξανε τον 1400 σε 2400G και τον 1200 σε 2200G δεν ξέρω αλλά καταλαβαίνω πως ειναι λίγο συγχυστικό .. υποθέτω όμως το αλλάξανε γιατι οι συγκεκριμένοι δύο δεν θα δεχτούν το "απλό" refresh αλλά θα αλλάξουν λίγο, το G υπάρχει γιατί θα έχουν vega CUs για onboard γραφικά Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου 2018 από Manjaro
panoskatos Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Τι παραπάνω έχουν οι "X" εκδόσεις ώστε να δικαιολογείται αυτή η διαφορά τιμής?
Manjaro Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 καλύτερα ρολόγια, καλύτερο binning και XFR , α και περισσότερο wattage που ντεμέκ βοηθάει στο overclocking αλλά δεν κλοκάρουν πολύ έτσι και αλλιώς... ελπίζουμε οι ryzen 2 να τα πάνε καλύτερα σε αυτόν τον τομέα μιας και θα είναι μικρότερης λιθογραφίας (12nm) που επιτρέπει πιο ανεβασμένα ρολόγια και καλύτερο powermanagment. Τώρα αν αξίζει την διαφορά στην τιμή είναι υποκειμενικό ζήτημα γιαυτό και διατίθενται και σε μη "Χ" εκδόσεις...
TopCLR Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Ο RPDrummer γράφει στο αρχικό ποστ: Αναφορά σε κείμενο Υπάρχων σύστημα : Intel DB75EN Intel i5 3350p 8GB DDR3 @1333 MHz GTX 1060 (3GB Vram) Thermaltake Litepower 600W HDD Western Digital Caviar Blue 500GB SATA (WD5000AAKX) LG Flatron W1934S @ 1440X900 (60Hz) Δε θα με ενδιέφερε το overclock, οπότε ας βγάλουμε αυτόν τον παράγοντα εκτός. Και βλέπω να του προτείνουν να κάνει overclock στον επεξεργαστή! Ξέρετε κανένα τρόπο κλειδωμένος επεξεργαστής και με μητρική "nonZ" να γίνεται overclock; Άλλος προτείνει αργότερα να πάρει δεύτερη κάρτα γραφικών και να κάνει SLI! Η nVidia που αναφέρει για την GTX 1060 "SLI ready No", είναι "άσχετη"; Συγγνώμη για το offtopic αλλά μην παραπλανείτε τους άλλους. 1
Manjaro Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 3 λεπτά πριν, TopCLR είπε Ο RPDrummer γράφει στο αρχικό ποστ: Και βλέπω να του προτείνουν να κάνει overclock στον επεξεργαστή! Ξέρετε κανένα τρόπο κλειδωμένος επεξεργαστής και με μητρική "nonZ" να γίνεται overclock; Ναι OC είναι οτιδήποτε ανεβάσει τον επεξεργαστή απο την βασική συχνότητα λειτουργίας που όρισε ο κατασκευαστής σε μεγαλύτερή. (επίσης που είναι Non-K ο επεξεργαστής δεν σε πείραξε; ) Και ναι σε NonZ μπορείς να κάνεις ένα περιορισμένο bclk boost που είναι καλύτερο απο το τίποτα. Όσο για το δεύτερο με την 1060 σε SLi ναι δεν γίνεται αλλά ποιος το έγραψε αυτό;
TopCLR Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, Manjaro είπε Ναι OC είναι οτιδήποτε ανεβάσει τον επεξεργαστή απο την βασική συχνότητα λειτουργίας που όρισε ο κατασκευαστής σε μεγαλύτερή. (επίσης που είναι Non-K ο επεξεργαστής δεν σε πείραξε; ) Και ναι σε NonZ μπορείς να κάνεις ένα περιορισμένο bclk boost που είναι καλύτερο απο το τίποτα. Το "non-K" δεν το έγραψα γιατί γράφω "κλειδωμένος επεξεργαστής", δεν νομίζω να θέλει επεξήγηση! Το "bclk boost" που αναφέρεις το έχεις δει σε Intel μητρική (εννοώ κατασκευάστρια της μητρικής όχι μόνο του chipset); Εγώ όχι (δεν έχω δει και πολλά βέβαια). Ακόμα και αν καταφέρει να πάει όλους τους πυρήνες του 3350p από τα 3,1Ghz στα 3,3Ghz (που είναι η Max Turbo Frequency για ένα πυρήνα) δεν νομίζω να κερδίσει και τίποτα ιδιαίτερο. Πρόσεξε, λέω ΑΝ το καταφέρει! Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2018 από TopCLR
Manjaro Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 39 λεπτά πριν, TopCLR είπε Το "non-K" δεν το έγραψα γιατί γράφω "κλειδωμένος επεξεργαστής", δεν νομίζω να θέλει επεξήγηση! Το "bclk boost" που αναφέρεις το έχεις δει σε Intel μητρική (εννοώ κατασκευάστρια της μητρικής όχι μόνο του chipset); Εγώ όχι (δεν έχω δει και πολλά βέβαια). Ακόμα και αν καταφέρει να πάει όλους τους πυρήνες του 3350p από τα 3,1Ghz στα 3,3Ghz (που είναι η Max Turbo Frequency για ένα πυρήνα) δεν νομίζω να κερδίσει και τίποτα ιδιαίτερο. Πρόσεξε, λέω ΑΝ το καταφέρει! ε τώρα το κάνουμε τριχιά αν θυμάμαι καλά η πρόταση για λιγο OC ήταν σαν ημίμετρο μεταξύ βημάτων (μέχρι να πέσουν οι τιμές στους ryzen ή κάτι τέτοιο) που το κακό;
TopCLR Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2018 Το "κακό" είναι οτι μιλάμε για Intel μητρική που δεν δίνει καμιά δυνατότητα για overclock! Αναφορά σε κείμενο 3.12 BIOS Performance Features The BIOS includes the following options to provide custom performance enhancements when using 3rd generation Intel Core processor family and 2nd generation Intel Core processor family processors in an LGA1155 socket. • Processor Maximum Non -Turbo Ratio (processor multiplier can only be adjusted down) • Memory multiplier adjustment • Memory voltage adjustment • Graphics multiplier adjustment Γι αυτό και έγραψα "ΑΝ το καταφέρει".
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα