Προς το περιεχόμενο

Δαχτυλίδι

txcellas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, txcellas είπε

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Ένα μέσω δαχτυλίδι ποσο καρατίων είναι συνήθως; ας πούμε στους βαφτιστικους σταυρούς λέμε 18 καρατίων που είναι από χρυσό. Στον λευκόχρυσο και στο διαμάντι διαφοροποιείται αυτό; 

Στο χρυσο τα καρατια ειναι μοναδα καθαροτητας(24 καρατιων =100%) στους πολυτιμους λιθους το καρατι ειναι μοναδα βαρους οπου 1gr= 5 καρατια αν θυμαμαι καλα,οποτε ενα διαμαντι ενος καρατιου ειναι 0,2 gr 

Επεξ/σία από Nevyn
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 175
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

14 λεπτά πριν, g_alkis είπε

Αν η κυρια ειναι ψωνακι κι εσυ θυμα, θα σκασεις πανω απο χιλιαρικο. Αν οχι, με 7 ή 8 κατοσταρικα θα εισαι κομπλε.

Θελουν και διαμαντενιο δαχτυλίδι αξίας, βρακι δεύτερο δε εχουν όμως. Δε βαριέσαι, να φαίνεται το ακριβό δαχτυλίδι. ΑΝΤΡΕΣ ξυπνήστε, μη πεφτετε θύματα. Δαχτυλίδι απο το παγωτό "καραμπόλα" και δείπνο σπεσιαλ φασουλαδα με λουκανικο.απο μια γυναίκα με αγάπη  :D

• Like 1

18 λεπτά πριν, g_alkis είπε

Αν η κυρια ειναι ψωνακι κι εσυ θυμα, θα σκασεις πανω απο χιλιαρικο. Αν οχι, με 7 ή 8 κατοσταρικα θα εισαι κομπλε.

Αυτες οι γενικευσεις παντως...

• Like 3

• Super Moderators

H καθαρότητα του πολύτιμου λίθου (που εκτοξεύει το κόστος του κοσμήματος, όσο υψηλότερη) είναι, για τη συντριπτική πλειοψηφία, ανέφικτο να διακριθεί.

Επομένως, μπορεί κανείς να πάει σε λιγότερο "καθαρό" διαμάντι για να κερδίσει σε μέγεθος ή να επιλέξει ένα μικρότερο για να έχει να λέει ότι είναι VVS1 ή VVS2, αντί για VS1 ή VS2. 

Υπάρχουν ιστοσελίδες που εξηγούν τις καθαρότητες και δίνουν τιμές. 

• Like 4

Ακριβώς έτσι, αλλά γνώμη μου είναι ότι και το μέγεθος την ίδια σημασία/αξία έχει.

Και επειδή η πλειοψηφία μπορεί να διακρίνει το μεγαλύτερο από το μικρότερο, τι;

Πραγματικα όμως θεωρω οτι τα λεφτά για δαχτυλίδι είναι ακόμα πιο πεταμενα λεφτα και απ´το να δώσεις 1000 να πάρεις smartphone. Και στη τελικη το smartphone κάποιον θα πείσεις οτι το  χρειάζεσαι.. το δαχτυλιδι;

Παίρνεις κάτι το οποίο δεν έχει καμία χρηστική αξία, υποστηρίζεις την εξόρυξη διαμαντιών, για να μπείς στη διαδικασία να το πάρεις ξερεις ότι εχεις σίγουρο το ΝΑΙ αλλιώς δεν θα ρίσκαρες, επίσης το να δώσεις 1000€ σημαίνει οτι δεν σου περισευουν (αν υπθεσουμε ότι ενα δαχτυλίδι κοστιζει όσο τρεις μισθοί) αλλιως θα εδινες τουλαχιστον 5000-6000 για τη μοστρα. Φίλος για 1 καρατι έδωσε 9000 και μόλις έμαθε την τιμή η μελλουσα γυναίκα του, μόνο που δεν τον χώρισε. Πιό πολυ θα χαιρόταν η κοπέλα να τις έλεγε πάρε 1000€ και πήγαινε για ψώνια. 

Εγω στη γυναίκα μου το είχα πει ευθέως.. θες δαχτυλίδι ή ενα αυτοκίνητο στα ιδια λεφτα πάνω κατω.. πάλι καλά ημουν τυχερός και δεν ήθελε τίποτα, τα κάναμε καναπέ και τραπεζαρία.

• Like 1
  • Thanks 1

50 λεπτά πριν, G.bar είπε

Πραγματικα όμως θεωρω οτι τα λεφτά για δαχτυλίδι είναι ακόμα πιο πεταμενα λεφτα και απ´το να δώσεις 1000 να πάρεις smartphone. Και στη τελικη το smartphone κάποιον θα πείσεις οτι το  χρειάζεσαι.. το δαχτυλιδι;

Παίρνεις κάτι το οποίο δεν έχει καμία χρηστική αξία, υποστηρίζεις την εξόρυξη διαμαντιών, για να μπείς στη διαδικασία να το πάρεις ξερεις ότι εχεις σίγουρο το ΝΑΙ αλλιώς δεν θα ρίσκαρες, επίσης το να δώσεις 1000€ σημαίνει οτι δεν σου περισευουν (αν υπθεσουμε ότι ενα δαχτυλίδι κοστιζει όσο τρεις μισθοί) αλλιως θα εδινες τουλαχιστον 5000-6000 για τη μοστρα. Φίλος για 1 καρατι έδωσε 9000 και μόλις έμαθε την τιμή η μελλουσα γυναίκα του, μόνο που δεν τον χώρισε. Πιό πολυ θα χαιρόταν η κοπέλα να τις έλεγε πάρε 1000€ και πήγαινε για ψώνια. 

Εγω στη γυναίκα μου το είχα πει ευθέως.. θες δαχτυλίδι ή ενα αυτοκίνητο στα ιδια λεφτα πάνω κατω.. πάλι καλά ημουν τυχερός και δεν ήθελε τίποτα, τα κάναμε καναπέ και τραπεζαρία.

Η Ζωη και ο γαμος φιλε μου ειναι στιγμες που της δημιουργούμε εμεις ,και εχουν σκοπό να υπάρχουν χαραγμενες στην μνημη μας για παντα ( τι ειπαααα τωρααα  ) αν της ειπες τι θελεις ενα δαχτυλίδι η ενα αμάξι....  1) δεν μπορω να καταλαβω ποσα λεφτα ειχες στο μυαλο σου για αμαξι :( και 2) της χαλασες μια στιγμη που μπορει να μην στο εχει πει και ποτε ,και εσυ να νομίζεις παντα οτι ηθελε εναν καναπε :(
Εκτος και τα οικονομικα ηταν τοσο χαλια που η  κοπελα ηταν προσγειωμένη.
Αυτο που θελει να κανει ο φιλος του φιλου μας, το βρίσκω πολυ ωραιο και δεν εχει να κανει τοσο με τα λεφτα αλλα με την στιγμη που θα δημιουργήσεις :)
τωρα φαντάσου ενα ρομαντικό δείπνο να γονατίζει στα ποδια της κρατοντας μια επιταγή απο τα 120 ενωμένα εργοστάσια επίπλου :P :P  η βγαζωντας ενα S8 και αυτη να απαντα το 64αρι ειναι η το 128 :P :P 

• Like 3

https://www.skroutz.gr/c/2066/Monopetra.html?from=catspan&keyphrase=δαχτυλιδια+γυναικεια&order_by=pricevat&order_dir=asc

και πολυ ειναι 

Γενικα τα κοσμηματα τα θεωρω οτι πιο αχρηστη αγορα  υπαρχει (ισως επειδη ειμαι τελειως ασχετος και αν μου δειξεις ενα απο τη λαικη με 3ε και ενα με 10000 δε θα καταλαβω και πολλα)

αφου και σαν μεταπωληση χανουν παρα πολυ 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γνώμη μου ότι για να πάρεις κάτι αξιοπρεπέστατο ξεκινάς από 1,5 χιλιάρικο και όσο βαστάει η τσέπη σου. Στο μυαλό της γυναίκας (αν όχι σε όλες στο 90%+) αυτό το δώρο δεν συγκρίνεται με τίποτα άλλο υλικό τύπου ρούχα, καναπέδες, κινητά και αυτό γιατί συνδέεται με τον πρίγκιπα που περιμένουν πάνω στο λευκό άλογο και με μια από τις 2 ιερότερες στιγμές της ζωής τους που είναι ο γάμος (η δεύτερη είναι η γέννηση των παιδιών). Αν ΔΕΝ υπάρχει ΜΕΓΑΛΟ οικονομικό πρόβλημα (γιατί μικρά έχουμε όλοι μας) τότε για μένα καλύτερα να κανει κανεις μια μικρή οικονομια από άλλες χαζομάρες που πετάμε λεφτά (τύπου smartphone) προκειμένου να πάρει κάτι αξιοπρεπές στη γυναίκα της ζωής του. Εξάλλου 1 φορά παίρνει κανείς κάτι τέτοιο, ελπίζω δηλαδή...:lol:Τώρα για να πάρεις μια ιδέα που κυμαίνονται οι τιμές μπές εκεί που κοιτάω και εγώ στο site diamondsjools εχει πολλά σχέδια και κοτρώνες για όλα τα γούστα και τα πορτοφόλια. 

ΥΓ Και μακριά από αγορές τύπου Βουλγαρίας. Ο χρυσός όπως και το διαμάντι έχουν διεθνή τιμή όπως και τα νομίσματα, δεν είναι κάτι υποκειμενικό που άλλος το χρεώνει πολύ και άλλος λίγο. Είναι σαν να πεις σε κάποιον ότι το χαρτονόμισμα 100 δολάρια που ανταλλάσεται στην Ελλάδα πχ με 85 ευρώ άμα το πας στη Βουλγαρία θα στο ανταλλάξουν με 120 ευρώ...Απλά δεν γίνεται. Να μου πεις ότι ένα κόσμημα ΙΔΙΑΣ αξίας μπορεί να είναι κάνα 100 ευρώ φθηνότερο λόγω εργατικών οκ αλλά μέχρι εκεί.

Επεξ/σία από nick_81
  • Like 5

• Moderators

Θα προτεινα στον φιλο σου να δει τη συλλογη του Σπυρου Κανακη, ειναι χειροποιητες δημιουργιες σε χρυσο και λευκοχρυσο (με τον κιτρινο χρυσο να δειχνει καλυτερα την ποιοτητα της δουλειας) και μπορεις να τα βρεις στο Κεντρο της Αθηνας. Προσωπικα λατρευω τη δουλεια του σε ολα τα κοσμηματα.

• Like 1

Του τα μετέφερα και σας ευχαριστεί! Πιστεύω και εγώ ότι είναι καμία ξεχωριστή στιγμή για μια γυναίκα. Η κίνηση μετράει. Κάποιο κατάστημα κατά νου στην Αθήνα η Θεσσαλονίκη πιο "αξιόπιστο"; 

1 ώρα πριν, adi32 είπε

https://www.skroutz.gr/c/2066/Monopetra.html?from=catspan&keyphrase=δαχτυλιδια+γυναικεια&order_by=pricevat&order_dir=asc

και πολυ ειναι 

Γενικα τα κοσμηματα τα θεωρω οτι πιο αχρηστη αγορα  υπαρχει (ισως επειδη ειμαι τελειως ασχετος και αν μου δειξεις ενα απο τη λαικη με 3ε και ενα με 10000 δε θα καταλαβω και πολλα)

αφου και σαν μεταπωληση χανουν παρα πολυ 

Συμφωνώ για την μεταπώληση. Δεν νομίζω καπόιος να παίρνει δαχτυλίδι στη γυναίκα που θα ζήσει μια ζωή και να σκέφτεται να το πουλήσει λες και είναι παλιό iPhone 5s. Υποτίθεται ότι θα ζήσεις για μια ζωή με έναν άνθρωπο αν ξεκινήσεις με γυφτιες...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...