Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Rebirth είπε

Eίναι απαραίτητο για την πρόταση να είναι μονόπετρο; Φοβάμαι ότι δεν είναι καθόλου του στυλ της, γι' αυτό το ρωτάω, όχι για λόγους αξίας. Σκέφτομαι να δώσω κάπου 300-400 μέγιστο

Φυσικά και δεν ειναι απαραίτητο να ειναι μονόπετρο για την προταση. Βασικα, ποιος οριζει το "απαραίτητο"? Υποτίθεται πως κανεις την προταση γαμου συνοδεία δαχτυλιδιου, τωρα αν ειναι μονόπετρο, δίπετρο ή εχει με καθόλου πέτρα αλλα με κελτικα συμβολα, εξαρτάται μόνο απο εσάς. 

Στην τιμη αυτη θα δεις όμορφα σχεδια, απλως σου προτείνω να πας σε κατι του στυλ καλλιτεχνικο χειτοποιητο κοσμημα, που αφενός μεν δειχνει πιο εντυπωσιακό, αφετέρου δε ειναι μοναδικό σε σχέση με τα χυτα κοσμηματα που ειναι λιγο πολυ τα ιδια και τυποποιημένα. Πάλι ομως, αυτο εξαρταται απο το στυλ της κοπελας και είνακ καθαρα υποκειμενικό. 

Θα προτεινα κατι σε ματ χρυσο πάντως, ειναι πιο "ησυχο" στο ματι και σίγουρα οχι τοσο "φορεμενο" οσο ο γυαλιστερός χρυσός.

• Like 1
  • Απαντ. 175
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, stormrain είπε

Φυσικά και δεν ειναι απαραίτητο να ειναι μονόπετρο για την προταση. Βασικα, ποιος οριζει το "απαραίτητο"? Υποτίθεται πως κανεις την προταση γαμου συνοδεία δαχτυλιδιου, τωρα αν ειναι μονόπετρο, δίπετρο ή εχει με καθόλου πέτρα αλλα με κελτικα συμβολα, εξαρτάται μόνο απο εσάς. 

Στην τιμη αυτη θα δεις όμορφα σχεδια, απλως σου προτείνω να πας σε κατι του στυλ καλλιτεχνικο χειτοποιητο κοσμημα, που αφενός μεν δειχνει πιο εντυπωσιακό, αφετέρου δε ειναι μοναδικό σε σχέση με τα χυτα κοσμηματα που ειναι λιγο πολυ τα ιδια και τυποποιημένα. Πάλι ομως, αυτο εξαρταται απο το στυλ της κοπελας και είνακ καθαρα υποκειμενικό. 

Θα προτεινα κατι σε ματ χρυσο πάντως, ειναι πιο "ησυχο" στο ματι και σίγουρα οχι τοσο "φορεμενο" οσο ο γυαλιστερός χρυσός.

Stormrain, σε ευχαριστώ πολύ. Ναι, εσύ ήσουν με τις ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις στο τόπικ!

Προφανώς και δεν με απασχολεί το τι θεωρείται «απαραίτητο». Το έγραψα για να είναι κατανοητό. Έχω αρχίσει και κοιτάζω (ιντερνετικά για την ώρα) σε εργαστήρια «γειτονιάς»/γκαλερί κ.λπ, μήπως βρω κάτι ενδιαφέρον, αν και η αλήθεια είναι ότι στα περισσότερα βρίσκω δαχτυλίδια χειροποίητα μεν (καλό), πολύ μικρής αξίας δε (παρότι θα ήταν χαρούμενη ανεξάρτητα από την αξία του κοσμήματος).

Ο βασικός στόχος είναι να πάρω κάτι που να της αρέσει να φοράει και να μην είναι τόσο επιρρεπές σε φθορά. Αν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη πρόταση θα βοηθούσε (κοίταξα τον Κανάκη που έλεγες σε άλλο ποστ, αλλά νομίζω δεν ασχολείται πια με το «σπορ» των μονόπετρων κ.λπ). Ευχαριστώ ξανά. 

Επεξ/σία από Rebirth
  • Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Rebirth είπε

Stormrain, σε ευχαριστώ πολύ. Ναι, εσύ ήσουν με τις ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις στο τόπικ!

Προφανώς και δεν με απασχολεί το τι θεωρείται «απαραίτητο». Το έγραψα για να είναι κατανοητό. Έχω αρχίσει και κοιτάζω (ιντερνετικά για την ώρα) σε εργαστήρια «γειτονιάς»/γκαλερί κ.λπ, μήπως βρω κάτι ενδιαφέρον, αν και η αλήθεια είναι ότι στα περισσότερα βρίσκω δαχτυλίδια χειροποίητα μεν (καλό), πολύ μικρής αξίας δε (παρότι θα ήταν χαρούμενη ανεξάρτητα από την αξία του κοσμήματος).

Ο βασικός στόχος είναι να πάρω κάτι που να της αρέσει να φοράει και να μην είναι τόσο επιρρεπές σε φθορά. Αν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη πρόταση θα βοηθούσε (κοίταξα τον Κανάκη που έλεγες σε άλλο ποστ, αλλά νομίζω δεν ασχολείται πια με το «σπορ» των μονόπετρων κ.λπ). Ευχαριστώ ξανά. 

Κι όμως, ο Κανακης ασχολείται με μονόπετρα και γενικως δαχτυλιδια τέτοιου στυλ, δεν νομίζω να εχει αλλαξει κατι. Η συλλογή του φιλοξενείται σε διάφορα καταστήματα, στο Κεντρο θα βρεις στην Κορη στην Μητροπόλεως. Επίσης αξιολογη ειναι η συλλογη του Αποστολου, οπως και της Δεληγιάννη, αν και η τελευταία δεν εχει μονόπετρα, αλλα εχει καποια κομματια με λιθους οπως moonstone κλπ, τα οποια προσωπικα τα θεωρώ υπέροχα. 

Επισης ωραια είναι η συλλογη του Πολυζου, σε εκείνον δεν θα βρεις χρυσο, αλλα ασημι και τιτανιο, ξεφεύγεις δηλαδή αρκετα απο την φιλοσοφία του μονόπετρου, αλλα γενικα δεν χανεις κάτι να δεις καποια σχεδια ανεξαρτήτως. Μην περιοριζεσαι θελω να πω στην λογικη του μονόπετρου, δες διαφορα και ισως καποιο σου χτυπήσει στο ματι. Απλως εχε υπόψη σου πως γενικως τα χειτοποιητα δεν τα εχουν ιδιαιτερα οnline οι δημιουργοί τους για να περιορίσουν οσο μπορούν τις αντιγραφές. 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν υπάρχουν μονοπετρα  με 1000ευρο και αμα πάρεις  κάτι με τόσα λεφτά είμαι σκουπίδια  μονο. Σε ότι πάρεις στα χρήματα  π διαθέτεις  προσεξε  τα υλικά  να είναι όσο το δυνατον  καλύτερα  να αντέξουν  στο χρόνο δες κάτι σε ημιπολύτιμος λιθο

1 ώρα πριν, Rebirth είπε

Επαναφέρω τόπικ που είχε βάλει φωτιά στο φόρουμ. Και ξεκινώ: δεν λείπουν τα 700, 800, 1000 για μονόπετρο/δαχτυλίδι. Απλώς το θεωρώ γελοίο (για να το πω ευγενικά) το ποσό την εποχή των fuel pass και του δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει (είμαι σίγουρος ότι αν μάθαινε ότι έδωσα πάνω από 2, 3 ή 4 κατοστάρικα τόσα θα πάθαινε ταράκουλο). Παρακαλώ μην αρχίσουν ατάκες τύπου «η γυναίκα θέλει το δαχτυλίδι της το καλό να το δείχνει, να καμαρώνει». Δεν με αφορούν τέτοιες γυναίκες και σίγουρα δεν έχουν καμία σχέση με το δικό μου κορίτσι. Παρά ταύτα, θέλω να βρω κάτι που να της αρέσει. 

Στο δια ταύτα: Έχω βρει δυο εργαστήρια στο κέντρο Αθήνας (όχι βιτρίνα στο δρόμο, αυτά που μπαίνεις και είναι σε όροφο κλπ) που έχω την αίσθηση ότι και καλά πράγματα έχουν και θα βγάλουμε και άκρη σε τιμή. Υπήρχε ένας moderator που φαινόταν να ξέρει το θέμα. Το αρχικό ερώτημα είναι το εξής: Eίναι απαραίτητο για την πρόταση να είναι μονόπετρο; Φοβάμαι ότι δεν είναι καθόλου του στυλ της, γι' αυτό το ρωτάω, όχι για λόγους αξίας. Σκέφτομαι να δώσω κάπου 300-400 μέγιστο. Και σίγουρα δεν θέλω να τα δώσω σε σκρουτζομάγαζα ή σε μαγαζιού του κιλού. Προτιμώ να πάρω κάτι σεμνό από πιο "οικογενειακή" επιχείρηση. Κάθε πρόταση καλοδεχούμενη. 

Εγινε

Επεξ/σία από katsapoli
Δημοσ.

Εγώ έχω να προσθέσω, ότι και καλόγρια να είναι η γυναίκα, σεμνή, αναρχική, από το Μπαγκλαντές ή τα νησιά Γκαλαπάγκος... όλες θέλουν το μονόπετρό τους και δεν θα τις χαλάσει καθόλου.

Από την άλλη και έχω δεν θα έδινα 1.000ρικο για δαχτυλίδι, ακόμη και πεταμένα να τα έβρισκα στα σκουπίδια. Πήρα ένα σε απλή γραμμή λευκόχρυσο με μικρό διαμαντάκι στα 350.

• Like 2
Δημοσ.
17 ώρες πριν, katsapoli είπε

Δεν υπάρχουν μονοπετρα  με 1000ευρο και αμα πάρεις  κάτι με τόσα λεφτά είμαι σκουπίδια  μονο. Σε ότι πάρεις στα χρήματα  π διαθέτεις  προσεξε  τα υλικά  να είναι όσο το δυνατον  καλύτερα  να αντέξουν  στο χρόνο δες κάτι σε ημιπολύτιμος λιθο

Εγινε

Δεν καταλαβαίνω με το «έγινε», θα πρέπει να εξηγήσετε. 

17 ώρες πριν, stormrain είπε

Κι όμως, ο Κανακης ασχολείται με μονόπετρα και γενικως δαχτυλιδια τέτοιου στυλ, δεν νομίζω να εχει αλλαξει κατι. Η συλλογή του φιλοξενείται σε διάφορα καταστήματα, στο Κεντρο θα βρεις στην Κορη στην Μητροπόλεως. Επίσης αξιολογη ειναι η συλλογη του Αποστολου, οπως και της Δεληγιάννη, αν και η τελευταία δεν εχει μονόπετρα, αλλα εχει καποια κομματια με λιθους οπως moonstone κλπ, τα οποια προσωπικα τα θεωρώ υπέροχα. 

Επισης ωραια είναι η συλλογη του Πολυζου, σε εκείνον δεν θα βρεις χρυσο, αλλα ασημι και τιτανιο, ξεφεύγεις δηλαδή αρκετα απο την φιλοσοφία του μονόπετρου, αλλα γενικα δεν χανεις κάτι να δεις καποια σχεδια ανεξαρτήτως. Μην περιοριζεσαι θελω να πω στην λογικη του μονόπετρου, δες διαφορα και ισως καποιο σου χτυπήσει στο ματι. Απλως εχε υπόψη σου πως γενικως τα χειτοποιητα δεν τα εχουν ιδιαιτερα οnline οι δημιουργοί τους για να περιορίσουν οσο μπορούν τις αντιγραφές. 

Σε ευχαριστώ πραγματικά, ξανά. Λογικό αυτό με τα χειροποιίητα που λες. Ξεκινάει το quest και επανέρχομαι για τυχόν απορίες. <3

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
Στις 13/9/2022 στις 3:48 ΜΜ, katsapoli είπε

Δεν υπάρχουν μονοπετρα  με 1000ευρο και αμα πάρεις  κάτι με τόσα λεφτά είμαι σκουπίδια  μονο.

Κοιτα τωρα, αυτο προφανως δεν ισχυει. Για δυο λογους. Αρχικα ας συμφωνησουμε πως μονοπετρο λεγεται ενα οποιοδηποτε δαχτυλιδι με μια μονο πετρα. Οποτε δεν μπορεις να πεις πως ενα οποιοδηποτε δαχτυλιδι σε μεταλλο με μια πετρα κοστους 1000ευρω ειναι σκουπιδι.

Επειτα,  ενα δαχτυλιδι με ρουμπινι και χρυσο k18  φέρ' ειπείν, δεν μπορει εξ' ορισμου να ειναι σκουπιδι αν κοστιζει 1000 ευρω. Και μιλαω τωρα και καθαρα σχεδιαστικα, δεν αγγιζω καν το βαρος του μεταλλου και την ποιοτητα της πολυτιμης λιθου.
Τωρα προφανως αν θεωρεις πως ενα δαχτυλιδι πρεπει να εχει ενα διαμαντι 1ct σε δαχτυλιδι k18 με βαρος 4gr, στα 1000 ευρω δεν βρεις ποτε κατι τετοιο.

Φυσικα δεν λεω πως ενα δαχτυλιδι Χ κοστους δεν μπορει να ειναι σκουπιδι, αλλα θα πρεπει να ξερουμε παραπανω προδιαγραφες απο "εχει μια πετρα και κανει ενα χιλιαρικο".

• Like 1
Δημοσ.

Θα κανω τον δικηγορο του διαβολου. Η προταση γαμου με δαχτυλιδι ειναι καθαρα αμερικανοφερτη μοδα η οποια εξ αρχης ηταν μια ιστορια μαρκετιν. Οταν προκειται για γαμο κανεις συζητηση οχι προταση. Οσο αφορα τωρα το κοστος αυτο πρεπει να ειναι αναλογο της οικονομικης δυνατοτητας του καθενος. Το θεωρω απερισκεπτο να ριξεις λεφτα σε ενα κοσμημα απο το να γινουν επενδυση σε ενα σπιτι. Λογικα η κοπελα ξερει ποσα βγαζει αντρας της. Δεν εχει νοημα να φεσωθει για ενα δαχτυλιδι, ασε που το θεωρω τελειως παραπλανητικο για το τι θα επακολουθησει. Δεν ειναι λογικο να φορας κοτρωνι στο χερι αλλα να ζεις σε υπογειο.

Βγαλε φωτογραφια τα δαχτυλια που εχει ηδη για να εχεις μια ιδεα του τι της αρεσει και πηγαινε τις φωτογραφιες στο εργαστηριο που εχεις βρει. Το θεμα ειναι να αρεσει στην κοπελα οχι στον αντρα.

• Like 7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αλλά λεφτά για μονόπετρο αλλά λεφτά για βέρες αλλά λεφτά για κουστούμι νυφικό αλλά λεφτά για στολισμό αλλά λεφτά για τραπέζι κάπου ώπα ρε φίλε :P όλοι οι Ωνάσηδες εδώ..

Επεξ/σία από Raylan
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, Dakonblackblade είπε

Εγώ ζήτησα το μονόπετρο της μάνας μου που δεν το φόραγε και είχε συναισθηματική αξία. Τώρα το φοράει η γυναίκα μου.

Μια χαρά σε βρίσκω

11 ώρες πριν, evabb είπε

Θα κανω τον δικηγορο του διαβολου. Η προταση γαμου με δαχτυλιδι ειναι καθαρα αμερικανοφερτη μοδα η οποια εξ αρχης ηταν μια ιστορια μαρκετιν. Οταν προκειται για γαμο κανεις συζητηση οχι προταση. Οσο αφορα τωρα το κοστος αυτο πρεπει να ειναι αναλογο της οικονομικης δυνατοτητας του καθενος. Το θεωρω απερισκεπτο να ριξεις λεφτα σε ενα κοσμημα απο το να γινουν επενδυση σε ενα σπιτι. Λογικα η κοπελα ξερει ποσα βγαζει αντρας της. Δεν εχει νοημα να φεσωθει για ενα δαχτυλιδι, ασε που το θεωρω τελειως παραπλανητικο για το τι θα επακολουθησει. Δεν ειναι λογικο να φορας κοτρωνι στο χερι αλλα να ζεις σε υπογειο.

Βγαλε φωτογραφια τα δαχτυλια που εχει ηδη για να εχεις μια ιδεα του τι της αρεσει και πηγαινε τις φωτογραφιες στο εργαστηριο που εχεις βρει. Το θεμα ειναι να αρεσει στην κοπελα οχι στον αντρα.

Δεν θα μπορούσες να το πεις καλύτερα. Ακριβώς αυτά σκέφτομαι κι εγώ. Προτιμώ (και είμαι σίγουρος και η ίδια) ένα πολυ ωραίο τραπέζι σε εστιατόριο από ένα... πετράδι. Από την άλλη, ωστόσο, δεν θέλω και να πειραματιστώ τόσο και να πάω στη λύση «όχι δαχτυλίδι, βρες κάτι τελείως διαφορετικό». 

Δημοσ.
14 ώρες πριν, stormrain είπε

Κοιτα τωρα, αυτο προφανως δεν ισχυει. Για δυο λογους. Αρχικα ας συμφωνησουμε πως μονοπετρο λεγεται ενα οποιοδηποτε δαχτυλιδι με μια μονο πετρα. Οποτε δεν μπορεις να πεις πως ενα οποιοδηποτε δαχτυλιδι σε μεταλλο με μια πετρα κοστους 1000ευρω ειναι σκουπιδι.

Επειτα,  ενα δαχτυλιδι με ρουμπινι και χρυσο k18  φέρ' ειπείν, δεν μπορει εξ' ορισμου να ειναι σκουπιδι αν κοστιζει 1000 ευρω. Και μιλαω τωρα και καθαρα σχεδιαστικα, δεν αγγιζω καν το βαρος του μεταλλου και την ποιοτητα της πολυτιμης λιθου.
Τωρα προφανως αν θεωρεις πως ενα δαχτυλιδι πρεπει να εχει ενα διαμαντι 1ct σε δαχτυλιδι k18 με βαρος 4gr, στα 1000 ευρω δεν βρεις ποτε κατι τετοιο.

Φυσικα δεν λεω πως ενα δαχτυλιδι Χ κοστους δεν μπορει να ειναι σκουπιδι, αλλα θα πρεπει να ξερουμε παραπανω προδιαγραφες απο "εχει μια πετρα και κανει ενα χιλιαρικο".

Μονόπετρο και πρόταση γάμου εγω καταλαβαίνω διαμάντι και για διαμάντι αναφερομαι. Εννοείται υπάρχουν  σε αυτα τα λεφτα δαχτυλίδια με πολιτιμους και ημιπολύτιμους λίθους και αυτο προτείνα  και εγω. Ο καθένας ξέρει  την τσέπη του αλλά το δαχτυλίδι είναι κάτι συμβολικο  και έχει συνεσθηματικη αξια  και διατηρείται στο χρονο ωπος ο φίλος  το πήρε από την μάνα του και το δώσε στην γυναίκα  του ότι άλλο και να πάρεις τέλειος  διαφορετικό  η να τα επενδύσεις στο σπίτι  και κουφώματα  να αλλάξεις 10χρονια σ δίνουν  εγγύηση. Δεν έχει να λέει πόσο εχει  εν ολιγης απλα να δεις  αυτό π σ ειπα να έχει καλά υλικά  είναι ένα συμβολικο πραγαμα  με συνεσθηματικη  αξια απλα το σχόλιο  μ είναι μην πας και δωσεις  τόσα λεφτα για διαμάντι γτ απλα θα σε κλέψουν 

Δημοσ.

Εμείς δεν πήραμε δαχτυλίδι αρραβώνα... τα λέφτα τα ρίξαμε σε ταξίδι στο εξωτερικό.

Ο γάμος είναι μια κοινή απόφαση μεταξύ του ζευγαριού. Βγαίνει μετά από συζήτηση, όπως είπε κι @evabb.

Δεν υπάρχει το σενάριο των ταινιών "Η γυναίκα ανυπομονεί και περιμένει απ'τον άντρα αν και πότε θα της κάνει πρόταση. Κι ο άλλος ο μαντράχαλος σκέφτεται θα μου πει ναι ή όχι, και τι θα κάνω αν μου πει όχι κλπ". Αυτά μόνο στις ταινίες... και στην Αμερική (true story)

• Like 2
Δημοσ.

Αρραβώνας χωρίς δαχτυλίδι δεν είναι αρραβώνας. Τουλάχιστον όχι όπως το έχουμε "παραδοση" . 

Μονοπετρο με 300€ δεν είναι μονοπετρο είναι απλά ένα κρικακι με μια πέτρα για να λες ότι πήρες δαχτυλίδι.

Προσωπική άποψη βέβαια. 

Αν δεν έχει κάποιος λεφτά για καλό δαχτυλίδι καλυτερα να τα κρατήσει να πάρει πιο καλές βέρες, κλαιν ένα δαχτυλίδι παίρνεις και μ 100 ευρώ από τα φολι φολι δώρο γενεθλίων ξέρω.

Προσωπικά λατρεύω τα bulgari και τα cartier, ειδικά για βέρες γάμου οι cartier είναι τόσο iconic πουθενά θυσιαζα το μονοπετρο για να παρω τέτοια- αν δεν υπήρχαν λεφτά και για τα 2. 

Τωρα άλλοι τα θεωρούν πεταμένα λεφτά... υποκειμενικό 

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...