Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, έχω να κάνω μια ερώτηση. Έχω ένα μαγαζί με τριφασικό ρεύμα και θέλω να δώσω ίντερνετ σε ένα σπίτι που έχω μέσα στο ίδιο μέρος. Όλα παίρνουν από το ίδιο ρολόι ρεύμα απλά έχω διαφορετικούς πίνακες. Δηλαδη από το μαγαζί πάει στην αποθήκη και μετά στο σπίτι το ρεύμα. Περνάει από 3 πίνακες. Θα κάνει δουλειά το powerline ή θα έχω θέμα? 

Δημοσ.

Θα προχωρήσω στην αγορά αν είναι. Επειδή θέλω να πάρω ένα σετ devolo. Θα έχει διαφορά το σετ με 500mbps από το 1200mbps? 24ara γραμμή εχω. 

Δημοσ.

Θεωρητικά δεν θα εχεις προβλημα αν και όσο πιο "μπερδιεψιάρικη" είναι η περιπτωση είναι καλυτερα να κάνουμε μια δοκιμή με ενα δανεικο ζευγαρι πριν παμε σε αγορα. 

Επισης να πας σε 1000+ για τους ίδιους λογους. Το 500/1200 των powerlines δεν εχουν άμεση σχεση με το internet σου. 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, isay είπε

Θεωρητικά δεν θα εχεις προβλημα αν και όσο πιο "μπερδιεψιάρικη" είναι η περιπτωση είναι καλυτερα να κάνουμε μια δοκιμή με ενα δανεικο ζευγαρι πριν παμε σε αγορα. 

Επισης να πας σε 1000+ για τους ίδιους λογους. Το 500/1200 των powerlines δεν εχουν άμεση σχεση με το internet σου. 

Που να βρω δανεικό είναι το θέμα.. Δεν ξέρω πως μπορώ να δοκιμάσω. Και ειδικά με τριφασικό που είναι ακόμη πιο περίπλοκο.. Και ένα σετ 1200 έχει 150 ευρώ.. 

Δημοσ.

Το που μπορεις να δανειστείς δεν μπορώ να σου πω. 

Αν βρεις ειναι θέμα 5 λεπτων η δοκιμή.

Το ένα το κουμπώνεις δίπλα στο router και με ενα ethernet καλωδιο συνδεεις router με powerline.

Το αλλο powerline το συνδεεις στην τελική πρίζα και με ενα ethenrt καλωδιο αυτό το powerline με τον υπολογιστη.

Τα αφήνεις 1-2 λεπτα να στρώσουν και μετα βλέπεις αν εχεις internet μεσω καλωδιου. Αντε να κανεις και 1-2 speedtest για να δεις αν εχεις μεγαλες απώλειες. 

Στην αναγκη και 500αρια να βρεις, θα ξέρεις αν παιζουν. 

Δημοσ.

Ναι αλλά απ ότι έχω διαβάσει μόνο τα tplink και devolo παίζουν σε τριφασικό. Ή κάνω λάθος; 

Δημοσ.

Devolo δοκιμασμένα παίζουν... και τα TP Link επίσης λένε ότι παίζουν σε τριφασικό. Άποψή μου είναι, και από την πείρα μου στο αντικείμενο, να πάρεις TP Link 2000 mpbs! Αν ψάξεις στο skroutz θα τα βρεις! :D

Δημοσ.

Υπάρχει λόγος να δώσει τόσα χρήματα με τις ταχύτητες ίντερνετ που έχουμε Ελλάδα; Εγώ έχω αυτό και κάνει την δουλειά του μία χαρά. Πιάνει όση ταχύτητα μπορεί να πιάσει η περιοχή και είναι πολύ σταθερό

Δημοσ.
6 ώρες πριν, thodoris20s είπε

Υπάρχει λόγος να δώσει τόσα χρήματα με τις ταχύτητες ίντερνετ που έχουμε Ελλάδα; Εγώ έχω αυτό και κάνει την δουλειά του μία χαρά. Πιάνει όση ταχύτητα μπορεί να πιάσει η περιοχή και είναι πολύ σταθερό

Να σ πω δεν μπορώ να καταλάβω και πολύ αυτούς του αριθμούς. Άλλοι λένε  ότι εν την ταχύτητα π εχω θα είναι εντάξει τα 500 άλλοι λένε όχι.. 

Δημοσ.

οσο απωλεια κ να εχεις τα μεχρι 24mbps της απλης adsl η εστω τα 50mbps της vdsl τα υπερκαλυπτουν 

το μονο θεμα παιζει να ειναι οι μεταφορες αρχειων αναμεσα σε pc με powerline η το streaming κλπ 

εγω ετσι το καταλαβαινω

Δημοσ.

Πήγα σήμερα σε ένα μικρό μαγαζάκι να δω τι έχει μπας και μου δώσει να δοκιμάσω κάτι. 

ο τύπος μ λέει είναι κατά των powerline γιατί σε όποιον έβαλε, είχε πρόβλημα όταν σύνδεσε κάποιο αντικείμενο που ζητάει πολλά βατ στο ρεύμα. Λέει κόβετε κάθε φορά που κάτι ενεργοβορο μπαίνει στην γραμμή. 

Παίζει να ισχύει κάτι τέτοιο; 

Δημοσ.
9 hours ago, korko72 said:

Πήγα σήμερα σε ένα μικρό μαγαζάκι να δω τι έχει μπας και μου δώσει να δοκιμάσω κάτι. 

ο τύπος μ λέει είναι κατά των powerline γιατί σε όποιον έβαλε, είχε πρόβλημα όταν σύνδεσε κάποιο αντικείμενο που ζητάει πολλά βατ στο ρεύμα. Λέει κόβετε κάθε φορά που κάτι ενεργοβορο μπαίνει στην γραμμή. 

Μην τον ακούς! Δεν ισχύει αυτό που λέει! Απλά δεν είχε να πουλήσει και έλεγε βλακείες... Οι ταχύτητες που λέμε δεν ειναι για το adsl που έχεις , αλλά με ποια ταχύτητα θα συνδέονται οι συσκευές σου μεταξύ τους! Όσο πιο μεγάλη η ταχύτητα τόσο λιγότερα lags θα έχεις σε διάφορες εφαρμογές και παιχνίδια. Τώρα ειναι αναλογα τι έχεις για να πληρώσεις. Απλά τα powerline για μένα ειναι σοβαρή επένδυση πλέον , και δεν τα αλλάζεις συχνά , οπότε αξιζουν...

Δημοσ.
9 ώρες πριν, korko72 είπε

Εχουν αναφερθεί περιπτωσεις οπου όπου υπηρχαν "μεγαλα βρώμικα μοτερ" (δηλαδη παρασιτο στη γραμμή) επαιζαν αποσυνδεσεις. Ειναι οι απολυτες εξαιρέσεις στον κανονα. 

Δημοσ.

Αν πάω στην αλλη λύση, δηλαδή να βάλω μια κεραία ως Client wireless Mode και να συνδέσω το πσ μου με  ethernet θα είναι καλά; δηλαδή κάτι τέτοιο Ubiquiti NanoStation Loco M2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...