Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Dr_73 είπε

Η ηθική δεν έχει καμία σχέση με είδη που δεν είναι πρώτης ανάγκης ή απαραίτητα για την επιβίωση . Από την άλλη , συνήθως, δεν είναι επιτρεπτό στην "ελεύθερη αγορά" να ρυθμίζει (ανεξέλεκτα) τις τιμές π.χ. του νερού, των αντιβιοτικών ή του εμβολίου της ιλαράς ...

Με κίνδυνο να θεωρηθώ off topic θα διευκρινίσω ότι στην ελεύθερη αγορά όλα είναι εμπορεύσιμα και οι όποιοι "συνήθεις" περιορισμοί δεν είναι εγγενείς.

Όπου (ευτυχώς) υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί, προκύπτουν αποκλειστικά μέσα από κοινωνικούς αγώνες, οπότε δημιουργείται μια ισορροπία δυνάμεων μεταξύ του οικονομικού κατεστημένου, που θα ήθελε να αγοράζει και να πουλάει ελεύθερα και τον αέρα που ανασαίνουμε και των διάφορων κοινωνικών ομάδων που προσπαθούν να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσής τους και υποχρεώνουν τις "αγορές" να δεχτούν κάποιους κανόνες και περιορισμούς...

Γι'αυτό άλλωστε, μόλις αλλάξει ο συσχετισμός κοινωνικών δυνάμεων, περιορίζονται στο άψε-σβήσε, οι όποιοι "συνήθεις" περιορισμοί στην επιδίωξη κέρδους. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι το ξήλωμα του κοινωνικού κράτους και των εργασιακών-ασφαλιστικών δικαιωμάτων στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Ελλάδα με αφορμή (και όχι αιτία) την τελευταία οικονομική κρίση...

Αν ήταν στο χέρι των "αγορών", ακόμα και το νερό  θα ήταν ελεύθερα εμπορεύσιμο, όπως ενδεικτικά συμβαίνει σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, όπου πηγές, ποτάμια και λίμνες έχουν γίνει αντικείμενο ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων και οι άνθρωποι κυριολεκτικά δεν μπορούν να πιούν νερό από το ποταμάκι που περνάει μέσα από το χωράφι τους αν δεν πληρώσουν δικαιώματα...

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, blitzNikos είπε

Με κίνδυνο να θεωρηθώ off topic θα διευκρινίσω ότι στην ελεύθερη αγορά όλα είναι εμπορεύσιμα και οι όποιοι "συνήθεις" περιορισμοί δεν είναι εγγενείς.

Όπου (ευτυχώς) υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί, προκύπτουν αποκλειστικά μέσα από κοινωνικούς αγώνες, οπότε δημιουργείται μια ισορροπία δυνάμεων μεταξύ του οικονομικού κατεστημένου, που θα ήθελε να αγοράζει και να πουλάει ελεύθερα και τον αέρα που ανασαίνουμε και των διάφορων κοινωνικών ομάδων που προσπαθούν να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσής τους και υποχρεώνουν τις "αγορές" να δεχτούν κάποιους κανόνες και περιορισμούς...

Γι'αυτό άλλωστε, μόλις αλλάξει ο συσχετισμός κοινωνικών δυνάμεων, περιορίζονται στο άψε-σβήσε, οι όποιοι "συνήθεις" περιορισμοί στην επιδίωξη κέρδους. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι το ξήλωμα του κοινωνικού κράτους και των εργασιακών-ασφαλιστικών δικαιωμάτων στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Ελλάδα με αφορμή (και όχι αιτία) την τελευταία οικονομική κρίση...

Αν ήταν στο χέρι των "αγορών", ακόμα και το νερό  θα ήταν ελεύθερα εμπορεύσιμο, όπως ενδεικτικά συμβαίνει σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, όπου πηγές, ποτάμια και λίμνες έχουν γίνει αντικείμενο ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων και οι άνθρωποι κυριολεκτικά δεν μπορούν να πιούν νερό από το ποταμάκι που περνάει μέσα από το χωράφι τους αν δεν πληρώσουν δικαιώματα...

Δεν διαφωνώ με όσα λες, αλλά για να κάνουμε και λίγη πλάκα, τη λύση στο πρόβλημα των τιμών των ram θα την έδινε μόνο το Κ.Κ.Ε.

Ram Κ.Κ.Ε.. Ο μόνος κατασκευαστής:P που δίνει μνήμες τσάμπα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι μνήμες είναι χρηματιστηριακό είδος.Είμουν γραμμένος σε ενα site παλιά και μου ερχόταν ειδοποίηση πόσο κοστίζουν

Εφόσον σου δίνει ο άλλος απόδειξη ΚΑΙ εγγύηση και στις δίνει φτηνότερα από καινούργιες (άσχετα με το αν τις πήρε μισή τιμή) η λογική λέει ότι σε συμφέρει.

Παρόλα αυτά ΑΝ η εγγύηση πάει σε πιστωτικό τότε θα πάρεις τα μισά λεφτά. Διαλέγεις και παίρνεις.

Εγώ για παράδειγμα τώρα έχω 2χ8 να πουλήσω τη μία την είχα πάρει 36 ευρώ την αλλη 55. Και τις δύο τις δίνω 90 για να μπορέσω να παρω μια 8χddr4. Αμα τις πουλήσω ξεχωριστά αυτός που θα αγοράσει αυτη με την αποδειξη 36 για 45 θα με βριζει και ο άλλος που θα πάρει την 55 για 45 θα με περνάει για κορόιδο. Αυτός που θα αγοράσει και τις 2 ενενήντα μια χαρά θα είναι. Τί να κάνω λοιπόν! ( Α και στο τέλος απο 16gb θα μείνω και με 8 και γι αυτα που κανω δεν εχει σημασια η ταχυτητα της μνημης αλλά το μεγεθος και δυστυχως η νεα μητρικη δεν παιρνει τις παλιες !). Ποιος είναι ο χαμένος;

Επεξ/σία από kotlousko
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

πείτε ότι πουλάω μια 780ti για παράδειγμα που πριν 5 χρόνια είχε 800 ευρώ. επειδή λοιπόν είχα δώσει εγώ ΠΡΙΝ 5 ΧΡΌΝΙΑ 800 ευρώ δε σημαίνει ότι θα ζητήσω 600 τώρα. και το κάνω πιο ρεαλιστικό σχετικά με τις ram. δεν έχει σημασία πόσο κοστίζουν τώρα επειδή οι εταιρείες το έχουν ξεφτιλίσει. αν τις πήρες 80 τις χρησιμοποίησες τις έλιωσες πούλα τες 60. άσχετα με το πόσο έχουν καινούριες τώρα γιατί παρά το ότι οι τιμές είναι στα ύψη ΔΕΝ ΠΑΎΟΥΝ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΚΑΙΝΟΎΡΙΕΣ με πλήρη εγγύηση κιόλας οπότε αυτο εν μέρει δικαιολογεί την τιμή. πολλοί με ρωτάνε γιατί στις αγγελίες μου βάζω χαμηλές τιμές. δεν είναι χαμηλές. είναι λογικές. δεν θέλω να βγάλω κέρδος όπως ο κύριος με τις ram οι πολλοί άλλοι εδώ. θέλω να φύγει κάτι να συμπληρώσω τα χρήματα για να πάρω κάτι άλλο. πριν κάποιους μήνες πουλούσα μια msi r9 290x lightning στα 200 ευρώ που είναι μακράν η καλύτερη υλοποίηση της κάρτας και πολλή σπάνια και με ρωτούσαν γιατί τη δίνω τόσο χαμηλά. επειδή έγινε το μπαμ με το mining και όλοι πουλούσαν amd κάρτες 5 ετών και βάλε σε τιμές πιο υψηλές και από 1080 καινούρια τότε δε σημαίνει ότι έπρεπε να το κάνω και εγώ μιας και δεν άξιζε να τη δώσω 500 και 600 ευρώ που έβλεπα πολλές να κυμαίνονται σε αυτά τα λεφτά. και το αστείο της υπόθεσης είναι πως ανάθεμα και αν κατάφερε κάνεις να πουλήσει κάρτα σε αυτά τα λεφτά. σε miner ίσως αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς στην Ελλάδα λίγοι είναι που ασχολούνται με αυτό οπότε μαντέψτε τι έγινε. πολλούς τους βλέπω τώρα να πουλάνε τις ίδιες κάρτες που έδιναν τότε 500 ευρώ στα 180 και παρακάτω. αυτοί λοιπόν που κάνουν κάτι τέτοιο είναι τυχοδιώκτες της συμφοράς κατά τη δική μου γνώμη. οκ καταλαβαίνω πως ο καθένας βάζει ότι τιμή θέλει αλλά ρε παιδιά ηρεμήστε λίγο. σκεφτείτε ότι απευθύνεστε σε πολύ μικρότερο κοινό συγκριτικά με Αμερική ή Κίνα γιατί σίγουρα από εκεί επηρεάζονται όλοι αυτοί και βάζουν τέτοιες εξωφρενικές τιμές εδώ. και κάτι άλλο μιλάμε για το insomnia που όσο και να μεγαλώνει η κοινότητα αυτοί που κάνουν αγοροπωλησίες στο μεγαλύτερο ποσοστό είναι οι ίδιοι. οπότε μη κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας. έχω και εγώ κάτι ram οι οποίες τώρα κάνουν 270 ευρώ εδώ και γύρω στα 250 δολάρια έξω. με εγγύηση με όλα. εγώ τις είχα πάρει όμως το καλοκαίρι 130 ευρώ. αν θέλω να τις πουλήσω δηλαδή τώρα πόσο θα τις βάλω; 240; 90 ευρώ θα τις βάλω και τέλος. δίκαια και σωστά. την επόμενη φορά λοιπόν που θα πάει να πνίγει κάποιος επειδή το είπε η αγορά των πολυεθνικών ας πάμε όλοι μαζί παρέα να πνιγούμε γιατί έτσι είναι το trend. 

Επεξ/σία από zeibei
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://www.spotmechanic.gr/otan-idiotes-to-paizoun-emporoi/

Πώληση μεταχειρισμένου πράγματος με κέρδος, χωρίς να αποδοθεί φόρος στο κράτος είναι παράνομη. Γιατί αποτελεί ουσιαστικά εμπορική δραστηριότητα. Σκεφτείτε απλά τα μαγαζιά που αγοράζουν μεταχειρισμένα κινητά π.χ. για να τα μεταπωλήσουν με κέρδος.

Κάρφωμα στις αρχές θέλουν εκείνοι οι ιδιώτες που βγάζουν κέρδος μέσα από μεταχειρισμένα, είτε έχεις ελεύθερη αγορά, είτε ανελεύθερη το κράτος θέλει φόρο επί του κέρδους. 

Αναφορά σε κείμενο

Τι κερδίζουν από αυτή τη διαδικασία οι ιδιοκτήτες αυτοί;

Τη διαφορά του κόστους αγοράς από την τιμή μεταπώλησης, αφορολόγητα (ούτε ΦΠΑ ούτε φόρος κερδών), τόσο απλά. Η ελληνική νομοθεσία επιτρέπει την αφορολόγητη μεταβίβαση/πώληση αγαθών μεταξύ ιδιωτών όταν «αυτή δεν γίνεται με σκοπό το κέρδος», οπότε αν κάποιος δεν δηλώσει από μόνος του στις αρχές πως έχει τέτοιο σκοπό…

Επεξ/σία από pirmen56
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εδώ στο insomnia μου έχουν τύχει πλαστές αποδείξεις, προιόντα σε άθλια κατάσταση ενώ έλεγε άριστη, έχει τύχει να βάλουν πέτρες μέσα (οχι σε μένα αλλά σε άλλον) αντί για προιόν. Εφόσον δεν έχει ο άλλος μαγαζί άντε βρες τον. Αυτό που λες σωστό είναι και ηθικό αλλά αν πεις στον αλλον ότι τις πουλάς τόσο και εξηγήσεις και γιατί (και φυσικά δεν το κανεις συστηματικα) και συμφέρει και τους δύο οκ. Επίσης μου έχει τύχει κάποιος να ζητάει επεξεργαστή πενταετίας οσο οσο γιατι απλως δεν έβρισκε και βιαζόταν. Εγω τώρα αν αποφασισω πχ να βαλω τις μνημες 100 αντι για 90 που τις πηρα και θελει ο αλλος (για να μπορέσω με 100 να παρω μια ddr4) θα του το πω και θα το κανω. Από τη ddr4 θα πληρωθεί το κρατος τον φπα του. Αν δεν τις πουλήσω και μου μείνουν ή τις δώσω λιγότερο ΔΕΝ θα αγοράσω DDR4 και δεν θα παρει φπα το κράτος. Ναι μεν ειναι παράνομο αλλά πρακτικά το κράτος χάνει. Υπάρχουν άπειροι νόμοι που δεν εφαρμόζονται δυστυχώς. Μπροστά σε άλλα που γίνονται αυτό είναι μηδαμινο

Επεξ/σία από pmakr
Δημοσ.
Στις 1/14/2018 στις 1:53 ΜΜ, 3DJIN είπε

στους κανονες των αγγελιων δε γραφει οτι απαγορευεται να πωλειται σε τιμη υψηλοτερη απο αυτη της αγορας ή το θυμαμαι απο διπλανα φορουμ?

Σε διπλανό φόρουμ ισχύει σίγουρα και γι'αυτόν τον λόγο.

Δημοσ.

Να ρωτήσω κάτι; Αν πεις έχασα την απόδειξη, δεν εχουν εγγυηση, και τις δώσω 100 που ειναι 20 ευρώ κάτω από την αγορά; (Δεν προκειται να το κανω απλώς ρωτάω-Εδώ έχω αλλες μνήμες απο μαγαζί που έχει κλείσει και λογικα με την αποδειξη βρισκεις ακρη στην αντιπροσωπεία, αλλα δεν τις πουλαω καν...Θεωρητικά όλα ωραία είναι αλλά στην πράξη...)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Σε διπλανό φόρουμ ισχύει σίγουρα και γι'αυτόν τον λόγο.

Εφαρμόζεται;

Για την ιστορία, επειδή είμαστε σε site πληροφορικής, O Bill Gates αγόρασε το DOS 50.000 Δολλάρια και το πούλησε στην IBM με σύμβαση/αδεια για κάθε pc ξεχωριστά και έτσι χτίστηκε η microsoft. Τα πρώτα πολλά χρήματα έτσι τα έβγαλε. Και μετά έχτισε τα windows κλέβοντάς την ιδέα από τον Steve Jobs που την Ψιλοέκλεψε με τακτ απο την Xerox. Οι συμβατοί με IBM υπολογιστές δημιουργήθηκαν όταν έκαναν παράνομα Reverse Engineering στο BIOS της IBM ώστε να μπορέσουν να φτιάξουν άλλο BIOS που να κάνει ακριβώς τα ίδια. Το Reverse Engineering ήταν παράνομο.Και το κράτος δανειζοταν και τα έτρωγε τόσα χρόνια. Στα μηχανήματα και λειτουργικά και τα κράτη αυτών σφαζόμαστε μεταξύ μας για 5-10 ευρω εχω να πω...

Επεξ/σία από pmakr
Δημοσ.
Στις 13/1/2018 στις 8:18 ΠΜ, ioannis_kontzoglou είπε

Τον ρωτάω πότε τις αγόρασες και μου απαντάει αρχές Φεβρουαρίου 2017. Εκείνη την εποχή οι συγκεκριμένες είχαν 86€, ΤΟ ΕΓΡΑΦΕ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ που συνοδευε τις μνήμες! 

Του λέω, αδερφέ καμια έκπτωση μπορώ να έχω αφού βλέπω τις πήρες σχεδόν στην μισή τιμή!! Και μου λέει ο φίλος ορθα κοφτά "Τόσο έχουν, αν θες πάρε καινουργιες με 200€" 

Οκ του λέω τουλάχιστον θα ξέρω οτι δεν θα με κλέψουν και φεύγω.

Το ξέρω οτι είναι άκυρο το ποστ αυτό εδώ πέρα αλλά εφόσον αφορά μήμες ραμ είπα να το μοιραστώ μαζί σας. 

Τί γνώμη έχετε γιαυτό, πως θα μπορούσα να αντιδράσω καλύτερα για πείτε!?? :unsure:

Εγω αυτο που καταλαβα ειναι οτι μαλλον σε χαλασε που δεν σου εκανε καλυτερη τιμη,γιατι αν τις εριχνε πχ 20ευρω παλι παραπανω απο οσο τις αγορασε θα κοστιζαν αλλα δεν θα σε πειραζε τοτε.

Στο μονο πραγμα που μπορει να σε πειραζει εσενα σαν αγοραστη ποσο τις αγορασε τις ram ειναι μονο αν στο μελλον τυχει και χαλασουν και δεν υπαρχουν για αντικατασταση και αρα δωθει πιστωτικο/επιστροφη χρηματων απο το καταστημα αγορας.

Αλλιως σε ολα τα αλλα ο τυπος ηταν ειλικρινης(και η απαντηση του αν και μπορει να φανει αποτομη ειναι απαντηση που δινεται σε αρκετους πονηρους οι οποιοι με αφορμη την ανοδο τιμων αναφερουν επιτηδες το παραπανω για να πετυχουν χαμηλοτερη τιμη)και δεν καταλαβαινω που ειναι το προβλημα.Στην τελικη αν δεν σου αρεσει η τιμη που τις πουλαει ο εν λογω κυριος τοτε κοιτας σε επομενο πωλητη(που κατι μου λεει οτι ολως τυχαιως και αυτος τοσο θα πουλαει πανω κατω).

Και για να μιλησουμε και λιγο εξω απο τα δοντια και εσυ και ολοι μας αν ημασταν στην περιπτωση του εν λογω πωλητη,πανω κατω τοσο θα τις πουλαγαμε τις ram(αντε 10κατω ξερω γω).Κανεις σε τοσο καινουργιες ram(και ετσι οπως ειναι τωρα οι τιμες/αγορα)δεν θα τις πουλαγε πχ 60ευρω.

• Like 3
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, pmakr είπε

Εφαρμόζεται;

Για την ιστορία, επειδή είμαστε σε site πληροφορικής, O Bill Gates αγόρασε το DOS 50.000 Δολλάρια και το πούλησε στην IBM με σύμβαση/αδεια για κάθε pc ξεχωριστά και έτσι χτίστηκε η microsoft. Τα πρώτα πολλά χρήματα έτσι τα έβγαλε. Και μετά έχτισε τα windows κλέβοντάς την ιδέα από τον Steve Jobs που την Ψιλοέκλεψε με τακτ απο την Xerox. Οι συμβατοί με IBM υπολογιστές δημιουργήθηκαν όταν έκαναν παράνομα Reverse Engineering στο BIOS της IBM ώστε να μπορέσουν να φτιάξουν άλλο BIOS που να κάνει ακριβώς τα ίδια. Το Reverse Engineering ήταν παράνομο.Και το κράτος δανειζοταν και τα έτρωγε τόσα χρόνια. Στα μηχανήματα και λειτουργικά και τα κράτη αυτών σφαζόμαστε μεταξύ μας για 5-10 ευρω εχω να πω...

Ναι εφαρμόζεται και είναι λόγος για μπαν σε φόρουμ με όνομα σχετικό με εργαστήρια.

Στις 1/13/2018 στις 8:18 ΠΜ, ioannis_kontzoglou είπε

Το ξέρω οτι είναι άκυρο το ποστ αυτό εδώ πέρα αλλά εφόσον αφορά μήμες ραμ είπα να το μοιραστώ μαζί σας. 

Τί γνώμη έχετε γιαυτό, πως θα μπορούσα να αντιδράσω καλύτερα για πείτε!?? :unsure:

Ενημέρωση των αρχών, γιατί πάει βγάλει κέρδος εις βάρος σου. Και θα σου πουν αυτοί τι χρειάζεται.

Και άσε μετά τους δικηγόρους του Insomnia να αναλάβουν υπεράσπιση.

Δημοσ.

Εγώ δεν το έχω κάνει (να πουλήσω). Όσο για τους δικηγόρους, μια φορά εξαπατήθηκα απο κάποιον αλλά επειδή οι συναλλαγές ήταν μέσω αγγελίας δεν έβγαζα άκρη νομικά δεν μπορούσε κανείς να αποδείξει τίποτα. Και τόλμησε να κάνει και αρνητικη κριτική ο πωλητής. Off the record απέδειξα με κάποιον τρόπο στους admins τι βλακείες έλεγε και έκανε και η αρνητικη αφαιρέθηκε. Αλλά στο δικαστήριο δεν θα μπορούσε κανένας να αποδείξει τίποτα γιατί η συναλλαγή έγινε μέσω αγγελίας και όχι με μαγαζί. Μόνο αν κάποιος το κάνει συστηματικά και βγάζει έτσι κέρδος ΜΗΝ ΕΧΟΝΤΑΣ ΚΑΝ ΜΑΓΑΖΙ τον καταγγελεις και πας μαζι με εναν εφοριακό αστυνομικο κτλ οποιος ειναι αρμοδιος και τον μαζεύουν και καλά του κάνουν. Αλλά με μια αγγελία και συνάντηση στο πουθενά άκρη δεν ξέρω αν βγαίνει δυστυχως

Δημοσ.
4 ώρες πριν, blitzNikos είπε

Αν ήταν στο χέρι των "αγορών", ακόμα και το νερό  θα ήταν ελεύθερα εμπορεύσιμο, όπως ενδεικτικά συμβαίνει σε χώρες της Λατινικής Αμερικής..

Στην Ελλάδα όμως τα πρότυπά μας, εκεί ακριβώς βρίσκονται . Στη ... Λ.Αμερική .

Δημοσ.

Να πω και εγώ τη γνώμη μου με ένα παράδειγμα.

Ας υποθέσουμε οτι κάποιος αγοράζει 16gb ram που τη δεδομένη στιγμή κοστίζουν 100ευρώ και οι αντίστοιχες 32gb 200 ευρώ.

Σε 6 μήνες θέλει να αναβαθμίσει,πουλώντας τις δικές του,και να πάει σε 32 αλλά οι τιμές έχουν διπλασιαστεί σε όλες τις ραμ. 16gb->200e 32gb->400

Πείτε μου ένα λόγο που θα πρέπει να πουλήσει με τις παλιές τιμές πχ 80ε σαν μεταχειρισμένες και όχι πχ 160ε ,και έτσι κι αλλιώς θα δώσει μετά 400. Ή θα βρεί και αυτός μεταχειρισμένες 32gb και θα του τις πουλήσουν με την παλιά τιμή?

Χαλαρώστε λίγο,πολύ ηθική έπεσε εδω μέσα.

Αν είναι έτσι χαρίστε και κανα οικόπεδο που αγοράσατε προ καιρού,εσείς οι γονείς σας οι παππούδες σας με 5-10 χιλιάδες δραχμές.

• Like 1
Δημοσ.

Δηλαδη αν τις μνημες τις ειχε κερδισει απο διαγωνισμο ή του τις ειχε χαρισει καποιος και τις πουλαγε εστω και 50ευρω,να παιρναμε τηλεφωνο και το FBI να τον πιασει.....τι αλλο θα διαβασουμε εδω μεσα....

Πως παει να βγαλει κερδος εις βαρος του αγοραστη οταν πουλαει κατι μεταχειρισμενο φθηνοτερα απο οσο εχει καινουργιο?

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...