Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα και καλή χρονιά!

Πρόσφατα έπεσα σε ένα περιστατικό που θα σας διηγηθώ το οποίο με εκνεύρισε πάρα πολύ.

Έψαχνα 2 ram sticks στα 16Gb και έπεσα σε μια αγγελία στην οποία ο τύπος πουλούσε δυο corsair vengeance LPX στα ( !!!160€!!! ) 

Τον ρωτάω πότε τις αγόρασες και μου απαντάει αρχές Φεβρουαρίου 2017. Εκείνη την εποχή οι συγκεκριμένες είχαν 86€, ΤΟ ΕΓΡΑΦΕ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ που συνοδευε τις μνήμες! 

Του λέω, αδερφέ καμια έκπτωση μπορώ να έχω αφού βλέπω τις πήρες σχεδόν στην μισή τιμή!! Και μου λέει ο φίλος ορθα κοφτά "Τόσο έχουν, αν θες πάρε καινουργιες με 200€" 

Οκ του λέω τουλάχιστον θα ξέρω οτι δεν θα με κλέψουν και φεύγω.

Το ξέρω οτι είναι άκυρο το ποστ αυτό εδώ πέρα αλλά εφόσον αφορά μήμες ραμ είπα να το μοιραστώ μαζί σας. 

Τί γνώμη έχετε γιαυτό, πως θα μπορούσα να αντιδράσω καλύτερα για πείτε!?? :unsure:

• Like 4
  • Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλημερα.

Αν μπορω να πω την γνωμη μου,θα ελεγα οτι εχεις ΚΑΙ δικιο αλλα ΚΑΙ αδικο.

Αναλογα απο ποια οπτικη το βλεπεις.

Σαν αγοραστης ,εχεις δικιο(για τους λογους που ηδη εχεις γραψει-και εγω ετσι θα σκεφτομουν)

ΑΛΛΑ σκεψου ομως κατι:αν καποιου του ειχαν χαρισει αυτες τις μνημες,τι επρεπε να κανει;να τις χαρισει και αυτος;να τις δωσει ξεφτιλα τιμη;

Εμενα πιο πολυ θα με ενοχλουσε η μη κοσμια απαντηση,παρα το ποσο τις ζηταει.

• Like 8
  • Thanks 1
Δημοσ.

Όσο οι ίδιες οι εταιρείες κάνουν χρηματοθηρία με τις ram δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε τους χρήστες που κάνουν το ίδιο. Μην το βλέπεις μόνο από την δική σου οπτική γωνία, δες το και από την πλευρά του άλλου, που λόγο της ηλίθιας λογικής των εταιρειών, το προϊόν του ανέβασε αξία. Δεν βρίσκω λάθος στο να το εκμεταλλευτεί. 

Και για να πω την αλήθεια, αν καινούργιες έχουν 200, 160 είναι μια καλή τιμή. Όπως είπε και ο χρήστης παραπάνω, αν το είχε πάρει δωρεάν, θα έπρεπε να το χαρίσει? Οι τιμές όλων των μεταχειρισμένων προϊόντων ελέγχονται από τις τιμές των αντίστοιχων καινούργιων. Επομένως, τα παράπονα θα πρέπει να είναι προς τις εταιρείες. 

Φιλικά πάντα, χωρίς καμία διάθεση αντιπαράθεσης

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Μπορεί να μη σε έκλεψε τελικά ο ΄συγκεκριμένος ανάγωγος τυχοδιώκτης, αλλά είναι ok να μας κλέβουν συστηματικά (ειδικά την αγορά των server και των smartphones) η "αγία τριάδα" (samsung,hynix,micron) 1 χρόνο κοντά τώρα. Και το πάρτυ δε λέει να σταματήσει μέχρι να βγάλουν την χασούρα τους από τους πυροκροτητές των note 7 και τα πρόστιμα για τις μίζες τους στην πατρίδα τους.

• Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ.

Γιατι σε εκλεψε; Με αυτην την λογικη θα πρεπει να παω και εγω να ζητησω bitcoin σε τιμη 2008. Τοσο αγορασε ο διπλανός μου, γιατι να πουλησει με κερδος;

• Like 7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπάρχουν  πιο εκνευριστικές τιμές.

Τα οικόπεδα στο Ψυχικό , της δεκαετία του 1920 , όταν τα πουλούσε συνεταιρισμός με δόσεις , πωλούνταν 10.000 δρχ (σχεδόν 30 ευρώ) το στρέμμα .

Αν τους  ... δώσεις σήμερα  τα ...  10πλάσια  (300 ευρώ το στρέμμα δηλαδή) λες να τα πουλήσουν ;;;;.

Αίσχος !

Επεξ/σία από Dr_73
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, narta είπε

Γιατι σε εκλεψε; Με αυτην την λογικη θα πρεπει να παω και εγω να ζητησω bitcoin σε τιμη 2008. Τοσο αγορασε ο διπλανός μου, γιατι να πουλησει με κερδος;

Μόλις τα πάρεις πες για να αγοράσω μετά εγώ από εσένα :D

Δημοσ.

στους κανονες των αγγελιων δε γραφει οτι απαγορευεται να πωλειται σε τιμη υψηλοτερη απο αυτη της αγορας ή το θυμαμαι απο διπλανα φορουμ?

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Να πουλησει καποιος πιο ακριβα ενα προιον το οποιο το πηρε σε προσφορα, ναι, το βρισκω βλακεια και δεν θα το εκανα.

Το οτι πηρα εγω μνημες στα 100€, και τωρα εχουν 200€, ναι, δεν θα τις δωσω 80€, 160€ θα τις δωσω. Λογικο δεν ειναι;

Γραμματοσημα. Τα αγοραζω 5€ σημερα, σε 1 χρονο η αξια τους πηγε 10€. Γιατι να τα δωσω 3€;

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Γελω οταν διαβάζω τέτοια θέματα

Δηλαδη αν ο πωλητης τις ειχες αγορασει το Φεβρουάριο 200 ευρω (με απόδειξη) και τώρα είχαν 60, θα πήγαινε ο αγοραστης να του πει "Φιλαρα επειδη εσυ τις αγορασες 200, εγω θα σου δώσω 180 αντί για 60" ; Δε νομίζω!

Ελευθερη αγορα είμαστε. Μην τρελαθούμε.

• Δε μας συμφερει; Δεν αγοράζουμε
  • Το χρειαζόμαστε ή το γουστάρουμε ; Το ππληρώνουμε
  • Δεν υπάρχει κατι αλλο
  • Like 12
  • Thanks 1
Δημοσ.

Παρακολουθώ με ενδιαφέρον διάφορα νήματα διαμαρτυρίας για αυξήσεις τιμών σε διάφορα τεχνολογικά είδη...

Λοιπόν, στον πλανήτη Γη και στην Ελλάδα του 2018, ζούμε σε μια καπιταλιστική φιλελεύθερη κοινωνία, η οποία διέπεται από τη λεγόμενη "οικονομία της αγοράς"...

Τρεις λέξεις, τα λένε όλα:

Ανταγωνισμός-προσφορά-ζήτηση.

Όποιος πιστεύει ότι υπάρχει οποιοδήποτε άλλο κριτήριο, ιδιαίτερα "ηθικού" τύπου, απλά δεν έχει καταλάβει που ζει...

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.

To AYTO όπως οι ανωτέρω απόψεις, αυτό είναι το καπιταλιστικό οικονομικό σύστημα που ζούμε και διαμορφώνει αξίες τιμές κλπ, όποιος ψάχνει για ηθική και κοινωνία αγγέλων στην ίδια εξίσωση με το κέρδος όντως πρέπει να βρίσκεται σε μια από τις τάξεις του δημοτικού σχολείου

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η ηθική δεν έχει καμία σχέση με είδη που δεν είναι πρώτης ανάγκης ή απαραίτητα για την επιβίωση . Από την άλλη , συνήθως, δεν είναι επιτρεπτό στην "ελεύθερη αγορά" να ρυθμίζει (ανεξέλεκτα) τις τιμές π.χ. του νερού, των αντιβιοτικών ή του εμβολίου της ιλαράς ...

Επεξ/σία από Dr_73
  • Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...