Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Μήπως κάποιος φίλος που έχει ασχοληθεί, θα μπορούσε να μου πει με σιγουριά αν τελικά θα γίνει αποδεκτή η αίτησή μου για επίδομα θέρμανσης όταν:

Είμαι έγγαμος, μένω με τη σύζυγό μου σε δωρεάν παραχωρημένη κατοικία και ο αριθμός παροχής της ΔΕΗ είναι στο όνομα της συζύγου. Στον πρατηριούχο, με βάση την απόδειξη της ΔΕΗ  θα καταχωρηθεί ο ΑΦΜ της και ο αριθμός παροχής. Εγώ όμως στην αίτηση (καθώς είμαι υποχρεωμένος ως αιτών αλλά και δικαιούχος όπως αναφέρεται στις σχετικές αποφάσεις), θα αναφέρω το δικό μου ΑΦΜ. Επομένως ΑΦΜ και αριθμός παροχής ΔΕΗ δεν θα ταυτίζονται με την απόδειξη της ΔΕΗ. Θεωρώ ότι δε θα γίνει αποδεκτή η αίτηση. Δηλαδή η μόνη λύση, είναι η αλλαγή ονόματος στη ΔΕΗ; (πράγμα για την περίπτωσή μου αδύνατο). Αν πάλι, η αίτηση γίνει από τη σύζυγό μου, καθώς διαθέτει κωδικούς, πρακτικά νομίζω θα προχωρήσει αλλά είναι παράτυπο αφού στην περίπτωση εγγάμων η αίτηση υποβάλλεται από τον υπόχρεο υποβολής της δήλωσης φορολογίας, ο οποίος είναι και δικαιούχος.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αξιζει να ασχοληθω με το επιδομα απο την στιγμη που δεν ανοιγω το πετρελαιο. Βεβαια στα κοινοχηστα πληρωνω κανονικα καπιο παγιο ποσο. Ειμαι ενοικιαστης σε πολυκατοικια. ΑΦΜ βαζω το δικο μου; Μετρητη ΔΕΗ που ζηταει της πολυκατοικιας; Τετραγωνικα μετρα ο,τι λεει το συμβολαιο; Γιατι αλλα λεει το συμβολαιο, αλλα η ΔΕΗ, αλλα η ΕΥΔΑΠ και αλλα ειναι τα πραγματικα!

Δεν ξερω αν αξιζει η φασαρια για 15 ευρω.

Επεξ/σία από elpaso1
Δημοσ.

Παίζει κάποιο πρόβλημα με το site τους; Eδώ και μια βδομάδα παιδεύομαι, βάζω κανονικά όλα τα στοιχεία και με το που πατάω επιβεβαίωση με πετάει στη σελίδα του log in.

Δοκίμασα και με mozilla και με chrome και γίνεται το ίδιο πράγμα. :huh:

Δημοσ.

Για το μονο που μπορω να σε βοηθησω ειναι για τα τετραγωνικα.Θα βαλεις οτι εχει δηλωθει στο Ε1,στο λεει και μεσα στην αιτηση.Καλα το τι γραφει στο λογαριασμο της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ δεν νοιαζει κανεναν αλλά,αλλα τετραγωνικα στο συμβολαιο και αλλα πραγματικα αυτο πως το καταφεραν?Τεσπα.

Δημοσ.

Βάζω τα τετραγωνικά που είναι στο ενοικιαστήριο συμβόλαιο. Φαντάζομαι αυτά είναι ,δε θυμάμαι τι είχα βάλει πέρυσι αλλά νομίζω από εκεί το είχα δει επίσης.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα σας. Εβαλα 2 φορές πετρέλαιο, 6-12-18 & 8-1-19, έκανα την αίτηση στις 31-12-18 & εγκρίθηκε, αλλά στις διασταυρωμένες αγορές δεν εμφανίζει τίποτε... δεν υπάρχουν λέει... ο πρατηριούχος μου απάντησε οτι έχει περάσει τα στοιχεία μου κανονικά... Eχει κάποιος άλλος το ίδιο πρόβλημα;;; Ξέρει κανείς τί γίνεται φέτος;;; Γιατί στο τηλέφωνο επικοινωνίας της ΑΑΔΕ εδώ & μέρες είμαι στο ''αναμείνατε τον επόμενο υπάλληλο να σας απαντήσει...''

Δημοσ.

Ετσι ειναι σε ολους φανταζομαι(και σε εμενα παντως ετσι λεει οτι δεν βρεθηκαν διασταυρωμενες αγορες) μιας και προχθες εκλεισε η πλατφορμα για τις αιτησεις.Δεν εχουν γινει ακομα οι διασταυρωσεις,υπομονη μερικες μερες και πιστευω θα γινουν.Αλλωστε μεχρι τις 15 Φεβρουαριου που ειπαν οτι θα βαλουν τα χρηματα εχουμε καιρο.

Δημοσ.

Συμφερει να μπω στο επιδομα θερμανσης απο τη στιγμη που δεν το καιω καθολου; Πληρωνω μονο 15 ευρω παγιο το 2μηνο απ'οτι βλεπω στα κοινοχρηστα.

Δημοσ.

Δεν γνωριζω, αλλα στην ουσια το επιδομα δεν σου μειωνει απλα το κοστος του πετρελαιου; Δλδ αν δεν εκαψα καθολου, λογικα δεν θα εχω και καποια εκπτωση.

Δημοσ.

Φίλε elpaso1, δικαιούται επίδομα θέρμανσης, αφού στην πολυκατοικία μπαίνει πετρέλαιο. Αυτό που σου αναλογεί εξαρτάται από τα τετραγωνικά του διαμερίσματος σου και ΟΧΙ από την κατανάλωση σου! Βέβαια το πόσο είναι πολύ πολύ μικρό και δεν ξέρω αν αξίζει να κάνεις την όλη διαδικασία!

ΥΓ. Συζητάμε βέβαια ότι ΠΛΗΡΕΙΣ τα κριτήρια ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ κτλ!

Δημοσ.
1 ώρα πριν, elpaso1 είπε

Δεν γνωριζω, αλλα στην ουσια το επιδομα δεν σου μειωνει απλα το κοστος του πετρελαιου; Δλδ αν δεν εκαψα καθολου, λογικα δεν θα εχω και καποια εκπτωση.

Δεν πάει έτσι.

Ανάλογα με τη ζώνη (περιοχή) στην οποία διαμένεις, και τα τετραγωνικά της κατοικίας, δικαιούσαι (αν πληροίς τα κριτήρια) επιδότηση για μια ποσότητα λίτρων.

Για να κάνεις την αίτηση και να εγκριθεί η πληρωμή, πρέπει να έχεις βάλει πετρέλαιο με τιμολόγιο στο όνομά σου και ΑΦΜ σου, και ο πρατηριούχος να περάσει τα στοιχεία εκεί που πρέπει.

Εγώ ας πούμε επιδοτήθηκα για 568 λίτρα (90.88€ αφού στη ζώνη που είμαι η επιδότηση είναι 16 λεπτά το λίτρο).

Λογικά αν έβαζα λιγότερα από 568 λίτρα δε θα έπαιρνα τα 90.88€, αλλά την αναλογία.

Αν μου τη βαρέσει να μην κάψω ούτε ένα λίτρο τελικά, δεν αφορά κανέναν.

Δημοσ.

Έχουν εμφανιστεί οι αγορές πετρελαίου εδώ κ μια εβδομάδα περίπου. Έχω βάλει κοντά στα 600 lt και η επιστροφή είναι 91 ευρώ. 

Έχω μικρή δεξαμενή (310lt) αλλά καινούργιο λέβητα και εγκατάσταση και χρειάζομαι για μονοκατοικία 80 τετραγωνικών γύρω στα 250 lt μηνιαίως με ρυθμισμένο το θερμοστάτη min στους 18 κ max στους 23 όταν θέλω καταστάσεις σαουνας :lol:. Η επιστροφή μέχρι και το πέρας του χειμώνα θα είναι περί του 1/10 της δαπάνης. Μέχρι 15.02 θα έχουν πιστωθει στους λογαριασμούς μας. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...