andybbgr Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) ρε παιδια τι γινετε; εχω κανει αγορα για πετρελαιο, και εχω κανει την αιτηση για το επιδομα η οποια εγινε Αποδεκτή.. Στις διασταυρωμενες αγορες μου βγαζει "Δεν υπαρχουν διασταυρωμενες αγορες για την περιοδο 2017-2018" ????? Η αγορα πετρελαιου εγινε πριν 1 μηνα. Η αιτηση εγινε με το που ανοιξε η πλατφορμα. Πηγα σημερα στο πρατηριο και μου ειπαν οτι το δηλωσανε κανονικα στον ΗΦΑΙΣΤΟ.. (η παροχη ΔΕΗ και το ΑΦΜ ειναι σωστα, οποτε δε προκειτε να εγινε λαθος εκει) Μηπως πρεπει ο διαχειριστης να πατησει Εντολη Πληρωμης για να εμφανισει τις διασταυρωμενες αγορες; Επεξ/σία 13 Ιανουαρίου 2018 από andybbgr
janpap08 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2018 Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα,απλά δεν έχουν ενημερώσει από την ΑΑΔΕ την λίστα.Και σε εμένα που έβαλα πάνω από μία φορές φέτος πριν τις 31/12 δεν μου εμφανίζει τπτ. Από την στιγμή που βλέπεις να έχει εγκριθεί η αίτηση σου μην ανησυχείς.
andybbgr Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2018 σε περιπτωση που ο διαχειριστης πατησει Εντολη Πληρωμων πριν ακομα φανει η διασταυρωση , θα υπαρξει προβλημα;
kosko42 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2018 Αν είσαι πολυκατοικία και υπάρχει Διαχειριστής θα πρέπει το πετρέλαιο να "κοπεί" στον Διαχειριστή και η ΔΕΗ που θα δηλωθεί να είναι η Κοινόχρηστη. Μετά θα πρέπει ο Διαχειριστή να "ανοίξει" το προφιλ της πολυκατοικίας (κοινόχρηστη δεη, αριθμός ενοίκων,χιλιοστά θέρμανσης) και μετά να "μπεις" στην πλατφόρμα και να κάνεις την αίτησή σου, να διαλέξεις το διαμέρισμά σου, να βάλεις τα στοιχεία σου (προσωπική ΔΕΗ,ΙΒΑΝ, Τετραγωνικά κτλ). Μόλις κάνεις αίτηση θα πρέπει να μπεί ο διαχειριστής και να κάνει ενεργοποίηση δυνατότητας πληρωμής.Τότε είσαι έτοιμος. Αυτά για πολυκατοικία. Για μονοκατοικία είναι πιο εύκολο. Όσον αφορά τις διασταυρώσεις, οι εταιρίες ΝΟΜΙΚΑ πρέπει μέσα στην βδομάδα που έγινε η αγορά πετρελαίου να τα στείλουν με χρήση της πλατφόρμας του ΗΦΑΙΣΤΟΥ. Από κει και πέρα είναι δουλειά της ΑΑΔΕ να κάνει τις διασταυρώσεις,γεγονός ιδιαίτερα χρονοβόρο στην Ελλάδα.
phanispal Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2018 Έχει συμπληρώσει κανείς την αίτηση για επίδομα πετρελαίου, ή τέλος πάντων, γνωρίζει πώς συμπληρώνεται; Μιλάμε για διαμέρισμα που ενοικιάζεται. Ο Αριθμός Κοινόχρηστης Παροχής Ρεύματος ή Παροχής που θα εκπροσωπεί το κτίσμα για τις ανάγκες επιστροφής του ΕΦΚ θα είναι ίδιος με τον αριθμό παροχής Ηλεκτρικού Ρεύματος της κύριας κατοικίας σας; Ποιος θα οριστεί ως Διαχειριστής Πολυκατοικίας; Δεν είναι πολυκατοικία, είναι απλά ένα διώροφο, που στον δεύτερο όροφο μένουν οι σπιτονοικοκύρηδες, και στον πρώτο εγώ. Τα Χιλιοστά συμμετοχής στις δαπάνες θέρμανσης πώς προκύπτουν;
andybbgr Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) ωραια αφου εγινε η διασταυρωση, παρακαλω λυστε μου την παρακατω απορια: βαζω 490 λιτρα πετρελαιο. δικαιουμε εως 1600λιτρα επιδοτουμενο πετρελαιο, και βγαζει τα παρακατω στη διασταυρωση: Συνολική Ποσοτητα Επιδοτησης: 127,40 λιτρα Ποσοστό κάλυψης επιδότησης: 7.96% Συνολικό ποσό επιδότησης: 15,93 ευρω καταλαβαινω απολυτα πως βγαινουν ολα αυτα τα νουμερα, αλλα μονο 15,93 ευρω για 490 λιτρα που εβαλα; ή μηπως ειναι η προκαταβολη; διότι τα 127,40 επιδοτουμενα λιτρα απο τα 490 λιτρα που εβαλα ισουντε με 26%, οποτε μηπως ειναι η προκαταβολη; Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2018 από andybbgr
MikeJ Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2018 Να ρωτήσω και εγώ κάτι μήπως κάποιος έχει βρεθεί στην ίδια περίπτωση. Στη φορολογική δήλωση του 17 (οικομικο έτος 16) ήμουν προστατευόμενο μέλος γιατί το 16 ήμουν στρατό. Από τα μέσα του 17 όμως νοικιάζω μόνος μου κλπ . Όταν πάω όμως να μπω στην εφαρμογή για το επίδομα μου πετάει μήνυμα ότι δε γίνεται επειδή ήμουν προστατευόμενο μέλος στη τελευταία δήλωση. Τι γίνεται ; Πρέπει να περιμένω να κάνω δήλωση φορολογική τώρα το 18 για το 17 πρώτα ;
andybbgr Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, MikeJ είπε Να ρωτήσω και εγώ κάτι μήπως κάποιος έχει βρεθεί στην ίδια περίπτωση. Στη φορολογική δήλωση του 17 (οικομικο έτος 16) ήμουν προστατευόμενο μέλος γιατί το 16 ήμουν στρατό. Από τα μέσα του 17 όμως νοικιάζω μόνος μου κλπ . Όταν πάω όμως να μπω στην εφαρμογή για το επίδομα μου πετάει μήνυμα ότι δε γίνεται επειδή ήμουν προστατευόμενο μέλος στη τελευταία δήλωση. Τι γίνεται ; Πρέπει να περιμένω να κάνω δήλωση φορολογική τώρα το 18 για το 17 πρώτα ; ναι, οι φορολογικες δηλωσεις παντα καλυπτουν το προηγουμενο ετος οπως σωστα ειπες. κανεις την φορολογικη του 18 οποτε για το 17 δε θα θεωρησε προστατευομενο μελος...δυστυχως ετσι ειναι, εγω εχασα ολοκληρο επιδομα ετσι για περσινες φορολογικες... αλλα οσο αφορα το πετρελαιο θερμανσης, εμενα με βγαζει φιλοξενουμενο για το 16, αλλα με ρωταει να δηλωσω υπευθυνα οτι το 17 δεν ημουν το εκανα και περασε..για σενα δε ξερω αν βγαζει κατι παρομοιο Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2018 από andybbgr
Uberalles_gr Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, να ρωτήσω εγώ στην πολυκατοικία που μένω, δεν έχουμε ενοίκους, ισόγειο αδερφός μου, 1ο εγώ και 2ο γονείς. Στο πετρέλαιο που βάλαμε έδωσα το δικό μου ΑΦΜ και το ρεύμα παραοχής από το δικό μου διαμέρισμα. Θα πρέπει να κάνω την διαδικασία του Διαχειριστή που ανέφερε λίγα posts προηγουμένως ο @kosko42 ;;; Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2018 από Uberalles_gr
andybbgr Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2018 καποιος απο σας πρεπει να κανει τον διαχειριστη, απο κει και περα οσοι βαζουν πετρελαιο πρεπει να δηλωσουν το ιδιο αφμ και τον ιδιο αριθμο παροχης που εβαλες κ συ 1
Katia282828 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 Καλήσπερα θέλω να ρωτήσω είμαι καινούρια στη Πολυκατοικια και όταν μπήκα να κάνω την αίτηση για το επίδομα διαπίστωσα ότι ο διαχειριστης δεν το έχει δηλώσει το διαμερισμα και ότι τώρα δεν μπορεί να κάνει τίποτα γιατί οι υπόλοιποι οι ένοικοι κάναν την αίτηση... Τι κάνω εγώ τωρα? Καλήσπερα θέλω να ρωτήσω είμαι καινούρια στη Πολυκατοικια και όταν μπήκα να κάνω την αίτηση για το επίδομα διαπίστωσα ότι ο διαχειριστης δεν το έχει δηλώσει το διαμερισμα και ότι τώρα δεν μπορεί να κάνει τίποτα γιατί οι υπόλοιποι οι ένοικοι κάναν την αίτηση... Τι κάνω εγώ τωρα?
daPro Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 Γεια σας παιδια..Θα βαλω δευτερη φορα πετρελαιο φετος αλλα θελω να παρω απο αλλο πρατηριο.Ξερει κανεις αν θα παιξει ρολο αυτο για το επιδομα?
JERONIMO888 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2018 Εγω παντως δεν εχω πληρωθει ακομα δεν ξερω τι λεγαν εως 15 φλεβαρη....
panos0100 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 Παιδιά καλησπέρα, θέλω να ρωτήσω για το επίδομα θέρμανσης, βάλαμε φέτος 350€ πετρέλαιο και πήραμε μόνο 35€ μια δόση, άλλη δεν θα μπει; μόνο αυτά είναι τα λεφτά;
melos1994 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 Καλησπέρα, Εχουμε υποβάλει αίτηση για το επίδομα θέρμανσης αλλα ο πρατηριούχος έβαλε το αφμ της συζύγου ενώ έπρεπε του συζύγου έγινε διόρθωση εκπρόθεσμα. Ξέρει κανένας πόσο καιρό διαρκεί για να πιστωθούν τα χρήματα ?? ευχαριστώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις