Προς το περιεχόμενο

Αυτόματο παίξιμο ταινίας στο Linux boot.

KilliK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χαίρεται.

Εχω ενα PC το οποιο ειναι συνδεμενο μεσω hdmi στην τηλεοραση. το PC δεν εχει keyboard, mouse και hdd.

Εχω φτιαξει ενα usb flash stick το οποιο μπουταρει σε Linux Mint Live.

Θελω να φτιαξω ενα autostart batch η οπως λεγεται στο Λινουξ, το οποιο οποτε μπουταρει το Mint καθε φορα, θα παιζει αυτοματαμα μια ταινια που βρισκεται σε  mkv format σε ενα ξεχωριστο φακελο στο ιδιο το usb stick.

αυτη η ταινια θα εχει διαφορετικο ονομα καθε φορα και συνηθως θα διαθετει δικο της ξεχωριστο srt αρχειο.

οποτε θελω να παιζει η ταινια σε full screen στελνοντας το σημα στην τηλεοραση και με υποτιτλους το srt αρχειο. ολα αυτα αυτοματα, με τον φακελο να παραμενει ιδιος και να αλλαζει μονο το mkv/srt filename.

Γνωριζει καποιος πως ακριβως το φτιαχνω αυτο το batch?

σε Windows ξερω αλλα σε Λινουξ δεν εχω ιδεα γιαυτο ρωταω εδω.

Επεξ/σία από KilliK
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 αποριες που εχω πριν πω οτιδηποτε.

1) Αφου εισαι σε LIVE enviroment, πως/που θα σωσεις το σκριπτακι που θα τρεχεις σε καθε εκκινηση? Μην μου πεις θα το γραφεις καθε φορα απο την αρχη.,..

2) Σε windows πως θα το εκανες εφοσον η ταινια καθε φορα θα εχει και διαφορετικο ονομα? Καπως ετσι ας πουμε

>player *.mkv

3) Η τηλεοραση ειναι η μονη οθονη στο συστημα ή υπαρχει και αλλη και η τηλεοραση ειανι η δευτερη οθονη?

Τελος, θεωρω το mint, και γενικοτερα οποιαδηποτε διανομη με desktop enviroment και σαβουρα, too much για αυτο που θες να πετυχεις. Μια διανομη με ενα ξερο kodi θα ηταν καλυτερη λυση.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

στα windows θα το εκανα με το Autohotkey.

το Mint μπορω να το ξαναγραψω σε persistent mode στο stick.

ναι, η τηλεοραση ειναι η μονη οθονη στο συστημα.

ποια διανομη με Kodi προτεινεις; τρεχει batch αρχεια;

Επεξ/σία από KilliK

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όλες οι διανομές τρέχουν "batch" αρχεία, στην ουσία σκριπτάκια είναι που τα βάζεις στο σωστό φάκελο ή τα δηλώνεις να κάνουν autostart (αναλόγως το γραφικό περιβάλλον που "φοράει" η εκάστοτε διανομή) και αυτά τρέχουν αυτόματα σε κάθε εκκίνηση. Μέσα σε ένα τέτοιο αρχείο εισάγεις δύο γραμμές

#!/bin/bash
player_ths_areskeias_sou /fakelos/pou/brisketai/h/tainia/*.mkv

Το κάνεις εκτελέσιμο και είναι έτοιμο

Επεξ/σία από Oxygene

θα σου ελεγα απο kodi το osmc , του ανοιγεις και το ssh και το δουλευεις και απο μακρια

διαφορετικα minimal install με καποιο window manager του στυλ i3 και στα start up script του βαζει κατι οπως το παραπανω

Βάλε libreelec και αν μπορείς βρες ένα δέκτη υπερύθρων usb ώστε να ελέγχεις το kodi. Υπάρχει πιθανότητα, να δουλεύει βέβαια με το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης, μέσω του hdmi. Αλλιώς αν έχεις κάποιο android εγκαθιστάς το κατάλληλο πρόγραμμα, πχ yatse.

Πάντως ένα δεύτερο usb στικ για να βάζεις ταινίες νομίζω θα σου χρειαστεί.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...