Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στο φόρουμ.

Θα ήθελα λίγο τα φώτα σας. Πήγα το αυτοκίνητο μου για τον δωρεάν τεχνικό έλεγχο που έχει η fiat στην αντιπροσωπεία και μου είπαν ότι χρειάζονται επισκευή κάποια πράγματα και θα ήθελα την γνώμη σας για το κόστος αν θεωρείτε ότι είναι ακριβό ή αν με συμφέρει. Λοιπόν τα θέματα είναι τα εξής: θέλει αλλαγή ο δίσκος πλατό ρουλεμάν, η βάση του κάτω σασμάν και υπάρχει και διαρροή λαδιών από τους ιμάντες και από την τσιμούχα του επιλογέα.

Οι τιμές που μου έδωσε είναι οι εξής: συμπλέκτης-αμπραγιάζ 306 ευρώ μαζί με την εργασία και για το σασμάν γύρω στα 80 ευρώ μαζί με την εργασία. Για τις διαρροές μου είπε ότι δεν μπορεί να μου δώσει εκτίμηση γιατί πρέπει να βρούν απο που είναι η διαρροή.

Το αυτοκίνητο το πήρα μεταχειρισμένο πρίν απο 6 μήνες και είναι Grande Punto του 2009 με 97500 χιλιόμετρα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο συμπλέκτης εσυ το νιωθεις να πατινάρει;

Σέτ συμπλέκτη βρές ποιο έχει με κωδικό ανταλλακτικου ή αριθμο πλαισίου και δές πόσο έχουν οι εμπορίου.

Συνηθως η εργασια αλλαγή σέτ συμπλέκτη κυμαίνεται απο 150-200 ευρώ.

Στην τιμή σου έβαλε και τα λάδια για το σασμάν;

Βάση σασμάν τόσο πηγαίνει περίπου , να προτιμήσεις γνήσια.

Τωρα για τις διαρρόες πολύ πιθανόν να είναι φλάντζες ψευτοκάπακου κ.λ.π. Θέλει ψαξιμο. Να βάλεις πάλι γνησιες. Μην πάς σε εμπορίου

Επεξ/σία από meletis_m
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν έχω καταλάβει να πατινάρει αλλά μου είπε ότι καλύτερα να μην το αφήσω γιατί αν σπάσει θα προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά οπότε δεν θέλω να το ρισκάρω.. Μέσα στην τιμή είναι και οι βαλβολίνες αν εννοείς αυτό. Ευχαριστώ πάντως για την απάντηση. :)

Επεξ/σία από Postmort3m
Δημοσ.

Δοκίμασέ το και σε μία καλή και μεγάλη ανηφόρα.

Αν το δεις να κολώνει και να θέλει συνέχεια κατέβασμα ταχύτητας όντως έχεις θέμα δίσκο-πλατώ.Αν το αυτοκίνητο πάει μια χαρά και δεν σου πατινάρει όπως λες μην το αλλάζεις ακόμη.Επίσης μετά το ανέβασμα της ανηφόρας άνοιξε το καπώ.Αν ο δίσκος έχει πρόβλημα θα διαπιστώσεις από τη μηχανή μία περίεργη και αλλιώτικη μυρωδιά που βγαίνει από το δίσκο που φθείρεται όταν ζορίζεται.

Για τη διαρροή όντως κάποια fiat έχουν πρόβλημα με τη φλάντζα  καπακιού.Στο seicento της συζύγου μου αλλάξαμε δύο φορές για αυτό το λόγο.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, Postmort3m είπε

Καλησπέρα στο φόρουμ.

Θα ήθελα λίγο τα φώτα σας. Πήγα το αυτοκίνητο μου για τον δωρεάν τεχνικό έλεγχο που έχει η fiat στην αντιπροσωπεία και μου είπαν ότι χρειάζονται επισκευή κάποια πράγματα και θα ήθελα την γνώμη σας για το κόστος αν θεωρείτε ότι είναι ακριβό ή αν με συμφέρει. Λοιπόν τα θέματα είναι τα εξής: θέλει αλλαγή ο δίσκος πλατό ρουλεμάν, η βάση του κάτω σασμάν και υπάρχει και διαρροή λαδιών από τους ιμάντες και από την τσιμούχα του επιλογέα.

Οι τιμές που μου έδωσε είναι οι εξής: συμπλέκτης-αμπραγιάζ 306 ευρώ μαζί με την εργασία και για το σασμάν γύρω στα 80 ευρώ μαζί με την εργασία. Για τις διαρροές μου είπε ότι δεν μπορεί να μου δώσει εκτίμηση γιατί πρέπει να βρούν απο που είναι η διαρροή.

Το αυτοκίνητο το πήρα μεταχειρισμένο πρίν απο 6 μήνες και είναι Grande Punto του 2009 με 97500 χιλιόμετρα. 

με αυτες τις φθορες το αμαξι αποκλειεται να εχει μονο 100 χιλιαδες χλμ...

τον δισκο τον αλλαζεις οταν σε αφησει, που λεμε, οχι οταν σου πουν οι "πονηροι"..

ολα τα αλλα ειναι θεματα δικα σου, δεν ειναι κατι το τραγικο που απαγορευει το αμαξι απο το να τσουλαει, αλλα προφανως στην αντιπροσωπεια θελουν να πουλησουν οποτε τι θα σου πουν...

γνωμη μου τωρα μην κανεις τιποτα, αλλα βρες εναν καλο μαστορακο να τον εχεις υποψιν για μελλοντικα σερβις..

Δημοσ.

Ανηφόρα ανεβαίνω κάθε μέρα για να πάω στο σπίτι μου..δεν είναι πολύ απότομη αλλά είναι μια καλή ανηφόρα.. Δεν έχω παρατηρήσει κάτι διαφορετικό πάντα με 4η την ανέβαινα και τώρα πάλι με 4η. Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι μερικές φορές πρέπει να πατάω πιο πολύ γκάζι απ ότι πριν για να προχωρήσει το αυτοκινήτο ανεξαρτήτως κλίσης του δρόμου. Το σασμάν έχει δίκιο ότι θέλει αλλαγή γιατί απο την αρχή που το πήρα στην όπισθεν τρεμει όλο το αυτοκίνητο και κάνει εναν περίεργο θόρυβο οπότε ήξερα ότι κάτι δεν πάει καλά..

Τώρα για τα χιλιόμετρα που λες ναι δεν έχει πολλά χιλιόμετρα για να δικαιολογείται η αλλαγή δίσκου αλλά δεν ξέρω και τι χρήση είχε κάνει ο προηγούμενος ιδιοκτήτης..Ευχαριστώ πάντως για τις απαντήσεις θα τα λάβω όλα υπόψιν.

Δημοσ.

Έχω punto mk2 1.2 8v και ήρθε η ώρα του για αλλαγή φλαντζας ψευτοκαπακου. Ποια να βάλω; Ίσως το κάνω και μόνος μιας και έχω δυναμοκλειδο και τις απαραίτητες γνωσεις. Αλλιώς στον μηχανικό μου.

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, GeorgeSmirlis είπε

Έχω punto mk2 1.2 8v και ήρθε η ώρα του για αλλαγή φλαντζας ψευτοκαπακου. Ποια να βάλω; Ίσως το κάνω και μόνος μιας και έχω δυναμοκλειδο και τις απαραίτητες γνωσεις. Αλλιώς στον μηχανικό μου.

Τη γνήσια θα βάλεις. 

Τη πάτησα εγω σε Honda. Πήρα εμπορίου δέν ταιριαζε και ήταν  και 3 ευρώ απο την ακριβότερη.

Η εργοστασιακή κούμπωσε αμέσως

Βρές τον κωδικό της.

Δέν ειναι δύσκολη διαδικασια αφου έχεις δυναμοκλειδο και εγω μονος μου την έφτιαξα. 

Φλατζοκολλα έχεις;

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, meletis_m είπε

Τη γνήσια θα βάλεις. 

Τη πάτησα εγω σε Honda. Πήρα εμπορίου δέν ταιριαζε και ήταν  και 3 ευρώ απο την ακριβότερη.

Η εργοστασιακή κούμπωσε αμέσως

Βρές τον κωδικό της.

Δέν ειναι δύσκολη διαδικασια αφου έχεις δυναμοκλειδο και εγω μονος μου την έφτιαξα. 

Φλατζοκολλα έχεις;

Δεν εχω φλαντζοκολλα, θα πάρω όμως μαζί με την φλάντζα.:)

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, GeorgeSmirlis είπε

Δεν εχω φλαντζοκολλα, θα πάρω όμως μαζί με την φλάντζα.:)

Πόσο θα σφίξεις τις βίδες το έχεις βρεί;

• Like 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, GeorgeSmirlis είπε

Δεν θυμάμαι ακριβώς το έχω στον υπολογιστή στο service manual του κινητήρα μου. ;)

Μια χαρά και εγω το Service Manual συμβουλέυτηκα

• Like 1
  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

καλημέρα . Έχω ένα fiat grande punto 2007 1,3 d 6 ταχυτο. Το έχω 3 χρόνια και το έκανα πολλά χιλιόμετρα. Ξαφνικά προχθές άρχισε να ακούγετε το κιβώτιο στην 2-3-4 ποιο πολύ. Πήγα στον μάστορα μου κ με είπε ότι θέλει αλλαγή το κιβώτιο. Βρήκα μεταχειρισμενο με 600ε άλλα τα φοβάμαι. ξέρει κανένας μήπως αν παίρνουν αυτά επισκευή? Γιατί κ να βάλω μεταχειρισμενο μπορεί να χαλάσει άμεσα κ αυτό. Ευχαριστώ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...