Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο ssd επεσα μεσα σε 1 χρονο απο το 95% στο 92%. Τι στο καλο συμβαινει; Αυτο που λεει χρονος ενεργοποιησης δισκους 687 ημερες, σημαινει οτι δουλευεις τοσες ημερες ή οτι πριν 687 ημερες αρχισε να λειτουργει; Μου φαινεται υπερβολικο να ισχυει το πρωτο, δε νομιζω να τον εχω παραπανω απο 2 χρονια..

image.png

Δημοσ.

γυρνα το στα αγγλικα να καταλαβεις.

η υγεια ετσι οπως την βγαζει στους ssd το sentinel  δεν εχει καμια σημασια. δεν ειναι μηχανικοι δισκοι

Δημοσ.

Οντως τωρα δειχνει την υγεια στο 100%. Αλλα παλι λεει 688 ημερες λειτουργιας.. Πως ειναι δυνατον κατι τετοιο;; Ναι ο υπολογιστης κλεινει μονο τα βραδια, αλλα και παλι δεν βγαινουν τα νουμερα.

image.png

Δημοσ.

Περίεργο... σίγουρα ήταν σφραγισμένος όταν τον πήρες; Εκτός και αν είναι ώρες εργοστασιακές αλλά με 12ΤΒ μέσα σε 1 χρόνο; Μήπως αποθηκεύεις σε αυτόν torrents; Δεν εξηγείται αλλιώς. Αλλά τεσπα, 100% υγεία, μια χαρά θερμοκρασία δεν βλέπω λόγο να ανησυχείς απλά μη δίνεις και τόση βάση στα στατιστικά, πάντα υπάρχουν περιθώρια για λανθασμένες/εσφαλμένες μετρήσεις.

Δημοσ.

Το sentinel ρίχνει την υγεία του δίσκου με την έννοια οτι έχουν γίνει αρκετές εγγραφές που θεωρητικά μειώνουν τη ζωή του στο λέει κιόλας στην τελευταία γραμμή.

14 ώρες πριν, rofl είπε

γυρνα το στα αγγλικα να καταλαβεις.

η υγεια ετσι οπως την βγαζει στους ssd το sentinel  δεν εχει καμια σημασια. δεν ειναι μηχανικοι δισκοι

αν υπάρχει πρόβλημα με την ελληνική μετάφραση (βοήθεια -> σχετικά με) και στείλε ενα mail να το φτιάξω.

επίσης, αν είσαι σε 10αρια κλείσε το fastboot(μέσα απο τα windows, διαχείριση ενέργειας) μιας και ουσιαστικά το σύστημά σου δεν κάνει τερματισμό όταν το κλείνεις αλλα αδρανοποιήση και γράφει τα πάντα στον ssd,να γλυτώσεις καμια εγγραφή έτσι.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Xristaras12 είπε

Το sentinel ρίχνει την υγεία του δίσκου με την έννοια οτι έχουν γίνει αρκετές εγγραφές που θεωρητικά μειώνουν τη ζωή του στο λέει κιόλας στην τελευταία γραμμή.

αν υπάρχει πρόβλημα με την ελληνική μετάφραση (βοήθεια -> σχετικά με) και στείλε ενα mail να το φτιάξω.

επίσης, αν είσαι σε 10αρια κλείσε το fastboot(μέσα απο τα windows, διαχείριση ενέργειας) μιας και ουσιαστικά το σύστημά σου δεν κάνει τερματισμό όταν το κλείνεις αλλα αδρανοποιήση και γράφει τα πάντα στον ssd,να γλυτώσεις καμια εγγραφή έτσι.

ε το χρονος ενεργοποιησης δισκου δεν το λες και power on time. καν το  χρονικο διαστημα λειτουργιας η  ωρες λειτουργιας δισκου καλυτερα

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, rofl είπε

ε το χρονος ενεργοποιησης δισκου δεν το λες και power on time. καν το  χρονικο διαστημα λειτουργιας η  ωρες λειτουργιας δισκου καλυτερα

δεν το είχα σκεφτεί ποτέ έτσι βέβαια αλλα δίκιο έχεις.

έκανα την αλλαγή ήδη στο δικό μου αρχείο, αν βρεις κάτι που ξενίζει πάλι με ενημερώνεις είτε απ ευθείας μέσα απο το πρόγραμμα.

sentinel.jpg.8d26541dd9015f85f109b5bb8cfbb742.jpg

• Like 1
Δημοσ.

Ξετίκαρε το fast startup. Τον κρατάει σε αναμονή στην ουσία αν δεν κάνω λάθος σαν να κάνει Sleep ένα πράμα.

Δημοσ.
On 1/13/2018 at 5:55 PM, SeXBOX said:

Ξετίκαρε το fast startup. Τον κρατάει σε αναμονή στην ουσία αν δεν κάνω λάθος σαν να κάνει Sleep ένα πράμα.

Μακροπροθεσμα μπορει να προκαλεσει ζημια σε τροφοδοτικο ή cpu/mobo;

Δημοσ.
22 hours ago, elpaso1 said:

Μακροπροθεσμα μπορει να προκαλεσει ζημια σε τροφοδοτικο ή cpu/mobo;

Όχι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα μην ανησυχείς για κάτι τέτοιο. Έχουν περάσει από εμένα πολλά pcs που δουλεύανε χωρίς να σταματάνε εδώ και 7-8 χρονια μέχρι να τα αλλάξω, επίσης πρόβλημα με διακυμάνσεις και διακοπές του ρεύματος δεν είχα κανένα πρόβλημα με κανένα pc, βέβαια προϋποθέτει το τροφοδοτικό σου να είναι Platinum και άνω, εγώ όλα όσα εχω τόσα χρονια ήταν Platinum. Είναι ακριβά αλλά σώζουν πολλά pc από τέτοιες φάσεις όχι πως τα Gold είναι και για πέταμα μια χαρά είναι. Οπότε συμπέρασμα είναι να μην ανησυχείς όσο και να δουλεύει δεν έχεις πρόβλημα, η ζωή της CPU θα μειωνόταν αν δούλευε ασταμάτητα με OC και μιλάμε για 8 χρονια και άνω και ΑΝ, αν είναι Normal χωρίς OC κανένα πρόβλημα, αυτή είναι και η δουλειά τους άλλωστε, όσο για μητρική πρέπει να γίνει κάτι πολύ extreme για να πάθει κάτι, καλό είναι κάθε 2-3 μήνες με ένα πιστολάκι για τα μαλλιά στον  κρύο αέρα ή ένα φυσερό να τα καθαρίζουμε τα PC γιατί μπορεί καμιά σκόνη να στην κάνει, σπάνιο βέβαια, μετά είναι ο παράγοντας να φουσκώσει πυκνωτής της μητρικής και να μην δουλεύει, εκεί πάλι παίζει ρόλο το τροφοδοτικό, αν συμβεί πάντως ένας έμπειρος ηλεκτρονικός αν δεν είναι στην εγγύηση μπορεί να σου αλλάξει πυκνωτή με έναν ίδιο και είσαι μια χαρά. Υπάρχει και επιλογή στο bios αν θες να είσαι ήρεμος τι να κάνει σε περίπτωση διακοπής και επαναφοράς ρεύματος, να ανοίξει αυτόματα όταν έρθει πάλι ή να μην ανοίξει.

Συμπέρασμα από όλα αυτά ΚΑΛΟ τροφοδοτικό! Είναι η μεγαλύτερη επένδυση που πρέπει να κάνουμε σε έναν υπολογιστή για να μας κρατάει σταθερές τις τάσεις αν "παίζουν" και άλλα πράγματα.

Αν δεν έχεις εμπιστοσύνη στο ήδη τροφοδοτικό σου τότε θα σου πρότεινα να είσαι προσεκτικός και φυσικά να αλλάξεις με ένα πολύ καλό ή πολύπριζο ασφαλείας καλής μάρκας να είσαι ήρεμος.

Δημοσ.

Ακριβο τροφοδοτικο εχω, απλα καμια φορα δεν ανοιγε ο υπολογιστης και ισως εφταιγε αυτη η επιλογη.. Ετρωγε καποιο σκαλωμα. Θα δω τωρα πως θα παει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...