Προς το περιεχόμενο

PUBG GTX 1060 vs AMD Freesync

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους και καλή χρονιά.

Αντιμετωπίζω ένα προβληματισμό και χρειάζομαι τα φώτα σας.

Έχω στην κατοχή μου το παρακάτω Gaming PC και το βασικό παιχνίδι είναι το PUBG.

Με τις ρυθμίσεις που αναγράφω κάνω, έχω κατά μέσο όρο 70FPS και έχει αρκετά Smooth Gameplay

Το θέμα μου είναι ότι σκέφτομαι να πάω σε AMD κάρτα για να μπορέσω να αξιοποιήσω το Freesync τις οθόνης.

Πρώτον δεν ξέρω αν θα δω διαφορά σε θέμα Smooth Gameplay και το δεύτερο είναι ότι δεν ξέρω ποια κάρτα θα μπορούσε να μου δώσει τα 75 FPS για το Monitor.

Το Budget που σκεφτόμουν για κάρτα είναι max 300€ για μεταχειρισμένη.

Αν το σκεπτικό μου είναι κάπου λάθος παρακαλώ συγχωρέστε με.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.  

Specs: Intel Core i5 7600 - Gigabyte GTX 1060 3G - Corsair 8GB DDR4

Monitor: LG 29UM69G-B Ultra Wide 2560*1080 FreeSync 75HZ

Graphics settings in game:

Resolution: 2560*1080

Screen Scale: 100

Anti-Aliasing: Ultra

Post-Prosessing: High

Shadows: Very Low

Textures: Ultra

Effects: High

Folliage: Ultra

View Distance: Ultra

V-Sync: Off

Επεξ/σία από DmgGns
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Διχως να εχω αποψη για το παιχνιδι οσα βγαζει η 1060 3GB τα ιδια fps θα βγαζει και μια RX 480/580 8αρα που ειναι εντος του budget σου αντε 5fps περισσοτερο.... Λαβε υποψη οτι η 1060 3GB=480/580 4GB και 1060 6GB=480/580 8GB

Παραπανω fps θα σου δωσει μια Vega 56 αλλα δεν αξιζει σε καμια περιπτωση στα χρηματα που πωλειται(600-700€)

Μια ενδιαμεση λυση ισως να ειναι και η Fury μεταχειρισμενη μεχρι 300€ max αλλα δεν ξερω πως τα παει η συγκεκριμενη στο PUG... Επισης εχει υψηλοτερη καταναλωση/θερμοκρασιες απο τις υπολοιπες

Επεξ/σία από Inler
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις προτάσεις και την ανάλυση του θέματος αλλά αξίζει να κάνω την αλλαγή για να πάω σε Freesync?

Δεν έχω προηγούμενη εμπειρία πάνω στο Freesync και δεν θέλω να κάνω κάτι το οποίο να μην αξίζει.

Δημοσ.

Με freesync-gsync η εμπειρία στο gaming σαφώς και είναι καλύτερη,ειδικά όταν μιλάμε για frame rate τέτοιου επιπέδου (50-80). Στην περίπτωσή σου αν έχεις να διαθέσεις κάποιο ποσό,πουλώντας τη δικιά σου από ότι κατάλαβα,νομίζω κερδισμένος θα βγείς με μιά rx580.

• Thanks 1
Δημοσ.

Αυτό είναι που σκέφτομαι να δώσω την δικιά μου και να καλύψω την διαφορά για μια AMD. Από θέμα υλοποιήσεων υπάρχουν διαφορές σε επιδόσεις-τιμές στα μοντέλα rx580?

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, DmgGns είπε

Αυτό είναι που σκέφτομαι να δώσω την δικιά μου και να καλύψω την διαφορά για μια AMD. Από θέμα υλοποιήσεων υπάρχουν διαφορές σε επιδόσεις-τιμές στα μοντέλα rx580?

Επειδή είναι και δύσκολο να βρείς σε καλή τιμή μεταχειρισμένη,πρέπει να κοιτάς συνέχεια τις αγγελίες,οπότε λογικά όποια βρείς από custom. Χωρίς να έχω άποψη συγκεκριμένα για κάποια από τις 580,θα προτιμούσα κάποια custom sapphire nitro ,xfx ή strix . Εννοείται με απόδειξη και εγγύηση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εδώ θα λυθούν όλες οι απορίες σου

Με άλλα λόγια σε amd RX580 ή από μτχ. R9 Fury, RX 480 8gb, R9 390X

Επεξ/σία από tanasen01
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είχε ένα πρόσφατο vid το digital foundry και με τις 2.

Η 580-παραδόξως είχε 4-5 fps καλύτερα average, αλλά λίγο χειρότερα minimum και frametimes από την 6άρα.

Εγώ προσωπικά όταν αγοράζω καινούρια κάρτα γραφικών αυτό που κοιτάω πρώτα είναι μεγάλη διαφορά στο performance >2x και σε δεύτερο βαθμό τα υπόλοιπα (κυρίως ψύξη και εγγύηση). Είχα upgrade path πχ nv7900->r4870->r7950->nv1080. Το να κάνω ένα μικρό upgrade/sidegrade μόνο και μόνο για το freesync δε ξέρω κατά πόσο αξίζει, ειδικά αν το freesync έχει μικρό range όπως στην δικιά μου (48-75). Γενικά πάντως προτιμώ να φάω το όποιο tearing στα 75-144, παρά να παίζω με κόφτη στα 75.

edit: κάνε την χάρη στον εαυτό σου και βάλε το foliage στο very low για τους σαλίγκαρους:D

Επεξ/σία από ilos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, DmgGns είπε

Καλησπέρα σε όλους και καλή χρονιά.

Αντιμετωπίζω ένα προβληματισμό και χρειάζομαι τα φώτα σας.

Έχω στην κατοχή μου το παρακάτω Gaming PC και το βασικό παιχνίδι είναι το PUBG.

Με τις ρυθμίσεις που αναγράφω κάνω, έχω κατά μέσο όρο 70FPS και έχει αρκετά Smooth Gameplay

Το θέμα μου είναι ότι σκέφτομαι να πάω σε AMD κάρτα για να μπορέσω να αξιοποιήσω το Freesync τις οθόνης.

Πρώτον δεν ξέρω αν θα δω διαφορά σε θέμα Smooth Gameplay και το δεύτερο είναι ότι δεν ξέρω ποια κάρτα θα μπορούσε να μου δώσει τα 75 FPS για το Monitor.

Το Budget που σκεφτόμουν για κάρτα είναι max 300€ για μεταχειρισμένη.

Αν το σκεπτικό μου είναι κάπου λάθος παρακαλώ συγχωρέστε με.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.  

Specs: Intel Core i5 7600 - Gigabyte GTX 1060 3G - Corsair 8GB DDR4

Monitor: LG 29UM69G-B Ultra Wide 2560*1080 FreeSync 75HZ

Graphics settings in game:

Resolution: 2560*1080

Screen Scale: 100

Anti-Aliasing: Ultra

Post-Prosessing: High

Shadows: Very Low

Textures: Ultra

Effects: High

Folliage: Ultra

View Distance: Ultra

V-Sync: Off

Επειδή είμαι και εγώ λάτρης του PUBG και τυγχάνει να έχω rx580 8gb Και μονιτορ περίπου σαν το δίκο σου (LG 29UM68), θα σου πω τα εξής:

a) Το freesync δεν δουλεύει σωστά το PUBG, μόνο με vsync ενεργοποιημένο είμαι οκ.

β) Η κατανάλωση vram ποτέ δεν πέφτει κάτω απο 4gb κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, για την ακρίβεια βλέπω απο 4 έως 5,5gb. Επίσης είναι αρκετά απαιτητικό και σε ram (κυμαίνετε 7-8gb...)  

γ) Τσάμπα χρήματα θα πετάξεις αν η αλλαγή αφορά μόνο το PUBG, σε άλλα παιχνίδια που το freesync δουλεύει είναι απόλαυση.

δ) Το Foliage στα settings να το βάλεις very low για να βλέπεις τους ξαπλωμένους εχθρούς, δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην το έχει very low...  

Επεξ/σία από leros2004
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...