McNerd Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 Κατά καιρούς σε σπίτια άλλων μου έχει τύχει να βάλω νερό από γυάλινο μπουκάλι και είχε μια "γεύση". Προφανώς κάτι κανανε λάθος με την καθαριότητα του μπουκαλιού. Τι βάζουμε για καλό καθαρισμό του μπουκαλιού; Προβλέπεται να είναι συνέχεια γεμάτο και συνήθως στο ψυγείο. Θα μπορούσαμε να το καθαρίζουμε ενδελεχώς μία φορά τη βδομάδα, αλλά με τι; Χωρίς ειδικές βούρτσες για αρχή.
Dimi00 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 1 ώρα πριν, McNerd είπε Κατά καιρούς σε σπίτια άλλων μου έχει τύχει να βάλω νερό από γυάλινο μπουκάλι και είχε μια "γεύση". Προφανώς κάτι κανανε λάθος με την καθαριότητα του μπουκαλιού. Τι βάζουμε για καλό καθαρισμό του μπουκαλιού; Προβλέπεται να είναι συνέχεια γεμάτο και συνήθως στο ψυγείο. Θα μπορούσαμε να το καθαρίζουμε ενδελεχώς μία φορά τη βδομάδα, αλλά με τι; Χωρίς ειδικές βούρτσες για αρχή. Μηπως το βάλανε κάπου αυτο το μπουκαλι? 1
Shadows Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 Καθαρισμα με καυτο νερο ή και βρασιμο σε μια κατσαρολα ειναι το καλυτερο.Αν βεβαια το εχει αφησει κανεις μηνες απλυτο και εχει μαζεψει αλατα λιγο ξυδι βοηθα. 2
Πιτούλιας Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 Φίλε μου, μην σπας το κεφάλι σου άδικα, είναι απλό. Δεν φταίει το μπουκάλι αλλά το γεγονός πως όταν γεμίζουμε εμείς το νερό δεν έχουμε τη δυνατότητα να αφαιρέσουμε τον αέρα από μέσα. Η ύπαρξη αέρα στο μπουκάλι κάνει το νερό να "μπαγιατεύει". Αν καθίσει λίγο καιρό χωρίς να καταναλωθεί/ανανεωθεί, πάντα έχει αυτήν τη χαρακτηριστική γεύση/οσμή. Δοκίμασέ το και μόνος. Υ.Γ. Γι' αυτό εξάλλου τα συσκευασμένα νερά αντέχουν, σε δεδομένες συνθήκες, για χρόνια... 2
txcellas Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 Εγώ χρησιμοποιώ τέτοια μπουκάλια για γάλα από το "θες γάλα". βαζω βραστό νερό και λίγο fairy η ότι καθαριστικο έχω και με μια βούρτσα το περνάω ένα χαλαρό τρίψιμο στα τοιχώματα του μέσα. Αν βρωμάει το νερό μετά από καιρό φαντάσου το γάλα τη σαπίλα/ηπατίτιδα/πρεζιλα μυρίζει! 1
McNerd Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2018 Με γάλα δεν θα το έκανα, όχι. Θα παίξει ξύδι 1 φορά την εβδομάδα, και βλέπουμε. Δεν σκοπεύουμε να αφήσουμε το νερό να κάθεται μήνες, θα καταναλώνεται άμεσα. Επίσης απαγορεύεται διά ροπάλου να πίνει κάποιος κατευθείαν από το μπουκάλι 1
margaritagr Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2018 Δεν μου έχει μυρίσει ουδέποτε γυάλινο μπουκάλι νερού! Για να πας κάπου και να μυρίζει πρέπει να το χαν πολλές μέρες αχρησιμοποίητο/άπλυτο. δε χρειάζεται κατι ιδιαίτερο για τον καθαρισμό του, ουτε καν για ξύδι δε βρίσκω το λόγο. Καθάρισμα όπως οποιοδήποτε αλλο γυάλινο σκεύος τροφίμου....
Apollonas25 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2018 3 ώρες πριν, Dimi00 είπε Μηπως το βάλανε κάπου αυτο το μπουκαλι? λες να ξέρει την Βισση το αλάνι ο νηματοθέτης; 1
TriLoBiTe Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Dimi00 είπε Μηπως το βάλανε κάπου αυτο το μπουκαλι? Α να χαθείς μ'έπνιξες σα δε ντρέπεσαι Επεξ/σία 13 Ιανουαρίου 2018 από TriLoBiTe
2018 σε βαρέθηκα Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2018 6 ώρες πριν, Dimi00 είπε Μηπως το βάλανε κάπου αυτο το μπουκαλι? ναι τύπε, στο ψυγείο
papoys1 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2018 Σε ένα λίτρου από το ΘΕΣΓΑΛΑ βάζαμε χυμό πορτοκάλι και κάποια στιγμή έπιασε άλατα ειδικά στο κάτω μέρος που δεν καθάριζαν με τίποτε. Του έβαλα δοκιμαστικά 100 γραμμάρια περίπου νερού βρύσης κρύο έριξα και 2-3 κουταλάκια νιφάδες καυστικής σόδας την οποία έχω για καθαρισμό λεκάνης και την ώρα της αντίδρασης που ανεβάζει θερμοκρασία το γύρισα πλάγια και γύρω να πάει σε όλη την εσωτερική επιφάνεια. Έγινε λαμπίκο. Με ένα καλό ξέπλυμα έγινε πιο καθαρό από καινούργιο τρίζοντας από καθαριότητα. 2
txcellas Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2018 51 λεπτά πριν, papoys1 είπε Σε ένα λίτρου από το ΘΕΣΓΑΛΑ βάζαμε χυμό πορτοκάλι και κάποια στιγμή έπιασε άλατα ειδικά στο κάτω μέρος που δεν καθάριζαν με τίποτε. Του έβαλα δοκιμαστικά 100 γραμμάρια περίπου νερού βρύσης κρύο έριξα και 2-3 κουταλάκια νιφάδες καυστικής σόδας την οποία έχω για καθαρισμό λεκάνης και την ώρα της αντίδρασης που ανεβάζει θερμοκρασία το γύρισα πλάγια και γύρω να πάει σε όλη την εσωτερική επιφάνεια. Έγινε λαμπίκο. Με ένα καλό ξέπλυμα έγινε πιο καθαρό από καινούργιο τρίζοντας από καθαριότητα. Θα το δοκιμάσω κ εγώ! 1
papoys1 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2018 4 λεπτά πριν, txcellas είπε Θα το δοκιμάσω κ εγώ! Όχι την απλή αλλά καυστική σόδα που θα βρείς συνήθως σε χρωματοπωλεία. Αν δεν την έχεις χρησιμοποιήσει ξανά θέλει προσοχή την ώρα της αντίδρασης στην ανάμιξή της με νερό που ανεβάζει υψηλή θερμοκρασία να μην έρθει σε επαφή με γυμνά χέρια ή άλλα μέρη του σώματος γιατί θα κάνει έγκαυμα. Πρώτα το νερό στο μπουκάλι και μετά με το κουταλάκι τη σόδα. Μετά το φακελάκι να το κλείσεις καλά γιατί αν έρχεται σε επαφή με τον αέρα λειτουργεί σαν νεροσυλέκτης και σε 2-3 μέρες θα είναι για πέταμα.Το έχω ξαναπεί και αλλού.Η καυστική σόδα είναι το καλίτερο καθαριστικό για τη λεκάνη της τουαλέτας να μην πιάνει άλατα. 2
txcellas Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2018 Αυτόν με την τουαλέτα όντως θυμάμαι που το είχες πει δεν άλλο θέμα! Χαχαχα τετοια μικρά και χρήσιμα τρικ μας ευκολευουν τη ζωή και το πορτοφόλι! 1
fisherman95 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2018 Αυτός είναι ο λόγος που δεν εμπιστεύομαι φιάλες σε σπίτια, εστιατόρια, καφετέριες, κλπ... Δεν ξες αν είναι επαρκώς καθαρισμένο, ή και αν έχει πιει κάποιος από το στόμα... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα