SwordWielder Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 Γειά σας, Το καλοκαίρι έφτιαξα ένα pc με την βοήθειά μελών και σας ευχαριστώ όσους βοηθήσατε! Έχουμε ένα θέμα μόνο το οποίο δεν έχω μπορέσει να λύσω, θα εκτιμούσα πολύ οποιαδήποτε βοήθεια. Το σύστημα είναι το εξής: Mb: Asrock 350m pro 4 cpu: ryzen 3 1200 ram: corsair vengeance lpx 8gb 2666mhz ddr4 (cmk8gx4m1a2666c16) "1 στικ" gpu: palit gtx 1060 3gb psu: thermaltake smart rgb 500w To πρόβλημα είναι ότι κάνει unexpected freeze κυρίως όταν παίζει παιχνίδια και ιδιαίτερα με το league of legends. Δεν έχει συγκεκριμένους χρόνους που το κάνει, είναι όποτε να'ναι. Τι έχω κάνει μέχρι τώρα: -Δοκίμασα να swapάρω τις θέσεις στην μνήμη -Έβαλα windows 10 άλλα και windows 7 και συνεχίζει και στα 2 το ίδιο (παντα με drivers κλπ εγκατεστημένα) -Αλλαξα το xmp profile σε auto απο bios. Tι δεν έχω κάνει και τι υποψιάζομαι: -Yποψιάζομαι ότι η μνήμη παρόλο που στο site της corsair λέει πως είναι συμβατή , ίσως θέλει 2 stick αντί για 1. - Υποψιάζομαι ότι ίσως για κάποιο λογο η motherboard δεν είναι συμβατή με τα υπόλοιπα components γιατί είδα πολλούς με το ίδιο πρόβλημα και λενε οτι λυθηκε μετα απο αλλαγή motherboard. - Δεν έχω δοκιμάσει να κατεβάσω τα mhz απο την ram μήπως τυχόν φτιάξει. Δεν είμαι σίγουρος αν πρεπει να πειράξω και τα volts για αυτό. Δεν έχω δοκιμάσει να τρέξω memtest ακομα γιατι διάβασα ότι δεν γίνεται με αυτήν την motherboard. Υπάρχει κάποια εναλλακτική? Eδώ έχω βάλει και μια φώτο απο ένα χαρτί σχετικά με την ram μήπως βοηθήσει... Θα εκτιμήσω πολύ οποιαδήποτε βοήθεια. Έχουμε ξενερώσει πολύ...
SwordWielder Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Τουλάχιστον, αν δεν ξέρει κανείς... και επειδή αυτό το πράμα είναι ανυπόφορο... Εάν είναι να ξανααγοράσει σε κάποια στιγμή κάτι ολοκαίνουργιο για να διορθώσει αυτό το πρόβλημα, αυτό να είναι η ram ή η Motherboard. Πραγματικά δεν ξέρω τι να δοκιμάσω. Το πήγαμε και σε τεχνικό και δεν κατάφερε τίποτα, τσαμπα λεφτά.
efthimiosdav Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Έχω την ίδια motherboard και την ίδια μνήμη αλλά σε 2 stick των 4 gb με το xmp ενεργοποιημένο .Όλα τρέχουν άψογα.Ίσως φταίει η μνήμη σου.Bios update έκανες;Είναι πολύ βασικό. Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2018 από efthimiosdav 1
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Κάνει σκέτο freeze, ή επανεκκίνηση μετά το freeze;
SwordWielder Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Eυχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! @efthiomiosdav αυτό ίσως σημαίνει ότι παίζει να φτιάξει αν του βάλουμε άλλη μια 8άρα. Προσπαθούσα να καταλάβω αν όντως δεν είναι συμβατό με ένα stick αλλά δεν είμαι σίγουρος. Για αυτό ποσταρα και το χαρτί με την συμβατότητα της ram. @orestis_g Το freeze είναι χωρίς επανεκκίνηση. Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2018 από SwordWielder
efthimiosdav Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Βάλε την μνήμη στην Α2 θέση όπως δείχνουν οι οδηγίες και κάνε οπωσδήποτε bios update εάν δεν έχεις κάνει . Λύνει πολλά προβλήματα. Αν δεν γνωρίζεις πως να το κάνεις ,διάβασε το εγχειρίδιο που έχει η μητρική . Είναι πολύ απλό αλλά πρόσεχε να κάνεις αυτό ακριβώς που λέει . Δεν χρειάζεσαι δεύτερη μνήμη . Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2018 από efthimiosdav 1
SwordWielder Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2018 Ευχαριστώ efthimios θα το δοκιμάσω παρασκευή που θα το έχω...Διαβαζα για τα updated versions και λεγανε ότι δεν είναι καλα και οτι συνεχιζε το προβληα σε πολλους, αλλα δεν θα κρίνω απο αυτά. Θα το κανω και θα ενημερώσω εδώ.
HPPRO Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Φτιάξε ένα bootable usb stick και τρέξε memtest86 αν κάνει pass δοκίμασε με διαφορετικους drivers στην κάρτα γραφικών (ακόμα και πιο παλιούς) επίσης υπάρχει μια επιλογή στο bios: PEGX Max Link Speed αν είναι στο auto δοκίμασε στο Gen1 Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2018 από HPPRO 1
SwordWielder Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2018 Κάναμε bios update και τρέξαμε και memtest . Όλα καλά στο memtest σε όλα τα passes άλλα συνεχίζει τα ίδια :/ Το "PEGX Max Link Speed" δεν το βρίσκω πουθενά. Πραγματικά απορώ...
Undertaker25 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Αντίστοιχο πρόβλημα έχω και γω με το σύστημα της υπογραφής μου. Κολλάει σε άσχετες στιγμές είτε όταν παίζω είτε όταν είμαι στο ίντερνετ, ΥΤ κτλ είτε όταν απλά τον έχω αφήσει ανοικτό για να κατεβάζει. Δεν κάνει ούτε επανεκκίνηση ούτε τίποτα, απλά κρεμάει, δείχνει το τελευταίο στιγμιότυπο οθόνης που είχε όταν κόλλησε και δεν δουλεύει ποντίκι, πληκτρολόγιο, τίποτα. Προσωπικά δεν έχω βρει λύση στο πρόβλημα. Αυτό που έκανα ήταν πριν 4-5 μέρες να αλλάξω τα καλώδια των σκληρών και από τότε δεν μου έχει ξαναπαρουσιάσει θέμα. Βέβαια ίσως το ξανακάνει αύριο, δεν το ξέρω γιατί και πριν λίγο καιρό, για 10 μέρες το θέμα δεν είχε εμφανιστεί και μετά το έβγαζε καθημερινά. Με τους σκληρούς είναι όλα καλά? Τρέξε το HDSentinel να δεις τι γίνεται. Θεωρώ πως αν είχες θέμα τροφοδοσίας θα σου έκανε επανεκκινήσεις και όχι παγώματα (δεν παίρνω όρκο βέβαια). Αν όμως έχεις πρόσβαση σε κάποιο δεύτερο τροφοδοτικό, καλό θα ήταν να δοκιμάσεις λίγο καιρό με αυτό. Δοκίμασε να απενεργοποιήσεις και τα c-states στο bios. Επεξ/σία 11 Φεβρουαρίου 2018 από Undertaker25 1
GnsP Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2018 Πας για rma την AB350 https://forum.level1techs.com/t/solved-ryzen-build-freezing-cant-find-the-problem/122845 To ίδιο θέμα είχα και εγώ. 1
SwordWielder Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ πολυ undertaker! θα τα έχω υπόψιν. Κάτι που δεν ανέφερα είναι ότi δοκίμασα και το event viewer και αφού freezare κλπ έβγαλε το εξής: kernel power event 41 @GnsP είσαι σίγουρος ότι το πρόβλημα είναι εκεί κάθετα? To rma εννοείς να την γυρίσω στο μαγαζί κλπ ή να επικοινωνήσω με asrock? δεν έχω ξανακάνει Επεξ/σία 11 Φεβρουαρίου 2018 από SwordWielder
Undertaker25 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2018 Φαντάζομαι έκανες hard reset από το κουμπί, έτσι? Το βγάζει πάντα όταν υπάρχει ξαφνική απώλεια τάσης και επανεκκίνηση.
Ogil Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2018 Λογικά μητρική είναι, κοίτα μήπως μπορείς να δανιστείς από κάποιο φιλαράκι σου μία μνήμη να δοκιμάσεις. 1
Leon90 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Παρόμοια προβλήματα με συχνά και αναπάντεχα "frezzαρίσματα" ή "frame drops" αντιμετωπίζω με το συστημά μου, είτε "τρέχει" ελαφρίες είτε βαριές εφαρμογές. Το σύστημα μου αποτελείται απο την μητρική : "Asus Z170A" και 2 "RAM modules" απο την "Corsair" τις : "Vengeance LPX 16GB (2x8GB) DDR4 DRAM 3000MHz C15 (CMK16GX4M2B3000C15)" που "υποτίθεται" είναι συμβατές με την μητρική. Ύστερα απο αρκετούς μήνες ψαξίματος και ύστερα απο πολλά "τεσταρίσματα" με το "memtest86" που είτε εμφάνιζε σχεδόν άμεσα "errors" είτε έπρεπε να περάσει το σύστημα και απο δεύτερο πλήρες "τεστάρισμα" στο "καπάκι" ώστε να εμφανίσει κάποια, έχω στείλει ήδη μία φορά πίσω τις "RAM's" στην "Corsair" για "αντικατάσταση" μιάς και έχουν "εγγύηση εφ' όρου ζωής" αλλά και με τις καινούργιες που έλαβα δεν βελτιώθηκε η κατάσταση στο 100%. Τώρα περιμένω το δεύτερο "σετ" που θα μου στείλουν και όταν το παραλάβω θα το πουλήσω για να αγοράσω κάποιο άλλο, εννοείται διαφορετικής εταιρίας. Δοκίμασε να τρέξεις το "memtest86" αρκετές φορές συνεχόμενα, έχωντας "χρονίσει" τις μνήμες στα "2666mhz" και περίμενε να σου βγάλει κάποιο "error", όπου στην συνέχεια θα το τραβήξεις μία φωτογραφία και την φωτογραφία αυτήν, θα την ανεβάσεις στo "ticket" που θα ανοίξεις στο "support" της "Corsair", ζητώντας την αντικαταστασή της "RAM". Όπως λένε και τα παιδιά, δεν είναι ευκολη υπόθεση. Ίσως να φταίει και η μητρική. Πάντως υπάρχουν πολλά ανοιγμένα θέματα σε "forums" του εξωτερικού, απο χρήστες που διαθέτουν "Corsair Vengeance LPX μνήμες RAM" και που παραπονιούνται για παρεμφερή προβλήματα. Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2018 από Leon90
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα