Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

http://www.public.gr/product/laptop-apple-macbook-air-mqd32gra-133-i58gb128gbhd-silver/prod8680630pp/

Με την παραπάνω προσφορά να τρέχει (-100€ και 48 άτοκες) μπήκα στον πειρασμό για αγορά του πρώτου μου Mac.

Η χρήση που θα κάνω θα είναι browsing, youtube, ταινίες, μουσική. Με δελεάζει η πολύ μεγάλη αυτονομία και το μικρό βάρος. Ουσιαστικά θα το χρησιμοποιώ σαν ένα ενισχυμένο tablet (δεν θέλω να πάω σε καθαρό tablet). Όμως θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής:

1) Πόσο θα αντέξει στο χρόνο από πλευράς αναβαθμίσεων λειτουργικού; Μια πενταετία θα τη βγάλει καθαρή;  

2) Αναβαθμίζονται η μνήμη και σκληρός;

3) Η έλλειψη οθόνης retina είναι μεγάλο μειονέκτημα; (δεδομένης της πολύωρης χρήσης που θα κάνω)

4) Είναι πράγματι προσφορά; ή καλύτερα να πάω σε μεταχειρισμένο με καλύτερη σύνθεση στα ίδια περίπου χρήματα;

Κάθε απάντηση ευπρόσδεκτη...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1) To hardware του είναι ήδη παλιό, οπότε μάλλον ίσα ίσα θα σου βγάλει μια 5ετία.

2) RAM όχι, νομίζω μπορείς τον SSD. Περισσότερα δες εδώ https://everymac.com/systems/apple/macbook-air/macbook-air-faq/macbook-air-processor-ram-limitations-superdrive-capabilities.html

3) Η οθόνη του για το 2010 ήταν πάρα πολύ καλή. Για το 2018.... μάλλον όχι (δες κ βίντεο).

4) Με 1000 ευρώ μπορείς ίσως να βρεις ένα μεταχειρισμένο MacBook Pro 2014 που είναι πολύ καλύτερο από όλες τις απόψεις... ή ακόμα και το base model του 2016

Επεξ/σία από onelonelystar
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Πολύ ακριβό για αυτά που προσφέρει, με τα ίδια χαρακτηριστικά βρίσκεις Windows Laptop στα 400€ και δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σαν Tablett γιατί δεν είναι touch. Αναβάθμιση νομίζω μόνο στον δίσκο γίνεται. 

• Thanks 1
Δημοσ.

Αν εχεις σκοπο να δωσεις 1000 ευρω , σε καμια των περιπτωσεων δεν θα σου ελεγα να πας σε αυτο.

Φαντασου οτι με 500 ευρω βρισκεις Macbook Pro του 2011 , στα 700-800 καποιο 13.3" του 2013 που ειναι κλασεις ανωτερο σε ολα  . 

Απο την αλλη αν χρειαζεσαι κατι τετοιο στην τιμη των χιλιων ευρω , οπως προαναφερθηκε μπορεις να πας μεχρι και σε 15" Pro (2013-2014) και σε 13.3" (2014-2016) που ειναι και retina και θα το ευχαριστηθεις στο 100% σε αντιθεση με καποια Air .

Οπως ειδα και η χρηση που θα το κανεις ειναι εντος σπιτου,δεν εχεις συνεχης μετακινησεις,  οποτε δεν σε περιοριζει το 1 κιλα εξτρα αμα παρεις καποιο pro μοντελο.

Στις τιμες που ανεφερα μιλαω παντα για μεταχειρισμενα μοντελα.

Αν θες καινουργιο επειδη αναφερεις το θεμα των δοσεων , μην το κανεις , δεν αξιζουν τα 1000 για κατι τετοιο σε καμια των περιπτωσεων,

• Thanks 1
Δημοσ.

Σε καμία των περιπτώσεων.. Βρές καποιο macbook με retina οθονη. 

Υπάρχουν αρκετα μεταχειρισμένα πιο καινούργια μοντέλα σε αυτά τα χρηματα.

• Thanks 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, iYannis είπε

να το πάρεις άφοβα 

Nομιζω θα ηταν καλυτερο να τεκμηριωσεις την αποψη σου , θα βοηθουσε αρκετα τον TS.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...