Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν με ενδιαφέρει να κατανοήσω, πως λειτουργεί το σύστημα συνφορουμίτη. Κατανοώ πως θέλεις να το επεξηγήσεις και καλά κάνεις  (μη το παρεις αρνητικά, καταλαβαινω πως φαινεται οταν το διαβάζεις)

Επι του πρακτέος εγώ και ο κάθε "εγώ" ε.ε. (που έχει το άνωθεν) δικαίωμα, αγοράζει ενα απο αυτά τα προϊόντα με καθαρή αξία. (ετυμολογικά για μένα "άνευ ΦΠΑ").

Σωστά, ή χάνω κάπου κατι;

• Απαντ. 239
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, kanesaxo είπε

Δεν με ενδιαφέρει να κατανοήσω, πως λειτουργεί το σύστημα συνφορουμίτη. Κατανοώ πως θέλεις να το επεξηγήσεις και καλά κάνεις  (μη το παρεις αρνητικά, καταλαβαινω πως φαινεται οταν το διαβάζεις)

Επι του πρακτέος εγώ και ο κάθε "εγώ" ε.ε. (που έχει το άνωθεν) δικαίωμα, αγοράζει ενα απο αυτά τα προϊόντα με καθαρή αξία. (ετυμολογικά για μένα "άνευ ΦΠΑ").

Σωστά, ή χάνω κάπου κατι;

Σωστά. Το πληρωτέο σε αυτή την περίπτωση δεν περιλαμβάνει ΦΠΑ.

Δημοσ.

Αυτο ήθελα! σ'ευχαριστώ.

Κάποια στιγμή θα μπω να διαβάσω και την ανάλυση σου, για το τι γινεται εν τέλει με ολη αυτη τη φασαρία, εγκυκλοπαιδικά.

Άκουσα, απο διάφορους, πως πρεπει να προσκομίσεις ΚΑΔ, έναρξη απο ΔΟΥ στο κατάστημα για να ελέγξουν (αλήθεια ο ταμιας του Χ πλαισίου θα το κανει αυτο;) αν υπόκεισαι στο καθεστώς αυτό...

Ισχύει η λόγια του αέρα;  (για να ειμαι έτοιμος μολις προβω σε αγορά, μη πηγαινοέρχομαι στη πόλη)

Δημοσ.

Εκτύπωση απεικόνισης ΦΠΑ από την προσωποποιημένη πληροφόρηση του Taxis με εκτυπωμένα και τα headers ώστε να δείχνει τρέχουσα ημερομηνία, από την οποία να φαίνεται η ένταξή σου στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ. Τα μαγαζιά που ζητούν ΚΑΙ έναρξη (το έχω δει προσωπικά από eshop.gr και Public, αλλά ίσως υπάρχουν και άλλα) δεν ξέρουν τι τους γίνεται — δείξ' τους τι λέει η ΠΟΛ.1150/2017.

Ταυτότητα του επιτηδευματία για ατομική επιχείρηση ή του νόμιμου εκπροσώπου για νομικό πρόσωπο. Στο νομικό πρόσωπο θα σου ζητήσουν και απόδειξη της εκπροσώπησης: μπορείς να πας καταστατικό, εκτύπωση του σχετικού στοιχείου απ' το Taxis, ή βεβαίωση από το ΓΕΜΗ.

Εάν δεν παρίσταται αυτοπροσώπως το άτομο που έχει την ατομική επιχείρηση ή που εκπροσωπεί το νομικό πρόσωπο, τότε εξουσιοδότηση με γνήσιο υπογραφής.

Δημοσ.

Όχι μόνο αφαιρειτε το ΦΠΑ αλλά το σημαντικότερο μπαίνει και σαν έξοδο. Δηλαδή έχεις 10χιλιαδες κέρδη αν πάρεις ένα κινητό 1000 ευρώ συν 240 το ΦΠΑ από τα 1000 γλιτώνεις 500 600 ευρώ που θα έδινες στους απατεώνες. Οπότε αναγκαστικά κάθε χρόνο αγορα κινητου. Υπολογιστη επιτρέπουν μια φορά στα 5 χρόνια. Για tablet δεν γνωρίζω αν είναι ξεχωριστό η το μετράνε σαν υπολογιστή. 

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, Heybro είπε

Όχι μόνο αφαιρειτε το ΦΠΑ αλλά το σημαντικότερο μπαίνει και σαν έξοδο. Δηλαδή έχεις 10χιλιαδες κέρδη αν πάρεις ένα κινητό 1000 ευρώ συν 240 το ΦΠΑ από τα 1000 γλιτώνεις 500 600 ευρώ που θα έδινες στους απατεώνες. Οπότε αναγκαστικά κάθε χρόνο αγορα κινητου. Υπολογιστη επιτρέπουν μια φορά στα 5 χρόνια. Για tablet δεν γνωρίζω αν είναι ξεχωριστό η το μετράνε σαν υπολογιστή. 

νομίζω ότι η αποδώσει ΦΠΑ δεν πάει εστί, για παράδειγμα αν έχεις 10.000 εύρω τζίρο (όχι κέρδη) τότε το κράτος παίρνει 1935 ευρώ που αντιστοιχεί στο ΦΠΑ, τώρα αν αγοράσεις 1000 ευρώ κινητό τότε τα 193 ευρώ είναι ΦΠΑ και αυτό θεωρείτε έξοδο, που σημαίνει ότι από τα 1935 ευρώ θα αφαιρεθούνε τα 193 ευρώ οπότε στο τέλος πληρώνεις 1742 ευρώ ότι για 1935 ευρώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, mkp είπε

νομίζω ότι η αποδώσει ΦΠΑ δεν πάει εστί, για παράδειγμα αν έχεις 10.000 εύρω τζίρο (όχι κέρδη) τότε το κράτος παίρνει 1935 ευρώ που αντιστοιχεί στο ΦΠΑ, τώρα αν αγοράσεις 1000 ευρώ κινητό τότε τα 193 ευρώ είναι ΦΠΑ και αυτό θεωρείτε έξοδο, που σημαίνει ότι από τα 1935 ευρώ θα αφαιρεθούνε τα 193 ευρώ οπότε στο τέλος πληρώνεις 1742 ευρώ ότι για 1935 ευρώ.

Γνωρίζω ότι όσο κάνει η αγορά τόσα μπαίνουν σε έξοδα. Χωρια το ΦΠΑ προφανώς. Φορολογούν τα κέρδη. Με κέρδη 10000 περνουν 60% με 9000 60% δηλαδή 600 ευρώ λιγότερα εφόσον μπει το κινητό στα έξοδα. Δεν ξέρω αν γίνεται σε όλες τις επιχειρήσεις αυτό. Πάντως είναι κάποια συν για τις επιχειρήσεις που αν δεν υπήρχαν και αυτά θα έκλειναν όλες. Εγώ προσπαθώ κάθε χρόνο να έχω ίσα ίσα στο τεκμήριο. Τα υπόλοιπα που θα τα έδινα στην εφορία αγοράζω η φτιάχνω ώστε να έχω αποσβέσεις. Τα στάνταρ όμως του τεκμηρίου είναι αρκετά ειδικά αν πάνε το αφορολόγητο στα 5.600. Με αυτή τη μέθοδο όμως δεν μένει φράγκο διότι αν δεν κάνεις επενδύσεις θα στα πάρουν αν κάνεις πάλι δεν θα μείνουν αλλά θα έχεις φτιάξει και κάτι. 

Επεξ/σία από Heybro
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Heybro είπε

Γνωρίζω ότι όσο κάνει η αγορά τόσα μπαίνουν σε έξοδα. Χωρια το ΦΠΑ προφανώς. Φορολογούν τα κέρδη. Με κέρδη 10000 περνουν 60% με 9000 60% δηλαδή 600 ευρώ λιγότερα εφόσον μπει το κινητό στα έξοδα. Δεν ξέρω αν γίνεται σε όλες τις επιχειρήσεις αυτό. Πάντως είναι κάποια συν για τις επιχειρήσεις που αν δεν υπήρχαν και αυτά θα έκλειναν όλες. Εγώ προσπαθώ κάθε χρόνο να έχω ίσα ίσα στο τεκμήριο. Τα υπόλοιπα που θα τα έδινα στην εφορία αγοράζω η

άπλα εγώ λέω πως δουλεύει η αποδώσει ΦΠΑ. εννοείτε ότι αν συμπεριλάβεις(στο τέλους του έτους) και τον φόρο επί τον κερδών το όφελος είναι πολύ μεγαλύτερο οπός σωστά είπες.

αυτό με το "Υπολογιστη επιτρέπουν μια φορά στα 5 χρόνια" που το ιδές γιατί δεν το έχω ξανά ακούσει.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, mkp είπε

άπλα εγώ λέω πως δουλεύει η αποδώσει ΦΠΑ. εννοείτε ότι αν συμπεριλάβεις(στο τέλους του έτους) και τον φόρο επί τον κερδών το όφελος είναι πολύ μεγαλύτερο οπός σωστά είπες.

αυτό με το "Υπολογιστη επιτρέπουν μια φορά στα 5 χρόνια" που το ιδές γιατί δεν το έχω ξανά ακούσει.

Ναι σωστά τα έγραψες απλά νόμιζα ότι δεν έβαζες όλο το ποσό του προϊόντος στα έξοδα. Έτσι λέει η λογιστρια τουλάχιστον στην επιχείρηση που έχουμε εμείς. Κινητό κάθε χρόνο όμως. 

Πχ περνω S9 τώρα στα 900 πληρώνω ΦΠΑ το περνω του χρόνου τον Απρίλιο και τα 780 που μένουν μπαίνουν σαν έξοδα από τα οποία θα πλήρωνα και φόρο και ασφάλεια. 

• Moderators
Δημοσ.
7 minutes ago, Heybro said:

Ναι σωστά τα έγραψες απλά νόμιζα ότι δεν έβαζες όλο το ποσό του προϊόντος στα έξοδα. Έτσι λέει η λογιστρια τουλάχιστον στην επιχείρηση που έχουμε εμείς. Κινητό κάθε χρόνο όμως. 

Πχ περνω S9 τώρα στα 900 πληρώνω ΦΠΑ το περνω του χρόνου τον Απρίλιο και τα 780 που μένουν μπαίνουν σαν έξοδα από τα οποία θα πλήρωνα και φόρο και ασφάλεια. 

Στο κομμάτι των εξόδων δεν αλλάζει κάτι. Όπως πέρναγες πριν το κινητό στα έξοδα ενώ είχες τιμολόγιο με τον ΦΠΑ, τώρα θα περνάς το κινητό στα έξοδα ενώ έχεις τιμολόγιο χωρίς τον ΦΠΑ.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Malthador είπε

Στο κομμάτι των εξόδων δεν αλλάζει κάτι. Όπως πέρναγες πριν το κινητό στα έξοδα ενώ είχες τιμολόγιο με τον ΦΠΑ, τώρα θα περνάς το κινητό στα έξοδα ενώ έχεις τιμολόγιο χωρίς τον ΦΠΑ.

Δεν γίνεται σε μας αυτό πάντα πληρώνουμε το ΦΠΑ και το περνουμε τον άλλο χρόνο τον Απρίλιο Μάιο. Είναι διαφορετικα σε αγρότες. 

• Thanks 1
  • Moderators
Δημοσ.
4 minutes ago, Heybro said:

Δεν γίνεται σε μας αυτό πάντα πληρώνουμε το ΦΠΑ και το περνουμε τον άλλο χρόνο τον Απρίλιο Μάιο. Είναι διαφορετικα σε αγρότες. 

Α οκ,  δεν γνώριζα ότι είναι διαφορετικά τα πράγματα σε αγρότες απ' ότι σε ελεύθερους επαγγελματίες. 

• Like 1
Δημοσ.
Στις 1/12/2018 στις 1:11 ΜΜ, 29gk είπε

Ειναι καθαρα θεμα υπ. Εμποριου ή οπως λεγεται αυτο σημερα. Αθεμιτη πρακτικη, παραβιασεις δεν ξερω και εγω ποσων διαταξεων του αγορανομικου κωδικα και δεν συμμαζευεται. Χρειαζεται κανονικη καταγγελια στην Γενικη Γραμματεια Καταναλωτη.

Fyi επειδή το έχω ψάξει πάρα πολύ και εγω ΔΕΝ υπάρχει καμία απολύτως διάταξη, νομοθεσία  που να δηλώνει ξεκάθαρα ότι η πρακτική αυτή ειναι παράβαση άρα και παράνομη. Αν υπήρχε μάλλον θα το είχαν μαζέψει ήδη όσοι εμπλέκονται. Πουθενά στο νόμο , σε κανένα νόμο δεν απαγορεύεται να έχεις web offer ένα κατάστη,α , κανείς νόμος δεν υποχρεώνει ένα κατάστημα να κόβει τιμολόγιο αν δεν θέλει να κόψει, εφόσον αυτό έχει στο ΚΑΔ του Λιανική πώληση, (υπενθυμίζω ότι το τιμολόγιο αφορά επιχειρήσεις οπότε με την καθαρή ένοια του νόμου δεν είναι λιανική πώληση) , και κανείς νόμος δεν απαγορεύει σε κάποιο κατάστημα να έχει διαφορετική εμπορική πολιτική σε internet, στο κατάστημα καθώς και σε χονδρική πώληση (που θεωρητικά είναι η πώληση με το τιμολόγιο).

Δεν δικαιολογώ σε καμία περίπτωση την πρακτική αυτή η οποία ειναι απαράδεκτη. Απλά αν βρεις το νόμο αυτό που λές ή την διάταξη κοινοποίησε την μας εδώ νόμο και σχετικό άρθρο ή παραγραφο, γιατί την ψάχνω πολύ καιρό τώρα με την βοήθεια πολλών φίλων νομικών αλλά δεν έχω καταφέρει να την βρώ.

Στις 1/12/2018 στις 4:37 ΜΜ, 29gk είπε

Σαν επαγγελματιας θα σου απαντησω. Δεν μπορει να υπαρχει αρνηση εκδοσης παραστατικου. Δηλαδη ειτε μεσω του eshop online, ειτε και παλι μεσω του eshop αλλα τηλεφωνικα εαν τεχνικα δεν παρεχεται αυτη η λειτουργια, η τιμη ειναι μια και μονον μια. Παραγγελνεις δηλαδη ενα προιον στην χ τιμη και τους διευκρινιζεις οτι θες τιμολογιο. Ειναι υποχρεωμενοι να στο δωσουν στην ιδια τιμη. Η οποια αρνηση ειναι παρανομη και τιμωρειται και απο την αγορανομια αλλα και απο την εφορια.

Επίσης πουθενά σε κανένα νόμο δεν έχω δει να αναφέρει ότι ένας έμπορος είναι υποχρεωμένος να κόψει τιμολόγιο κατά την απαίτηση ενός πελάτη. Η υποχρεωση αφορά την έκδοση νόμιμου παραστατικού χωρίς να αναφέρει πουθενά το υποχρέωση στο είδος αυτού. Υπάρχουν ουσιαστικοί λόγοι που μια επιχείρηση κατά την κρίση της μπορεί να αρνηθεί την πώληση με τιμολόγιο. Υπενθυμίζω ότι στο παρελθόν μεγάλη και γνωστή αλυσίδα από την δυτική Ευρώπη, αρνούνταν έκδοση τιμολογίου σε προϊόντα τα οποία έβγαζε σε προσφορές , με την αιτιολογία ότι η προσφορές δεν απευθύνονται σε  επιχειρήσεις που ενδέχεται να εκμεταλευθούν αυτές για να μεταπουλήσουν το προϊόν μετά στην δική τους επιχείρηση αλλά πελάτες λιανικής. Έχω την εντύπωση ότι ακόμα το κάνει. Ουδέποτε από όσο ξέρω κατάφεραν διάφοροι που έκαναν καταγγελίες σε όλες τις αρμόδιες αρχές να δικαιωθούν. Παρόλα αυτά αν βρείτε αυτόν τον νόμο που λέτε επίσης κοινοποιήστε τον μασ νόμο και άρθρο γιατί επίσης θα χρειαστεί σε πολλούς που στο παρελθόν τους έχουν αρνηθεί έκδοση τιμολογίου.

Στις 1/12/2018 στις 5:15 ΜΜ, 29gk είπε

Ουτε λογικο κι ουτε και νομιμο ειναι αυτο.

Please βγάλε δημόσια το νόμο στο οποίο το βασίζεις αυτό που λες ... θα μας σώσεις όλους !!! ;-)

Στις 1/12/2018 στις 4:37 ΜΜ, 29gk είπε

Σαν επαγγελματιας θα σου απαντησω. Δεν μπορει να υπαρχει αρνηση εκδοσης παραστατικου. Δηλαδη ειτε μεσω του eshop online, ειτε και παλι μεσω του eshop αλλα τηλεφωνικα εαν τεχνικα δεν παρεχεται αυτη η λειτουργια, η τιμη ειναι μια και μονον μια. Παραγγελνεις δηλαδη ενα προιον στην χ τιμη και τους διευκρινιζεις οτι θες τιμολογιο. Ειναι υποχρεωμενοι να στο δωσουν στην ιδια τιμη. Η οποια αρνηση ειναι παρανομη και τιμωρειται και απο την αγορανομια αλλα και απο την εφορια.

Γίνομαι κουραστικός... αλλά είσαι πολύ απόλυτος... Το άρθρο please. Δεν έχω καταφέρει να βρω νομικό που να τον γνωρίζει... αν το ξέρεις δείξε το μας.

Ο νόμος μιλάει για νόμιμο παραστατικό. Πουθενά δεν δίνει υποχρέωση στο είδος. Η τουλάχιστον δεν έχω καταφέρει να εντοπίσω το άρθρο που λέει αυτό που λές... διαφώτισε μας λοιπόν σε παρακαλώ... Μην λέμε πράγματα αυθαίρετα... να μιλάμε με στοιχεία...

Στις 1/12/2018 στις 6:38 ΜΜ, 29gk είπε

Δεν ειναι το ιδιο ομως. Δηλαδη ενω η εκδοση παραστατικου βασει νομου ειναι υποχρεωτικη και ταυτοχρονα για τον επαγγελματια ειναι υποχρεωτικο οχι μονον να κανει αγορες με παραστατικο αλλα και αυτο το παραστατικο να ειναι μονον τιμολογιο αγορας και οχι αποδειξη λιανικης, απο τη στιγμη που ενα καταστημα με φυσικη ή online παρουσια θετει ενα "ναι μεν αλλα", επειδη ειναι και αυτο υποχρεωμενο με τη σειρα του στην ταυτοποιηση που εξηγησες παραπανω, εχουμε μια αντιθεση, μια συγκρουση.

Προφανώς αγνοείς ότι μία επιχείρηση μπορεί να αγοράσει οτιδήποτε θέλει με τιμολόγιο ή και με απόδειξη. Κανείς νόμος δεν απαγορεύει το δεύτερο να αγοράσεις σαν επιχείρηση ένα προϊόν με απόδειξη. Η διαφορά ειναι ότι αν το κάνεις προφανώς και η δαπάνη δεν εκπίπτει , δεν καταγράφεται ώς έξοδο και αναμορφώνεται όπως θα σου πει ο λογιστής σου αν τον ρωτήσεις. Επομένως δεν ειναι παράνομο να αγοράσεις ως επιχείρηση με απόδειξη. Απλά δεν θα μπορέσεις να περάσεις την δαπάνη στα βιβλία σου ως έξοδο ή ως πάγιο. ΤΟ προϊόν θα το έχεις νόμιμα στο μαγαζί σου αν έρθει κάποιος έλεγχος και του δείξεις την απόδειξη, προφανώς θα είναι παγιο και όχι εμπόρευμα προς πώληση ... αλλά για το ποσό που πλήρωσες για αυτό ,θα φορολογηθείς σαν ειναι ειναι καθαρό εισόδημα σου.

Στις 1/15/2018 στις 3:44 ΜΜ, ziaba είπε

ποιος το λέει? από την στιγμή που παρουσιάζεσαι ως επιτηδευματίας σε επιτηδευματία και του ζητάς να σου κόψει τιμολόγιο έχει την υποχρέωσή να σε ελέγξει πρώτου γίνει κάποια συναλλαγή μεταξύ σας

Εννοείται ότι έχει για αυτό το λόγο πια διατίθεται πλατφόρμα στην Γενική Γραμματεία πληροφοριακών συστημάτων για να μπορείς με το ΑΦΜ να ελέγξεις αν ο άλλος είναι επιχείρηση η όχι και αν τα στοιχεία είναι ορθά. Μην ξεχνάμε ότι στο τέλος κάθε έτους υπάρχει και η λεγόμενη ΜΥΦ με την οποία όλες οι επιχειρήσεις καταθέτουν λίστα των τιμολογίων που έχουν εκδόσει προς όλες τις επιχειρήσεις και που έχουν λάβει άπο άλλες. Με το που ανέβουν στο σύστημα αυτά αντιπαραβάλονται αυτόματα. Αν προκύψει διαφορά πχ ο ένας καταθέσει ότι έχει εκδόσει ένα τιμολόγιο και ο άλλος που το έλαβε δεν το καταθέσει στην ΜΥΦ προκαλείται αυταπάγγελτα έλεγχος από την εφορία με αντικείμενο έλεγχο εικονικών τιμολογίων. Οπότε όποιος δεν ελέγχει πια κινδυνεύει να μπλέξει άσχημα...

Στις 1/23/2018 στις 2:50 ΜΜ, koumos είπε

Για να καταλάβουμε καλύτερα τι παίζει με τα σκρουτζομάγαζα πρέπει να καταλάβουμε την κομπίνα που γινόταν παλαιότερα από μαγαζιά τύπου skroutz και το φαινόμενο του "εξαφανισμένου εμπόρου".

Η κομπίνα:
Το "κακόβουλο" μαγαζί έβρισκε έναν τυχαίο τύπο και τον έβαζε να ανοίξει μία ατομική επιχείρηση. Στη συνέχεια αυτή η ατομική επιχείρηση αγόραζε το κινητο από μία χώρα εντός ευρωπαικής ένωσης πχ. Βουλγαρία. Στο τιμολόγιο που έκδιδε ο Βούλγαρος προς την ατομική επιχείρηση δεν έβαζε ΦΠΑ καθώς είναι ενδοκοινοτική απόκτηση.

Μετά η ατομική επιχ/ση πουλούσε στο «κακόβουλο» μαγαζί τύπoυ 
skroutz το κινητό αυτό και κατά την πώληση αυτή έβαζε ΦΠΑ στο τιμολόγιο ως υποχρεούται. Έται λοιπόν το ΦΠΑ αυτό το είχε πληρώσει το skroutzομάγαζο σε αυτή την ατομική επιχείρηση και υπεύθυνη να τον καταβάλει στο δημόσιο ήταν αυτή.

ΟΜΩΣ αυτή η ατομική έκλεινε μέσα στο μήνα και το ΦΠΑ από το κινητό αυτό το έχανε το κράτος εντελώς. Και τον επόμενο μήνα το μαγαζί έβρισκε κάποιον σε άλλο όνομα και άνοιγε νέα ατομική για να κάνει ακριβώς την ίδια διαδικασία.

Με τον νέο νόμο λοιπόν, η διαδικασία διαφοροποιείται στο γεγονός ότι υπεύθυνος να αποδώσει το ΦΠΑ δεν είναι ούτε η ατομική, ούτε το σκρουτζομάγαζο αλλά αυτός που θα το πουλήσει σε ιδιώτη και θα του χρεώσει και το ΦΠΑ.

Σωστά? Σωστά. Τώρα λοιπόν με αυτό τον νόμο, όλοι πήγαν σε φίλους κολλητούς κλπ που έχουν έστω και μία μικρή ΟΕ ή ΕΕ και πήραν κινητά τα οποία προφανώς και δεν πρόκειται να πουληθούν ποτέ σε ιδιώτες καθώς όλοι τα κράτησαν για ιδιοχρηση.

Τώρα λοιπόν αυτό που κάνει μπαμ είναι ότι κάποια κομπίνα βρήκαν πάλι τα σκρουτζομάγαζα γιατί πολύ απλά ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ να πουλήσουν στην χαμηλή τιμή (αυτή που εμφανίζεται και ως "τιμή web προσφοράς") με τιμολόγιο.

Αυτό ειναι το γνωστό καρουζέλ και δυτυχώς η ευτυχώς δεν ειναι ελληνική πατέντα μόνο. Είναι πανευρωπαϊκό φαινόμενο και όχι μόνο στα κινητά. Η Γερμανία ,το Βέλγιο και σοβαρά ευρωπαϊκά κράτη , όχι σαν την δική μας μπανανία, έλησαν το πρόβλημα να ειναι αυτές σταθμοί που χάνετε το ΦΠΑ μέσα σε αυτούς δημιουργώντας ένα σύστημα τύπου ενδοκεινωτικών συναλλαγών. Κανένα Τιμολόγιο δεν επιβαρύνεται με ΦΠΑ. Όλα τα προϊόντα τα οποία διακινούνται με τιμολογία μέσα στην κάθε χώρα είναι χωρίς ΦΠΑ. Με ΦΠΑ επιβαρύνονται μόνο τα προϊόντα όταν πωλούνται με απόδειξη λιανικής πώλησης. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τουλάχιστον αυτές οι χώρες να μην ειναι πια ενδιάμεσος σταθμός του καρουζέλ. Εμείς πάλι εδώ στην μπανανία ειμαστε πιο έξυπνο, ι φτιάξαμε ένα μπακαλονόμο στο πόδι περίπου σαν τους γερμανούς και τους βέλγους γιατί αυτοί δεν ξέρουν ειναι μαμάκες, γερμανοτσολιάδες, όχι σαν και εμάς τους ξύπνιους και αντί να γλιτώσουμε την κατάσταση την κάναμε σαν τα μούτρα μας ως συνήθως. Βέβαια για να τα λέμε όλα ο λόγος που ανακλαύψαμε ένα άλλον τροχό και όχι αυτό που εχουν ανακαλύψει σοβαρές χώρες για να λύσουν το θέμα ειναι ότι δεν μπορούμε να χάσουμε το ΦΠΑ στα τιμολόγια από όλες τις πωλήσεις χονδρικής όλων των προϊόντων ειναι πολλά τα λεφτά Άρη. Οπότε φτιάξαμε ένα ενδιάμεσο πράγμα που για να μπορέσει κάποιος να καταλάβει τι και πως πρέπει να κάνει την διαδικασία για να ειναι καλημένος φορολογικά, πρέπει να έχει PHD στα φοροτεχνικά και 30 χρόνια εμπειρία στην πιάτσα... 

Live your myth in Greece !!!!

Στις 2/3/2018 στις 9:17 ΠΜ, laughter είπε

Τα πράγματα είναι απλά. Τα Skroutzομαγαζα δεν αποδίδουν ΦΠΑ και κλέβουν το κράτος. Τουλάχιστον όχι 24%. Ένα παράδειγμα ..Κάνουν εισαγωγή 100 κινητά από Γερμανία νόμιμα χωρίς ΦΠΑ , από τα 100 αποδίδουν ΦΠΑ στην Ελλάδα μόνο για τα 25 και τα υπόλοιπα 75 φεύγουν εξαγωγή χονδρική στην Ρουμανία χωρίς ΦΠΑ με εικονικά τιμολόγια-φορτωτικές-καταθέσεις.Πουλάν εικονικά τα 75 κινητά τα εκεί μαγαζιά στην Ρουμανία αφού ο ΦΠΑ είναι 1 ως 3% για τζίρους μέχρι 1 εκατομμύριο ευρώ και αποδίδουν νόμιμα τον ΦΠΑ εκεί.   Τα 75 κινητά όμως δεν έφυγαν ποτέ από την Ελλάδα. Μπορούν να πουληθούν Μαύρα άσπρα ή όπως αλλιώς θέλουν οι συνεργάτες τοu Skroutz... με 1,2,5 ή καθόλου τοις εκατό ΦΠΑ. 

*** Για την ίδρυση Εταιρίας στην Ρουμανία δεν χρειάζεται καν η φυσική σου παρουσία, αναλαμβάνουν άλλοι για σένα με μια αναζήτηση στο Google θα βρεις εταιρίες. O νοών νοείτω…

Θα μπορούσε το κράτος να απαγορεύσει την λιανική πώληση συσκευής αν δεν περιλαμβάνει τουλάχιστον 24% ΦΠΑ από την αρχική τιμή τιμολογίου που αγοράζει ο επαγγελματίας.

Αν το κράτος δεν λάβει δραστικά μέτρα να τους ταράξει στους ελέγχους αυτές οι καταστάσεις θα διαιωνίζονται...

Αυτό που λές ειναι εικασία σου και μάλιστα μεγάλη. Όσοι πουλάνε κινητά στην Ελλάδα μικροί ,μεγάλοι κλπ κλπ , με ελάχιστες εξαιρέσεις που ο κύκλος ζωής τους ειναι 1 - 3 μήνες αποδίδουν ΦΠΑ μια χαρά στο ελληνικό κράτος χωρίς κανένα πρόβλημα, και αν δεν αποδίδουν δεν αποδίδουν γιατί οι αγορές τους σε εμπόρευμα ειναι περισσότερες απο τις πωλήσεις περιστασιακά (αυτά πριν τον νόμο αυτόν μετά από ,το νόμο και μετά τελείωσε και το παραμύθι τουλάχιστον στα κινητά και σε 2-3 κατηγορίες ακόμα)

ΦΠΑ δεν αποδίδουν οι προμηθευτές αυτών των καταστημάτων εξ βουλγαρίας, πολωνίας, ουγγαρίας και άλλων ευρωπαϊκων χωρών που δεν έχουν θεσπίσει αντίστοιχο νόμο ακόμα οπότε και απο εκεί ξεκινάει το πάρτυ με την μην απόδοση και τις εταιρείας που ζουν 1 μήνα. Δεν ειναι τυχαίο άλλωστε ότι το πρόβλημα ειναι τόσο μεγάλο πανευρωπαϊκά που ο κος Σουλτσ που τα τελευταία χρόνια έχει μπει στη ζωή μας για άλλους λόγους. ακούστηκε να λέει ότι υπάρχει η σκέψη να αλλάξουν πάλι πανευρωπαϊκά το μοντέλο της ενδοκοινωτικής τιμολόγησης έτσι ώστε να περιορίσουν αυτό το φαινόμενο σε όλη την ευρώπη. Αν θυμάμαι καλά το νούμερο που υπολογίζουν ότι κλέβεται σε ΦΠΑ απο τις χώρες μέλη της ΕΕ που γίνεται αυτό ειναι διψηφιο σε δις ευρώ.

Στις 2/3/2018 στις 11:21 ΠΜ, laughter είπε

Αυτό σας λέω πάρτε το ένα ένα ξεκινώντας από τα φθηνότερα και θα δείτε ότι αυτό που έγινε στην δική σας περίπτωση δεν συμβαίνει με τα περισσότερα.. Γι αυτό και κατά την γνώμη μου θα έπρεπε να θέτει αυστηρότερους όρους συνεργασίας με τους επαγγελματίες το skroutz.

Πόσο η τιμή λιανικής?? τόσο ... Πόσο χωρίς ΦΠΑ ??? Η τιμή λιανικής χωρίς ΦΠΑ... Τέλος. 

Η κάθε μηχανη αναζήτησης υποθέτω στη κάθε χώρα ορίζει τους όρους της, με βάση μία νομοθεσία που έχει η χώρα, και στην προκειμένη περίπτωση μια και μιλάμε για Ευρώπη και η Ευρωπαϊκή ένωση. Αν δεν υπάρχει νόμος που να ορίζει τι πρέπει να γίνεται και τι όχι , και να υποχρεώνει τους πάντες και τα πάντα να λειτουργούν όπως πρέπει, και αρμόδιες αρχές αν θες να το επιβάλουν αυτό με τους ελέγχους τους , μπορείς να μου πεις πως μια ιδιωτική επιχείρηση νομιμοποιείται να βγάλει ένα κανόνα από το κεφάλι της για να πατάξει μία κακή πρακτική που κανένας νόμος δεν απαγορεύει΄ Πως γίνεται αυτό; Πως νομιμοποιείται να το κάνει μια ιδιωτική επιχείρηση; Δεν ειναι ούτε νομοθέτης, ούτε καν αρχή που μπορεί να αποφασίσει για το πως πρέπει να λειτουργεί η ελεύθερη κατα τα άλλα αγορά της ΕΕ.

Δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό που λές για καμία μηχανή τύπoυ Σκρουτζ , Bestprice κλπ. Αν ο νομοθέτης ορίσει σωστά τη διαδικασία και προβλέψει ξεκάθαρα τι πρέπει και τι δεν πρέπει, σίγουρα οι μηχανές αυτές θα ορίσουν  τους όρους τους σχετικά. Αν όχι τα χέρια τους ειναι δεμένα μέχρι να γίνει το πρώτο. 

• Like 2
Δημοσ.
Στις 2/3/2018 στις 1:02 ΜΜ, laughter είπε

Κατά την Γνώμη μου το Skroutz δεν θα πρεπε να συνεργάζεται με τέτοια καταστήματα(λαμόγια) Είναι ολοφάνερο ότι γνωρίζει τι παίζει και κάνει την παλαβή αφού τα παίρνει...

χαχαχαχα .. οκ αυριο το σκρουτζ και το  bestprice θα τους  βγάλει επειδή το λές εσύ... Θα τους  πλακώσουν στις μηνύσεις και στις αγωγές επειδή αποφάσισε να πετάξει τους μισούς έξω έναντι μίας ανήθικης (συμφωνώ μαζί σου) διαδικασίας , που κανείς νόμος δεν απαγορεύει όμως να την κάνουν τουλάχιστον σε αυτή τη χώρα , και θα τρέχει στα δικαστήρια και θα απολογείται λέγοντας ... έ έγινε thread στο insomnia και αποφασίσαμε ως εταιρεία να αντικαταστήσουμε το ελληνικό κοινοβούλιο και εσάς κυρια δικαστά γιατί εσείς δεν ξέρετε ειστε αργόσχολοι οπότε το κάναμε εμείς για εσάς .... με την βοήθεια των χρηστών του insomnia που μας έριξαν ευθύνη που δεν νομοθετούμε... Δημοκρατία δεν έχουμε... θέλουμε να γράφουμε και εμείς νόμους... Ζήτω η Δημοκρατία , ζήτω το σύνταγμα και τα νταούλια ... καταλάβατε ?

Μου φαίνεται πολύ λογικό ... θα τους στείλω μήνυμα τώρα να τους το πω... αν το πούμε πολλοί μπορεί να μας ακούσουν και να το κάνουν. ...

Αλλιώς βρωμάει από το κεφάλι... λαμόγια και αυτοί...

Υ.Γ. Ο δάσκαλος μου στο δημοτικό μας έλεγε ότι η Δημοκρατία γεννήθηκε στην Ελλάδα , και μάζεψε τα πράγματα της και έφυγε για άλλη χώρα αφήνοντας στην Ελλάδα μία τύπου δημοκρατία που όλοι έχουν άποψη για τα πάντα και προσπαθούν να επιβάλουν στους άλλους την δική τους γνώμη και πεποίθηση... Για δημοκρατική δικτατωρία ακούγεται αυτό κάπως... anyway

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...