Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

....κι αν τελος παντων σε ενοχλησε τοσο πολυ η σχεση του συγκεκριμενου μαγαζιου με τον καταναλωτη οπως την προωθει μεσω της πλατφορμας τιμων, στειλε ενα ερωτημα-παραπονο ( δεν παιζει η "καταγγελια" ουτε καν σαν λεξη ) στο skroutz και ζητα διευκρινησεις.

Λεφτα και πελατεια οπως λεει κι φιλος παραπανω, δεν χρειαζεται να τους δωσεις και ουτε κανεις σε υποχρεωνει για κατι τετοιο. Φυσικα ουτε και αυτους τους υποχρεωνει κανεις να σου δωσουν την τιμη που εσυ τους ζητας.

• Απαντ. 239
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Έγινε παραγγελία online από το διάσημο πια mxstore για κινητό τηλέφωνο.

Στο site δήλωσα τιμολόγιο και έγραφε άμεσα διαθέσιμο. Αφού έδωσα τα στοιχεία τιμολογίου και επικοινωνίας, έλεγξα την τιμή προχώρησα στην παραγγελία.

Το κινητό ήρθε (μετά από καθυστέρηση) και συνοδευόταν από τιμολόγιο που συμπεριλάμβανε το ΦΠΑ.

Πιστεύοντας ότι είναι απλή περίπτωση επικοινωνώ μαζί τους να τους πω ότι έπρεπε να κοπεί τιμολόγιο 39Α. Αφού μου λένε ότι κακώς δεν τους το επισήμανα στα σχόλια, μου ζητάνε τα δικαιολογητικά για να κοπεί πιστωτικό.

Και εκεί αρχίζει το πανηγύρι...

Ζητάνε βεβαίωση με γνήσιο της υπογραφής ότι δεν έχει αγοραστεί άλλη ηλεκτρονική συσκευή  (όχι μόνο κινητό) μέσα στο 2018 με τιμολόγιο 39Α. (προφανώς και έχει αγοραστεί)

Η δικαιολογία είναι για να μην γίνεται κατάχρηση του νόμου (sic)

Μετά από επίμονα τηλέφωνα (δεν τους βρίσκεις ποτέ) έχω ακούσει όλες τις απίθανες δικαιολογίες: μας έχει δώσει εντολή ο έφορας να το κάνουμε, θα σας πάρει τηλέφωνο το αφεντικό που είναι και λογιστής να σας εξηγήσει γιατί χρειαζόμαστε την υπεύθυνη δήλωση, έχουμε φάει πρόστιμο επειδή δεν ζητάγαμε τις υπεύθυνες δηλώσεις και πολλά άλλα.

Έχω αφήσει τηλέφωνο και στοιχεία πολλές φορές για να επικοινωνήσει μαζί μου το λογιστήριο τους και προφανώς δεν με έχει πάρει κανένας.

(έφτιαξα λογαριασμό μόνο και μόνο για να εκφράσω την αγανάκτησή μου)

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, radamanthos είπε

Στο site δήλωσα τιμολόγιο και έγραφε άμεσα διαθέσιμο. Αφού έδωσα τα στοιχεία τιμολογίου και επικοινωνίας, έλεγξα την τιμή προχώρησα στην παραγγελία.

Το κινητό ήρθε (μετά από καθυστέρηση) και συνοδευόταν από τιμολόγιο που συμπεριλάμβανε το ΦΠΑ.

Πιστεύοντας ότι είναι απλή περίπτωση επικοινωνώ μαζί τους να τους πω ότι έπρεπε να κοπεί τιμολόγιο 39Α. Αφού μου λένε ότι κακώς δεν τους το επισήμανα στα σχόλια, μου ζητάνε τα δικαιολογητικά για να κοπεί πιστωτικό.

Ζητάνε βεβαίωση με γνήσιο της υπογραφής ότι δεν έχει αγοραστεί άλλη ηλεκτρονική συσκευή  (όχι μόνο κινητό) μέσα στο 2018 με τιμολόγιο 39Α. (προφανώς και έχει αγοραστεί)

Μετά από επίμονα τηλέφωνα (δεν τους βρίσκεις ποτέ) έχω ακούσει όλες τις απίθανες δικαιολογίες: μας έχει δώσει εντολή ο έφορας να το κάνουμε, θα σας πάρει τηλέφωνο το αφεντικό που είναι και λογιστής να σας εξηγήσει γιατί χρειαζόμαστε την υπεύθυνη δήλωση, έχουμε φάει πρόστιμο επειδή δεν ζητάγαμε τις υπεύθυνες δηλώσεις και πολλά άλλα.

Έχω αφήσει τηλέφωνο και στοιχεία πολλές φορές για να επικοινωνήσει μαζί μου το λογιστήριο τους και προφανώς δεν με έχει πάρει κανένας.

Το πρόβλημα ποιο ακριβώς είναι; Αφού θα συμψηφίσεις ΦΠΑ ούτως ή άλλως

• Thanks 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, lightsout είπε

σύμφωνα με τον λογιστή μου ,αλλά και άλλους επαγγελματίες που ρώτησα, πλέον δεν επιτρέπεται να κάνεις συμψηφισμό για τις συσκευές που κανονικά πρέπει να κόψεις 39Α.

Για αυτό και βγήκε το 39Α.

Το πρόβλημα το δικό τους δεν έχω καταλάβει...

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, lightsout είπε

Αμα τον πληρωσεις, προβλημα σου. Δεν συμψηφιζεται πλεον. Αν θελεις να εκμεταλλευτεις την απαλλαγη, πρεπει υποχρεωτικα να μη τον πληρωσεις στο καταστημα. 

39 λεπτά πριν, radamanthos είπε

Στο σαϊτ τους δεν εγραφαν τιποτα για το τιμολογιο; Γιατι αγορασα προσφατα συσκευη και σχεδον σε ολα, υπηρχε αναλυτικα η διαδικασια που πρεπει να ακολουθησεις.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, radamanthos είπε

σύμφωνα με τον λογιστή μου ,αλλά και άλλους επαγγελματίες που ρώτησα, πλέον δεν επιτρέπεται να κάνεις συμψηφισμό για τις συσκευές που κανονικά πρέπει να κόψεις 39Α.

Για αυτό και βγήκε το 39Α.

Το πρόβλημα το δικό τους δεν έχω καταλάβει...

59 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε

Αμα τον πληρωσεις, προβλημα σου. Δεν συμψηφιζεται πλεον. Αν θελεις να εκμεταλλευτεις την απαλλαγη, πρεπει υποχρεωτικα να μη τον πληρωσεις στο καταστημα. 

Στο σαϊτ τους δεν εγραφαν τιποτα για το τιμολογιο; Γιατι αγορασα προσφατα συσκευη και σχεδον σε ολα, υπηρχε αναλυτικα η διαδικασια που πρεπει να ακολουθησεις.

Ok, τώρα κατάλαβα που είναι το πρόβλημα, δεν ήξερα ότι έχει αλλάξει αυτό!

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ProponitisTouKanape είπε

Δεν είναι έτσι όπως τα λες (..πρόβλημά σου...). Υπάρχει η σωστή και νομότυπη διαδικασία (39Α) και η παράτυπη (πλέον).

Αυτό διορθώνεται με μία απλή λογιστική διαδικασία την οποία δυσκολεύουν επίτηδες γιατί θέλουν να εισπράξουν τα λεφτά του ΦΠΑ ( προφανώς για κάποια λαμογιά ).

Στο site δεν λένε τίποτα για το 39Α.Έχουν απλά τη φόρμα για να δηλώσεις τα στοιχεία σου και σε άλλα μαγαζιά σε παίρνουν οι ίδιοι και σου ζητάνε τα φυσιολογικά δικαιολογητικά (στα οποία ποτέ,μα ποτέ, δεν υπάρχει η υπεύθυνη δήλωση που ζητάνε και την οποία δεν μπορεί κανείς να τους δώσει).

Τα ψέματα που έχουν δασκαλέψει τους τηλεφωνητές να λένε είναι απλά για φυλακή.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, lightsout είπε

το προβλημα ειναι οτι πηγε να παρει το κινητο για εναν φιλο και πηγαν για μαλλι και τωρα θα βγουν κουρεμενοι :P

• Moderators
Δημοσ.

Αυτό με την ΥΔ για μία συσκευή ανά έτος μόνο ως φάρσα μπορώ να το εκλάβω.

Ανοίγω αύριο μία εταιρεία με δέκα πωλητές και θέλω να αγοράσω δέκα κινητά, ένα για τον καθένα. Θα μας πει ο κάθε τελειωμένος που νομίζει ότι τρέχει μαγαζάκι από το πατάρι του πως δεν μπορώ να το κάνω γιατί «θα γίνει κατάχρηση!!!!11» μόνο και μόνο επειδή θέλει να τσεπώσει τον ΦΠΑ.

Εάν επέμεναν, θα έκανα μια ερώτηση με ονοματεπώνυμο στην ΔΟΥ. Τα θέλει ο κώλος τους.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, Malthador είπε

Αυτό με την ΥΔ για μία συσκευή ανά έτος μόνο ως φάρσα μπορώ να το εκλάβω.

Ανοίγω αύριο μία εταιρεία με δέκα πωλητές και θέλω να αγοράσω δέκα κινητά, ένα για τον καθένα. Θα μας πει ο κάθε τελειωμένος που νομίζει ότι τρέχει μαγαζάκι από το πατάρι του πως δεν μπορώ να το κάνω γιατί «θα γίνει κατάχρηση!!!!11» μόνο και μόνο επειδή θέλει να τσεπώσει τον ΦΠΑ.

Εάν επέμεναν, θα έκανα μια ερώτηση με ονοματεπώνυμο στην ΔΟΥ. Τα θέλει ο κώλος τους.

Το τελείως παράλογο του πράγματος ( και εκεί φαίνεται ο δόλιος σκοπός τους ) είναι ότι δεν ζητάνε ΥΔ για π.χ. μόνο κινητό.

Ζητάνε ΥΔ που να περιλαμβάνει όλες τις συσκευές. Δηλαδή ότι δεν έχω αγοράσει αλλά ούτε και θα αγοράσω π.χ.λάπτοπ μέσα στο 2018 γιατί αγόρασα από αυτούς κινητό.

Επειδή έκατσα και διάβασα τα ΦΕΚ και τις διευκρινιστικές μέσα ο νόμος ξεκαθαρίζει απόλυτα ότι ο πωλητής δεν έχει καμία σχέση με τη χρήση που κάνει ο αγοραστής και δεν πρέπει να ανακατεύεται.  ΠΟΛ.1150/29.9.2017  Παράγραφος Ε

Στο ίδιο στο άρθρο Ζ ξεκαθαρίζει ότι αν έχει κοπεί λάθος μορφή τιμολογίου πρέπει να κοπεί διορθωτικό, πράγμα που αρνούνται να κάνουν...

Δημοσ.

"Σε κάθε περίπτωση αμφιβολίας του πωλητή θα πρέπει να επιβαρύνεται το φορολογικό στοιχείο με Φ.Π.Α."

Επιπλέον, υπάρχει ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο στις αρνητικές των καταστημάτων κινητής.

- Κωλυσιεργια
- Λάθος διαθεσιμότητα όταν υπάρχει τιμολόγιο στη μέση
- Παράλογες απαιτήσεις σε έγγραφα/αποδεικτικά στοιχεία

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 12/1/2018 στις 3:59 ΜΜ, Johnfrank είπε

:lol:
Πάντως εγώ σαν επιχειρηματίας που θα ήθελα να έχω ευχαριστημένους πελάτες, αν το σύστημα μου δεν έβγαζε τον ΦΠΑ απλά θα έστελνα σε τιμή web offer με χειρόγραφο τιμολόγιο. Ούτως η άλλως εγώ σαν επιχειρηματίας υποχρεούμαι να έχω χειρόγραφα για περίπτωση πτώσης του ρεύματος για παράδειγμα

Σωστός και επιπλέον ένα σωστά στημένο eshop σου δίνει την δυνατότητα κατά την επιλογή του τρόπου πληρωμής να επιλέξεις απόδειξη ή τιμολόγιο. Το αν δεν το κάνουν αυτοί έγκειται κατά κύριο λόγο στο ότι θέλουν να κάνουν την γνωστή τακτική απάτης με την είσπραξη του ΦΠΑ και μετά έγκειται σε λάθος της πλατφόρμας που χρησιμοποιούν για το eshop τους.

Δημοσ.
Στις 12/1/2018 στις 4:32 ΜΜ, vasilk είπε

Σε online αγορές δεν γίνεται να σου δώσουν τιμολόγιο (χωρίς ΦΠΑ) γιατί πρέπει να γίνει ταυτοποίηση στοιχείων. Τιμολόγιο μόνο στα φυσικά καταστήματα.

Άρα δεν μπορείς να απαιτήσεις τιμή online (web offer) για αγορά από φυσικό κατάστημα. Μπορεί να μην σου (μας) αρέσει αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα.

Και καταγγελία να κάνεις δεν θα βγάλεις κάτι. Δεν υπάρχει κάποια εξαπάτηση. Σου αναγράφουν από την αρχή σε ποια τιμή θα το αγοράσεις. Αυτή είναι η κανονική τιμή. Η άλλη είναι "web offer" και ισχύει μόνο για online αγορές. Δεν είναι για εσένα (για τιμολόγια γενικά).

μου κάνει εντύπωση αυτό επειδή η Media Markt κόβει τιμολόγιο για web offers. 

Καλό είναι να υπάρξει επικοινωνία πρώτα με τον Συνήγορο του Καταναλωτή και αν τελικά η πρακτική αυτή είναι παράνομη, να γίνει καταγγελία.

http://www.synigoroskatanaloti.gr/index.html

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...