Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 20/5/2018 στις 12:15 ΠΜ, MrMinaras είπε

Όταν υπάρχει ΚΑΔ για λιανικές πωλήσεις είναι υποχρεωμένος να εκδώσει τιμολόγιο, αλλιώς αρνείται πώληση.

Υποθέτω ότι αναφέρεσαι σε ΚΑΔ του καταστήματος; Το θέμα είναι ότι κάποιοι δεν αρνούνται να εκδώσουν τιμολόγιο. Εκδίδουν και σου φοράνε +20%.

• Απαντ. 239
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Απλά και μόνο από δική μου εμπειρία, θέλω να αναφέρω ότι μέσω Web παρήγγειλα laptop το οποίο ήταν σε προσφορά στο πλαίσιο και απέστειλε τα στοιχεία μητρώου για να γίνει η έκπτωση του ΦΠΑ. Η έκπτωση αυτή έγινε στην τιμή προσφοράς του προϊόντος, όχι στην αρχική. Αυτό βέβαια συνέβη 6 μήνες πριν. Από περιέργεια και μόνο βρήκα ένα smartphone που είχε το ίδιο κατάστημα σε προσφορά τις προάλλες και επικοινώνησα με το τμήμα πωλήσεων να ρωτήσω αν η τελική τιμή χωρίς ΦΠΑ αφορά την τιμή προσφοράς και μου απάντησαν θετικά. (Όλα αυτά για αγορά μέσω Internet). Επισκέφτηκα λοιπόν και μια την σελίδα γνωστού "σκρουτζομαγαζου" στην οποία αναγραφόταν τιμή αρχική, τιμή προσφοράς (όχι Web offer) και τιμή τιμολογίου (προφανώς αφαιρούμενο από την αρχική). Πήγα λοιπόν να κάνω μια εικονική αγορά online και διαπίστωσα ότι μπορώ κανονικά να αγοράσω χωρίς ΦΠΑ online αλλά στην τιμή τιμολογίου. Για να καταλήξω κάπου, από καθαρά δική μου οπτική, δεν είναι δυνατό να επικαλείται το εν λόγω μαγαζί και το κάθε μαγαζί που κάνει τα αντίστοιχα θέματα ταυτοπρωσοπίας όταν σου επιτρέπει να αγοράσεις χωρίς ΦΠΑ μέσω Internet στην αρχική τιμή αλλά όχι στην τιμή έκπτωσης. Επίσης, το γεγονός ότι μια επιχείρηση (καλή, κακή, ακριβή, φθηνή δεν έχει σημασία, καθόλα νόμιμη πάντως) δεν διαχωρίζει αν θα αφαιρέσει το ΦΠΑ από την αρχική η την τιμή έκπτωσης, με κάνει να θεωρώ ότι είναι κοροϊδία (αν όχι παράνομο) αυτό που γίνεται με τα "σκρουτζομαγαζα". 

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα, το άρθρο αφορά οποιονδήποτε υπάγεται σε καθεστώς ΦΠΑ. Είμαι ταξιτζής μπορώ ν αγοράσω κινητό ή λάπτοπ κόβοντας τιμολόγια χωρίς ΦΠΑ; Ευχαριστώ

Δημοσ.

Δείτε τα ψιλά γράμματα στις λιανικές αποδείξεις (όπου δεν είναι υποχρεωτικό να αναγράφεται ο φόρος), το εμπόρευμα δηλώνεται σαν μεταχειρισμένο. Προμηθεύεται από τρίτες χώρες με μειωμένο ΦΠΑ, οπότε ο φόρος επιβάλλεται στην διαφορά της αξίας του έμπορα με αυτής της πώλησης. Στο τιμολόγιο επειδή φαίνεται αναγκαστικά στο έντυπο, μπαίνει το 24% και γι αυτό δεν υπάρχει και περιθώριο μείωσης.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 2/4/2018 στις 2:58 ΜΜ, apas34 είπε

Καλησπέρα σε όλους

Υπάρχουνε 2 περιπτώσεις που πρέπει να αναλογιστούμε. Πρώτη περίπτωση ότι είναι νόμιμοι αλλά υπάρχει πρόβλημα με την απόδοση του ΦΠΑ αν πολλοί πελάτες ζητήσουν τιμολόγιο. Δεύτερη περίπτωση κλέβουν το ΦΠΑ.

Τα καταστήματα αυτά πουλάνε κυρίως κινητά, Τάμπλετ, κονσόλες και αξεσουάρ. Κάνουνε όπως φαίνεται δικές τους εισαγωγές απο κίνα που σημαίνει οτι στο τελωνείο προπληρώνουν το 24% και μετά το εισπράττουν από το παραστατικό. Με τον νέο νόμο  που σε αυτά τα προϊόντα δεν έχει ΦΠΑ στο τιμολόγιο αυτοί δεν θα έχουνε ΦΠΑ να αποδώσουνε γιατί απλά είναι το ΠΙΟ ακριβό τους προϊόν και οι θήκες και τα αξεσουάρ δεν πλησιάζουν καν τον τζίρο που κάνουνε τα κινητά. Οπότε αν κόβουν τιμολόγια με κανονική τιμή σύντομα θα έχουν πιστωτικό πλέον στην εφορία ως προς την απόδοση ΦΠΑ και δεν θα μπορέσουν καν  να το γυρίσουν καθώς δεν έχουν αντίστοιχο προϊόν για να συμψηφιστεί.  Οπότε ουσιαστικά σκεφτήκαν τον έναν τρόπο που φαίνεται νομικά να στέκει ώστε να αποτρέψουν τους πελάτες να ζητάν τιμολόγιο. 

Λόγω της κρίσης και του ανταγωνισμού βλέπουμε το κέρδος να έχει μειωθεί στα καταστήματα αυτά

Παράδειγμα ένα από τα πιο δημοφιλή κινητά της χρονιάς είναι σίγουρα το Xiaomi Redmi Note 4 (Snapdragon) (3GB/32GB) οπού φιγουράρει στις τοπ 5 θέσεις του σκρουτζ στην κατηγορία κινητά.

Ο Κινέζος προμηθευτής/εργοστάσιο το πουλάει 130 δολάρια αρα η ισοτιμία που έχει σήμερα το ευρώ είναι 1,23285 όποτε μας κάνει 105,45 ευρώ

Αν βάλουμε τωρα το ΦΠΑ 105.45 χ 1,24=130,75 ευρώ χωρίς να βγάλει κέρδος.

Το κόστος αποστολής και αντικαταβολής είναι στην καλύτερη 3,5 ευρώ με ΦΠΑ

Το κόστος των κλικ για ένα τέτοιο hot προϊόν στον skroutζ είναι τουλάχιστον 1,5 ευρώ για συσκευή (και λίγα λέω)

Δέν έχω βάλει καν κόστος εκτελωνισμού και μεταφορικών απο Κίνα -Ελλάδα αλλά σίγουρα ειναι τουλάχιστον 1,5 ευρώ τη συσκευή

Καταλήγουμε οτι το τελικό κόστος για εναν έμπορο για ενα τέτοιο προϊόν είναι 130,75 + 3,5+1,5+1,5 = 137,25ευρώ

Βλέπουμε σήμερα το κέρδος για τη συγκεκριμένη συσκευή για το πιο φθηνό κατάστημα στο σκρουτζ είναι 144,30 = 7,05 ευρώ

Και όντως η τιμή είναι πολύ δελεαστική και λέω τώρα εγώ. Γιατί να μήν το το αγοράσω από τον 1ο φθηνότερο του σκρουτζ με τιμολόγιο... να πάρω βρε παιδί μου 20 συσκευές και να τις πουλάω με κέρδος 5 ευρώ. Σιγά τη διαφορά. Αντί για 137,25 εγω θα το πουλάω 142,25. Που είναι και πάλι καλή τιμή. Άσε που θα μου καλύπτει και την εγγύηση για 2 χρόνια και δεν ασχολούμαι καν με Κινέζους και αποστολές και εγγυήσεις. Άρα τα καταστήματα αυτά κάνουνε το παν για να μην κόψουν τιμολόγιο. Ε τώρα αν όντος θες τιμολόγιο ντε και καλά θα το πάρεις 130,76 (χωρίς φπα) όπου το κέρδος τότε είναι πάλι 7,25 αλλά θα έχει εισπράξει και το ΦΠΑ που έχει προπληρώσει χωρίς να ανησυχεί οτι θα μπει μέσα αν κόβει αβέρτα τιμολόγια. 

Επειδή το κέρδος είναι όντος 5-9 ευρώ ανά συσκευή πλέον σε αυτές τις συσκευές, πολλές φορές βλέπεις καταστήματα να σκοτώνονται και το μόνο μέρος που μπορούν να βγάλουνε λίγο κέρδος είναι τα μεταφορικά (βλέπεις 8-9 ευρώ κόστος αποστολής αντικαταβολής) Αλλά τι γίνετε όταν θες να το πάρεις από το κατάστημα για να γλιτώσεις το μεταφορικά? εκεί λοιπόν μπαίνει η τιμή ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ και βάζει τα πράγματα στη θέσει τους.

Υπάρχει βέβαια και η δεύτερη περίπτωση δλδ να κλέβουν το ΦΠΑ στις αποδείξεις και να μην μπορούν να το κάνουν με τα τιμολόγια. Γιατί δεν βγάζει απλά λογική να δουλεύεις για τόσο λίγο κέρδος στην τεχνολογία και να έχεις να καλύψεις και την εγγύηση για 1-2 χρόνια. Βλέπουμε ότι η Ελλάδα αυτή τη στιγμή έχει καλύτερες τιμές από κίνα στα κινητά. Πως έγινε αυτό? Πραγματικά με αυτές τις τιμές είναι χαζό να παραγγείλει κάποιος τη συσκευή από κίνα γιατί εδώ φαίνεται πια να είναι φθηνότερη.

Τα καταστήματα αυτά έχουνε υπολογίσει το κέρδος τους ακριβώς και βρήκαν οτι η καλύτερη πλατφόρμα προώθησης των προϊόντων τους είναι το Σκρουτζ. Το σκρουτζ δίνει έναν μέσο όσο Conversion Rate 2.75 % εκει που τα adwrods, facebook ισα που αγγίζουν το 0,030% στη τεχνολογία.  Άρα μόνο σκρουτζ, 1ος στην τιμή και έχεις μία απίστευτη επισημότητα όπου το 2,75% θα κάνει αγορά και όσοι έρθουν από το κατάστημα θα πάρουνε τιμή καταστήματος με αυξημένο κέρδος φυσικά γιατί εκεί έχει άλλον ανταγωνισμό η γειτονιά και βαριέσαι να περπατήσεις η να οδηγήσεις αλου για να το πάρεις φθηνότερα.

Καλώς ήρθα κι εγώ

Γεια όσους ζητάτε μια λογική εξήγηση στο γιατί τα σκρουτζομάγαζα χρεώνουν ακριβότερα στην χονδρική, πιστεύω το ενδεχόμενο που παρουσίασε ο apas34 είναι το πιο λογικό και δίνει ικανοποιητική εξήγηση. Για όσους ανταπάντησαν ότι ο όγκος πωλήσεων στην χονδρική για τα σκρουτζομάγαζα δεν είναι τόσο μεγάλος ώστε εξαιτίας ΠΟΛ1150 να βγουν πιστωτικοί και να μπουν μέσα στερεύοντας από ρευστότητα ήδη το απάντησε και αυτό ο apas34 αλλά ίσως να μην το προσέξατε: φανταστείτε η τιμή χονδρικής να ήταν ίδια με την λιανικής η οποία είναι ήδη σκοτωμέμη και τα κέρδη για τους πρώτους 10-20 στο σκρουτζ είναι έως και αρκετά πιο κάτω από 10 ευρώ. Ασφαλώς τότε όλοι εμείς οι εμποράκοι θα αγοράζαμε χονδρικά κινητά τηλέφωνα βάση ΠΟΛ1150 από αυτούς ώστε να γλιτώσουμε όλη τη φασαρία και ρίσκα και δυσκολίες με εγγυήσεις και καθυστερήσεις που συνεπάγονται οι εισαγωγές από Τρίτη χώρα και θα τα μεταπουλούσαμε με 5 ευρώ κέρδος ας πούμε στο μαγαζάκι μας ή ακόμη και στο σκρουτζ εκμευταλλευόμενοι το πελατολόγιο της γεωγραφικής τοποθεσίας μας ή την επωνυμία μας και θα είχαμε ξενοιάσει και με τις εγγυήσεις αφού τα σκρουτζομάγαζα είναι υποχρεωμένα να μας τις καλύψουν είτε για ένα είτε για δύο χρόνια. Σιγά μην αγοράζαμε από Κίνα για 6,7,8, ευρώ διαφορά, χαζοί είμαστε; Φανταστείτε λοιπόν ότι 10,20,30 εμποράκοι απευθύνονται σε έναν από τους πιο φθηνούς του Σκρουτζ και ζητάνε από 20 έως 50 κινητά ο καθένας με αποφορολογημένο τιμολόγιο βάση ΠΟΛ1150. Κάτι τέτοιο θα εκτόξευε τα ποσοστά των χονδρικών πωλήσεων τους φαληρίζοντας αυτά τα σκρουτζομάγαζα αφού θα ήταν υποχρεωμένα να προπληρώνουν κατά την εισαγωγή τον ΦΠΑ στο τελωνείο αλλά θα έπρεπε να περιμένουν να συμψιφιστεί  μεσω έκπτωσης από το ΦΠΑ άλλων ειδών που δεν εμπίπτουν στην ΠΟΛ1150 και που σχεδόν πάντα είναι επίσης πολύ χαμηλότερης αξίας. 

Να γιατί δεν εκδίδουν τιμολόγιο στην ίδια τιμή με την λιανική.

Για να αποτρέψουν την μαζική χονδρική που είναι σίγουρο τότε ότι θα λάβαινε χώρα και θα τους δημιουργούσε σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας.

ΥΓ. Αυτό εξηγεί επίσης γιατί πολλοί από αυτούς λένε τη γελοία δικαιολογία ότι το κατάστημά τους δεν επιτρέπει την αγορά πάνω από μια συσκευές στην τιμή προσφοράς με τιμολόγιο (αν τους πιέσεις για τιμολόγιο με τιμή λιανικής) για να επωφεληθούν τάχα περισσότεροι καταναλωτές από την προσφορά. Παραμύθια.

Ένα μεγάλο μπράβο λοιπόν στον apas34 για το διαφωτιστικότατο post που απαντάει στο ακανθώδες και πολύκροτο αυτό ερώτημα σχετικά με τη διαφορά τιμής χονδρικής-λιανικής με τρόπο λιγότερο συνομωσιολογικό (φοροδιαφυγή κτλ) αλλά περισσότερο πρακτικό και λογικό. 

Αυτό που δεν συνάδει όμως όμως με αυτήν την εκδοχή είναι ο τρόπος που απαντούν στις ερωτήσεις μας για το θέμα τα εν λόγω καταστήματα (υπεκφυγές, γελοίες και άσχετες δικαιολογίες, σιωπή, και άλλα τέτοια αναξιοπρεπή) ενώ θα μπορούσαν ας πούμε να απαντήσουν με μια σύντομη και όσο γίνεται κατανοητή απάντηση του τύπου "δεν μπορούμε να κόψουμε αποφορολογημένο τιμολόγιο στην τιμή λιανικής διότι μέχρι να διορθωθούν τα κενά και γκρίζα σημεία της ΠΟΛ1150 βρισκόμαστε εκτεθειμένοι επί της ουσίας οικονομικά (εφόσον προπληρώνουμε τον ΦΠΑ στα προϊόντα εισαγωγής από τρίτες χώρες αλλά δεν τον λαβαίνουμε"). Πόσο όμορφη και αξιοπρεπής θα ήταν μια τέτοια απάντηση και θα έβγαζε τους ενοχλημένους και δύσπιστους καταναλωτές από την απορία. 

Τότε το σενάριο της φοροδιαφυγής ως λόγος ύπαρξης των διπλών τιμών θα φαινόταν λιγότερο πιθανό και λογικό ακόμη δίοτι σε συνδυασμό και με τους λόγους που εξηγεί επανειλημμένα στα ποστ του και ο theavenger (ο οποίος κατά τη γνώμη μου αντιλαμβάνεται και παρουσιάζει σωστά και εναπόδεικτα κατά κύριο λόγο το αντικείμενο συζήτησης του φόρουμ στο σύνολό του, [όπως για παράδειγμα και στο γιατί οι αρχές δεν μπορούν να επέμβουν επί του παρόντος μέχρι να συμπληρωθούν τα κενά της κείμενης νομοθεσίας που θα θέσουν το απαραίτητο πλάισιο και θα ξεκαθαρίσουν την κατάσταση] ένα μπράβο λοιπον και στον theavenger για όλη τη συνεισφορά του στο thread) τα καταστήματα αυτά δεν θα τολμούσαν και δεν θα μπορούσαν έτσι φανερά να φοροδιαφεύγουν για πολύ καιρό καθώς το ΣΔΟΕ δεν νομίζω να τρώει κουτόχορτο ή να είναι τόσο αδιάφοροι και ανεύθυνοι δεδομένου και του τεράστιου μεγέθους μια τέτοιας απάτης. Η φοροδιαφυγή είναι σίγουρο πως συμβαίνει από τα περισσότερα μαγαζιά αυτού του είδους αλλά με πολύ πιο καλυμμένους και δύσκολους να ανακαλυφθούν και να ελεγχθούν τρόπους - πράγμα μάλλον όχι απίθανο αλλά σίγουρα αρκετά χρονοβόρο καθώς θα απαιτούσε πολλαπλές διασταυρώσεις και ελέγχους (όπως π.χ. να ελέγχουν τους προμηθευτές αυτών των καταστημάτων και το βαθμό συμμετοχής των δεύτερων σε μια ενδεχόμενη κομπίνα ή μαύρη εισαγωγή κινητών με πλαστά τιμολόγια και εταιρίες 'ψευτοθόδωρους'  που πιστεύω εκεί γίνεται το κυρίως παιχνίδι στην φοροδιαφυγή με έμμεσο τρόπο όπως παρέπεμψε νωρίτερα και σε ένα τέτοιο παράδειγμα κομπίνας εκατομμυρίων που εξαρθρώθηκε ο συμφορουμίτης ComputersGr. Για να μην μιλήσουμε για τις πειραγμένες ταμειακές και λογισμικά που και αυτός ο τρόπος φοροδιαφυγής εύκολος και αποδοτικότατος για τους εμπόρους μεν δύσκολος και απαιτητικός μάλλον στην ανακάλυψή του από τις αρχές δε).

Το συμπέρασμα λοιπόν που μου φαίνεται ως πιο λογικό για τον λόγο ύπαρξης διαφορετικών τιμών στη χονδρική από τη λιανική δεν είναι η φοροδιαφυγή. Μένω παρόλα αυτά με την απορία γιατί δεν το ξεκαθαρίζουν αυτό και τα ίδια τα καταστήματα όταν τους ρωτάμε. Εγώ αν συνέχιζα να εισάγω από Ασία (σταμάτησα αρχές του 2017, μόνο από Ευρώπη για τις λιγοστές μου πλέον ανάγκες) θα το εξηγούσα ευθέως σε όποιον ρωτούσε (το ίδιο θα έλεγα ακόμη και εάν ο πραγματικός λόγος ήταν άλλος). Απορώ πραγματικά με αυτό τώρα. 😂🙄

Update:  Oops! Παράλειψη. Δεν έχω λάβει υπόψη μου σε όλα τα παραπάνω ένα σημαντικό παράγοντα: τους τιμοκαταλόγους χονδρικής Κίνας. Θα ελέγξω τιμές και θα επανέλθω αργότερα για να δούμε εάν ευσταθούν όλα τα παραπάνω συμπεράσματα εφόσον πρέπει να προπληρώσουν τον φπα όσοι εισάγουν από τρίτες χώρες επομένως πρέπει αναγκαστικά υποτίθεται να τον ενσωματώνουν στις τιμές λιανικής. Και λέω υποτίθεται διότι σε αυτήν την περίπτωση ίσως παίζει η παράνομη αποφυγή πληρωμής φπα κατά τον εκτελωνισμό με τη βοήθεια φίλου εκτελωνιστή που είναι στο κόλπο.

Επεξ/σία από GEOPA20
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλημέρα

παρατηρήσατε πως αυτές τις μέρες διόρθωσαν τα σκρουτζομάγαζα τις τιμές τους και τις έκαναν ίδιες για αποδείξεις και τιμολόγια?

Αποτέλεσμα να ακριβήνει κατά πολύ η τιμή που έδιναν για απλή απόδειξη.

Δημοσ.
Στις 12/1/2018 στις 6:37 ΜΜ, 29gk είπε

Σαν επαγγελματιας θα σου απαντησω. Δεν μπορει να υπαρχει αρνηση εκδοσης παραστατικου. Δηλαδη ειτε μεσω του eshop online, ειτε και παλι μεσω του eshop αλλα τηλεφωνικα εαν τεχνικα δεν παρεχεται αυτη η λειτουργια, η τιμη ειναι μια και μονον μια. Παραγγελνεις δηλαδη ενα προιον στην χ τιμη και τους διευκρινιζεις οτι θες τιμολογιο. Ειναι υποχρεωμενοι να στο δωσουν στην ιδια τιμη. Η οποια αρνηση ειναι παρανομη και τιμωρειται και απο την αγορανομια αλλα και απο την εφορια.

Σήμερα μου απάντησε το τμήμα ΦΠΑ του ΥΠΟΙΚ σε καταγγελία που έκανα για μερικά από αυτά τα θέματα και μου είπαν (τηλεφωνικά μου απάντησαν): "όσον αφορά την χονδρική και την έκδοση τιμολογίων, ένας έμπορος που έχει ενεργό ΚΑΔ χονδρικής δεν υποχρεούται να δεχθεί να κάνει χονδρική σόνι και καλά. Εχει το δικαίωμα αλλά όχι την υποχρέωση". Δηλαδή, δυστυχώς, δεν τους υποχρεώνει κανένας να κόψουν τιμολόγιο αν δεν θέλουν. Και ως παράδειγμα μιας πιθανής αιτίας για να ακολουθήσουν μία τέτοια εμπορική πολιτική μου έφερε το πρόβλημα της ρευστότητας που συνεπάγεται η χονδρική για τους εμπόρους όπως αναλύθηκε στα πιο πάνω post. Οπότε όπως καταλαβαίνετε δεν μας σώζει τίποτα...

Δημοσ.
Στις 12/6/2018 στις 11:32 ΜΜ, GEOPA20 είπε

Σήμερα μου απάντησε το τμήμα ΦΠΑ του ΥΠΟΙΚ σε καταγγελία που έκανα για μερικά από αυτά τα θέματα και μου είπαν (τηλεφωνικά μου απάντησαν): "όσον αφορά την χονδρική και την έκδοση τιμολογίων, ένας έμπορος που έχει ενεργό ΚΑΔ χονδρικής δεν υποχρεούται να δεχθεί να κάνει χονδρική σόνι και καλά. Εχει το δικαίωμα αλλά όχι την υποχρέωση". Δηλαδή, δυστυχώς, δεν τους υποχρεώνει κανένας να κόψουν τιμολόγιο αν δεν θέλουν. Και ως παράδειγμα μιας πιθανής αιτίας για να ακολουθήσουν μία τέτοια εμπορική πολιτική μου έφερε το πρόβλημα της ρευστότητας που συνεπάγεται η χονδρική για τους εμπόρους όπως αναλύθηκε στα πιο πάνω post. Οπότε όπως καταλαβαίνετε δεν μας σώζει τίποτα...

Τουτεστιν μεθερμηνευομενον, λογω capital controls και γενικης ελλειψης ρευστοτητας,  δεν το λαμβανουν ως παρανομια. Αν και παλι εχουμε προφορικη και οχι γραπτη απαντηση παρατηρω. Κατι που σε περιπτωση "στραβης" δεν καλυπτει τον ενδιαφερομενο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό που θα δώσει οριστική λύση σε όλα αυτά είναι μόνο η απευθείας διασύνδεση των φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών και των ταμειακών με την ΓΓΠΣ και με την παράλληλη δυνατότητα του αγοραστή για έλεγχο της αυθεντικότητας του εκδιδόμενου παραστατικού μέσα από την ειδική εφαρμογή της ΓΓΠΣ που ήδη υπάρχει αλλά δεν λειτουργεί.  (βλέπε στην άλλο thread:   www.insomnia.gr/forums/topic/660746-αγορά-κινητού-τάμπλετ-λάπτοπ-κονσόλας-χωρίς-φπα-πολ-11502017-—-και-σκρουτζομάγαζα/?page=13 )

Επεξ/σία από GEOPA20
Δημοσ.

Καλα αυτο εχει καταντησει ενα -θλιβερο και πολυετες- ανεκδοτο, μιας και αποτελει παγια προταση ολων των επιμελητηριων και των συλλογων, που ομως περιεργως, μα ποσο περιεργα, απλα αγνοειται. Ουτε καν την σχολιαζουν οι κυβερνησεις ηδη και απο πριν το 2000 και το ευρω. Την εξαγγελουν ανα περιοδους, αλλα ποτε δεν την υλοποιουν.

Τοσο μα τοσο περιεργα αν και καθολου ακατανοητα....😉

Δημοσ.

Μια απορια εχω εγω,

σαν καταναλωτης καποιος που δεν τον ενδιαφερει το Τιμολογιο και τον νοιαζει η τιμη λιανικης, υπαρχει πιθανοτητα να αντιμετωπιση καποιο προβλημα ποτε?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1 ώρα πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

Μια απορια εχω εγω,

σαν καταναλωτης καποιος που δεν τον ενδιαφερει το Τιμολογιο και τον νοιαζει η τιμη λιανικης, υπαρχει πιθανοτητα να αντιμετωπιση καποιο προβλημα ποτε?

Εδώ συζητάμε για την φοροδιαφυγή από πλευράς πωλητών. Ο καταναλωτής λοιπόν που αγοράζει λιανικά δεν έχει κανένα πρόβλημα. Απεναντίας μπορεί να συμβάλλει στη λύση του προβλήματος εάν μελλοντικά, όταν θα έχουν συνδεθεί οι ταμειακές απευθείας με την εφορία, για να το πούμε απλά, ελέγχει on line, μέσα από την ειδική εφαρμογή του υπουργείου, την γνησιότητα της απόδειξης που συνοδεύει το προϊόν του. Και αν διαπιστώνει ότι η απόδειξη δεν είναι γνήσια να το καταγγέλλει στην Γενική Γραμματεία του Καταναλωτή ή στην αντίστοιχη εφορία απευθείας. 

Επεξ/σία από GEOPA20
  • Like 1
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Παίδες, ζητώ συγνώμη προκαταβολικά αν έχει ειπωθεί χίλιες φορές το θέμα, αλλά οφείλω να πω για την τακτική συγκεκριμενου μαγαζιου (ειμαι σιγουρος οτι το κανουν και αλλα οποτε πρεπει κατι να γινει για αυτη την ιστορια).

Μπαίνω σήμερα το απόγευμα μετά τις 6 στο e-sakelaris.gr για να δω τι τιμη εχει το PES2019 για PS4 πριν παω απο το καταστημα για να ξερω τι τιμη να θεωρησω δικαιη η οχι. Στο skroutz λοιπόν η χαμηλοτερη τιμη για το προιον ηταν 36.99 χαμηλότερη μεχρι σημερα το πρωι που τσεκαρα. Μπαινω λοιπον στο σαιτ και γραφει τιμη 36.9. Για Ηρακλειο ο τυπος χρεωνει 4 ευρω μεταφορικα (μαγαζι διπλα στο σπιτι μου ειναι αυτο, γνωστη η τακτικη των ντοπιων eshop κτλ). Παω από το μαγαζι στις 8.30, 2.5 ωρες μετα δηλαδη και βλεπω το προιον στα 48 ευρω. Παω ταμειο του λεω στο σαιτ το εχετε 36.9. Μετα απο 2 λεπτα αναμονης που τσεκαρε κλικαρε κτλ μου δειχνει την οθονη και γραφει τιμη 48 ευρω. Μπαίνω στο skroutz στο οποιο δεν ειχε χτες τιμη το εν λογω σαιτ και βλεπω χαμηλοτερη τιμη ελλαδας 36.9 το συγκεκριμενο eshop. Εμφανης λοιπον η τακτικη, τιμη στιγμιαια που ετυχε να δω μολις ανεβηκε μονο και μονο για να βγαλει ο τυπος την χαμηλοτερη τιμη σκρουτζ η οποια ειναι και τωρα που μιλαμε τοσο.

Αυτη την παγαποντικη απατεωνιστικη τακτικη για αυτον και οποιον αλλον το κανει τον καιρο των κοινωνικων δικτυων που μπορεις να τους διαπομπευσεις, ποιος ειναι ο πιο σωστος τροπος να καταγγελθει και να οχυρωθουμε και εμεις οι καταναλωτες και οι χρηστες του σκρουτζ απο τετοιους απατεωνες.

μολις τωρα επανεφερε την τιμη, δηλαδη υπηρχε η ψευτικη τιμη για μια ωρα μινιμουμ στο σκρουτζ χωρις να ευσταθει 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mindscape2 είπε

Παίδες, ζητώ συγνώμη προκαταβολικά αν έχει ειπωθεί χίλιες φορές το θέμα, αλλά οφείλω να πω για την τακτική συγκεκριμενου μαγαζιου (ειμαι σιγουρος οτι το κανουν και αλλα οποτε πρεπει κατι να γινει για αυτη την ιστορια).

Μπαίνω σήμερα το απόγευμα μετά τις 6 στο e-sakelaris.gr για να δω τι τιμη εχει το PES2019 για PS4 πριν παω απο το καταστημα για να ξερω τι τιμη να θεωρησω δικαιη η οχι. Στο skroutz λοιπόν η χαμηλοτερη τιμη για το προιον ηταν 36.99 χαμηλότερη μεχρι σημερα το πρωι που τσεκαρα. Μπαινω λοιπον στο σαιτ και γραφει τιμη 36.9. Για Ηρακλειο ο τυπος χρεωνει 4 ευρω μεταφορικα (μαγαζι διπλα στο σπιτι μου ειναι αυτο, γνωστη η τακτικη των ντοπιων eshop κτλ). Παω από το μαγαζι στις 8.30, 2.5 ωρες μετα δηλαδη και βλεπω το προιον στα 48 ευρω. Παω ταμειο του λεω στο σαιτ το εχετε 36.9. Μετα απο 2 λεπτα αναμονης που τσεκαρε κλικαρε κτλ μου δειχνει την οθονη και γραφει τιμη 48 ευρω. Μπαίνω στο skroutz στο οποιο δεν ειχε χτες τιμη το εν λογω σαιτ και βλεπω χαμηλοτερη τιμη ελλαδας 36.9 το συγκεκριμενο eshop. Εμφανης λοιπον η τακτικη, τιμη στιγμιαια που ετυχε να δω μολις ανεβηκε μονο και μονο για να βγαλει ο τυπος την χαμηλοτερη τιμη σκρουτζ η οποια ειναι και τωρα που μιλαμε τοσο.

Αυτη την παγαποντικη απατεωνιστικη τακτικη για αυτον και οποιον αλλον το κανει τον καιρο των κοινωνικων δικτυων που μπορεις να τους διαπομπευσεις, ποιος ειναι ο πιο σωστος τροπος να καταγγελθει και να οχυρωθουμε και εμεις οι καταναλωτες και οι χρηστες του σκρουτζ απο τετοιους απατεωνες.

μολις τωρα επανεφερε την τιμη, δηλαδη υπηρχε η ψευτικη τιμη για μια ωρα μινιμουμ στο σκρουτζ χωρις να ευσταθει 

Απλα πες ευχαριστω δεν θα παρω κ πηγαινε παρακατω... 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...