Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας, 
Πριν προβώ σε καταγγελία θα ήθελα τη γνώμη σας. Μετά την ισχύ του ΑΡΘΡΟΥ 39Α σχετικά με αγορές ηλεκτρονικών  ειδών (κινητά, τάμπλετς, υπολογιστές, κονσόλες) παρατήρησα πως όλα τα μαγαζιά του Skroutz πλέον έχουν τρεις τιμές στα eshop τους. 1.Αρχική τιμή/Τιμή καταστήματος 2.Web offer 3.Τιμή τιμολογίου.

Όλα καλά μέχρι εδώ μέχρι που είδα ότι ο ΦΠΑ αν θες να αγοράσεις με τιμολόγιο αφαιρείται από την τιμή καταστήματος και όχι από την τιμή WEB OFFER. Από περιέργεια άρχισα να το ψάχνω και πλέον τα περισσότερα καταστήματα κάνουν το ίδιο ενώ τα υπόλοιπα δεν δέχονται να κόψουν τιμολόγιο! 
Όταν κάλεσα τα καταστήματα να μου δώσουν εξηγήσεις, οι ερωτήσεις μου αν και σαφείς δεν κατάφεραν να απαντηθούν. Παρακάτω σας παραθέτω συνομιλία με πολύ γνωστό κατάστημα κινητών τηλεφώνων του skroutz. 
-Καλησπέρα, μπορείτε να μου εξηγήσετε για ποιο λόγο η τιμή invoice είναι ανάλογη της αρχικής τιμής και όχι της web offer;
-Η τιμή web offer ισχύει μόνο για πελάτες με απόδειξη λιανικής. 
-Ναι αλλά αυτό είναι παράλογο. Είτε απόδειξη είτε τιμολόγιο είναι το ίδιο πράγμα. Απλά στο ένα ο ΦΠΑ είναι ενσωματωμένος ενώ στο τιμ. διακρίνεται. 
-Για τιμολόγιο ισχύει η αρχική τιμή (άσχετη απάντηση)
-Δηλαδή σε απόδειξη λιανικής δεν συμπεριλαβάνετε τον ΦΠΑ; 
-Συμπεριλαμβάνεται
-Ωραία τότε ποιο είναι το πρόβλημα να μου κόψετε τιμολόγιο στην τιμή του web offer;
-Στα τιμολόγια ισχύει η αρχική τιμή (τα ίδια πάλι)
-Αυτό είναι διάκριση. Δηλαδή όσοι θέλουν τιμολόγιο πληρώνουν πιο ακριβά από όσους δεν θέλουν; Γιατί στο άρθρο 39Α δεν διάβασα κάτι τέτοιο.
-Τι να σας πω, το λογιστήριο μας τα έχει βγάλει αυτά.

Σε άλλο κατάστημα
-Καλησπέρα βλέπω ότι έχετε το τάδε κινητό σε αυτή την τιμή.
-Βεβαίως, με απόδειξη λιανικής.
-Θα ήθελα να το πάρω με τιμολόγιο.
-Δυστυχώς προς το παρόν δεν εκδίδουμε τιμολόγια. (!!!!!)

Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα. Που ακούστηκε αυτό; Επιχείρηση που να λέει δεν εκδίδω τιμολόγια. Επειδή όλο αυτό με έχει ενοχλήσει γιατί το θεωρώ κουτοπονηριά έχω ήδη έρθει σε επικοινωνία με τη Γραμματεία Θεσμικών Ρυθμίσεων και τον ΕΕΤΤ. Μπορώ να κάνω καταγγελία ή απλά να πράξω σαν Ελληνάρας και να του πω ότι μου εκδίδεις τιμολόγιο στην τιμή που πουλάς ή απλά έρχομαι με την εφορία και τα βρίσκετε μεταξύ σας. 
Δεν μου αρέσει να φτάνω σε τέτοια σημεία και γι αυτό το λόγο θα ήθελα την άποψη σας μήπως είμαι κάπου λάθος ή ισχύει κάτι που δεν το γνωρίζω.

• Like 4
  • Thanks 2
  • Απαντ. 239
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

για ψαξε λιγο και το θεμα με τα σκρουτζομαγαζα - διαττοντες αστερες που πουλαγαν ηλεκτρονικα και εισεπραταν ΦΠΑ και πριν κλεισει το τριμηνο (που αποδιδουν ΦΠΑ) εκλειναν και δεν απέδιδαν εν τελει τιποτα και θα καταλαβεις...

Στα σοβαρα σκρουτζομαγαζα δε συμβαινει τιποτα τετοιο θεωρω...

• Like 3
Δημοσ.

Ένα προιόν. Ένα κινητό τηλέφωνο. 

Έχω την εντύπωση ότι τα συγκεκριμένα που τηλεφώνησα είναι έμπιστα διότι είναι πολλά χρόνια στο σκρουτζ και έχουν και φυσικά καταστήματα

• Super Moderators
Δημοσ.

Επίσης για την ιστορία δεν είναι "μαγαζιά του skroutz" αλλά σκέτα ...καταστήματα. Το skroutz απλά λειτουργεί σαν ευρετήριο προϊόντων κλπ. 

• Like 21
  • Thanks 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, billdanos είπε

Επίσης για την ιστορία δεν είναι "μαγαζιά του skroutz" αλλά σκέτα ...καταστήματα. Το skroutz απλά λειτουργεί σαν ευρετήριο προϊόντων κλπ. 

Το γνωρίζω αλλά στην "καθομιλουμένη" αναφερόμαστε προς αυτά  ως σκρουτζομάγαζα. Δυστυχώς δεν είμαι ο επινοητής της λέξης αυτής. :P

Επεξ/σία από Johnfrank
  • Like 1
Δημοσ.

Ειναι καθαρα θεμα υπ. Εμποριου ή οπως λεγεται αυτο σημερα. Αθεμιτη πρακτικη, παραβιασεις δεν ξερω και εγω ποσων διαταξεων του αγορανομικου κωδικα και δεν συμμαζευεται. Χρειαζεται κανονικη καταγγελια στην Γενικη Γραμματεια Καταναλωτη.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, 29gk είπε

Ειναι καθαρα θεμα υπ. Εμποριου ή οπως λεγεται αυτο σημερα. Αθεμιτη πρακτικη, παραβιασεις δεν ξερω και εγω ποσων διαταξεων του αγορανομικου κωδικα και δεν συμμαζευεται. Χρειαζεται κανονικη καταγγελια στην Γενικη Γραμματεια Καταναλωτη.

Έχεις δίκιο, με παρέπεμπαν από τηλεφωνική γραμμή σε τηλεφωνική γραμμή. Μπορώ απλά να το πάρω από το amazon και σε ποιο χαμηλή τιμή, απλά δεν μπορώ την κοροϊδία. 

Δημοσ.

Μπορεί να γίνεται και το εξής απλό , στο eshop του καταστήματος να μην εχει την δυνατότητα υπολογισμού τιμής χωρίς ΦΠΑ γιατί δεν κάνει διάκριση παραγγελίας μεταξύ απόδειξης λιανικής και τιμολογίου για αυτό το λόγο υπάρχει και η ένδειξη web offer .
Αν θες να παρεις με τιμολόγιο πας από το κατάστημα και πληρώνεις την τιμή καταστήματος

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, madx2 είπε

Μπορεί να γίνεται και το εξής απλό , στο eshop του καταστήματος να μην εχει την δυνατότητα υπολογισμού τιμής χωρίς ΦΠΑ γιατί δεν κάνει διάκριση παραγγελίας μεταξύ απόδειξης λιανικής και τιμολογίου για αυτό το λόγο υπάρχει και η ένδειξη web offer .
Αν θες να παρεις με τιμολόγιο πας από το κατάστημα και πληρώνεις την τιμή καταστήματος

Με άλλα λόγια λοιπόν όπως το θέτεις, κανείς σε αυτό το μαγαζί δε ξέρει να κάνει διαίρεση.

Επεξ/σία από ChimairaX
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, ChimairaX είπε

Με άλλα λόγια λοιπόν όπως το θέτεις, κανείς σε αυτό το μαγαζί δε ξέρει να κάνει διαίρεση.

:lol:
Πάντως εγώ σαν επιχειρηματίας που θα ήθελα να έχω ευχαριστημένους πελάτες, αν το σύστημα μου δεν έβγαζε τον ΦΠΑ απλά θα έστελνα σε τιμή web offer με χειρόγραφο τιμολόγιο. Ούτως η άλλως εγώ σαν επιχειρηματίας υποχρεούμαι να έχω χειρόγραφα για περίπτωση πτώσης του ρεύματος για παράδειγμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 λεπτά πριν, ChimairaX είπε

Δεν είναι θέμα διαίρεσης απλά θέλουν να αποφύγουν την "ταλαιπωρία" επιστροφής χρημάτων αν κάποιος πληρώσει από το Eshop με κάρτα

23 λεπτά πριν, Johnfrank είπε

Πάντως εγώ σαν επιχειρηματίας που θα ήθελα να έχω ευχαριστημένους πελάτες, αν το σύστημα μου δεν έβγαζε τον ΦΠΑ απλά θα έστελνα σε τιμή web offer με χειρόγραφο τιμολόγιο. Ούτως η άλλως εγώ σαν επιχειρηματίας υποχρεούμαι να έχω χειρόγραφα για περίπτωση πτώσης του ρεύματος για παράδειγμα

Δεν είναι θέμα χειρογραφού αλλά τα περισσότερα συστήματα Eshop δεν έχουν δυνατότητα να αφαιρούν από την τιμή τον ΦΠΑ στην ολοκλήρωση παραγγελίας.
Επίσης θα πρέπει να γίνεται και έλεγχος για την εγκυρότητα του ΑΦΜ καθώς και να έχεις τα σχετικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι είσαι ο ίδιος ή νόμιμος εκπρόσωπος ή έχεις εξουσιοδότηση για να γίνει η αγορά

http://www.epixeiro.gr/article/65043

Επεξ/σία από madx2
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Johnfrank είπε

Σε online αγορές δεν γίνεται να σου δώσουν τιμολόγιο (χωρίς ΦΠΑ) γιατί πρέπει να γίνει ταυτοποίηση στοιχείων. Τιμολόγιο μόνο στα φυσικά καταστήματα.

Άρα δεν μπορείς να απαιτήσεις τιμή online (web offer) για αγορά από φυσικό κατάστημα. Μπορεί να μην σου (μας) αρέσει αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα.

Και καταγγελία να κάνεις δεν θα βγάλεις κάτι. Δεν υπάρχει κάποια εξαπάτηση. Σου αναγράφουν από την αρχή σε ποια τιμή θα το αγοράσεις. Αυτή είναι η κανονική τιμή. Η άλλη είναι "web offer" και ισχύει μόνο για online αγορές. Δεν είναι για εσένα (για τιμολόγια γενικά).

• Like 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, madx2 είπε

Δεν είναι θέμα διαίρεσης απλά θέλουν να αποφύγουν την "ταλαιπωρία" επιστροφής χρημάτων αν κάποιος πληρώσει από το Eshop με κάρτα

Partial capture is a thing.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...