Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
  1. Καλησπερα ινσομνιακς

Διαθέτω ένα pc το οποίο αποτελείτε από:

• mobo: ASUS M5A97 R2.0
  • cpu: amd fx8350
  • ram: 2x4gb ddr3 1600mhz της corsair (vengeance)
  • psu: corsair RM650x (80+ gold)
  • cpu cooler: coolermaster hyper 212 evo (air cooler)
  • και απο σκληρους εχω εναν ssd samsung 128gb και hdd 1tb wester digital blue
  • gpu: Sapphire r9 290 tri-x (4gb)

Στο pc παιζω απαιτητικα παιχνιδια (bf1, witcher 3 και γενικα οτι κυκλοφορεί)

ωστοσο λόγω σπουδών το χρησιμοποιώ πλεον και για βαριά προγραμματα οπως autocad, 3d max, cinema 4d και φυσικα photoshop. ένω στον τομέα του gaming για πολυ καιρό ημουν ευχαριστημένος πλεον τα βρίσκει σκουρα το pc και σε αυτα τα προγραμματα κουτσα στραβα. 

Διαθέτω λοιπόν 700-800 ευρω για να κανω μια αναβάθμιση, θα κρατήσω την καρτα γραφικών (για την ωρα τουλαχιστον) και σκεφτηκα να βάλω τα εξης:

• mobo: Asus Prime B350 Plus
  • cpu: AMD Ryzen 7 1800X Box ή 1700X 
  • και φυσικά ram: 1x16 G.Skill RipjawsV 16GB DDR4-3200MHz

όλα αυτα με την λογική ότι θα μπορεσω στο άμεσο μέλλον να κουμπώσω μια M.2 πάνω στην μητρική και καμία ram ακόμα

θελω να ρωτήσω λοιπόν:

1. Το τροφοδοτικό μου θα τα καταφέρει ?
  2. η ψύξη του επεξεργαστή (εφοσον δεν σκεφτομαι για overclock ακόμα) θα κάνει την δουλειά του?
  3. έχετε σε αυτα τα λεφτα να προτεινετε κατι αλλο?
  4. θα ξανα εχω θεμα με τα παιχνιδια ή φταίει και η καρτα γραφικων.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, JokerD είπε
  • Το τροφοδοτικό μου θα τα καταφέρει ?
  • η ψύξη του επεξεργαστή (εφοσον δεν σκεφτομαι για overclock ακόμα) θα κάνει την δουλειά του?
  • έχετε σε αυτα τα λεφτα να προτεινετε κατι αλλο?
  • θα ξανα εχω θεμα με τα παιχνιδια ή φταίει και η καρτα γραφικων.

Έχεις άριστο τροφοδοτικό και αρκεί αν του βάλεις και την πιο ενεργοβόρα κάρτα γραφικών πάνω.

Οι 1700Χ, 1800Χ δεν πωλούνται με ψύκτρα. Θα χρειαστείς και επιπλέον μια aftermarket . Από τους R7 μόνο ο 1700 έρχεται με ψύκτρα.  Τώρα είδα ότι έχεις την 212 evo, αυτή είναι οκ αλλά θα χρειαστεί bracket νομίζω (στέλνεις email στην coolermaster για να σου στείλουν).

H κάρτα γραφικών έχει λίγη ζωή ακόμα, θα κοίταζα να την αντικαταστήσω μόνο με κάποια GTX1070 ή Vega56.

Αν σκέφτεσαι μελλοντικά για overclock σε R7 θα σου συνιστούσα κάποια ποιοτικότερη μητρική https://www.skroutz.gr/comparelists/31?compare=12086600%2C11554092%2C12268702%2C11722193%2C11224092 

Σε αυτά τα λεφτά σε intel θα μπορούσες να πας σε 8700Κ κρατώντας πάλι την ψύκτρα σου και με μια Ζ370. Μνήμη μπορείς να πας και σε 2666mhz για εξοικονόμιση.

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, tanasen01 είπε

Έχεις άριστο τροφοδοτικό και αρκεί αν του βάλεις και την πιο ενεργοβόρα κάρτα γραφικών πάνω.

Οι 1700Χ, 1800Χ δεν πωλούνται με ψύκτρα. Θα χρειαστείς και επιπλέον μια aftermarket . Από τους R7 μόνο ο 1700 έρχεται με ψύκτρα.  Τώρα είδα ότι έχεις την 212 evo, αυτή είναι οκ αλλά θα χρειαστεί bracket νομίζω (στέλνεις email στην coolermaster για να σου στείλουν).

H κάρτα γραφικών έχει λίγη ζωή ακόμα, θα κοίταζα να την αντικαταστήσω μόνο με κάποια GTX1070 ή Vega56.

Αν σκέφτεσαι μελλοντικά για overclock σε R7 θα σου συνιστούσα κάποια ποιοτικότερη μητρική https://www.skroutz.gr/comparelists/31?compare=12086600%2C11554092%2C12268702%2C11722193%2C11224092 

Σε αυτά τα λεφτά σε intel θα μπορούσες να πας σε 8700Κ κρατώντας πάλι την ψύκτρα σου και με μια Ζ370. Μνήμη μπορείς να πας και σε 2666mhz για εξοικονόμιση.

Ευχαριστω πολύ φιλε μου.

Σκεφτομαι το καλοκαιρι να τσιμπησω μια 1080 ετσι και αλλιως οποτε πιστευω θα ειμαι κομπλε,

Θέλω να ρωτησω αν με αυτα και με αυτα θα μπορει το pc να τρεχει κανενα παιχνιδι σε 4κ, οπως και αμα θα μπορω να κανω άνετα επεξεργασια σε εικονες 4κ (δλδ βαρύ edit)

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, JokerD είπε

Ευχαριστω πολύ φιλε μου.

Σκεφτομαι το καλοκαιρι να τσιμπησω μια 1080 ετσι και αλλιως οποτε πιστευω θα ειμαι κομπλε,

Θέλω να ρωτησω αν με αυτα και με αυτα θα μπορει το pc να τρεχει κανενα παιχνιδι σε 4κ, οπως και αμα θα μπορω να κανω άνετα επεξεργασια σε εικονες 4κ (δλδ βαρύ edit)

Με την gtx1080 ναι θα μπορείς να παίζεις 4Κ. Για επεξεργασία 4Κ εικόνας ο 1700 είναι ικανός, ο 8700Κ λίγο καλύτερος αλλά και 100€ ακριβότερος.
pic_disp.php?id=43663&width=653

Για μνήμη μπορεί να χρειαστείς 32gb ram βέβαια. 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, tanasen01 είπε

Με την gtx1080 ναι θα μπορείς να παίζεις 4Κ. Για επεξεργασία 4Κ εικόνας ο 1700 είναι ικανός, ο 8700Κ λίγο καλύτερος αλλά και 100€ ακριβότερος.
pic_disp.php?id=43663&width=653

Για μνήμη μπορεί να χρειαστείς 32gb ram βέβαια. 

αναμεσα σε 1800χ και 8700κ ομως που παμε ?

Δημοσ.

Αν μπορείς πας σε 8700k. Δεν είναι μόνο ο χρόνος rendering. Αν πάρεις ένα layer με 4k και το μετακινείς στην οθόνη ή βάζεις φίλτρα live οι διαφορές λόγω των ghz του 8700k είναι εμφανής...

Δημοσ.

Σε πλατφόρμα AMD δεν θα πρότεινα κάτι παραπάνω από 1600.
Με τον 1600 μπορείς να συνδυάσεις μία μητρική ~100€ και μνήμες κοντά στα 200€ (δυστυχώς) και να έχεις ένα πολύ καλό αποτέλεσμα με λίγα χρήματα. Γι' αυτό αγαπήσαμε και αγαπάμε την AMD.

Οι διαφορές σε σχέση με τον FX θα είναι πολύ μεγάλες σε Editing και αρκετά μεγάλες σε Games.

Αν θες ωστόσο να παίζεις σε 4K, σημαίνει ότι πρέπει να πας σε GTX 1080Ti και πάλι όχι με μεγάλη άνεση. Με υποχωρήσεις στην ποιότητα εικόνας ναι. Μόνο η κάρτα γραφικών σε αυτήν την περίπτωση ξεφεύγει από το budget, οπότε δεν το συζητάμε φαντάζομαι.

Ο 8700K και ο 8700 είναι κοντά σε επιδόσεις. 100Mhz στα Turbo States και 500Mhz στο ρολόι για τον K.

Ο 8700 κοστίζει 333€ και αν οι επιδόσεις του είναι λίγο χειρότερες από του K, νομίζω πως κανένα άλλο CPU ούτε καν ο 1800X αξίζει, επειδή:
1) Σε Editing δεν είναι καλύτερος κανένας Ryzen.

2) Σε παιχνίδια που είναι απαιτητικά σε CPU, είναι χειρότερος οποιοσδήποτε Ryzen.

Reviews:

https://www.anandtech.com/show/11859/the-anandtech-coffee-lake-review-8700k-and-8400-initial-numbers

http://www.tomshardware.co.uk/intel-coffee-lake-i7-8700k-cpu,review-34037-8.html

Με λίγα λόγια θέλω να πω αν είναι να δώσει κάποιος μία 300άρα+ για AMD, ε πάει σε Intel... Τα 180€ όμως που ζητάει ο Ryzen 1600, είναι λίγα για τα "κυβικά" του.

Και για να είμαστε αρκριβείς, υπάρχει και μία πτώση επιδόσεων στα Intel (στα AMD δεν έχουμε ακόμα μετρήσεις - τουλάχιστον δεν έχω δει).

Δημοσ.

Ρε παιδιά σε 4k η εξίσωση cpu βγαίνει εντελώς από το κάδρο. Μοναδική εξαίρεση τίποτα multiplayer games με 100+ παίχτες, που και εκεί μια χαρά θα είσαι με έναν 1600 πχ ή synthetics που στρεσάρουν μόνο την cpu.

Δημοσ.

Δεν βγαίνει και οι λόγοι είναι οι παρακάτω:
1) Πρώτος και κυριότερος είναι γιατί το ότι λέμε πως σε 4K δεν παίζει ρόλο το CPU είναι λόγω αδύναμων καρτών γραφικών για τέτοια ανάλυση. Οι σημερινές κάρτες γραφικών δηλαδή, περιορίζονται πολύ σε 4K ανάλυση. Όταν όμως σε 2 γενιές καρτών γραφικών θα έχεις την ίδια πλατφόρμα, οι τότε κάρτες είναι πολύ πιθανό να παίζουν όπως παίζουν οι σημερινές σε 2K όπου εκεί υπάρχουν διαφορές.

2) Ο λόγος που μετράνε τα Reviews σε χαμηλές αναλύσεις τα CPU είναι όχι για να πέφτει το βάρος στο CPU, αλλά για να μην είναι περιοριστικός παράγοντας η κάρτα γραφικών και έτσι να κάνεις μία προσημείωση του μέλλοντος. 

3) Ένα παιχνίδι είτε παίζει σε 4K, είτε σε 640x480, το CPU έχει να κάνει τις ίδιες δουλειές. Πρόκειται για ένα βαρύ Task γενικότερα για το σύστημα. Αυτό που αλλάζει είναι η δυνατότητα της κάρτας γραφικών να αντεπεξέλθει. Με αυτό ως δεδομένο, αγοράζοντας μια κάρτα γραφικών των 1000€, δεν νομίζω να ενοχλήσει κάποιον να δώσει 250€ ή και παραπάνω για την πλατφόρμα που θα φιλοξενήσει την κάρτα γραφικών.

Νομίζω πως προς το παρών η 4K ανάλυση είναι απαγορευτική τόσο λόγω απόδοσης των σημερινών καρτών γραφικών και φυσικά λόγω τιμής αυτών. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...