Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα σε ολους και καλη χρονια.

Μετα απο πολλα χρονια χρηστης  mac αποφασισα να χτισω για πρωτη φορα ενα pc.

Δουλευω επαγγελματικα στο χωρο της φωτογραφιας.

Περα απο τα στοιχεια που παραθετω στη φορμα παρακατω ,θα ηθελα ενα οσο το δυνατον futureproof συστημα,

και ενα minimal design ( πως φαινεται οτι ερχομαι απο mac :)

Σημαντικο... χρειαζομαι motherboard  με built in wifi γιατι δεν εχω  πριζα τηλεφωνου/router στο δωματιο που ειναι το γραφειο.

Ξερω οτι το budget δεν ειναι μεγαλο και μπορει να ζηταω πολλα.

Οποτε τελειως ασχετος απο built θα εκτιμουσα τη βοηθεια σας...

Ευχαριστω  εκ των προτερων 

Ποσό που διαθέτουμε : Μεχρι 1200 ευρω ( χωρις οθονη κ περιφερειακα)

Χρήση υπολογιστή : Κυριως photo editing ( επαγγελματικη χρηση lightroom + photoshop ). Light video editing

και τελος gaming, να παιζω αξιοπρεπως τελευταιους και μελλοντικους μεγαλους τιτλους ανετα ,( δε με ενδιαφερουν ultra settings ,4k ,8000 fps ktl :) ) 

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: επαγγελματικα  lightoom , photoshop και ερασιτεχνικα λιγο adobe premiere )

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Μaλλον θα παω για τη dell u2515h.Δεν υπολογιζω τη τιμη της οθονης στο budget.Στο μελλον μπορει να παρω και δευτερη.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? οχι

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Αθηνα

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Θα προτιμουσα απο ενα,εκτος αν βρω τροπο να συναρμολογηθει και να τον παρω ετοιμο.

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Θα ηθελα να συναρμολογηθει στο καταστημα

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Ναι windows 10

Επεξ/σία από m_kal
Δημοσ.

Από dexter.gr. Κάνουν και συναρμολόγηση. Θα περιμένεις όμως λίγο παραπάνω λόγω διαθεσιμότητας κάποιων κομματιών, αλλά νομίζω ότι για αυτές τις τιμές αξίζει η αναμονή.

Μόνο κάρτα δικτύου (αναγκαστικά) είναι από άλλο κατάστημα, μπορείς πολύ εύκολα να την κουμπώσεις ο ίδιος --> http://t-support.gr/index.php?route=product/product&product_id=1087370

Σύνολο 1220€

Windows 10 τα κατεβάζεις από το site της microsoft -> 

https://www.microsoft.com/el-gr/software-download/windows10 & αγοράζεις κλειδί : https://psngames.org/downloads/microsoft-windows-10-professional/ 

DEXTER.jpg

• Like 3
Δημοσ.

Ευχαριστω πολυ jeandoumpier για την απαντηση / προταση.

Πολυ καλο φαινεται. Απλα δεν ειμαι σιγουρος για AMD.

Σκεφτομουν να παω σε coffeelake , intel i5 8600k.

Παρακατω παραθετω ενα built  εκτος απο τη μητρικη η οποια ειναι αυτη ...https://www.skroutz.gr/s/12980068/MSI-Z370-A-Pro.html

Ποια ειναι η γνωμη σας? Θα αλλαζατε κατι?

Επισης απο αλλα καταστηματα πιστευετε οτι μπορει να κατεβει η τιμη?

ευχαριστω προκαταβολικα.

26972383_1727807863905113_1381593628_o.png.ec0af0e84d170e93a724401d5b1ab7d8.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο video editing ειδικά στο transcode o 1700 θα διαλύσει τον 8600k. Στις άλλες εργασίες ο intel έχει ένα μικρό προβάδισμα γιατί δεν απαιτούνται συνήθως πολλά threads και έχει μεγαλύτερα ρολόγια. Σε gaming o 8600κ είναι πάλι καλύτερος αλλά δε πρόκειται να το καταλάβεις ποτέ με την 1060.

Αν μπορείς να σώσεις budget καλό θα ήταν γιατί για την χρήση που κάνεις τα λεφτά πρέπει να πάνε σε σοβαρό monitor.

Επεξ/σία από ilos
Δημοσ.

Λεφτα θα πανε σε μονιτορ ουτως η αλλως.Δεν υπολογιζω στο budget το monitor και ξερω ποιο χρειαζομαι.Οποτε μιλαμε μονο  για το pc.Οσο για το editing οπως αναφερω και στο αρχικο ποστ μιλαω για photo editing (lightroom kai photoshop )

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλή η σύνθεσή σου. (Οι κάρτες γραφικών και οι ram έχουν πάει στο θεό, οπότε τηρουμένων των αναλογιών θα είσαι καλά). Καλύτερη βέβαια του jean αφού έχει χωρέσει και nvme σκληρό.

Επεξ/σία από tanasen01
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, m_kal είπε

Ευχαριστω πολυ jeandoumpier για την απαντηση / προταση.

Πολυ καλο φαινεται. Απλα δεν ειμαι σιγουρος για AMD.

Σκεφτομουν να παω σε coffeelake , intel i5 8600k.

Παρακατω παραθετω ενα built  εκτος απο τη μητρικη η οποια ειναι αυτη ...https://www.skroutz.gr/s/12980068/MSI-Z370-A-Pro.html

Ποια ειναι η γνωμη σας? Θα αλλαζατε κατι?

Επισης απο αλλα καταστηματα πιστευετε οτι μπορει να κατεβει η τιμη?

ευχαριστω προκαταβολικα.

26972383_1727807863905113_1381593628_o.png.ec0af0e84d170e93a724401d5b1ab7d8.png

Θα έβαζα μεγαλύτερη συχνότητα μνήμη, τον samsung 960, το αντίστοιχο 550 τροφοδοτικό και μια αερόψυκτρα για να έχω ίδιες θερμοκρασίες λιγότερο θόρυβο. Με αυτές τις αλλαγές θα έχεις καλύτερο σύστημα στα ίδια χρήματα. Βρές μνήμες κάρτα ψύκτρα σε αντίστοιχο φθηνότερο μαγαζί. Είναι hardware που μποορείς εύκολα να συνδέσεις μόνος σου.

Για τη χρήση που κάνεις όντως είναι καλύτερη λύση ο i5 ασυζητητί. Άν ήταν αντίθετα light photo και βαρύ video η σνθεση του jean θα ήταν ιδανική.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όχι ακόμη ryzen σε adobe software και ειδικά Lightroom

Επεξ/σία από dimips
Δημοσ.

Ευχαριστω για τις απαντησεις.

radiohead  εχεις υποψιν καταστηματα αξιοπιστα με χαμηλες τιμες? Επισης ποια αεροψυχτρα προτεινεις για το συγκεκριμενο συστημα

Dr_73 το macbook ( mid 2010 ) δουλευει μονο photoshop / lightroom με μνημη 8gb + ssd.Δεν εχω δοκιμασει premiere .Δουλευω στο φωτογραφικο χωρο οποτε το βιντεο δε με απασχολει πολυ.Με το καινουριο pc απλα θα ηθελα να εχω την επιλογη να δουλευω ανετα κανενα βιντεακι, μη φανταστεις 4k κτλ.

Οποιοσδηποτε αλλος εχει προτασεις, καλοδεχουμενες.

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, m_kal είπε

Ευχαριστω για τις απαντησεις.

radiohead  εχεις υποψιν καταστηματα αξιοπιστα με χαμηλες τιμες? Επισης ποια αεροψυχτρα προτεινεις για το συγκεκριμενο συστημα

Dr_73 το macbook ( mid 2010 ) δουλευει μονο photoshop / lightroom με μνημη 8gb + ssd.Δεν εχω δοκιμασει premiere .Δουλευω στο φωτογραφικο χωρο οποτε το βιντεο δε με απασχολει πολυ.Με το καινουριο pc απλα θα ηθελα να εχω την επιλογη να δουλευω ανετα κανενα βιντεακι, μη φανταστεις 4k κτλ.

Οποιοσδηποτε αλλος εχει προτασεις, καλοδεχουμενες.

Υπάρχει πιθανότητα να συνδέσεις εσύ με κάποιον γνωστό η φίλο σου που γνωρίζει;

Δημοσ.

αν βρίσκεσαι Αθήνα θα μπορούσα και κομμάτια να σε βοηθήσω να βρεις και να σε βοηθήσω να το στήσεις χωρίς φυσικά να σε χρεώσω κάτι. απλά μου αρέσει η όλη διαδικασία και να βοηθήσω έναν συνάδελφο πλέον που έκανε το βήμα από mac σε custom pc. 

Δημοσ.

radiohead μονος μου δεν υπαρχει περιπτωση, δεν εχω ιδεα.Εχω καποιο γνωστο που εχει μια ιδεα απο built αλλα δεν ειναι και γκουρου.

Το μονο που σκεφτομαι ειναι οτι αν κανω ολο το built σε ενα καταστημα, ισως εχω καποιο support.Oτιδηποτε κ αν συμβει ισως μπορω να τους παρω ενα τηλ και να με εξυπηρετησουν.Αν παρω τα κομματια απο διαφορετικα καταστηματα  μεχρι να καταλαβω τι φταiει ,μετα να βρω απο που πηρα το συγκεκριμενο part που χαλασε κτλ κτλ θα τη χασω τη μπαλα στο τελος.Μπορει να μην ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα, αλλα υπενθυμιζω οτι ερχομαι απο mac.

Απο την αλλη αν υπαρχει μεγαλη διαφορα στη τιμη σιγουρα θα προτιμησω να παρω τα parts απο οπου τα βρω φθηνοτερα

Ευχαριστω για τη προσφορα zeibei το εκτιμω.Αν δε βρω ακρη θα σου στειλω.

Δημοσ.

Από mgmanager.gr, βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας-κάνουν συναρμολόγηση. Είναι αξιόπιστο κατάστημα. Καλύτερα να πας να παραλάβεις ο ίδιος για να μην πληρώσεις τα μεταφορικά. Με τον 8600k πάνω δεν μπορείς να πέσεις πιο χαμηλά σε τιμή, έκανα ότι μπορούσα για να μην ξεφύγεις πολύ και φυσικά χωρίς να μειωθεί η ποιότητα των κομματιών. Οι μνήμες μόνο είναι από άλλο κατάστημα, από hellasphone.gr, τις κουμπώνεις εσύ (σε αυτό φαντάζομαι δεν θα έχεις πρόβλημα) και είσαι έτοιμος.

Σύνολο : 1280€

mgmanager.gr.png

hellasphone.png

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, m_kal είπε

radiohead μονος μου δεν υπαρχει περιπτωση, δεν εχω ιδεα.Εχω καποιο γνωστο που εχει μια ιδεα απο built αλλα δεν ειναι και γκουρου.

Το μονο που σκεφτομαι ειναι οτι αν κανω ολο το built σε ενα καταστημα, ισως εχω καποιο support.Oτιδηποτε κ αν συμβει ισως μπορω να τους παρω ενα τηλ και να με εξυπηρετησουν.Αν παρω τα κομματια απο διαφορετικα καταστηματα  μεχρι να καταλαβω τι φταiει ,μετα να βρω απο που πηρα το συγκεκριμενο part που χαλασε κτλ κτλ θα τη χασω τη μπαλα στο τελος.Μπορει να μην ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα, αλλα υπενθυμιζω οτι ερχομαι απο mac.

Απο την αλλη αν υπαρχει μεγαλη διαφορα στη τιμη σιγουρα θα προτιμησω να παρω τα parts απο οπου τα βρω φθηνοτερα

Ευχαριστω για τη προσφορα zeibei το εκτιμω.Αν δε βρω ακρη θα σου στειλω.

ok i see

Το budget μέχρι πόσο μπορούμε να το τεντώσουμε;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...