efkar Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Καλησπέρα σε όλους/ες Πριν κάτι μέρες απέκτησα καινούργια ψύκτρα, την Cryorig H7. Χθες την εγκατέστησα και ενώ στην αρχή ήταν όλα καλά, σε μια φάση που ο επεξεργαστής μου έπιασε 100% usage, είδα θερμοκρασιες στα 79βαθμούς! Και σε κάποια φάση το core temp μου έδειχνε ότι είχε φτάσει τους 102! Σήμερα λοιπόν έβγαλα την ψύκτρα, ξανακαθάρισα ψύκτρα και επεξεργαστή, έβαλα λίγη όσο ένα μικρό φασόλι πάστα, εγκατέστησα, έσφιξα όσο έπαιρνε και πάλι τα ίδια! Ενώ αυτή τι στιγμή που γράφω ας πούμε, ή σε άλλη απλή χρήση δεν υπάρχει θέμα. όταν όμως φτάνει 100% σε stress test του cpuz ας πούμε, η θερμοκρασία ανεβαίνει γρήγορα στους 60 και συνεχίζει σταθερα την ανοδικη της πορεία. Χθες ένα scan έκανα με antivirus και η θερμοκρασία εφτασε 79βαθμους. στο cpuz core voltage στο stress test δειχνει 1,410v ενώ στο indle παίζει μεταξυ 0,9-1,3. Παιζει ρολο; Τοσο καιρο με την παλια παλιοψυκτρα δεν ειχε θεμα.
mcrae13 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Φυσιολογικό με τέτοιο core voltage να ανεβάζει έτσι. Τι επεξεργαστής είναι; motherboard?
efkar Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 cpu=> fx-8320 mobo=> gigabyte 990XA-UD3 με την παλια παλιοψυκτρα δεν ειχε τετοια προβληματα, μπορει να εφτανε 55-60 αλλα εμενε εκει σταθερα
Xristaras12 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 κανονικά θα έπρεπε να είχε σβήσει το σύστημα σε τέτοια θερμοκρασία. Η AMD για τουs FX δίνει 62 στους πυρήνες και 70 στο package αν δεν κάνω λάθος. Θερμοκρασίες θα βλέπεις ΜΟΝΟ με το AMD Overdrive, και θα κάνεις έλεγχο και σε άλλα προγράματα για το αν λένε τα ίδια. Ας κάνω την κλασσική ερώτηση χωρίς να θέλω να θίξω τίποτα. Πιθανότατα η ψύκτρα στο σημειο επαφής με τον επεξεργαστή παίζει να έχει αυτοκόλλητο, το έχεις αφαιρέσει; 2
efkar Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 χαχα φυσικά και το αφαίρεσα θα ψάξω τότε με amd overdrive να σιγουρευτει τοτε
Xristaras12 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) εδω βλέπω και ενα βιντεάκι σχετικά με την τοποθέτηση βλέποντας το βίντεο μέχρι τέλους, δεν ξέρω γιατί αλλα σε επερχόμενο OC δεν θα αντέξει απο θερμοκρασίες ο επεξεργαστής. Στο προηγούμενό μου σύστημα με FX6300 @ 4.3GHZ (1.36Vcore) το καλοκαίρι χωρίς κλιματιστικό με καμια 25αρια βαθμούς δωματίου έβλεπα 60αρες σε prime95. (ψύκτρα Arctic Freezer 13 PRO) τέτοια εποχή παίζει να ήμουν και στους 43-45. Επεξ/σία 11 Ιανουαρίου 2018 από Xristaras12
efkar Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 ετσι την εβαλα με την διαφορα οτι εβγαλα ολη την μητρικη λογω χωρου. Αρχικα η ψυκτρα καθεται πανω στις βιδες χωρις να ακουμπαει στον επεξεργαστη. Ετσι σημαδεύω κατα καποιο τρόπο που και πως θα κατσει. Μετα εσφιξα σιγα σιγα και σε χιαστη τις βιδες. Υστερα γυρισα αναποδα την μητρικη για να σφιξω καλυτερα γιατι απο πισω πιανει πιο καλα. Γενικα ευκολη και γρηγορη διαδικασια. Χθες μου επεσε λιγη παναπανω παστα και καθαρίζοντας πρέπει να πήγε στο μικρό κενό ανάμεσα απο το ασημι περιβλημα και το πρασινο τσιπ. Εχω ρωτησει και αλλου και λογικα μου ειπανε δεν πρεπει να εχει προβλημα. Το καθαρισα οσο μπορουσα. όχι overclock, ούτε σκαναρισμα με antivirus δεν θα βγάλει. Αφου χθες επιασε 79 βαθμους μονο με αυτο
efkar Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 κατέβσα το vcore και σταθεροποιηθηκε καπως. δλδ λογικα κοιταζω το thermal marginστο amd overdrive γιατί σε cpu temp σε 100% δείχνει 10-20 βαθμους πάνω σε stress test και το δείχνει να ανεβαινει 1-2 αργα και σταθερα
life is music Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 19 λεπτά πριν, efkar είπε κατέβσα το vcore και σταθεροποιηθηκε καπως. δλδ λογικα κοιταζω το thermal marginστο amd overdrive γιατί σε cpu temp σε 100% δείχνει 10-20 βαθμους πάνω σε stress test και το δείχνει να ανεβαινει 1-2 αργα και σταθερα κατεβασε το intel burn test βαλτω 5 λεπτα παραλληλα με το amd οverdrive και πες μ μετα τι θερμοκρασίες εχεις ?
efkar Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) δυστυχώς το intel burn test δεν μ,ου το ανοίγει, το δοκίμασα και σαν διαχειριστής αλλά μου βγάζει μνμ "linpack binary stopped unexpectedly. this could be a result of missing executables, unstable system or software bug κλτ κτλ. οπότε 1)έριξα το vcore -0,150v (στο auto ήταν γύρω στο 1,410, οπότε το πήγα κάπου στο 1,280) 2) άλλαξα το fan control στο bios απο auto σε PWM 3) τέλος έτρεξα ένα 5λεπτο το stress test του cpuz και είδαδιαφορα επιτέλους, στο amd overdrive, το thermal margin ήταν στα 33 και στο cpu temp ήταν 34βαθμοι σταθερα για μερικα λεπτα βέβαια συχνοτητα επεξεργαστη πήγε στα 3,6-3,7. Αυτό λογικά κατέβηκε λόγω vcore ε? Απλά μου κάνει εντύπωση γιατί και με την προηγουμενη ψυκτρα ολα στον αυτοματο τα ετρεχα κα δεν πήγε ποτέ πανω απο 60-65 βαθμους και τώρα που άλλαξα ψύκτρα για καλύτερα και με την προοπτική για ελαφρύ overclock με ξεπάτωσε Επεξ/σία 11 Ιανουαρίου 2018 από efkar
life is music Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 22 λεπτά πριν, efkar είπε δυστυχώς το intel burn test δεν μ,ου το ανοίγει, το δοκίμασα και σαν διαχειριστής αλλά μου βγάζει μνμ "linpack binary stopped unexpectedly. this could be a result of missing executables, unstable system or software bug κλτ κτλ. οπότε 1)έριξα το vcore -0,150v (στο auto ήταν γύρω στο 1,410, οπότε το πήγα κάπου στο 1,280) 2) άλλαξα το fan control στο bios απο auto σε PWM 3) τέλος έτρεξα ένα 5λεπτο το stress test του cpuz και είδαδιαφορα επιτέλους, στο amd overdrive, το thermal margin ήταν στα 33 και στο cpu temp ήταν 34βαθμοι σταθερα για μερικα λεπτα βέβαια συχνοτητα επεξεργαστη πήγε στα 3,6-3,7. Αυτό λογικά κατέβηκε λόγω vcore ε? Απλά μου κάνει εντύπωση γιατί και με την προηγουμενη ψυκτρα ολα στον αυτοματο τα ετρεχα κα δεν πήγε ποτέ πανω απο 60-65 βαθμους και τώρα που άλλαξα ψύκτρα για καλύτερα και με την προοπτική για ελαφρύ overclock με ξεπάτωσε κλεισε το περιηγητη σου και οτι αλλο εχεις ανοιχτό και μετα τρεξε το αρχειο του ιντελ burn test και δες αν σ το τρεχει
efkar Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 τιποτα δεν ανοιγει το ιδιο μνμ πεταει
life is music Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 5 λεπτά πριν, efkar είπε τιποτα δεν ανοιγει το ιδιο μνμ πεταει επισεις γ θερμοκρασιες υπαρχει και το hwmonitor και απο εκει μπορεις να δεισμ
Sheogorath Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 1 ώρα πριν, life is music είπε επισεις γ θερμοκρασιες υπαρχει και το hwmonitor και απο εκει μπορεις να δεισμ Δεν ξέρω αν το είδες, αλλά έχει AMD FX. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα