Questioner Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ήρθε η στιγμή που πρέπει σιγά σιγά να αλλάξω την αρχαιολογία που έχω για desktop. Ο υπολογιστής θα χρησιμοποιείται σχεδόν αποκλειστικά για επεξεργασία φωτογραφίας (πολλά κιλά RAM σε δύσκολες εποχές τιμολογιακά). Ποσό: ~1000€ (ή λιγότερο) Χρήση υπολογιστή : Επεξεργασία φωτογραφίας, Ελάχιστο gaming, Ελαφριά χρήση προγραμμάτων σχεδιασμού (βλ. παρακάτω) Ειδικά προγράμματα: Photoshop, Lightroom, Autocad Οθόνη: ΝΑΙ (μεγάλη βάση σε εύρος χρωμάτων (100% sRGB) και πάνελ IPS (?!?)) Πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι: ΟΧΙ Τοποθεσία: Αθήνα/Αττική Τα κομμάτια μπορούν να αγοραστούν από οποιοδήποτε κατάστημα Το σύστημα θα στηθεί από εμένα. Χωρίς λειτουργικό. Υπάρχουν αρκετά TB αποθήκης. Ευχαριστώ εκ των προτέρων Επεξ/σία 11 Ιανουαρίου 2018 από Questioner
tanasen01 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Mια σύνθεση από dexter. Oι μνήμες θα σε καθυστερήσουν αρκετά, αλλά νομίζω αξίζει. Επεξ/σία 11 Ιανουαρίου 2018 από tanasen01 1
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Questioner είπε Ήρθε η στιγμή που πρέπει σιγά σιγά να αλλάξω την αρχαιολογία που έχω για desktop. Ο υπολογιστής θα χρησιμοποιείται σχεδόν αποκλειστικά για επεξεργασία φωτογραφίας (πολλά κιλά RAM σε δύσκολες εποχές τιμολογιακά). Ποσό: ~1000€ (ή λιγότερο) Χρήση υπολογιστή : Επεξεργασία φωτογραφίας, Ελάχιστο gaming, Ελαφριά χρήση προγραμμάτων σχεδιασμού (βλ. παρακάτω) Ειδικά προγράμματα: Photoshop, Lightroom, Autocad Οθόνη: ΝΑΙ (μεγάλη βάση σε εύρος χρωμάτων (100% sRGB) και πάνελ IPS (?!?)) Πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι: ΟΧΙ Τοποθεσία: Αθήνα/Αττική Τα κομμάτια μπορούν να αγοραστούν από οποιοδήποτε κατάστημα Το σύστημα θα στηθεί από εμένα. Χωρίς λειτουργικό. Υπάρχουν αρκετά TB αποθήκης. Ευχαριστώ εκ των προτέρων Απο δύο καταστήματα Κάνε μια υπέρβαση στα 1050€ για να χωρέσει τουλάχιστον η φθηνότερη https://www.skroutz.gr/comparelists/43?compare=8693353%2C4287220 Άν θές ryzen αλλάζεις μόνο μητρική επεξεργαστή https://mustbuy.gr/computer-and-office/components/cpu-epejergastes/cpu-amd-am4-ryzen-5-1600-yd1600bbaebox/?sl=el https://mustbuy.gr/computer-and-office/components/motherboards-mhtrikes/mb-amd-am4-asus-prime-b350-plus-90mb0tg0-m0eay0/?sl=el ενω προαιρετικά και ram https://mustbuy.gr/computer-and-office/components/mnhmes-pc-ram/ballistix-elite-16gb-kit-ddr4-8gbx2-3466-mt-s-dimm-288pin/?sl=el Επεξ/σία 11 Ιανουαρίου 2018 από Επισκέπτης
tanasen01 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Ουπς, δεν είδα ότι ήθελε και οθόνη... 1
Questioner Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Παρατηρήσεις - ερωτήσεις: 1) Μάλλον πάω για Ryzen μιας και αυτή την περίοδο φαίνεται πολύ καλύτερο vfm από τις αντίστοιχες υλοποιήσεις της Intel 2) Αν και περισσότερο future proof τα 32GB ram, μάλλον θα επιλέξω τα 16GB γιατί θεωρώ ότι αυτή την περίοδο είναι overkill να δώσω τόσα λεφτά για 32GB. Εκτός και αν πετύχω καμία προσφορά όπου εκεί πηγαίνω με κλειστά μάτια 3) Και στις 2 προτάσεις βλέπω την 1050ti, οπότε μάλλον φαίνεται να με καλύπτει στα 150-180€ 4) Η σκέψη μου είναι να επενδύσω όσα περισσότερα μπορώ σε ένα καλό επεξεργαστή και μια καλή μητρική (και εγώ τον R7 1700 κοιτούσα εξ αρχής) ώστε να στήσω πιο future proof σύστημα 5) Το κόστος της οθόνης υπολογίζω να είναι 250-300€ οπότε απ ότι κρίνω από τις προτάσεις σας μάλλον είναι περιορισμένο το budget στα 800€ για πύργο. Χονδρικά δηλαδή: CPU: 300€ PSU: 80€ Motherboard: 130€ GPU: 180€ RAM: 180€ SSD: 100€ Kουτί: 40€ Οθόνη: 300€ Σύνολο: ~1300€ με στρογγυλοποιήσεις προς τα πάνω. Που μπορούμε λοιπόν να κάνουμε περικοπές;
ilos Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Το βάρος του budget imo πρέπει να πέσει στην οθόνη τουλάχιστον 27' 1440p ips φυσικά και κάλυψη πολύ πάνω του 100% sRGB (ιδανικά γύρω στο 120%). Εννοείται καλιμπράρισμα αμέσως με επαγγελματικό κολορόμετρο. Στο photoshop σπάνια χρειάζεσαι πάρα πολλούς πυρήνες και έχουν πλεονέκτημα οι intel λόγω clocks. RAM 16 GB είναι το minimum. Κάρτα γραφικών οπωσδήποτε nvidia λόγω cuda. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Στο 1000αρικο και 1700 και 16gb και 27αρα 1440p δεν χωραει δυστυχως. Ποσο μπορεις να πας max;
Questioner Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 17 λεπτά πριν, ilos είπε Το βάρος του budget imo πρέπει να πέσει στην οθόνη τουλάχιστον 27' 1440p ips φυσικά και κάλυψη πολύ πάνω του 100% sRGB (ιδανικά γύρω στο 120%). Εννοείται καλιμπράρισμα αμέσως με επαγγελματικό κολορόμετρο. Στο photoshop σπάνια χρειάζεσαι πάρα πολλούς πυρήνες και έχουν πλεονέκτημα οι intel λόγω clocks. RAM 16 GB είναι το minimum. Κάρτα γραφικών οπωσδήποτε nvidia λόγω cuda. Η αλήθεια είναι ότι έχω την τύχη να δανειστώ όποτε θέλω ένα καλούτσικο calibrator από φίλο φωτογράφο αλλά η 27άρα με αυτά τα specs νομίζω πως ξεφεύγει. Αν έχεις καμία δοκιμασμένη πρόταση βέβαια μπορείς να την μοιραστείς. 1 λεπτό πριν, radiohead είπε Στο 1000αρικο και 1700 και 16gb και 27αρα 1440p δεν χωραει δυστυχως. Ποσο μπορεις να πας max; Αν το τρενάρω για τον επόμενο μήνα μπορώ να σκαρφαλώσω στα 1200€ (πότε βγαίνουν οι νέοι Ryzen αλήθεια μήπως δούμε πτώση τιμών στους παλιούς;). Η λογική μου είναι ότι εφόσον μπορώ να έχω ένα πολύ αξιόλογο αποτέλεσμα με μια σωστά καλιμπραρισμένη και καλούτσικη οθόνη, ίσως αξίζει τον κόπο η αναμονή.
ilos Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Ναι αν μπορείς να ανέβεις σε Budget στην οθόνη θα έχεις και πιο αξιόπιστα αποτελέσματα.
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2018 Είναι καλή ευκαιρία η προσφορά αλλα πιστεύω θα σε βόλευε και το παρακάτω το οποίο έχει 500gb ssd και 2tb δίσκο στα 1025€
lionheart75 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Πολύ καλές οι συνθέσεις. Προσωπικά πιστεύω ότι μια χαρά θα κάνεις την δουλειά σου με Ryzen 1600, 16gb ram και μια Gtx1050Ti (μιά πλήρη σύνθεση με όλα απο το 0 βγαίνει περίπου 900 ευρώ) ενώ για οθόνη πάς σε μια Dell QHD P2416D που βγαίνει γύρω στα 260 ευρώ καινούργια. Σύνολο θα σου βγεί γύρω στα 1150 ευρώ, ενώ μπορείς με επιπλέον 50 ευρώ να πάρεις μηχανικό πληκτρολόγιο (Thor 300) + ασύρματο ποντίκι (Όλα μαζί 1200€ πάνω - κάτω). Ακριβώς ίδια σύνθεση έφτιαξα πρίν λίγες μέρες σε έναν ξάδερφο (χωρίς την οθόνη γιατί είχε ήδη) που τον ενδιέφεραν παρόμοια πράγματα με εσένα + video. Επεξ/σία 25 Φεβρουαρίου 2018 από lionheart75 1
Dr_73 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2018 Το παλιό που έχεις τι είναι ; Αν παίρνει μπόλικη μνήμη , θα μπορούσες να μείνεις εκεί , αν δεν είναι 10ετίας.
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2018 Ρώτησα cad ή photoshop περισσότερο και μου είπες το δεύτερο. Ούτε η ram θα κάνει τπτ ούτε και o ryzen καλύτερος παρα μόνο στο autocad end of story απο εμέ.
Questioner Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2018 Το θέμα επαναφέρθηκε επειδή σκέφτηκα να πάω σε αυτό της προσφοράς αλλά απ' ότι κατάλαβα είναι πιο gaming oriented (λόγω κάρτας). Δεν το έχω "τρέξει" ακόμα μιας και τη δουλειά μου την κάνω πολύ καλά σε laptop αλλά χρειάζομαι και ένα desktop. @Dr_73 το τωρινό desktop είναι σχεδόν 10ετίας (Q9550 και 6GB DDR2). Όπως και να χει, κρατάω τις προτάσεις και ρίχνω συνέχεια ματιές στις RAM που με καίνε περισσότερο μήπως και πετύχω καμία προσφορά ώστε να μειώσω το συνολικό κόστος σε μια ακριβή εποχή για αγορά συστήματος.
Dr_73 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2018 24 λεπτά πριν, Questioner είπε @Dr_73 το τωρινό desktop είναι σχεδόν 10ετίας (Q9550 και 6GB DDR2). Όπως και να χει, κρατάω τις προτάσεις και ρίχνω συνέχεια ματιές στις RAM που με καίνε περισσότερο μήπως και πετύχω καμία προσφορά ώστε να μειώσω το συνολικό κόστος σε μια ακριβή εποχή για αγορά συστήματος. Εφόσον έχει 6gb σχεδόν σίγουρα παίρνει συνολικά 8gb. Το κόστος είναι αστείο και η βελτίωση θα είναι εμφανής. Είναι κρίμα να πληρώσεις σήμερα ram , σε τιμές τριπλάσιες από το 2016. Ψάξε μήπως παίρνει και μικρό overclock . Εφόσον το σύστημα το κράτησες σχεδόν 10 χρόνια , σίγουρα μπορείς να περιμένεις άλλο ένα 6μηνο . 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα