Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
On 12/04/2019 at 17:12, gouminho27 said:

Σήμερα μίλησα με ΟΤΕ, Δευτέρα λήγει το δίμηνο και θα ξανά κάνω αίτηση... Από την wind μου είπαν κάτι παπατζες ότι είναι κάτι προσωρινό κτλ... Είπα πως παρέλαβα το ρουτερ και μου είπαν ότι θα προωθήσουν πάλι το θέμα για να βρεθεί λύση 

ειναι προσωρινο που μπορει να ειναι μονιμο.ποιος ξερει οτι δεν περιμενουν και αλλα δυο ατομα πριν απο εσενα. οκ κρατα το ρουτερ και αν δεν ενεργοποιηθεις ας στειλουν ατομο να το παραλαβει.

On 12/04/2019 at 17:30, Orestis_G said:

AN καταφέρει να το επιστρέψει! Εγώ αφού έκανα την αίτησή μου στη Wind και πέρασε ένας μήνας (με τις 14 μέρες που τις κρατάνε στο συρτάρι) έμαθα με δική μου πρωτοβουλία ότι δεν υπάρχει διαθεσιμότητα δικτύου (κατά τα άλλα για να κάνω την αίτηση μου λέγανε ότι έχουν και για 200άρι)! Ε, εδώ και ενάμιση μήνα δεν έχουν καταφέρει να μου πουν πώς θα επιστρέψω το router (η τελευταία ενημέρωση ήταν ότι θα ειδοποιηθώ για να το παραλάβει courier)

το βασικο ειναι να το εχεις καπου ωστε αν χρειαστει να επιστραφει να το επιστρεψεις.επειδη εχουν δει πολλα τα ματια μου να ζητανε εξοπλισμους 2-3 χρονια μετα καλο ειναι να υπαρχει για να μην χρεωθει.γιατι καποιοι τα βγαζουν αγγελια και τα πουλανε και μετα ξαφνικα σου λενε πληρωσε 50-60 ευρω και εσυ το εχεις πουλησει 20. ειτε 50 αρι ειτε 100 αρι ειτε 200αρι ειναι το ιδιο.αν δεν εχουν για το ενα δεν εχουν και για το αλλο..αν δεν εχει αλλαχτει το καφαο με νεο τοτε περα απο ελλειψη απερχομενου μπορει να υπαρχει και ελλειψη κεντρικου αν και ειναι σπανιο.αν εχουν χαλασει ζευγαρια στο κεντρικο εκει συνηθως παει καλωδιακη. Β και βασικο ειναι οτι ο παροχος δεν ξερει αν υπαρχει ελλειψη απερχομενου.αυτο σου λεει οτι εγω βλεπω οτι υπαρχει πχ Kv οποτε μπορω να σου δωσω 50,100,200. οταν γινει η αιτηση τοτε τρωει Reject απο τον οτε για ελλειψη απερχομενου.

On 13/04/2019 at 17:56, gouminho27 said:

Ορέστη τελικά βρήκες καμία λύση με ίντερνετ; εγώ αποφάσισα να στραφώ αποκλειστικά στον ΟΤΕ και να περιμένω από εκεί... 2 μήνες έχουν περάσει βέβαια από την μέρα που έκανα αίτηση 

αν δεν σου δωσει ο οτε δεν θα σου δωσει κανεις.αν σου δωσει ο οτε αργοτερα αλλαζεις παροχο αν θες (αρκει να εχει ληξει το συμβολαιο).

• Απαντ. 174
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 13/4/2019 στις 5:56 ΜΜ, gouminho27 είπε

Ορέστη τελικά βρήκες καμία λύση με ίντερνετ; εγώ αποφάσισα να στραφώ αποκλειστικά στον ΟΤΕ και να περιμένω από εκεί... 2 μήνες έχουν περάσει βέβαια από την μέρα που έκανα αίτηση 

Εγώ ήμουν ΟΤΕ, δεν είχα μείνει εκτός...απλά είπα να εκμεταλλευτώ το δίμηνο υπαναχώρησης που μου δίνανε λόγω της αύξησης των τιμολογίων τους και να πάω σε 100 από 50...τζίφος τελικά :)

@poulinos Αυτό που υποθέτω εγώ (χωρίς να ξέρω τα παραμέσα, οπότε μπορεί να είμαι λάθος), είναι ότι η Wind είχε νοικιάσει συγκεκριμένο αριθμό θέσεων στην καμπίνα του ΟΤΕ που με εξυπηρετεί (από την οποία και έπαιρνα μέσω Wind παλιότερα) και μόλις γύρισα σε ΟΤΕ είτε αποδέσμευσε τη δική μου θέση είτε την έδωσε αλλού, γι'αυτό και μετά δεν μπορούσαν να με ξαναπάρουν πίσω σε VDSL.

Επεξ/σία από Orestis_G
Δημοσ.
2 hours ago, Orestis_G said:

Εγώ ήμουν ΟΤΕ, δεν είχα μείνει εκτός...απλά είπα να εκμεταλλευτώ το δίμηνο υπαναχώρησης που μου δίνανε λόγω της αύξησης των τιμολογίων τους και να πάω σε 100 από 50...τζίφος τελικά :)

@poulinos Αυτό που υποθέτω εγώ (χωρίς να ξέρω τα παραμέσα, οπότε μπορεί να είμαι λάθος), είναι ότι η Wind είχε νοικιάσει συγκεκριμένο αριθμό θέσεων στην καμπίνα του ΟΤΕ που με εξυπηρετεί (από την οποία και έπαιρνα μέσω Wind παλιότερα) και μόλις γύρισα σε ΟΤΕ είτε αποδέσμευσε τη δική μου θέση είτε την έδωσε αλλού, γι'αυτό και μετά δεν μπορούσαν να με ξαναπάρουν πίσω σε VDSL.

a.δεν ξερω καταρχην να νοικιαζεις συγκεκριμενο αριθμο πορτων.ξερω οτι απλα ζητας και αν υπαρχουν σου δινουν.αν δεν υπαρχει Port ελευθερο στην καρτα vdsl τοτε πρεπει να γινει επαυξηση που γενικοτερα δεν καθυστερει πολυ αφου οι πελατες που θελουν vdsl απο kv αυξανονται.δεν ειναι δηλαδη οτι θα περιμενει μονο ενας πελατης.σιγουρα μετα απο λιγες ημερες θα υπαρχουν και αλλοι σε αναμονη.δεν βαζω χερι στην φωτια γιατι ειναι αρκετα γραφειοκρατικο κομματι αυτο οποτε δεν ασχολούμε. αυτο οσο αφορα για καρτες.Για χαλκο ,δηλαδη για απερχομενα αν αλλαξεις παροχο ολα καλα.αν διακοψεις ομως τελειως και ειναι ατομα σε αναμονη (που ειχαν ελλειψη απερχομενου) θα παρουν το απερχομενο ζευγαρι το δικο σου και μετα εσυ δεν θα μπορεις να βαλεις ουτε adsl ουτε vdsl ουτε τιποτα.

αν εσυ απο οτε ζητησες να πας σε wind κανονικα θα παρουν το ιδιο ζευγαρι χαλκου και οχι αλλο οποτε θα πρεπε να μπορει να γινει.εκτος αν η wind πηγε και ζητησε νεο βροχο με φορητοτητα οποτε εκει εφαγε ποδι γιατι δεν υπηρχε διαθεσιμοτητα. βεβαια αλλο προβλημα να μην υπαρχει διαθεσιμη πορτα στο kv(dslam) και αλλο να υπαρχει ελλεψη κεντρικου ή απερχομένου. τωρα αν ο καθε παροχος εχει συγκεκριμενες πορτες που παιρνει οποτε για αυτο δημιουργηθηκε αυτο που λες(αν και μου φαινεται χλωμο) μπορει να μας το πει ο @jkoukos ή ο @divo

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Orestis_G είπε

Δεν μπορεί η Wind και η κάθε wind να έχει δεσμευμένο σε κάθε μποξ από 1-2 ζευγάρια για πάρτη της, Τότε θα έπρεπε να υπάρχουν 100 Box σε κάθε κτίριο, αυτό που γίνεται είναι ότι ζητάει από τον ΟΤΕ ένα ζευγάρι στην τάδε διεύθυνση και αν δεν υπάρχει τρώει πόρτα. 

Αυτό που κάνει βέβαιος ο οτε είναι να οτι εξυπηρετήσει πρώτα τους δικούς του πελάτες στο συγκεκριμένο ζευγάρι και όχι τους παρόχους.

Δημοσ.
9 minutes ago, NikosKallithea said:

Δεν μπορεί η Wind και η κάθε wind να έχει δεσμευμένο σε κάθε μποξ από 1-2 ζευγάρια για πάρτη της, Τότε θα έπρεπε να υπάρχουν 100 Box σε κάθε κτίριο, αυτό που γίνεται είναι ότι ζητάει από τον ΟΤΕ ένα ζευγάρι στην τάδε διεύθυνση και αν δεν υπάρχει τρώει πόρτα. 

Αυτό που κάνει βέβαιος ο οτε είναι να οτι εξυπηρετήσει πρώτα τους δικούς του πελάτες στο συγκεκριμένο ζευγάρι και όχι τους παρόχους.

Καλα σε box και κατανεμητη σιγουρα δεν υπαρχει ο καθενας τα δικα του.ακομα και στο kv το θεωρω χλωμο αφου το Dslam ειναι ενα και απλα μπορεις να το παραμετροποιησεις οπως θες για τον εκαστοτε παροχο που θα του δωσεις το Port.

Δημοσ.

@poulinos, @NikosKallithea Είπα, τα διαδικαστικά δεν τα ξέρω, αλλά έχω την περιέργεια αν κάποιος υποπτεύεται τι έγινε. Το στόρυ έχει ως εξής:

1) Μπαίνει καινούργια καμπίνα, την βλέπω και ζητάω VDSL 50MBps από Wind. Όλα καλά μέχρι εκεί

2) Δύο χρόνια αργότερα, το συμβόλαιο λήγει, δεν μου δίνει κάτι ενδιαφέρον η Wind σε προσφορά, δέχομαι μία καλύτερη από ΟΤΕ και την παίρνω.

3) Δύο μέρες αργότερα, μου κάνει (εντυπωσιακή) αντιπροσφορά η Wind, οπότε στέλνω έντυπο υπαναχώρησης στον ΟΤΕ

4) H φορητότητα προχωράει παρά το εμπρόθεσμο της υπαναχώρησης, το οποίο ο ΟΤΕ αναγνωρίζει όμως και με αφήνει αν θέλω να φύγω.

5) Η Wind αποσύρει την προσφορά, γιατί έφυγα από το δίκτυό της και μου προτείνει εξ αρχής νέα σύνδεση, εν τούτοις δεν μου δίνει πλέον διαθεσιμότητα VDSL. Μένω ΟΤΕ

6) Ο ΟΤΕ ανακοινώνει αυξήσεις, δίνοντας 2 μήνες περιθώριο υπαναχώρησης (ΙΑΝ-ΦΕΒ 2019). Κάνω αίτηση Wind, έχοντας δει πλήρη διαθεσιμότητα τόσο στο site όσο και μετά από κρούση εκπροσώπου.

7) Ένα μήνα μετά (14 μέρες η αίτησή μου στο συρτάρι, ως γνωστόν) με δική μου πρωτοβουλία μαθαίνω ότι δεν υπάρχει διαθεσιμότητα δικτύου, οπότε η ημερομηνία ενεργοποίησης είναι άγνωστη. Ακυρώνω και μένω ΟΤΕ.

Δεδομένα: Η Wind έπαιρνε από την καμπίνα του ΟΤΕ. Εγώ είχα VDSL. Η Wind έδινε διαθεσιμότητα.
Ερώτημα: Τι έγινε;

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Orestis_G είπε

Η Wind έδινε διαθεσιμότητα.
Ερώτημα: Τι έγινε;

To πιθανότερο να σου πηρε την γραμμή κάποιος αλλος με αυτα τα σουρτα φερτα σου

Δημοσ.

Μα το θέμα είναι ότι εγώ συνεχίζω να έχω 50άρα χωρίς κανένα πρόβλημα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Orestis_G είπε

Μα το θέμα είναι ότι εγώ συνεχίζω να έχω 50άρα χωρίς κανένα πρόβλημα

αποφασισε τι ειχες, τι εχεις, τι δεν εχεις και τι θέλεις

Δημοσ.
10 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

αποφασισε τι ειχες, τι εχεις, τι δεν εχεις και τι θέλεις

@NikosKallithea Νομίζω είμαι σαφής: Είχα 50 από Wind, πέρασα σε 50 ΟΤΕ και δεν κατάφερα να γυρίσω είτε σε 50 είτε σε 100 Wind. Κατά τα άλλα δεν έχω μείνει καθόλου χωρίς VDSL. Εν ολίγοις, η απορία μου είναι γιατί το δικό μου ζεύγος δεν μεταφέρεται.

Δημοσ.
17 hours ago, Orestis_G said:

@poulinos, @NikosKallithea

5) Η Wind αποσύρει την προσφορά, γιατί έφυγα από το δίκτυό της και μου προτείνει εξ αρχής νέα σύνδεση, εν τούτοις δεν μου δίνει πλέον διαθεσιμότητα VDSL. Μένω ΟΤΕ

6) Ο ΟΤΕ ανακοινώνει αυξήσεις, δίνοντας 2 μήνες περιθώριο υπαναχώρησης (ΙΑΝ-ΦΕΒ 2019). Κάνω αίτηση Wind, έχοντας δει πλήρη διαθεσιμότητα τόσο στο site όσο και μετά από κρούση εκπροσώπου.

7) Ένα μήνα μετά (14 μέρες η αίτησή μου στο συρτάρι, ως γνωστόν) με δική μου πρωτοβουλία μαθαίνω ότι δεν υπάρχει διαθεσιμότητα δικτύου, οπότε η ημερομηνία ενεργοποίησης είναι άγνωστη. Ακυρώνω και μένω ΟΤΕ.

το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι  το 5.οτι σου προτεινει εξαρχης νεα συνδεση.αρα δεν ηθελε να παρει την γραμμη που ειχες ηδη στον οτε και να την γυρισει σε σενα ξανα αλλα να δωσει νεα γραμμη η οποια εφαγε Reject λογω ελλειψης απερχομενου το πιο πιθανο παρα λογω ελλειψης διαθεσιμοτητας πορτας στο Kv.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, poulinos είπε

το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι  το 5.οτι σου προτεινει εξαρχης νεα συνδεση.αρα δεν ηθελε να παρει την γραμμη που ειχες ηδη στον οτε και να την γυρισει σε σενα ξανα αλλα να δωσει νεα γραμμη η οποια εφαγε Reject λογω ελλειψης απερχομενου το πιο πιθανο παρα λογω ελλειψης διαθεσιμοτητας πορτας στο Kv.

@poulinos Όπου νέα σύνδεση γράψε νέο συμβόλαιο. Για φορητότητα μιλάμε πάντα, όχι νέα γραμμή (μου δίνανε ADSL)

Δημοσ.
8 minutes ago, Orestis_G said:

@poulinos Όπου νέα σύνδεση γράψε νέο συμβόλαιο. Για φορητότητα μιλάμε πάντα, όχι νέα γραμμή (μου δίνανε ADSL)

τοτε ειλικρινα δεν ξερω.οταν παιρνεις γραμμη απο αλλον παιρνεις το ηδη υπαρχον ζευγαρι.οποτε δεν υφιστατε ελλειψη απερχομενου αν ηταν αυτο το προβλημα.εκτος αν ηθελαν να δωσουν τηλεφωνια απο το αστικο κεντρο και υπηρχε ελλειψη κεντρικου που γενικως ειναι δυσκολο.

Δημοσ.

@poulinos Γι'αυτό δεν ξέρω τι να υποθέσω. ADSL έπαιρνα από ΑΚ χαμηλά (γύρω στα 7,5Mbps) γι'αυτό όταν είδα καμπίνα να στήνεται όρμησα αμέσως και μάλιστα στην περιοχή μου μόνο η WIND υπενοικίαζε από ΟΤΕ (άρα έπαιζα με μία εκ των δύο). Τώρα δίνουν όλες διαθεσιμότητα, αλλά δεν ξέρω αν είναι πλασματική, όπως (φαίνεται πώς ήταν) της Wind το Φλεβάρη.

Δημοσ.
1 hour ago, Orestis_G said:

@poulinos Γι'αυτό δεν ξέρω τι να υποθέσω. ADSL έπαιρνα από ΑΚ χαμηλά (γύρω στα 7,5Mbps) γι'αυτό όταν είδα καμπίνα να στήνεται όρμησα αμέσως και μάλιστα στην περιοχή μου μόνο η WIND υπενοικίαζε από ΟΤΕ (άρα έπαιζα με μία εκ των δύο). Τώρα δίνουν όλες διαθεσιμότητα, αλλά δεν ξέρω αν είναι πλασματική, όπως (φαίνεται πώς ήταν) της Wind το Φλεβάρη.

η διαθεσιμοτητα ειναι μια πονεμενη ιστορια.γιατι το λεω αυτο.ασχετος παροχου ειτε λεγεται Wind ειτε Forthnet ειτε vodafone η διαθεσιμοτητα σημαινει οτι δινουν πχ vdsl απο το Kv στην περιοχη σου(το ιδιο βεβαια ισχυει και για adsl/vdsl απο το αστικο κεντρο). απο εκει και περα αν υπαρχει ελλειψη κεντρικου ,ελλειψη απερχομενου ,ελλειψη οριου,ελλειψη πορτας στο dslam αυτο θα φανει αφου γινει η αιτηση.

δεν μπορουν να το ξερουν απο πριν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...