Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, divo είπε

Σε ποια περιοχη εισαι?

Είμαι στην Ηλιούπολη, αλλά συμπτωματικά ενεργοποιήθηκα μόλις χθες, ύστερα από 45 μέρες αίτησης μου για VDSL.

• Απαντ. 174
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
12 ώρες πριν, xtrmsnpr είπε

Βασικά αυτό^

Μόλις μίλησα τηλεφωνικά με την εξυπηρέτηση πελατών,και τους ρώτησα αυτό με την VDSL..και η απάντηση είναι,ότι δεν υπάρχει ελεύθερος χώρος στο ΚΑΦΑΟ.

Δεν μπορώ να το καταλάβω..μπήκανε νέες καμπίνες! Για ποιόν λόγο μπήκανε πέρα των οπτικών ινών;Τί στο καλό; Υποτίθεται ότι με τις οπτικές ίνες ανεβαίνει το bandwidth και χωράει ένα κάρο συνδρομητές πάνω(που λέει ο λόγος) μια τρίχα από το καλώδιο της οπτικής ίνας..

Τρελαίνομαι φίλοι μου.

Οι νέες καμπίνες δεν αυξάνουν τις γραμμές, απλα έχουν μέσα τις πλακέτες παροχής του vdsl, για να γίνει η  σύνεση πρέπει απο την νέα καμπίνα να παει στο παλιό καφαο και απο εκεί στο σπίτι σου, αν το καφαο δεν έχει γραμμή για το σπίτι σου(χαλκό) τότε κλαφτα Χαράλαμπε

Δημοσ.
12 ώρες πριν, rofl είπε

δεν χρειαζεσαι πια χαλκο για τηλεφωνια. vdsl με voip δεν περναει καθολου απο τα καλωδια του παλιου καφαο.

δεν ειναι απαραιτητο πλεον να παρει pstn.

οποτε υπαρχει περιπτωση οι pstn να μην υπαρχουν. αλλα καρτα για vdsl να υπαρχει και να παρει κανονικα vdsl με voip

anyway την πιο εγκυρη ενημερωση θα την παρεις απο τον οτε της περιοχης που ξερει ακριβως τι παιζει στο καφαο. το 13888 οτι βλεπει στο συστημα σου λεει

Αυτά που λες είναι επιστημονική φαντασία

Σαφώς και θέλει χαλκό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, xtrmsnpr είπε

Βασικά αυτό^

Μόλις μίλησα τηλεφωνικά με την εξυπηρέτηση πελατών,και τους ρώτησα αυτό με την VDSL..και η απάντηση είναι,ότι δεν υπάρχει ελεύθερος χώρος στο ΚΑΦΑΟ.

Δεν μπορώ να το καταλάβω..μπήκανε νέες καμπίνες! Για ποιόν λόγο μπήκανε πέρα των οπτικών ινών;Τί στο καλό; Υποτίθεται ότι με τις οπτικές ίνες ανεβαίνει το bandwidth και χωράει ένα κάρο συνδρομητές πάνω(που λέει ο λόγος) μια τρίχα από το καλώδιο της οπτικής ίνας..

Τρελαίνομαι φίλοι μου.

Υπαρχουν 3 περιπτωσεις.

α. Να μην υπαρχει last mile ευθεθερο (ζευγοςαπο ΚΑΦΑΟ μεχρι σπιτι σου), μπορει ομως να υπαρχει στο απεναντι σπιτι εαν αυτο ανοικει σε διαφορετικο καλωδιο. (Βλεπεις που ανηκει ποιος απο το νουμερο που εχουν τα κουτια της κολωνας που παιρνει τηλεφωνικο καλωδιο προς το σπιτι του)
β. Να μην υπαρχει ελευθερος βρογχος (ζευγος απο κεντρο μεχρι ΚΑΦΑΟ) (σπανιο)
γ. Και τα 2 μαζι.

Επειδη δε καταλαβα, με τον ΟΤΕ μιλησες να βαλεις Vdsl απο εκει να δεις τι θα σου πουν ;  Εαν οχι ενδεχετε εαν υπαρχει last mile, ο ΟΤΕ να μπορει να σε ενεργοποιησει διοτι θα παρεις voip τηλεφωνια.

Εαν υπαρχει last mile τοτε πολυ πιθανο να μην υπαρχει ελευθερο ζευγος στο βρογχο και η forthnet τα χρειαζεται για να δωσει τηλεφωνια καθως δε δινει voip απο καμπινα.
Εαν δεν υπαρχει last mile τοτε απλα δε μπορεις να κανεις τιποτα απο το να περιμενεις να διακοψει καποιος που ανοικει στο ιδιο "κουτι" με εσενα. Οχι απλα καποιος στη περιοχη αλλα καποιος που παιρνει απο την ιδια κολωνα/καλωδιο με εσενα.

Επεξ/σία από panoc
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Αυτά που λες είναι επιστημονική φαντασία

Σαφώς και θέλει χαλκό.

αναφερομαι αποκλειστικα σε καμπινες φυσικα.

ναι εννοω οτι δεν χρειαζεται χαλκος μεχρι το καφαο οταν περνεις vdsl. προφανως για το καφαο σπιτι χρειαζεσαι χαλκο.

αλλα αφου η ινα τερματιζει στο καφαο αδυνατω να καταλαβω που χρειαζεται χαλκος μεχρι το απερχομενο.

και καθολου επιστημονικη φαντασια δεν ειναι αν ο οτε χρειαζονταν να συντηρει το δικτυο χαλκου, δεν θα προωθουσε voip, για να μην το συντηρει.

οι πελατες που κουμπωνουν σε voip  ειναι σε χαλκο μονο στο απερχομενο (καφαο-σπιτι)

αλλα ας μας το λυσει ο @poulinos

που τα ξερει καλυτερα αυτα

το αλλο που παιζει οντως ειναι αυτο που λεει ο πανος και να εδωσαν αλλου τη θεση στο box οταν εκοψε το τηλεφωνο , και να μην εχουν που να συνδεσουν το σπιτι με το καφαο (σπανιο παντως). η κατακλειδα ειναι οτι απο το τηλεφωνο η το φορουμ δεν θα μαθει ποτε τι παιζει

Επεξ/σία από rofl
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

well τα ενδεχομενα που σκεφτομαι

1 εχουν δωσει το απερχομενο οταν εκοψε το τηλεφ και δεν εχουν να συνδεσουν το σπιτι με το καφαο ( το πιθανοτερο μαλλον)

2 δεν εχουν ζευγος στο καφαο για να εξυπηρετησουν pstn τηλεφωνια. αλλα την απαντηση σου δεν την καταλαβαινω,

αστο καταλαβα, δεν ειναι physical αλλα διαδικαστικο σωστα?:P

Επεξ/σία από rofl
Δημοσ.

Ευχαριστώ για το χάος με τις απαντήσεις σας.

Την επόμενη φορά,πάτε σε κάποιο chat όμως!
Γιατί εμένα δεν με ενδιαφέρουν οι διαφωνίες σας.

10 ώρες πριν, panoc είπε

Υπαρχουν 3 περιπτωσεις.

α. Να μην υπαρχει last mile ευθεθερο (ζευγοςαπο ΚΑΦΑΟ μεχρι σπιτι σου), μπορει ομως να υπαρχει στο απεναντι σπιτι εαν αυτο ανοικει σε διαφορετικο καλωδιο. (Βλεπεις που ανηκει ποιος απο το νουμερο που εχουν τα κουτια της κολωνας που παιρνει τηλεφωνικο καλωδιο προς το σπιτι του)
β. Να μην υπαρχει ελευθερος βρογχος (ζευγος απο κεντρο μεχρι ΚΑΦΑΟ) (σπανιο)
γ. Και τα 2 μαζι.

Επειδη δε καταλαβα, με τον ΟΤΕ μιλησες να βαλεις Vdsl απο εκει να δεις τι θα σου πουν ;  Εαν οχι ενδεχετε εαν υπαρχει last mile, ο ΟΤΕ να μπορει να σε ενεργοποιησει διοτι θα παρεις voip τηλεφωνια.

Εαν υπαρχει last mile τοτε πολυ πιθανο να μην υπαρχει ελευθερο ζευγος στο βρογχο και η forthnet τα χρειαζεται για να δωσει τηλεφωνια καθως δε δινει voip απο καμπινα.
Εαν δεν υπαρχει last mile τοτε απλα δε μπορεις να κανεις τιποτα απο το να περιμενεις να διακοψει καποιος που ανοικει στο ιδιο "κουτι" με εσενα. Οχι απλα καποιος στη περιοχη αλλα καποιος που παιρνει απο την ιδια κολωνα/καλωδιο με εσενα.

ναι μίλησα με οτε ΚΑΙ για vdsl(χτες όπως το έγγραψα) και μου είπαν ότι δεν έχει ελεύθερες γραμμές το ΚΑΦΑΟ για να συνδεθώ.

16 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Οι νέες καμπίνες δεν αυξάνουν τις γραμμές, απλα έχουν μέσα τις πλακέτες παροχής του vdsl, για να γίνει η  σύνεση πρέπει απο την νέα καμπίνα να παει στο παλιό καφαο και απο εκεί στο σπίτι σου, αν το καφαο δεν έχει γραμμή για το σπίτι σου(χαλκό) τότε κλαφτα Χαράλαμπε

λίγο κουλό΄όμως δεν είναι? Η οπτική είναι δίνει μεγαλύτερο bandwidth απότι το καλώδιο του χαλκού,γιαυτό και vdsl την χρειάζεται.

αυτό μας μάθαιναν στην σχολή,αλλά οκ για να το λες θα ξέρεις καλύτερα από μένα,οπότε δεν διαφωνώ

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, xtrmsnpr είπε

ναι μίλησα με οτε ΚΑΙ για vdsl(χτες όπως το έγγραψα) και μου είπαν ότι δεν έχει ελεύθερες γραμμές το ΚΑΦΑΟ για να συνδεθώ.

Aρα δεν εχεις last mile, οποτε δε μπορεις να κανεις τιποτα παρα μονο να περιμενεις ειτε καποιος γειτονας να διακοψει ειτε να προσθεσει καλωδια ο ΟΤΕ, μαντεψε τι ειναι πιο πιθανο :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
48 λεπτά πριν, xtrmsnpr είπε

Ευχαριστώ για το χάος με τις απαντήσεις σας.

Την επόμενη φορά,πάτε σε κάποιο chat όμως!
Γιατί εμένα δεν με ενδιαφέρουν οι διαφωνίες σας.

Κανενα χαος, απο το πρωτο post σου απαντησα να πας στην τοπικη τεχνικη υπηρεσια.

αν περιμενεις να βγαλεις ακρη απο φορουμ η  τηλ εξυπηρετηση αδικα χανεις το χρονο σου.

15 ενδεχομενα μπορει να παιζουν αλλα λιγοτερο και αλλα περισοτερο πιθανα.

μπορει να σε φτιαξουν αμεσως μπορει ουτε σε 2 χρονια.

εμεις εδω μονο να μυρισουμε τα νυχια μας μπορουμε για να σου απαντησουμε.

Επεξ/σία από rofl
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, panoc είπε

Aρα δεν εχεις last mile, οποτε δε μπορεις να κανεις τιποτα παρα μονο να περιμενεις ειτε καποιος γειτονας να διακοψει ειτε να προσθεσει καλωδια ο ΟΤΕ, μαντεψε τι ειναι πιο πιθανο :P

να πεθάνω..

Δεν γίνεται,πρέπει το σπίτι να αποκτήσει ίντερνετ με κάποιον τρόπο,και όσο βλέπω ότι μόνη λύση είναι το pocket wifi τρελαίνομαι..δεν θέλω με τίποτα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, rofl είπε

Κανενα χαος, απο το πρωτο post σου απαντησα να πας στην τοπικη τεχνικη υπηρεσια.

αν περιμενεις να βγαλεις ακρη απο φορουμ η  τηλ εξυπηρετηση αδικα χανεις το χρονο σου.

15 ενδεχομενα μπορει να παιζουν αλλα λιγοτερο και αλλα περισοτερο πιθανα.

μπορει να σε φτιαξουν αμεσως μπορει ουτε σε 2 χρονια.

εμεις εδω μονο να μυρισουμε τα νυχια μας μπορουμε για να σου απαντησουμε.

νομίζω ήμουν πολύ ξεκάθαρος σε ότι είπα από την αρχή.

τα νύχια τα μυρίζουν μόνο αυτοί λένε για να πουν και δεν κοιτάνε τις απαντήσεις.

ούτε το vectoring νομίζω με νοιάζει ούτε το super ούτε το duper,ούτε και τα μεταξύ σας ποστ διαφωνίες.
Εμένα πάντως η βασική μου ερώτηση εδώ ήταν και προσπεράστηκε.
Λύση δε βρέθηκε..πάρα μόνο 4g που δε θέλω,αλλά δεν υπάρχει άλλη λύση.

Στις 1/10/2018 στις 6:59 ΜΜ, xtrmsnpr είπε

Οπότε χρειάζομαι τα φώτα σας να μου πείτε τί μπορώ να κάνω; Δηλαδή πόσους αιώνες θα μείνει το σπίτι αυτό μη συνδεδεμένο??

Είναι δυνατόν να μη μπορεί να συνδεθεί το σπίτι στο κέντρο της πόλης; Αυτά είναι τραγέλαφος.
Δεν είναι σε κάποιο τελευταίο βουνό, 500μ από το κτίριο του ΟΤΕ είναι.

(μην μου προτείνεται 4g,δεν με ενδιαφέρει)

Επεξ/σία από xtrmsnpr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

6 λεπτά πριν, xtrmsnpr είπε

Οπότε χρειάζομαι τα φώτα σας να μου πείτε τί μπορώ να κάνω; Δηλαδή πόσους αιώνες θα μείνει το σπίτι αυτό μη συνδεδεμένο??

Είναι δυνατόν να μη μπορεί να συνδεθεί το σπίτι στο κέντρο της πόλης; Αυτά είναι τραγέλαφος.

(μην μου προτείνεται 4g,δεν με ενδιαφέρει)

σ αυτο που κανεις quote η απαντηση ειναι ναι μπορει, ακομα και για πολυ μεγαλο χρονικο διαστημα. οπως ειπωθηκε ουσιαστικα να περιμενεις καποιος να ζητησει μεταφορα σε αλλη διευθυνση η διακοπη. επισης ενδεχεται να υπαρχει λιστα αναμονης και να μην εισαι πρωτος.

μπορεις να κανεις κατι? μονο να μιλησεις με καποιον που ξερει τι παιζει στο KV σου και στη γειτονια σου, ωστε να σου πει πανω κατω τι αναμονη υπολογιζεις

Επεξ/σία από rofl
  • Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, xtrmsnpr είπε

Οπότε χρειάζομαι τα φώτα σας να μου πείτε τί μπορώ να κάνω; Δηλαδή πόσους αιώνες θα μείνει το σπίτι αυτό μη συνδεδεμένο??

Χαλαρωσε :) Τιποτα δε μπορεις να κανεις, απο τη στιγμη που ο ΟΤΕ ο οποιος ειναι διαχειριστης του last mile δεν ειναι καθολικος παροχος τηλεφωνιας* (προσεξε αυτο, ειναι υποχρεωτικη η παροχη τηλεφωνου οχι ιντερνετ) δεν υπαρχει περιπτωση να σκαψει να περασει καλωδια. Οι λυσεις ειναι ειτε Internet μεσω κινητης τηλεφωνιας, ειτε μεσω wifi απο καποιο γειτονα / γνωστο, ειτε δορυφορικο, ειτε περιμενεις.
Ακομα ομως και εαν ο οτε ηταν καθολικος παροχος τηλεφωνιας ειχε υποχρεωση να σου παρεχει μονο τηλεφωνο και αυτο μπορουσε να το κανει με 2 τροπους. Ειτε με φερεσυχνο** εαν καποιος γειτονας δεν ειχε ιντερνετ παρα μονο τηλεφωνια, ειτε μεσω αλλης λυσης (βλεπε forthnet παρακατω).

*Πλεον καθολικος παροχος τηλεφωνιας ειναι η forthnet, που η λυση που προτεινει σε τετοιες περιπτωσεις ειναι μια δορυφορικη συνδεση η οποια παρεχει τηλεφωνια ή/και internet.

**Φερεσυχνο, ,μια λύση που εφαρμοζοταν συχνα παλια κατα την οποια 2 πελατες μοιραζοντουσαν το ιδιο τηλεφωνικο ζευγος και απλα ο καθε ενας χρησιμοποιουσε διαφορετικη συχνοτητα σε αυτο. Eιναι μια χαρα για φωνη, δεν υποστηριζει xdsl.

• Like 2
Δημοσ.

Δυστυχως υπαρχουν τετοιες περιοχες, στην Θεσσαλονικη ειναι ο Ευοσμος ετσι και στην Σινδο δεν μπορεις καλα να παρεις τηλεφωνο (εχουν σχεδον γεμισει "διπλα" οι γραμμες, το φερεσυχνο που αναφερθηκε παραπανω).

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...