Προς το περιεχόμενο

Καλυτερη Μαρκα Λαδιων Αυτοκινητου

HackerIglo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ευχαριστώ παιδιά για τις παρατηρήσεις και τις συμβουλές σας! Το αμάξι δεν καίει λάδι ούτε έχω κάποιο πρόβλημα τόσα χρόνια με οτιδήποτε τέτοιο στο αλμερα μου. Βέβαια όλα οι κινητήρες τσιμπανε λάδι. Το θέμα είναι να μην τσιμπανε πολύ! Εγώ άλλαζα πάντα λάδι σύμφωνα με εγχειρίδιο και μηχανικό. Αν θεωρείτε πως είναι καλύτερο να το αλλάζω κάθε 7.5 τότε θα το κάνω αλλά αν δεν έχει διαφορά και δν επηρεάζει πολύ αρνητικά τον κινητήρα μου θα το αλλάζω κάθε 10 όπως εκανα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η αλλαγή εξαρτάται από το λάδι και τον τύπο.

Και εμένα λέει στις 20.000 χιλιόμετρα  αλλά στην αρχή το έκανα που πήγαινα για σέρβις στην αντιπροσωπεία με ξύριζαν και σκεφτόμουν για πιο νωρίς.Από όταν άρχισα να τα αλλάζω μόνος  κάθε 7.000 χιλιόμετρα το ημισυνθετικό 10-40.Βάζω ή του lidl το 10-40 (παίρνω όταν τα βάζει προσφορά 15 ευρώ τα 5 λίτρα) ή τα αλλάζω έξω με 17 ευρώ μαζί με την αλλαγή άμα βαριέμαι ή δεν έχω αλλά συνήθως έχω.Χτες μάλιστα πήρα ένα 5λιτρο 10-40 από lidl με 15 ευρώ αν και είχα άλλο ένα γιατί αλλά ζω σε 3 αυτοκίνητα της οικογένειας..

Εάν βάζεις συνθετικό ακριβό τι να πω,ειδικός δεν είμαι αλλά λένε ότι έχει καλίτερες αντοχές,ενδεχομένως και στα 10.000 χιλ να μην έχει πρόβλημα.

Επεξ/σία από papoys1

4 ώρες πριν, papoys1 είπε

Η αλλαγή εξαρτάται από το λάδι και τον τύπο.

Και εμένα λέει στις 20.000 χιλιόμετρα  αλλά στην αρχή το έκανα που πήγαινα για σέρβις στην αντιπροσωπεία με ξύριζαν και σκεφτόμουν για πιο νωρίς.Από όταν άρχισα να τα αλλάζω μόνος  κάθε 7.000 χιλιόμετρα το ημισυνθετικό 10-40.Βάζω ή του lidl το 10-40 (παίρνω όταν τα βάζει προσφορά 15 ευρώ τα 5 λίτρα) ή τα αλλάζω έξω με 17 ευρώ μαζί με την αλλαγή άμα βαριέμαι ή δεν έχω αλλά συνήθως έχω.Χτες μάλιστα πήρα ένα 5λιτρο 10-40 από lidl με 15 ευρώ αν και είχα άλλο ένα γιατί αλλά ζω σε 3 αυτοκίνητα της οικογένειας..

Εάν βάζεις συνθετικό ακριβό τι να πω,ειδικός δεν είμαι αλλά λένε ότι έχει καλίτερες αντοχές,ενδεχομένως και στα 10.000 χιλ να μην έχει πρόβλημα.

Να παιρνεις το 5w40 του λιντλ. Τελευταια φορα το πηρε το ματι μου στα 17ευρω το 5λ. Ειναι sn και αξιζει καλυτερα τα λεφτα του σε σχεση με το 10w40

• Like 1

4 ώρες πριν, gia_nnis είπε

Να παιρνεις το 5w40 του λιντλ. Τελευταια φορα το πηρε το ματι μου στα 17ευρω το 5λ. Ειναι sn και αξιζει καλυτερα τα λεφτα του σε σχεση με το 10w40

Το είχε προσφορά νομίζω και αυτό στα 15 ευρώ αλλά δεν πρόλαβα.Τα πήραν την 2η - 3η μέρα ενώ το 10-40 βρίσκεις.

Την επόμενη φορά θα πάω από την πρώτη μέρα.

17 ώρες πριν, gia_nnis είπε

Για να δουμε τι λαδι ειναι αυτο σε 10/40 που να μπορεις να κανεις 11000χλμ!!!

Τα περισσοτερα 10/40 ειναι ημι

Δεν ειμαι εγω που αναφερει οτι οι αλλαγες γινονται καθε 11.000χλμ και μαλιστα με  ημισυνθετικο.

Εγω λεω οτι στα συνεργεια βαζουν οτι να 'ναι μαρκα οπου καθε λιγο την αλλαζουν και φυσικα αμα ειναι 10-40 σιγουρα 100% θα ειναι ημισυνθετικο.

Για το στορυ, αλλαγες κανω καθε 7500χλμ οπως προτεινει και ο καστασκευστης. Μια φορα που δοκιμασα φουλ συνθετικο στις 10000 τα αλλαξα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 10/1/2018 στις 9:20 ΜΜ, HackerIglo είπε

Τι εννοεις δεν θα αλλαξει κατι? Ξερει κανεις τιποτα για τα συγκεκριμενα λαδια ? http://www.schaefferoil.com/european-engines.html

Επειδη το πηγαινα σε μηχανικο δεν ξερω τι μαρκα λαδι βαζει και κακως δεν το ρωταω!! Τυπικοτατος στην αλλαγη λαδιων καθε 10-11 χιλιαδες χιλιομετρα. 146000 χιλιομετρα εχει το αμαξι.

Πολύ τα κρατάς τα λάδια σου.

Αλλαγές να κάνεις πιο νωρίς 8500-9000 εννοείται μαζί με φίλτρο λαδιού.

Παλιότερα σε Honda Accord , έβαζα της Eneos , στην επαρχία δέν πολυκυκλοφορούν.

Πλέον επειδή ο κινητήρας μου έχει >350.000 του αλλάζω ανα 8500-9000 χλμ μαζί πάντα με φίλτρο

Βάζω της Havoline 10-40(ημισυνθετικο) , το 5λτ μου στοιχίζει 27 ευρώ.

Απλώς βάλε τις προδιαγραφές που συστήνει ο κατασκευαστής του οχήματος σου.

Επεξ/σία από meletis_m
  • Like 1

Σε νορμάλ τιμές motul ,liqui moly,castrol edge titanium , Mobil 1.

Άμα θες να το παίξεις large royal purple. 

Εγώ βάζω 5w40 castrol στη  golfo και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Αν άλλαζα κάθε 10Κ θα έβαζα  RP αλλά για κάθε 5Κ χλμ 48€ τα castrol μαζί με φίλτρο και περαστικά είναι μια χαρά. 

23 ώρες πριν, whoose είπε

Φίλε Nissan Almera έχω και γω του 1998 ομως. Ο κινητήρας έχει 278.000 χιλιάδες χιλιόμετρα και δεν καίει ούτε σταγόνα λάδι. Βέβεαι, ο πατέρας μου το πρόσεχε πολύ. Πχ, κάθε 3.000 χιλιόμετρα και άλλαζε λάδια, οι στροφές του κινητήρα δεν ανέβαιναν ποτέ πάνω από 3.000 σε αλλαγή ταχύτητας κτλπ. Μόνο σε εθνική με 5η έπιανε τις 5.000.

Ο πατέρας έβαζε πάντα castrol 15-50. Εϊχε δοκιμάσει και της total αλλά του τα ειχε κάψει και παραλίγο να χτυπήσει μηχανή. Ευτυχώς το πρόλαβε. Πήγε ξανά castrol και βρήκε την υγειά του. Βέβαια αυτό δε σημαίνει ότι τα total ειναι χαλια, απλά μια εμπειρία μου σου λέω και τιποτα περισσότερο. Τα 10.000 χιλιόμετρα είναι too much για αλλαγή λαδιών. Φαντάζομαι ότι θα καίει έτσι;

ποιός ειπε στόν πατέρα σου νά βάζει 15w50 σε αυτό το μοτέρ ? μόνος του το αποφάσισε η ο μάστορας το ειπε ? τόν χειμώνα σίγουρα θα ακούγεται η καδένα οταν βάζει μπροστά μετά από ακινησία ημερών ...και ειδικά αν μένει βόρεια ελλάδα με χαμηλές θερμοκρασίες τό σκοτώνει το μοτέρ ...10w40 ειναι το πιό κατάλληλο για την ελλάδα γιά αυτό το μοτέρ ,δέν σάς το εχει πεί κανείς ?

• Like 1

13 ώρες πριν, aristos12 είπε

ποιός ειπε στόν πατέρα σου νά βάζει 15w50 σε αυτό το μοτέρ ? μόνος του το αποφάσισε η ο μάστορας το ειπε ? τόν χειμώνα σίγουρα θα ακούγεται η καδένα οταν βάζει μπροστά μετά από ακινησία ημερών ...και ειδικά αν μένει βόρεια ελλάδα με χαμηλές θερμοκρασίες τό σκοτώνει το μοτέρ ...10w40 ειναι το πιό κατάλληλο για την ελλάδα γιά αυτό το μοτέρ ,δέν σάς το εχει πεί κανείς ?

Πες τα βρε aristo..! Εγω παλι εχω κολλημα να βαζω φουλ συνθετικα 5w40 γιατι πιστευω οτι εχω καλυτερη προστασια στις εκκινησεις λογω του 5w και με τα προσθετα που περιεχει μπορω να παρατεινω τις αλλαγες..  Αλλα λενε οτι τα φουλ συνθετικα γρηγορα χανουν τις ιδιοτητες τους και οτι καλυτερα να βαζω ενα φθηνο 10/40 να κανω 3-4000χλμ και να τ αλλαζω στο 6μηνο..  

14 ώρες πριν, NT1G είπε

Λάδια κάθε 3000 km. Γιατί ακόμα βρισκόμαστε στο 1980... :wacko:

Εδώ και 7-8 χρόνια που μπήκαμε στα μνημόνια όλο προς τα πίσω πάμε.Βλέπω σε 2-3 χρόνια να μας ξαναφέρουν αυτοκίνητα με πλατίνες.:P

• 5 μήνες μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...