Invader Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Οποιοδήποτε ημισυνθετικό επώνυμο στις προδιαγραφές του κατασκευαστή κάνει δουλειά.Οτιδήποτε άλλο είναι πεταμένα λεφτά.Και 10-11κ είναι πολλά για αλλαγή.7,5κ max. 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Με τα πλήρως συνθετικά λάδια πλέον δεν χρειάζονται τόσο συχνές αλλαγές. Οι ίδιες οι αντιπροσωπείες προτείνουν συνήθως κάθε 15.000χλμ. Νομίζω ότι γύρω στα 10.000χλμ είναι αρκετά καλά. Εγώ σπάνια πραγματοποιώ πάνω από 10.000/ανά έτος οπότε κάπου εκεί περίπου τα αλλάζω. Επεξ/σία 11 Ιανουαρίου 2018 από Επισκέπτης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NT1G Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 3 ώρες πριν, HackerIglo είπε Τι εννοεις δεν θα αλλαξει κατι? Ξερει κανεις τιποτα για τα συγκεκριμενα λαδια ? http://www.schaefferoil.com/european-engines.html Επειδη το πηγαινα σε μηχανικο δεν ξερω τι μαρκα λαδι βαζει και κακως δεν το ρωταω!! Τυπικοτατος στην αλλαγη λαδιων καθε 10-11 χιλιαδες χιλιομετρα. 146000 χιλιομετρα εχει το αμαξι. Γιατί όχι Pennzoil; Royal Purple; Bardahl; Γιατί ο κινητήρας που έχεις είναι ένας της σειράς χωρίς κάτι ιδιαίτερο που να ζητάει εξιδικευμένα λάδια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
papoys1 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, HackerIglo είπε Ευχαριστω φιλε Teddy για τη βοηθεια. Σε καμια περιπτωση δεν θα εβαζα λαδι απο τα λιντλ η καποιο φθηνο. Ψαχνω ενα λαδι το οποιο θα λιπαινει σωστα τον κινητηρα μου, θα τον κραταει οσο το δυνατον καθαρο και θα του δινει ησυχη και ομαλη λειτουργια. Εσυ τι λαδια βαζεις ας πουμε? Καντε και μια ερευνα αν μπορει καποιος για αυτο το λαδακι μπας και ξερει κατι παραπανω να μου το πει γιατι εχω ψηθει πολυ. http://motorlube.gr/index.php?route=product/product&product_id=163 η αυτο http://motorlube.gr/index.php?route=product/product&path=20_26_94&product_id=165 σκεφτομαι το 10w40 Φίλε μου και του lidl ας πούμε τα 10 - 40 που βάζω εγώ μια χαρά είναι όπως όλα τα ημισυνθετικά της κατηγορίας του. Τα έχω βάλει πολλές φορές στο αυτοκίνητό μου που τα αλλάζω μόνος να μου λείπουν και οι σοφίες ορισμένων μαστόρων για καλές και άσχημες μάρκες σαν τα καύσιμα που όλοι από την ίδια μάνικα βάζουν και δεν είδα καμία διαφορά.Να προσθέσω ότι ο κινητήρας μου ξεπέρασε τις 240.000 χιλιόμετρα και ζήτημα να μου καίει 200-300 γραμμάρια από αλλαγή σε αλλαγή (7000 χιλιόμετρα). Απλά όσο πιο συχνές αλλαγές μπορείς λαδιών και φίλτρου αν όχι σε κάθε αλλαγή τουλάχιστον κάθε δεύτερη.. Edit. Και να προσθέσω τα τελευταία 113.000 χιλιόμετρα με lpg (κοινώς υγραέριο) Επεξ/σία 11 Ιανουαρίου 2018 από papoys1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gia_nnis Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 20 ώρες πριν, HackerIglo είπε Εχω ενα νισσαν αλμερα του 2000 και πρεπει να αλλαξω λαδια. Μετα απο αρκετη ερευνα που εκανα στο ιντερνετ μεσα απο φορουμ διαπιστωσα πως πολυ καλα λαδια ειναι τα αμερικανικα amsoil και τα mobil. ......γιατι πιστευω πως παιζει και αυτο σημαντικο ρολο..... 17 ώρες πριν, HackerIglo είπε Επειδη το πηγαινα σε μηχανικο δεν ξερω τι μαρκα λαδι βαζει και κακως δεν το ρωταω!! Τυπικοτατος στην αλλαγη λαδιων καθε 10-11 χιλιαδες χιλιομετρα. Εγω διαβαζω παραταιρα post... Στο πρωτο post φαινεται να εισαι ψειρας με το θεμα των λαδιων... ενω στο δευτερο φαινεται οτι αδιαφορεις αφου δεν ρωτας τι λαδι σου βαζουν.. οπως και το "Τυπικοτατος στην αλλαγη λαδιων καθε 10-11 χιλιαδες χιλιομετρα" Αν σου βαζει ημι 10/40 και κανεις 11000χλμ μονο τυπικοτατος δεν εισαι..!!! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Ότι λέει το εγχειρίδιο κάνω και όχι ότι λέει ο καθένας οπότε είμαι μια χαρά με τα χιλιόμετρα και τ λάδι εφόσον το λέει και ο μηχανικός μου. Απλά δεν έτυχε να ρωτήσω τι μάρκα λαδιων βάζει και τι τύπο γιατί τώρα τελευταία άρχισα να ασχολούμαι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NT1G Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 22 λεπτά πριν, KapetanIglo είπε Ότι λέει το εγχειρίδιο κάνω και όχι ότι λέει ο καθένας οπότε είμαι μια χαρά με τα χιλιόμετρα και τ λάδι εφόσον το λέει και ο μηχανικός μου. Απλά δεν έτυχε να ρωτήσω τι μάρκα λαδιών βάζει και τι τύπο γιατί τώρα τελευταία άρχισα να ασχολούμαι. Παράλληλα έχεις και δεύτερο λογαριασμό; lol ... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kage Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 17 ετων αμαξι ειναι πλεον αργα για να σωσεις οποιαδηποτε ζημια απο λαδια οποτε απλα βρες ενα καλο με προδιαγραφες που υποστηριζει το αμαξι σου. Μπαινεις στα σιτε βαζεις μαρκα μοντελο μηχανη αυτοκινητου καο βαζεις αυτο που σε καλυπτει... Τα αμερικανικα λαδια που αναφερονται πιο πανω ειναι διαφορετικα απο ευρωπαϊκά ... Η pennzoil ανηκει στην shell..η ferrari βαζει απλα shell helix ultra 5-40 6euro ana litro 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
HackerIglo Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 40 λεπτά πριν, NT1G είπε Παράλληλα έχεις και δεύτερο λογαριασμό; lol ... Όχι είναι του αδερφού μου και επειδή βάζει αγγελίες τσεκάρω να δω αν έχουν ληξει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
opcorsa Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 βαζω χρόνια Aral σε ολα τα μηχανηματα-οχηματα μου και δεν με βλεπω να αλλαζω.. επωνυμα (bp conglomerate) , ποιοτικα, φθηνα, και made in Germany... Απο τα καλυτερα λαδια, εμπειροι μηχανικοι ξερουν 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gia_nnis Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 2 ώρες πριν, KapetanIglo είπε Ότι λέει το εγχειρίδιο κάνω και όχι ότι λέει ο καθένας οπότε είμαι μια χαρά με τα χιλιόμετρα και τ λάδι εφόσον το λέει και ο μηχανικός μου. Απλά δεν έτυχε να ρωτήσω τι μάρκα λαδιων βάζει και τι τύπο γιατί τώρα τελευταία άρχισα να ασχολούμαι. Οποτε μαθε και πες μας τι μαρκα λαδιων σου βαζει ο μηχανικος σου γιατι το ιξωδες μας το ανεφερες οτι ειναι 10w40. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
teddy71 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Δεν νομιζω να μπορέσει να μαθει τουλαχιστον σε βαθος χρονου...γιατι το τι μαρκα χρησιμοποιει καθε συνεργειο ειτε γενικο ειτε εξουσιοδοτημένο εξαρταται απο τι προσφιρα θα του εχει κανει ο προμηθευτης. Τη μια χρονια θα του εβαζε της χ και την αλλη της ψ. Σε εμενα που το πηγαινα σε εξουσιοδοτημένο μου εβαζε αρχικα της νισσαν αλλα ποιος ακριβως ο κατασκευαστής αγνωστο. Καποια στιγμη παρατηρω στην αποδειξη να γραφει μονο extrasyn και τυπο, δεν ελεγε μαρκα, δεν εδωσα σημασια, μετα απο καιρο ψαχνω να δω τι ειναι και ανακαλυπτω οτι ειναι της parnas. Ενταξει δεν ειχα θεμα αλλα δεν νομιζω οτι ειναι κανενα σουπερ λιπαντικο. Μαλιστα βλεποντας το αρχειο με τα σερβις που εκανα ειδα οτι ανεβασε και την τιμη του σερβις. Εκτοτε σταματησα να πηγαίνω και αγοραζω αυτα που θελω μεσω ιντερνετ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aristos12 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) total quartz 7000 10w40 ,αριστο λάδι με κόστος περίπου 5 ευρώ το 1 λίτρο , και βέβαια πάντα αλλαγη φίλτρου λαδιού με κάθε αλλαγή λαδιών Επεξ/σία 12 Ιανουαρίου 2018 από aristos12 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gia_nnis Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 2 ώρες πριν, teddy71 είπε Δεν νομιζω να μπορέσει να μαθει τουλαχιστον σε βαθος χρονου...γιατι το τι μαρκα χρησιμοποιει καθε συνεργειο ειτε γενικο ειτε εξουσιοδοτημένο εξαρταται απο τι προσφιρα θα του εχει κανει ο προμηθευτης. Τη μια χρονια θα του εβαζε της χ και την αλλη της ψ. Σε εμενα που το πηγαινα σε εξουσιοδοτημένο μου εβαζε αρχικα της νισσαν αλλα ποιος ακριβως ο κατασκευαστής αγνωστο. Καποια στιγμη παρατηρω στην αποδειξη να γραφει μονο extrasyn και τυπο, δεν ελεγε μαρκα, δεν εδωσα σημασια, μετα απο καιρο ψαχνω να δω τι ειναι και ανακαλυπτω οτι ειναι της parnas. Ενταξει δεν ειχα θεμα αλλα δεν νομιζω οτι ειναι κανενα σουπερ λιπαντικο. Μαλιστα βλεποντας το αρχειο με τα σερβις που εκανα ειδα οτι ανεβασε και την τιμη του σερβις. Εκτοτε σταματησα να πηγαίνω και αγοραζω αυτα που θελω μεσω ιντερνετ. Για να δουμε τι λαδι ειναι αυτο σε 10/40 που να μπορεις να κανεις 11000χλμ!!! Τα περισσοτερα 10/40 ειναι ημι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 Φίλε Nissan Almera έχω και γω του 1998 ομως. Ο κινητήρας έχει 278.000 χιλιάδες χιλιόμετρα και δεν καίει ούτε σταγόνα λάδι. Βέβεαι, ο πατέρας μου το πρόσεχε πολύ. Πχ, κάθε 3.000 χιλιόμετρα και άλλαζε λάδια, οι στροφές του κινητήρα δεν ανέβαιναν ποτέ πάνω από 3.000 σε αλλαγή ταχύτητας κτλπ. Μόνο σε εθνική με 5η έπιανε τις 5.000. Ο πατέρας έβαζε πάντα castrol 15-50. Εϊχε δοκιμάσει και της total αλλά του τα ειχε κάψει και παραλίγο να χτυπήσει μηχανή. Ευτυχώς το πρόλαβε. Πήγε ξανά castrol και βρήκε την υγειά του. Βέβαια αυτό δε σημαίνει ότι τα total ειναι χαλια, απλά μια εμπειρία μου σου λέω και τιποτα περισσότερο. Τα 10.000 χιλιόμετρα είναι too much για αλλαγή λαδιών. Φαντάζομαι ότι θα καίει έτσι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα