HackerIglo Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Καλησπερα καλα μου παιδια!!! Εχω ενα νισσαν αλμερα του 2000 και πρεπει να αλλαξω λαδια. Μετα απο αρκετη ερευνα που εκανα στο ιντερνετ μεσα απο φορουμ διαπιστωσα πως πολυ καλα λαδια ειναι τα αμερικανικα amsoil και τα mobil. Θα ηθελα να ακουσω γνωμες περι λαδιων και κατηγοριων group 3 ,4 ,5 και αν γινεται να μου προτεινετε καποιο λαδι που στον δικο μου κινητηρα θα ειναι το καλυτερο γιατι πιστευω πως παιζει και αυτο σημαντικο ρολο. Πχ τα elf λαδια gia nissan εχω ακουσει οτι ειναι οτι καλυτερο για τους κινητηρες της ενω για καποιο αλλο αμαξι αγγιζει τη μετριοτητα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vargas Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 με διαφορα απο τους υπολοιπους κ ειδικα για γιαπωνεζικα αυτοκινητα (που οσο να ναι ειναι πιο πολυστροφα) τα eneos. βαζω εδω κ χρoνια σε civic type s κ ο κουμπαρος μου με type r ep 3 me 600k κ συνεργειο αυτοκινητων τα προτιμα κ τα προτεινει 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
HackerIglo Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Να σου πω τν αληθεια φιλε vargas πρωτη φορα τα ακουω!! Ξερεις ποια συγκεκριμενα? Εγω πχ θελω 10w40.. Και επισης αν βαλω φουλ συνθετικο λαδι αντι για ημισυνθετικο θα ειναι καλυτερο για τον κινητηρα η χειροτερο και γιατι? Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου 2018 από HackerIglo Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vargas Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 http://www.eneos.us/products/ δεν ειναι καθολου φτηνη εταιρεια αλλα εχει τοπ προιοντα. το φουλ συνθετικο ειναι παντα καλυτερο αλλα το γιατι καλυτερα να ρωτησεις καποιο μηχανικο. τα συνθετικά λιπαντικά περιέχουν καθαριστικά, προκειμένου κατά τη λειτουργία τους να «απορροφούν» τα υπολείμματα του κινητήρα και να τα κατευθύνουν προς το φίλτρο λαδιού. . Αυτο ειναι το μεγαλο συν του 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheAccountant Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 1 ώρα πριν, HackerIglo είπε Καλησπερα καλα μου παιδια!!! Εχω ενα νισσαν αλμερα του 2000 και πρεπει να αλλαξω λαδια. Μετα απο αρκετη ερευνα που εκανα στο ιντερνετ μεσα απο φορουμ διαπιστωσα πως πολυ καλα λαδια ειναι τα αμερικανικα amsoil και τα mobil. Θα ηθελα να ακουσω γνωμες περι λαδιων και κατηγοριων group 3 ,4 ,5 και αν γινεται να μου προτεινετε καποιο λαδι που στον δικο μου κινητηρα θα ειναι το καλυτερο γιατι πιστευω πως παιζει και αυτο σημαντικο ρολο. Πχ τα elf λαδια gia nissan εχω ακουσει οτι ειναι οτι καλυτερο για τους κινητηρες της ενω για καποιο αλλο αμαξι αγγιζει τη μετριοτητα... Μετα απο 18 χρόνια τι ψάχνεις.... απλά βάλτου λάδια προδιαγραφών που οριζει ο κατασκευαστής. End of story. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
HackerIglo Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Ισα ισα που μετα απο χρονια ειναι που πρεπει να προσεχεις περισσοτερο τι βαζεις μεσα στον κινητηρα σου για να αντεξει περισσοτερο. Δεν λεει μαρκα λαδιων μεσα στο εγχειριδιο και επισης αναφερει για API For Europe: API SG or SH*1 Except for Europe: API SE, SF, SG or SH*1 Αλλα απο τοτε που βγηκε το εγχειριδιο εχουν βγει καλυτερες κατηγοριες με βαση τους κινητηρες του καθε αμαξωματος. Π.χ ψαχνω λαδια σε αυτη την κατηγορια και δεν υπαρχουν. Ξεκινανε ολα απο API SN/CF , SL , SM κλπ. Οποτε λαδια προδιαγραφων δεν υπαρχουν μεσα στο μανιουαλ για την σημερινη εποχη. Απλα ξερω και λεει οτι θελω 10w30 η 10w40 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
papoys1 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 1 ώρα πριν, HackerIglo είπε Καλησπερα καλα μου παιδια!!! Εχω ενα νισσαν αλμερα του 2000 και πρεπει να αλλαξω λαδια. Μετα απο αρκετη ερευνα που εκανα στο ιντερνετ μεσα απο φορουμ διαπιστωσα πως πολυ καλα λαδια ειναι τα αμερικανικα amsoil και τα mobil. Θα ηθελα να ακουσω γνωμες περι λαδιων και κατηγοριων group 3 ,4 ,5 και αν γινεται να μου προτεινετε καποιο λαδι που στον δικο μου κινητηρα θα ειναι το καλυτερο γιατι πιστευω πως παιζει και αυτο σημαντικο ρολο. Πχ τα elf λαδια gia nissan εχω ακουσει οτι ειναι οτι καλυτερο για τους κινητηρες της ενω για καποιο αλλο αμαξι αγγιζει τη μετριοτητα... Καλά από το 2000 δεν του έχεις αλλάξει λάδια. Μην πιστεύεις και πολύ αυτά που διαβάζεις από δω και από κει.Όλοι από κάπου χαρτζηλικώνονται και προσπαθούν να μας κατευθύνουν. Απλά βάλε τον τύπο που λέει ο κατασκευαστής και άλλαξέ το συχνά ακόμη και νωρίτερα από ότι λένε τα βιβλία. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NT1G Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 SG, SH, SF δεν θα βρεις γιατί είναι παλιές προδιαγραφές. Η SG είναι του 1996 π.χ. SM, SN είναι οι τελευταίες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
teddy71 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Ποια λαδια εβαζες μεχρι τωρα??? Και καθε ποτε τα αλλαζες? Αν πας σε πιο λεπτα απο οτι εχει συνηθίσει το αυτοκινητο πιθανον να δεις να τσιμπάει λιγο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
teddy71 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ανεφερες στην αρχη καποιες μαρκες που θεωρουνται καλες , αυτο ομως δεν σημαινει οτι θα ειναι εξισου καλα τα λαδια τους και για σενα. Εξηγω, τα λαδια για να κανουν σωστα τη δουλεια τους θα πρέπει να φτασουν σε καποια θερμοκρασια. Αν πας πχ σε αγωνιστικά λαδια λογω του οτι δεν το σκιζεις το αυτοκινητο θα αργησουν ή δεν ερθουν ποτε σε θερμοκρασία λειτουργια οποτε αντι να κανεις καλο θα κανεις ζημια. Επςιδη εχουμε το ιδιο αυτοκινητο και επςιδη λογω ηλικιας ειναι καπως ταλαιπωρημενο μεινε στα 10w40 που πιθανολογω οτι σου εβαζαν. Το αυτοκινητο δεν ειναι επιδοσεων οποτε καθε μαρκα θα σε καλυψει ακομη και του λιντλ. Αν για ψυχολογικους λογους θες κατι καλυτερο δοκιμασε τα liqui moly 10w40 low friction που εχουν και σχετικα νορμαλ τιμη. Και μην ξεκινας της ερευνα με την μαρκα αλλα πρώτα τον τυπο που θες. Παραπανω αναφερθηκαν τα eneos , ναι καλη μαρκα αλλα για το systina, το απλο ημισυνθετικο 10-40eneos premium, επειδη το δοκιμασα, δεν μου λεει τιποτα ενω κοινο λαδακι ειναι οπως και τα αλλα αντιστοιχα. Οποτε το καλο λαδι ειναι σχετικο, εξαρταται απο τον σκοπο και τις συνθηκες στις οποιες θα το χρησιμοποιήσουμε. Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου 2018 από teddy71 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
HackerIglo Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ευχαριστω φιλε Teddy για τη βοηθεια. Σε καμια περιπτωση δεν θα εβαζα λαδι απο τα λιντλ η καποιο φθηνο. Ψαχνω ενα λαδι το οποιο θα λιπαινει σωστα τον κινητηρα μου, θα τον κραταει οσο το δυνατον καθαρο και θα του δινει ησυχη και ομαλη λειτουργια. Εσυ τι λαδια βαζεις ας πουμε? Καντε και μια ερευνα αν μπορει καποιος για αυτο το λαδακι μπας και ξερει κατι παραπανω να μου το πει γιατι εχω ψηθει πολυ. http://motorlube.gr/index.php?route=product/product&product_id=163 η αυτο http://motorlube.gr/index.php?route=product/product&path=20_26_94&product_id=165 σκεφτομαι το 10w40 Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου 2018 από HackerIglo Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kage Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου 2018 από kage 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NT1G Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Βάλε τα amsoil αφού έχεις ψηθεί. Δεν θα αλλάξει κάτι. Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου 2018 από NT1G Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
teddy71 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Υπερβολικα ακριβα και δεν.πιστευω οτι θα σου προσφερουν καλυτερη λιπανση απο αλλα λαδια των 5-6€/λιτρο. Το τι βαζω σου απαντησα...τα liqui moly. Βασικα πρεπει να πεις τις λαδια εβαζες μεχρι τωρα, τι τυπο, ποσα χλμ εκεις κανει και καθε ποτε εκανες την αλλαγη τους. Αμα πχ δεν ησουν τυπικος στα σερβις και εβαζες οτι ναναι οποτε να ναι και γενικα το ψοφησες το κινητηρα δεν θα αναστησει με ενα "καλο" λαδι. Το οτι εχει 11,5€ δεν σημαινει οτι ειναι καλύτερο απο τα αλλα με μιση τιμη. Λογω αμερικης , τα μεταφορικα ανεβαζουν την τιμη του , επισης και ισως η πολιτικη του αντιπροσωπου που παει να πιασει την μεριδα του κοσμου που θεωρεί κατι οτι οσο πιο ακριβο ειναι τοσο πιο καλο ειναι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
HackerIglo Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Τι εννοεις δεν θα αλλαξει κατι? Ξερει κανεις τιποτα για τα συγκεκριμενα λαδια ? http://www.schaefferoil.com/european-engines.html 1 λεπτό πριν, teddy71 είπε Υπερβολικα ακριβα και δεν.πιστευω οτι θα σου προσφερουν καλυτερη λιπανση απο αλλα λαδια των 5-6€/λιτρο. Το τι βαζω σου απαντησα...τα liqui moly. Βασικα πρεπει να πεις τις λαδια εβαζες μεχρι τωρα, τι τυπο, ποσα χλμ εκεις κανει και καθε ποτε εκανες την αλλαγη τους. Αμα πχ δεν ησουν τυπικος στα σερβις και εβαζες οτι ναναι οποτε να ναι και γενικα το ψοφησες το κινητηρα δεν θα αναστησει με ενα "καλο" λαδι. Το οτι εχει 11,5€ δεν σημαινει οτι ειναι καλύτερο απο τα αλλα με μιση τιμη. Λογω αμερικης , τα μεταφορικα ανεβαζουν την τιμη του , επισης και ισως η πολιτικη του αντιπροσωπου που παει να πιασει την μεριδα του κοσμου που θεωρεί κατι οτι οσο πιο ακριβο ειναι τοσο πιο καλο ειναι. Επειδη το πηγαινα σε μηχανικο δεν ξερω τι μαρκα λαδι βαζει και κακως δεν το ρωταω!! Τυπικοτατος στην αλλαγη λαδιων καθε 10-11 χιλιαδες χιλιομετρα. 146000 χιλιομετρα εχει το αμαξι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα