Προς το περιεχόμενο

Opel Corsa 1.4

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια, 

Μανα-Πατερας ψαχνουν αυτοκινητο καινουριο για να αντικαταστησουν ενα σαξοραλο - σκυλι μαυρο - του 2000. 

Το μπατζετ ειναι γυρω στα 13 χιλιαρικα. Εχουν - εχουμε δει αρκετα αλλα το Corsa 1.4 - 90bhp - Innovation, στα ματια μου μοιαζει η πιο σωστη επιλογη και αυτο εχουν κλεισει και αυτοι. Με τα πολλα (μια εκπτωση που τρεχει η opel, κατι ψιλοπαζαρακια), το αυτοκινητο εχει βρεθει στα 12500 με το κλειδι στο χερι.

Τα υπολοιπα που ειχαμε δει:

Nεο Swift - ομορφο, στα παιζει να ηταν στα 13500, αλλα δεν ξετρελαθηκαν. Ο πατερας μου το βρηκε "πολυ χαμηλο" :P

Ignis - Γενικα αρεσε σε ολους μας, το πηγα και μια βολτα, αλλα πολυ πλαστικουρα μεσα (και αυτο στα 13500 αν δεν κανω λαθος)

Fiesta - νομιζω το καλυτερο απολλα αλλα παιζει στα 2000 παραπανω απο το opel με τις προσφορες της opel και δυσκολα θα το ανεβαζαν και αυτοι τοσο πολυ...

Κατι renault και micra τα απορριψαμε οπως και το yaris γιατι ειχε αρκετα φτωχο εξοπλισμο σε αυτα τα λεφτα σε σχεση με το opel.

Βαζω ενα λινκ απο την opel για να μπορειτε να δειτε και εξοπλισμο της εκδοσης....http://www.opel.gr/vehicles/modela-opel/aftokinita/corsa-5-porto/models-and-specifications.html

Γενικα για μια γνωμη παραπανω το ανοιγω και κουβεντα να γινεται γιατι δεν υπαρχει τιποτα για opel στο forum...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα φιλε kuzko!! Καταρχην συγχαρητηρια που αποφασισατε να αγορασετε καινουργιο αυτοκινητο και οτι και αν παρετε καλοταξιδο να ειναι!! Καταδευτερον οσον αφορα το τι αμαξι θα παρετε, εγω θα προτεινα το ford fiesta λογω του οτι ειναι αρκετα πιο αξιοπιστα σε σχεση με τo opel που κοιτατε και επειδη εχω 2 φιλους που εχουν το 1.5 diesel, ειναι παρα πολυ ευχαριστημενοι. Με το ford fiesta εχω παρατηρησει δυο ελαττωματα , εκτος και αν ειναι τυχαιο. Το πρωτο ειναι οτι το πενταλ πεδησης ανταποκρινεται πιο αργα και αποτομα σε συγκιση με αλλα αμαξια που εχω οδηγησει κατι το οποιο το θεωρω επικινδυνο αν και νομιζω πρεπει να ειναι λογω συνηθειας. δευτερον παρατηρησα οτι και στα 2 που οδηγησα το δισκο πλατο πρεπει να ηθελε αλλαγη διοτι εκανε αρκετο "κρακ" οταν εβαζα 2η η 3η. Τα χιλιομετρα των αμαξιων ειναι 40000 το ενα και 95000 το δευτερο. Αν το παρω λογικα, διαπιστωνω οτι το δισκο πλατω στα φορντ φθειρεται πιο γρηγορα και χρειαζεται αλλαγη... Αν ειχα λεφτα αυτη τη στιγμη που μιλαμε θα εδινα 14χιλιαρικα για να αγορασω αυτο εδω το αμαξι που θεωρω πως θα μεινετε και ευχαριστημενοι και εκπληκτοι που θα το εχετε και θα το οδηγατε οσο περνανε τα χρονια. https://www.nissan.gr/vehicles/new-vehicles/pulsar.html Δειτε το , πηγαινετε να το δοκιμασετε, καντε και ενα τεστ ντραιβ αν σας αφηνουν και ειμαι σιγουρος πως θα σας εντυπωσιασει!! Ευχαριστω, Μανωλης

Επεξ/σία από HackerIglo
Δημοσ.

Νομίζω ότι είναι καλή η επιλογή σου σε αυτά τα χρήματα.

Τα μοντέλα opel ειδικά από το 2008 και μετά έχουν δείξει πολύ καλά δείγματα αξιοπιστίας και ποιότητας.

Επίσης και το fiesta καλό και δοκιμασμένο αλλά όχι και για 2000 ευρώ παραπάνω, δεν τα αξίζει. Το Yaris πολύ καλό επίσης.

Γενικά όλα τα μοντέλα που είδες θεωρούνται καλά. Είναι και η δική σου επιλογή μέτα αναλόγως με τις ανάγκες σου.

Δημοσ.

Corsa για μια ζωη ρε :) αλλα μετα το C το χαλασανε το σχημα :)

Δεν εχω γνωμη για τα υπολοιπα αυτοκινητα..απλα εχουν περασει 2 κορσα απο τα χερια μου (corsa c) και γενικως ειναι αξιοπιστα αυτοκινητα με τις κλασικες βλαβες και φθορες που εχουν.

Τιποτα τραγικο δηλ.

Επισης να επισημανω οτι θελει λιγο προσοχη αν στο αυτοκινητο μπαινουν πολλα ατομα/βαλιτσες/a-c .Αρχιζει και ψιλοσερνεται..μιλαμε για 1.1-1.2 τονους +το προσθετο βαρος με 90 αλογα.

Μην περιμενεις και πολλα σε τετοιες περιπτωσεις.

Κατα τα αλλα καλωσηρθατε στην οικογενεια των corsa ;)

• Like 2
Δημοσ.

Θειος μου με corsa C εχει ριξει μια περιουσια σε επισκευες.Κερασακι στην τουρτα την προηγουμενη εβδομαδα βαρεσε και μπιελα. Αλλος γνωστος με diesel corsa D το εστειλε τον προηγουμενο μηνα. Αμαν εκανε να το πουλησει δεν το επαιρνε κανεις και ηταν σε καλη κατασταση αλλα ΓΕΜΑΤΟ προβληματα.

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.
22 ώρες πριν, kuzko21 είπε

αλλα το Corsa 1.4 - 90bhp - Innovation, στα ματια μου μοιαζει η πιο σωστη επιλογη και αυτο εχουν κλεισει και αυτοι. Με τα πολλα (μια εκπτωση που τρεχει η opel, κατι ψιλοπαζαρακια), το αυτοκινητο εχει βρεθει στα 12500 με το κλειδι στο χερι.

Αν τους κανει απο θεμα καταναλωσης-επιδοσεις τοτε οκ.

Δεν ειναι νευρικο και δεν εχει καλες ρεπριζ.. απο καταναλωση εντος γενναιοδωρα ειναι κατι πιο πανω απο 8λ!

Το i20 1.2 το εχετε κανει test drive? Το προηγουμενο ηταν πολυ καλο σε επιδοσεις-καταναλωση για το τωρινο δεν γνωριζω αλλα δεν πιστευω να το εχουν χαλασει...

Δημοσ.
19 ώρες πριν, JimasGR είπε

Θειος μου με corsa C εχει ριξει μια περιουσια σε επισκευες.Κερασακι στην τουρτα την προηγουμενη εβδομαδα βαρεσε και μπιελα. Αλλος γνωστος με diesel corsa D το εστειλε τον προηγουμενο μηνα. Αμαν εκανε να το πουλησει δεν το επαιρνε κανεις και ηταν σε καλη κατασταση αλλα ΓΕΜΑΤΟ προβληματα.

Ειναι και πως το προσεχει καποιος και πως οδηγει.Στο 1ο μου C το μονο ακραιο ηταν κρεμαγιερα που αλλαχτηκε οσο ηταν εντος εγγυησης δωρεαν.Στο 2ο που εχω τωρα ειναι πιο "προσεγμενη εκδοση" και δεν εχει παρουσιασει τιποτα τραγικο..απλα τις φυσιολογικες φθορες... κανω καθε χρονο επιμελως το σερβις του (~150-200ευρω) και συνεχιζει την ζωη του χωρις προβληματα παρολο που εχει 190+ χιλ. χλμ.

Αν το πλακωσω αλλαγες στους κοφτες , δεν το παω για σερβις και αρχιζουν να συσσωρευονται φθορες..φυσικα και θα μου μεινει στα χερια.

Τελος να πω οτι μιλαμε για ενα αμαξι "μικρης" κατηγοριας , με διαφορες διαβαθμισεις στις εκδοσεις και στα εξτρα τους.Σκεψου οτι το corsa c 1.2 , η πιο απλη εκδοση που ειχα παρει δεν ειχε καν ABS , ηταν επικινδυνο αυτοκινητο...παταγες με 100χλμ/ω αποτομο φρενο και εχανες τον κωλο...σερνοταν στο οδοστρωμα και επρεπε να προσομοιωσεις εσυ το abs με το ποδι σου :)

Απο το D και μετα τα εχουν βελτιωσει τα κορσακια με πολλα εξτρα και κολπα..αλλα και παλι αλλη σημασια θα δωσει σε ενα κορσα η οπελ και αλλη σε ενα astra/insignia/opc εκδοσεις κλπ.

Δημοσ.

Και εγω θα προτεινα να δειτε και τα i20 αλλα και το kia rio ή το stonic που παίζουν περίπου εκεί και εχουν και 7 χρονιά εγγύηση.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, mphxths είπε

Ειναι και πως το προσεχει καποιος και πως οδηγει.Στο 1ο μου C το μονο ακραιο ηταν κρεμαγιερα που αλλαχτηκε οσο ηταν εντος εγγυησης δωρεαν.Στο 2ο που εχω τωρα ειναι πιο "προσεγμενη εκδοση" και δεν εχει παρουσιασει τιποτα τραγικο..απλα τις φυσιολογικες φθορες... κανω καθε χρονο επιμελως το σερβις του (~150-200ευρω) και συνεχιζει την ζωη του χωρις προβληματα παρολο που εχει 190+ χιλ. χλμ.

Αν το πλακωσω αλλαγες στους κοφτες , δεν το παω για σερβις και αρχιζουν να συσσωρευονται φθορες..φυσικα και θα μου μεινει στα χερια.

Τελος να πω οτι μιλαμε για ενα αμαξι "μικρης" κατηγοριας , με διαφορες διαβαθμισεις στις εκδοσεις και στα εξτρα τους.Σκεψου οτι το corsa c 1.2 , η πιο απλη εκδοση που ειχα παρει δεν ειχε καν ABS , ηταν επικινδυνο αυτοκινητο...παταγες με 100χλμ/ω αποτομο φρενο και εχανες τον κωλο...σερνοταν στο οδοστρωμα και επρεπε να προσομοιωσεις εσυ το abs με το ποδι σου :)

Απο το D και μετα τα εχουν βελτιωσει τα κορσακια με πολλα εξτρα και κολπα..αλλα και παλι αλλη σημασια θα δωσει σε ενα κορσα η οπελ και αλλη σε ενα astra/insignia/opc εκδοσεις κλπ.

Να προσθεσω επισης οτι ειναι 60 χρονων ανθρωπος. Οχι κοφτες αμφιβαλλω αν το παει πανω απο 90. Ενταξει με 190κ δεν εχεις και χιλιομετρα. 250κ πατημενα ηταν του θειου που παλι για τα προβληματα του ηταν λιγα.

Δημοσ.
21 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε

Το B-Max καταργειται γενικα σα μοντελο απο τη γκαμα της Ford, για αυτο ισως σκοτωνουν ο,τι τελευταια εχουν μεινει. 

Παρόλα αυτά είναι το ποιό vfm από τα άλλα που αναφέρθηκαν 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ότι και να λέμε διαχρονικά τα opel  (θυμάμαι το πρώτο kadet του 1975 που πιθανόν ακόμη να κυκλοφορεί):D ήταν από τα πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα για την τιμή τους ειδικά για μεγαλύτερες ηλικίες και για ανθρώπους που οδηγούν συνετά  με πολύ χαμηλές στροφές και δεν επιζητούν ακραίες επιδόσεις.

Φίλε πες στον πατέρα σου να το πάρει και δε θα το μετανοιώσει.Καλά και τα υπόλοιπα που αναφέρονται αλλά για άλλες ηλικίες και άλλα γούστα.

Edit.   Έχω το vectra c 1,6 του 2005  242.000 χιλιόμετρα τα 114.00 με υγραέριο και δεν με έχει προδώσει ποτέ.

Επεξ/σία από papoys1
Δημοσ.

Hyundai i20 η το Kia Rio στα λεφτά αυτά.η εγώ θα σου έλεγα καλύτερα αφού ειναι για τους γονείς σου το Hyundai i10 1.2 αυτόματο την μεσαία έκδοση.τι να ασχολείστε τώρα με ταχύτητες ο άνθρωπος.παρτε ένα αυτόματο να ησυχάσετε .πεντε χρόνια εγγύηση.

Δημοσ.

Εχω και i20 και Corsa C,D,E. Το E εχει κακη ποιοτητα πλαστικων και γενικοτερα εχουν ριξει την ποιοτητα.Θα λεγα i20, δεν μου εχουν βγαλει θεματα και ειναι απο τα πιο ομορφα αυτοκινητα στην κατηγορια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...