Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, kalasnikov είπε

Την διδάσκει όλη την python;

Σε διδάσκει τι είναι η python, τι μπορεί να κάνει και σου δίνει μια σταθερή βάση για να χτίσεις τις γνώσεις σου. Από εκεί και μετά είσαι μόνος σου. Μην το ψειρίζεις πολύ. Δεν υπάρχει κανείς πουθενά να σου μάθει ΤΑ ΠΑΝΤΑ και κατά τη γνώμη μου είναι λάθος προσέγγιση αυτή. Η Python χρησιμοποιείται σε πολλές περιπτώσεις (από machine learning, websites, nlp, data analysis) που το κάθε πεδίο από μόνο του είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ για να στο μάθει ένα μάθημα. Όπως είπαν και τα παιδιά πιο πριν, ο προγραμματιστής διαβάζει όχι γιατί πρέπει αλλά γιατί θέλει πάντα να εξελίσσεται και να γίνεται καλύτερος. Αυτό ή το έχει ή δεν το έχεις. 

Λες είσαι καλός στα μαθηματικά. Προφανώς είσαι καλός στα μαθηματικά της 3ης Γυμνασίου / 1ης Λυκείου. Αν εγώ σου δώσω μαθηματικά πανεπιστημίου προφανώς και δε θα μπορείς να τα λύσεις. Πρέπει να τα πάρεις με τη σειρά. Βλέπεις που το πάω;

Τη σήμερον ημέρα υπάρχει πολύ και καλό υλικό στο διαδίκτυο που πραγματικά προάγει τη γνώση. Νομίζω ότι το θέμα έχει εξαντληθεί εκτός αν έχει κάποιο άλλο μέλος να προτείνει κάποιο καλύτερο μάθημα.

ΥΓ. Το μάθημα δεν προσφέρει πλέον βεβαιώσεις παρακολούθησης αλλά είναι μόνο για αυτομελέτη.

Επεξ/σία από becoming_I
  • Thanks 1
  • Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 15/1/2018 στις 3:04 ΜΜ, becoming_I είπε

Σε διδάσκει τι είναι η python, τι μπορεί να κάνει και σου δίνει μια σταθερή βάση για να χτίσεις τις γνώσεις σου. Από εκεί και μετά είσαι μόνος σου. Μην το ψειρίζεις πολύ. Δεν υπάρχει κανείς πουθενά να σου μάθει ΤΑ ΠΑΝΤΑ και κατά τη γνώμη μου είναι λάθος προσέγγιση αυτή. Η Python χρησιμοποιείται σε πολλές περιπτώσεις (από machine learning, websites, nlp, data analysis) που το κάθε πεδίο από μόνο του είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ για να στο μάθει ένα μάθημα. Όπως είπαν και τα παιδιά πιο πριν, ο προγραμματιστής διαβάζει όχι γιατί πρέπει αλλά γιατί θέλει πάντα να εξελίσσεται και να γίνεται καλύτερος. Αυτό ή το έχει ή δεν το έχεις. 

Λες είσαι καλός στα μαθηματικά. Προφανώς είσαι καλός στα μαθηματικά της 3ης Γυμνασίου / 1ης Λυκείου. Αν εγώ σου δώσω μαθηματικά πανεπιστημίου προφανώς και δε θα μπορείς να τα λύσεις. Πρέπει να τα πάρεις με τη σειρά. Βλέπεις που το πάω;

Τη σήμερον ημέρα υπάρχει πολύ και καλό υλικό στο διαδίκτυο που πραγματικά προάγει τη γνώση. Νομίζω ότι το θέμα έχει εξαντληθεί εκτός αν έχει κάποιο άλλο μέλος να προτείνει κάποιο καλύτερο μάθημα.

ΥΓ. Το μάθημα δεν προσφέρει πλέον βεβαιώσεις παρακολούθησης αλλά είναι μόνο για αυτομελέτη.

Εχεις δίκιο, καλά τα λες,  και εγώ αυτο έχει εξαντληθεί το θέμα 

Δημοσ.
Στις 15/1/2018 στις 3:32 ΜΜ, papajohnnnn είπε

Με java θα ξεκινησεις φιλε μου, να πιξεις λιγο στο System.out. .Ειναι οτι πρεπει η java για να ξεκινησεις. Ασε την python για πιο μετα.

Java? Καλητερα python 

Στις 15/1/2018 στις 3:32 ΜΜ, papajohnnnn είπε

Με java θα ξεκινησεις φιλε μου, να πιξεις λιγο στο System.out. .Ειναι οτι πρεπει η java για να ξεκινησεις. Ασε την python για πιο μετα.

Java H python? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να ρωτήσω εγώ,

Πως ακριβώς λες με τέτοια σιγουριά ότι θα γίνεις προγραμματιστής όταν φαίνεται ότι δεν έχεις ασχοληθεί καθόλου μέχρι σήμερα?

Πως κατάλαβες ότι σου αρέσει δηλαδή?

Μην έχεις την εντύπωση επειδή ασχολήσε με υπολογιστές (όπως και όλοι οι νέοι σήμερα) είναι δεδομένο ότι ο προγραμματισμός είναι για εσένα.

Πάρτα σιγά σιγά όπως σου είπαν τα παιδιά και θα δεις αν σου αρέσει η όχι.

Είναι το απόλυτο κάψιμο και δεν έχει καμία σχέση με το να κάθεσαι στον υπολογιστή και να παίζεις Euro truck simulator ή οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι.

Άλλο το να παίζεις παιχνίδια και εντελώς διαφορετικό να τα προγραμματίζεις.

Άρα σου ξαναλέω να το πάρεις χαλαρά, να κρατήσεις τον πήχη αρκετά χαμηλά και άρχιζε να προγραμματίζεις.

'Eχεις πάρα πολλά χρόνια μπροστά σου να εξελιχθείς ειδικά αν πας και σε πανεπιστήμιο, μην προσπαθήσεις να φτιάξεις κάτι μεγάλο γιατί θα τα παρατήσεις είναι σίγουρο. Μην ξεχνάς ότι ακόμα και το Euro truck simulator που είναι ένα απλό Simulator παιχνίδι εργάστηκαν 80 άτομα για αρκετά χρόνια.

Άρα συμφωνώ με τον απο πάνω, άρχισε με τα κλασσικά Hello world και βλέπεις πως θα πάει το πράγμα.

Edit: Μιας και το πρόσεξα τώρα, από την μία ρωτάς τι είναι διαφορές έχουν οι γλώσσες προγραμματισμού και αμέσως μετά ξεκινάς να φτιάξεις κάτι σαν παιχνίδι. 

Αυτήν την στιγμή και τρίλιζα να πας να φτιάξεις θα σου φανεί πυρηνική φυσική.

Το έχεις πάρει πολύ λάθος το θέμα και προβλέπω σε κάτι μέρες να τα παρατάς, πάρτο με την σειρά σου ξαναλέω.

Δεν είναι παιχνιδάκι, είναι από τα πιο δύσκολα επαγγέλματα ειδικά στο να μάθεις, δεν είναι απλά λέξης που τις κολλάς και όλα δουλεύουν, πρέπει να ξέρεις πως να χρησιμοποιήσεις το συντακτικό, να υπολογίσεις παραμέτρους, να μπεις στην διαδικασία να σκέφτεσαι με τον σωστό τρόπο και και και. 

Επεξ/σία από JohnTehGreek
  • Like 1
  • Thanks 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Επαναφέρω το θέμα για να μην ανοίγω καινούριο άσκοπα.

Έχοντας διαβάσει σε ένα μετριο προς καλο βαθμό Java SE και έχοντας προσπαθήσει  στο πρακτικό του πράγματος να λύσω πολλά προβλήματα στο HackerRank, σκέφτομαι να περάσω σε ΟΟ design(συγκεκριμένα στο βιβλιο head first οοd). Παράλληλα μαθαίνω να χειρίζομαι git/GitHub ώστε να ανεβάσω κανένα κωδικακι, ενώ τελευταία παρακολούθησα κάποια μαθήματα στο edx (πχ της Microsoft για java) ωστόσο νόμιζα πως ανακύκλωσα γνώση π είχα χωρίς να μάθω κάτι καινούριο.

Ενας πολύ σοβαρός σκοπός, είναι να είμαι σε επίπεδο, κατά τα Χριστούγεννα (το πολύ)να  μπορώ να διεκδικήσω μια entry level θέση...

Σαν πιο έμπειροι, τι θα κάνατε στη θέση μου ώστε να είστε σε θέση να χτυπήσετε έστω ένα internship ρε γμτ.

(Άχρηστη;) Πληροφορία: φοιτητής 2ο έτος

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, nickname2016 είπε

Επαναφέρω το θέμα για να μην ανοίγω καινούριο άσκοπα.

Έχοντας διαβάσει σε ένα μετριο προς καλο βαθμό Java SE και έχοντας προσπαθήσει  στο πρακτικό του πράγματος να λύσω πολλά προβλήματα στο HackerRank, σκέφτομαι να περάσω σε ΟΟ design(συγκεκριμένα στο βιβλιο head first οοd). Παράλληλα μαθαίνω να χειρίζομαι git/GitHub ώστε να ανεβάσω κανένα κωδικακι, ενώ τελευταία παρακολούθησα κάποια μαθήματα στο edx (πχ της Microsoft για java) ωστόσο νόμιζα πως ανακύκλωσα γνώση π είχα χωρίς να μάθω κάτι καινούριο.

Ενας πολύ σοβαρός σκοπός, είναι να είμαι σε επίπεδο, κατά τα Χριστούγεννα (το πολύ)να  μπορώ να διεκδικήσω μια entry level θέση...

Σαν πιο έμπειροι, τι θα κάνατε στη θέση μου ώστε να είστε σε θέση να χτυπήσετε έστω ένα internship ρε γμτ.

(Άχρηστη;) Πληροφορία: φοιτητής 2ο έτος

Αν θες να βρεις σε μεγάλη εταιρία internship δεν χρειαζεσαι OO design. Χρείαζεται να ξέρεις καλά να χειρίζεσαι δομές και να έχεις καλό βιογραφίκο. Για προετοιμασία κλασσικά Cracking the Coding interview + leetcode λιώσιμο :)

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...