Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι για τώρα που είσαι αρχάριος το λέμε. Για να σταματήσεις να είσαι πρέπει από κάπου να ξεκινήσεις, μη βιάζεσαι να τα μάθεις όλα. 

Η Ρώμη δε χτίστηκε σε μια μέρα.

• Thanks 1
  • Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 ώρες πριν, becoming_I είπε

Ναι για τώρα που είσαι αρχάριος το λέμε. Για να σταματήσεις να είσαι πρέπει από κάπου να ξεκινήσεις, μη βιάζεσαι να τα μάθεις όλα. 

Η Ρώμη δε χτίστηκε σε μια μέρα.

Κατέβασα την python και έμαθα για το print, int(), x=20 και παρατήρησα ότι εκεί που είναι python μου βγάζει και για βοήθεια το πάτησα και μου έβγαλε toturial στα αγγλικά. Είναι καλό αυτό το toturial; μέσα σε αυτό το toturial λέει για όλους τους κώδικες της python δηλαδή διδάσκει όλη την python; Εγώ τώρα να μάθω πρώτα τους αλγόριθμους και μετά την python; πως να κάνω; 

Δημοσ.

Λοιπόν ας τα πάρουμε λίγο από την αρχή. 

Η γλώσσα προγραμματισμού είναι ένα κουτί με εργαλεία. Κάθε εργαλείο είναι μια εντολή/συνάρτηση που κάνει μια συγκεκριμένη δουλειά. Πρέπει να μάθεις που χρησιμοποιείται το κάθε εργαλείο και πότε. Για παράδειγμα δε βιδώνεις με το σφυρί, ούτε χτυπάς καρφιά με το κατσαβίδι. Κατ'αναλογία λειτουργούν και οι εντολές/συναρτήσεις σε μια γλώσσα προγραμματισμού.

Πρώτα μάθε να κάνεις ΑΠΛΑ προγράμματα σαν το ακόλουθο

onoma = input("Πως σε λένε; ")
print("Καλημερα ",onoma)

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, becoming_I είπε

Λοιπόν ας τα πάρουμε λίγο από την αρχή. 

Η γλώσσα προγραμματισμού είναι ένα κουτί με εργαλεία. Κάθε εργαλείο είναι μια εντολή/συνάρτηση που κάνει μια συγκεκριμένη δουλειά. Πρέπει να μάθεις που χρησιμοποιείται το κάθε εργαλείο και πότε. Για παράδειγμα δε βιδώνεις με το σφυρί, ούτε χτυπάς καρφιά με το κατσαβίδι. Κατ'αναλογία λειτουργούν και οι εντολές/συναρτήσεις σε μια γλώσσα προγραμματισμού.

Πρώτα μάθε να κάνεις ΑΠΛΑ προγράμματα σαν το ακόλουθο

onoma = input("Πως σε λένε; ")
print("Καλημερα ",onoma)

Το έχω μάθει αλλιώς x = ' gia soy'

Print "Hello, %n"     %(x) 

Έτσι το έμαθα 

Πόσες ώρες περνάει ο προγραμματιστης στον υπολογιστή; 

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, kalasnikov είπε

Πολλές. Η ερώτηση που πρέπει να κάνεις είναι αν είσαι διατεθιμένος να μαθαίνεις για όλη σου τη ζωή, κάθε μέρα, κάτι καινούριο. Η δουλειά του προγραμματιστή έχει πιο πολύ διάβασμα από οποιαδήποτε άλλη. Τα πράγματα αλλάζουν κυριολεκτικά κάθε λεπτό και πρέπει να είσαι έτοιμος να προσαρμοστείς στα νέα δεδομένα.

• Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, Dinos_12345 είπε

Πολλές. Η ερώτηση που πρέπει να κάνεις είναι αν είσαι διατεθιμένος να μαθαίνεις για όλη σου τη ζωή, κάθε μέρα, κάτι καινούριο. Η δουλειά του προγραμματιστή έχει πιο πολύ διάβασμα από οποιαδήποτε άλλη. Τα πράγματα αλλάζουν κυριολεκτικά κάθε λεπτό και πρέπει να είσαι έτοιμος να προσαρμοστείς στα νέα δεδομένα.

Χμμμμ δεν ξέρω και αν επηρεάζει την υγεία μου επειδή έχω μυωπία 

Δημοσ.
10 ώρες πριν, kalasnikov είπε

Το έχω μάθει αλλιώς x = ' gia soy'

Print "Hello, %n"     %(x) 

Έτσι το έμαθα 

Από ότι βλέπω κατέβασες την python 2.x, κατά τη γνώμη μου ξεκίνα με python 3.x γιατί τα περισσότερα που θα βρεις στο διαδίκτυο αφορούν πλέον την 3.x.

Στον προγραμματισμό δεν υπάρχει "έτσι το έμαθα", αντιθέτως μπορείς να κάνεις το ίδιο πράγμα με 100 διαφορετικούς τρόπους. Αλλά αυτά για μετά. Προς το παρόν κοίτα να εξοικειωθείς με τις βασικές έννοιες.

27 λεπτά πριν, kalasnikov είπε

Χμμμμ δεν ξέρω και αν επηρεάζει την υγεία μου επειδή έχω μυωπία 

Και εγώ μυωπία έχω, δεν επηρεάζει.

• Thanks 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, becoming_I είπε

Από ότι βλέπω κατέβασες την python 2.x, κατά τη γνώμη μου ξεκίνα με python 3.x γιατί τα περισσότερα που θα βρεις στο διαδίκτυο αφορούν πλέον την 3.x.

Στον προγραμματισμό δεν υπάρχει "έτσι το έμαθα", αντιθέτως μπορείς να κάνεις το ίδιο πράγμα με 100 διαφορετικούς τρόπους. Αλλά αυτά για μετά. Προς το παρόν κοίτα να εξοικειωθείς με τις βασικές έννοιες.

Και εγώ μυωπία έχω, δεν επηρεάζει.

Πόσοι μυωπία έχεις; εγώ έχω 4.30 βαθμούς 

αυτο το βιντεο ειναι καλο? ειναι στισ 9 ωρες 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, kalasnikov είπε

Ρε παιδιά πιο βίντεο να δω για python 3x? 

Δε θα βγάλεις άκρη με τα videos. Ξεκίνα από το πολύ καλό δωρεάν course του Mathesis και μη βιαστείς. Να τα κάνεις όλα όπως τα λέει. 

Συμβουλή για να μην απογοητευτείς. Να έχεις μικρούς και εφικτούς στόχους. Σιγά σιγά και με διάβασμα (έχει πολύ καλές σημειώσεις το εν λόγω μάθημα) θα δεις ότι θα μπεις στο πνεύμα του προγραμματισμού. 

Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις και τα 9ωρα video το μόνο που θα κάνουν είναι να σε πελαγώσουν.

Υπομονή, όρεξη και μην ανησυχείς θα τα καταφέρεις :)

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, becoming_I είπε

Δε θα βγάλεις άκρη με τα videos. Ξεκίνα από το πολύ καλό δωρεάν course του Mathesis και μη βιαστείς. Να τα κάνεις όλα όπως τα λέει. 

Συμβουλή για να μην απογοητευτείς. Να έχεις μικρούς και εφικτούς στόχους. Σιγά σιγά και με διάβασμα (έχει πολύ καλές σημειώσεις το εν λόγω μάθημα) θα δεις ότι θα μπεις στο πνεύμα του προγραμματισμού. 

Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις και τα 9ωρα video το μόνο που θα κάνουν είναι να σε πελαγώσουν.

Είσαι ορεος

Δημοσ.
19 ώρες πριν, becoming_I είπε

Την διδάσκει όλη την python;

16 ώρες πριν, iceblade είπε

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...