kalasnikov Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 καλησπερα μαγκεσ θελω να μαθω προγραμματισμο αλλα με εχει φαει η περιεργια.Ποια ειναι η διαφορα απο τις γλωσσεσ προγραμματισμου? γενικος
becoming_I Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Οι πιο δόκιμες κατ'εμέ ερωτήσεις. Γιατί θέλεις να μάθεις προγραμματισμό; Τι θέλεις να φτιάξεις; Site, web app, video game; Τι γνωστικό υπόβαθρο έχεις στο χώρο των μαθηματικών; Γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος. Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου 2018 από becoming_I 1 1
raspberry Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 @kalasnikov Δες και κάτι τέτοιο για αρχή πιο interactive -- https://www.codecademy.com/ Για να πάρεις μια γεύση ως προς το τι θέλεις να κάνεις. Μια ιδέα ρίχνω. Καλή συνέχεια 1
kalasnikov Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 4 ώρες πριν, becoming_I είπε Οι πιο δόκιμες κατ'εμέ ερωτήσεις. Γιατί θέλεις να μάθεις προγραμματισμό; Τι θέλεις να φτιάξεις; Site, web app, video game; Τι γνωστικό υπόβαθρο έχεις στο χώρο των μαθηματικών; Γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος. Θέλω να μάθω προγραμματισμό 1.επειδη αυτό θα είναι το επάγγελμα μου 2. Θέλω να φτιάξω ένα παιχνίδι. Είμαι 14.5 ετων 2 ώρες πριν, raspberry είπε @kalasnikov Δες και κάτι τέτοιο για αρχή πιο interactive -- https://www.codecademy.com/ Για να πάρεις μια γεύση ως προς το τι θέλεις να κάνεις. Μια ιδέα ρίχνω. Καλή συνέχεια Οκ Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις σύντομες απαντησεις
Dinos_12345 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Αρχικά πρέπει να μάθεις να σκέφτεσαι αλγοριθμικά. Δεν είναι κάτι που το μαθαίνεις από τη μια μέρα στην άλλη και θέλει πολύ δουλειά. Θα σου πρότεινα να δεις το βιβλίο της τρίτης λυκείου που λέγεται Ανάπτυξη εφαρμογών σε προγραμματιστικό περιβάλλον. Είναιπολύ βασική ψευδογλώσσα, κάτι που μοιάζει με Pascal στα ελληνικά. Σε αυτό το στάδιο θες να μάθεις αν όντως γουστάρεις να κάνεις κάτι τέτοιο ή όχι. Ο προγραμματισμός θέλει πάθος (γιατί έχει κάψιμο που αν δεν γουστάρεις, θα μισείς κάθε λεπτό). Αν δεις ότι όντως σου αρέσει, δες μια γλώσσα όπως η Python, παίξε λίγο και φτιάξε κάτι for fun, να δεις τη γλώσσα. Α, και διάβασε μαθηματικά στο σχολείο. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Αν το δούμε από μία πιο φιλοσοφική πλευρά, ο σύγχρονος προγραμματισμός είναι η "τέχνη" του να κάνεις τον υπολογιστή να υπακούει στις εντολές σου, με έναν εκλεπτυσμένο τρόπο, και όχι απλά να γράφεις 0 ή 1, ή assembly που είναι εντελώς low level γλώσσες. Αυτό το καταφέρνεις χρησιμοποιώντας τις διάφορες σύγχρονες γλώσσες προγραμματισμού. Όπως στη καθημερινότητα σου επιδιώκεις την επικοινωνία μέσω της Ελληνικής γλώσσας έτσι και με τον υπολογιστής προσπαθείς να επικοινωνήσεις με μία γλώσσα προγραμματισμού. Εδώ και πάρα πολλά χρόνια κυριαρχούν, τουλάχιστον όσον αφορά το εμπορικό λογισμικό, διότι υπάρχει ο ακαδημαϊκός κόσμος και η έρευνα, οι αντικειμονστραφής γλώσσες προγραμματισμού ή στα Αγγλικά Object Oriented Programming γλώσσες, με χαρακτηριστικότερες την Java (Sun και μετά Oracle) και η C# (Microsoft). Ωστόσο υπάρχουν και οι Functional Programming γλώσσες όπως η Elixir, η Haskel, ή Erlang και οι interpreted γλώσσες όπως οι JavaScript, Python, Ruby που κυρίως, αλλά όχι αποκλειστικά, στο web. Από κει και πέρα πρέπει να βρεις και το αντίστοιχο κίνητρο.
becoming_I Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Νομίζω @kalasnikov πρέπει να ξεκινήσεις με python. Είναι σχετικά εύκολη, θα σου δώσει μια επαφή με το αντικείμενο και φυσικά όπως είπαν και τα παιδιά πιο πριν, πρέπει να μάθεις να σκέφτεσαι αλγοριθμικά. Εν αρχή ξεκίνα με την Python και στην πορεία αν δεις ότι σου αρέσει θα τα βρεις και τα υπόλοιπα. Α και κάτι άλλο, να βάζεις μικρούς και εφικτούς στόχους. Επειδή ανέφερες ότι θες να κάνεις παιχνίδι, μην βάλεις στόχο να κάνεις το επόμενο DOTA. Συμβιβάσου για αρχή με καμιά τρίλιζα.
kalasnikov Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 15 ώρες πριν, Dinos_12345 είπε Αρχικά πρέπει να μάθεις να σκέφτεσαι αλγοριθμικά. Δεν είναι κάτι που το μαθαίνεις από τη μια μέρα στην άλλη και θέλει πολύ δουλειά. Θα σου πρότεινα να δεις το βιβλίο της τρίτης λυκείου που λέγεται Ανάπτυξη εφαρμογών σε προγραμματιστικό περιβάλλον. Είναιπολύ βασική ψευδογλώσσα, κάτι που μοιάζει με Pascal στα ελληνικά. Σε αυτό το στάδιο θες να μάθεις αν όντως γουστάρεις να κάνεις κάτι τέτοιο ή όχι. Ο προγραμματισμός θέλει πάθος (γιατί έχει κάψιμο που αν δεν γουστάρεις, θα μισείς κάθε λεπτό). Αν δεις ότι όντως σου αρέσει, δες μια γλώσσα όπως η Python, παίξε λίγο και φτιάξε κάτι for fun, να δεις τη γλώσσα. Α, και διάβασε μαθηματικά στο σχολείο. σε ευχαριστω για τις πληροφοριες (στα μαθηματικα ειμαι καλος) 6 ώρες πριν, becoming_I είπε Νομίζω @kalasnikov πρέπει να ξεκινήσεις με python. Είναι σχετικά εύκολη, θα σου δώσει μια επαφή με το αντικείμενο και φυσικά όπως είπαν και τα παιδιά πιο πριν, πρέπει να μάθεις να σκέφτεσαι αλγοριθμικά. Εν αρχή ξεκίνα με την Python και στην πορεία αν δεις ότι σου αρέσει θα τα βρεις και τα υπόλοιπα. Α και κάτι άλλο, να βάζεις μικρούς και εφικτούς στόχους. Επειδή ανέφερες ότι θες να κάνεις παιχνίδι, μην βάλεις στόχο να κάνεις το επόμενο DOTA. Συμβιβάσου για αρχή με καμιά τρίλιζα. οκ αλλα εχω μια απορια:εγω τωρα πρεπει να κατεβασω την python? και για παραδειγμα θελω να κανω ενα προγραμμα(κατι σαν παιχνιδι) που θα το προγραματισω σε ποιο προγραμμα?
kalasnikov Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 εχω και αλλη μια απορια:πηγα σημερα στον υπολογιστη μου και ανοιξα τον φακελο ενος παιχνιδιου (euro truck simulator 1) και μου εβγαλε ενα σορο αρχεια πχ φακελοι basic,directx9,lib,licences,quality 0,1,2 και αλλοι φακελοι και αναρωτιεμαι οτι οταν φτιαχνεις ενα παιχνιδι το προγραματιζεις σε ενα προγραμμα, το euro truck simulator 1 γιατι εβγαλε τοσους φακελους? ποσα προγραμματα χρησιμοποιουν οι δημιουργοι των παινχιδιων για να φτιαξουν ενα παιχνιδι? απλα θελω να εχω γνωση πως φτιαχνονται τα παιχνιδια οχι οτι θα φτιαξω και κανενα παιχνιδι σαν το euro truck simulator 1
Lanike71 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 6 ώρες πριν, kalasnikov είπε εχω και αλλη μια απορια:πηγα σημερα στον υπολογιστη μου και ανοιξα τον φακελο ενος παιχνιδιου (euro truck simulator 1) και μου εβγαλε ενα σορο αρχεια πχ φακελοι basic,directx9,lib,licences,quality 0,1,2 και αλλοι φακελοι και αναρωτιεμαι οτι οταν φτιαχνεις ενα παιχνιδι το προγραματιζεις σε ενα προγραμμα, το euro truck simulator 1 γιατι εβγαλε τοσους φακελους? ποσα προγραμματα χρησιμοποιουν οι δημιουργοι των παινχιδιων για να φτιαξουν ενα παιχνιδι? απλα θελω να εχω γνωση πως φτιαχνονται τα παιχνιδια οχι οτι θα φτιαξω και κανενα παιχνιδι σαν το euro truck simulator 1 Ξέρεις πόσα στάδια περνάς πριν κατανοήσεις αυτά; 1
kalasnikov Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 1 ώρα πριν, Lanike71 είπε Ξέρεις πόσα στάδια περνάς πριν κατανοήσεις αυτά; Εννοεις πόσα πρέπει να μάθω;
Dinos_12345 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 Μ-Η-Ν κοιτάζεις τα παιχνίδια σαν παραδείγματα. Πάρα πολλά πράγματα είναι generated από το game engine που είναι φτιαγμένα. Θέλει άπειρα πράγματα για να γίνει ένα παιχνίδι. Εσύ τώρα, ίσα ίσα θα μάθεις μία γλώσσα για να λύνεις απλά προβλήματα (συνήθως μαθηματικά επειδή έχουν άμεση εφαρμογή οι αλγόριθμοι). Ούτε καν γραφικό περιβάλλον δεν θα έχεις στην αρχή. Μία γραμμή εντολών θα είναι το αποτέλεσμα του κώδικα σου. 1
ss13 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 Διάβασε εδώ https://www.pcsteps.gr/21901-ποια-γλώσσα-προγραμματισμού/ για να καταλάβεις στο περίπου τι γίνεται , κι εδώ άλλο ένα παρόμοιο θέμα , το 14 χρονών είναι θετικό γιατί έχεις χρόνο να μάθεις προγραμματισμό , απλά επικεντρώσου στο τι θες να μάθεις και μάθε το ΚΑΛΑ
kalasnikov Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 Βρίσκεις δουλειά στις μέρες μας άμα γίνεις προγραμματιστης; 17 ώρες πριν, Dinos_12345 είπε Μ-Η-Ν κοιτάζεις τα παιχνίδια σαν παραδείγματα. Πάρα πολλά πράγματα είναι generated από το game engine που είναι φτιαγμένα. Θέλει άπειρα πράγματα για να γίνει ένα παιχνίδι. Εσύ τώρα, ίσα ίσα θα μάθεις μία γλώσσα για να λύνεις απλά προβλήματα (συνήθως μαθηματικά επειδή έχουν άμεση εφαρμογή οι αλγόριθμοι). Ούτε καν γραφικό περιβάλλον δεν θα έχεις στην αρχή. Μία γραμμή εντολών θα είναι το αποτέλεσμα του κώδικα σου. Εκεί που λέτε <ούτε καν γραφικό περιβάλλον δεν θα έχεις στην αρχή. Μία γραμμή εντολών θα είναι το αποτέλεσμα του κώδικα σου.> εννοείτε για τώρα;
kalasnikov Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 Ενωω ότι το λέτε για τώρα που είμαι αρχαριος;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα