c0stas13 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Καλησπερα, Σημερα περασα το καινουριο bios για το asrock ab350m pro4. Ολα καλα, περασα τα settings: disable core boost / disable cool % quiet και manual το oc οπως και πριν το bios update. Το cpuid και το HWmonitor μου δινει ακριβως τους αριθμους, παρόλα αυτά το cinebench το βλεπει 3.5 (stock) Οπως και στο system info των windows και task manager οπου πευτει στα 3.4 εως τα 3.8 οπου το εχω. Πριν το update αυτο δεν υπηρχε. Μηπως μου διαφευγει κατι στο uefi? Γιατι μπηκαν διαφορα.. στο power plan δοκιμασα και high performance και ryzen balanced. τα ιδια. Τι μπορει να συμβαινει? Ευχαριστω πολυ.
akoinonitos Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Δεν θυμαμαι να μου εχει διαβασει ποτε σωστα τα mhz το task manager με κλοκαριαμενο τον επεξεργαστη. Δεν του δινω καν σημασια. 1
c0stas13 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Ναι αλλα δεν περνω σωστο benchmark στο cine.. Εννοειτε οτι αγνοω πληρως το task manager. Αυτο εγινε με το νεο update του UEFI.. μηπως μου ξεφευγει κατι αναρωτιεμαι..
akoinonitos Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Κανε ενα cmos και ξανα βαλε τις ρυθμισεις σου στο bios μηπως εχει φαει καποιο σκαλωμα. 1
c0stas13 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Τιποτα.. τα ιδια. Παει πουθενα αλλου το μυαλο σου akoinonite? tyvm *downgrade και gg. ουστ απο δω παλιο asrock. Ευχαριστω για τον χρονο σου akoinonite. Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου 2018 από c0stas13 1
akoinonitos Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 19 ώρες πριν, c0stas13 είπε Τιποτα.. τα ιδια. Παει πουθενα αλλου το μυαλο σου akoinonite? tyvm *downgrade και gg. ουστ απο δω παλιο asrock. Ευχαριστω για τον χρονο σου akoinonite. Ηταν τελικα θεμα του τελευταιου bios δλδ?
Xristaras12 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 δεν έχεις κλείσει τα υπολοιπα για να μην πέφτει το cpu (C1E πχ) Αν δεν κάνω μεγάλο λάθος το cine δεν δείχνει ποτέ την κλοκαρισμένη ταχύτητα του επεξεργαστή αλλα τη στοκ.
akoinonitos Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 7 λεπτά πριν, Xristaras12 είπε δεν έχεις κλείσει τα υπολοιπα για να μην πέφτει το cpu (C1E πχ) Αν δεν κάνω μεγάλο λάθος το cine δεν δείχνει ποτέ την κλοκαρισμένη ταχύτητα του επεξεργαστή αλλα τη στοκ. αυτο ισχυει μονο αν εχεις ανεβασει την cpu μεσα απο τα windows αν εχεις κλοκαρει απο bios δειχνει κανονικα αλλα και αυτο να ηταν θα επρεπε να του βγαζει σωστο σκορ στο cinebench.
Xristaras12 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, akoinonitos είπε αυτο ισχυει μονο αν εχεις ανεβασει την cpu μεσα απο τα windows αν εχεις κλοκαρει απο bios δειχνει κανονικα αλλα και αυτο να ηταν θα επρεπε να του βγαζει σωστο σκορ στο cinebench. χωρίς να θέλω να το παίξω γνώστης, αν δεν κάνω μεγάλο λάθος στο προηγούμενό μου σύστημα με τον FX6300 @ 4.3GHZ το cine R15 μου έδειχνε 3.5 τον επεξεργαστή (όσο και το στοκ του) θα μιλήσω με τον φιλο μου που έχει τον υπολογιστή να μου πει τι γράφει. Αντίθετα η διαχείριση εργασιών στα 10αρια μου έδειχνε σχεδόν την σωστή μέγιστη του συχνότητα (4.2 αντι για 4.3 που τον ειχα πάει) Επεξ/σία 11 Ιανουαρίου 2018 από Xristaras12 1
c0stas13 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Καλημερα παιδια. Εκανα downgrade με ολοιδιες ρυθμισεις του bios και στο task mngr και στο cine τα βλεπει οπως πρεπει. Δεν ξερω αν ηταν bug η δικο μου λαθος παντως με σιγουρια το downgrade το αλλαξε αυτο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα