Προς το περιεχόμενο

Η MicroLED τεχνολογία είναι η απάντηση της Samsung στις OLED τηλεοράσεις

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Δεν είπα ότι ΟΛΕΣ οι 55" πέσανε στα 1500. Είπα σκέτο οι 55". Αυτές που δεν έχουν soundbar. 

Συμφωνοι, αρα μπορεις να μου υποδειξεις μερικες OLED 55" χωρις soundbar πλην της LG 55B/C7V  στα 1500€ ε?

Επεξ/σία από momentum
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 102
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, momentum είπε

Συμφωνοι, αρα μπορεις να μου υποδειξεις μερικες OLED 55" χωρις soundbar πλην της LG 55B/C7V  στα 1500€ ε?

Όχι γιατί; Αφού είναι κορυφαίες, δεν θες να δεις κάτι άλλο. Δεν είναι ότι συμβιβάζεσαι σε ποιότητα εικόνας. Άρα μπορούμε άνετα να πούμε ότι παίρνεις κορυφαία OLED 55" με 1500 ευρώ. Σε χαλάει αυτή η δήλωση;

Επεξ/σία από Retromaniac
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καταρχην ειναι δυο μοντελα οι B series και οι C series οχι ενα. Αλλα και ετσι να μην ειναι τι διαφορα εχει; Αυτο που μετραει ειναι οτι υπαρχουν πλεον OLED  εισαγωγικα μοντελα κοντα σε αυτη την τιμη ( ~1500ευρω ).

Προσωπικη αποψη αυτο, θεωρω μεγαλο κατορθωμα να εχουμε φτασει στα 1500 ευρω για φετινο μοντελο σε oled τεχνολογια και μαλιστα ιδιου πανελ με τα μεγαλα.. Αλλες εταιρειες θα εκαναν τα στραβα ματια και θα εβαζαν κατωτερη ποιοτητα ή με χειροτερο επεξεργαστη εικονας.. ΜΑΚΑΡΙ καθε χρονο να το εκαναν αυτο και ας εκοβαν απο περιττα πραγματα δευτερευουσης σημασιας σε μια τηλεοραση οπως ηχομπαρες,gimmicks κ.ο.κ.

Μην χαιρομαστε ιδιαιτερα παντως και μην βλεπουμε παντου συνωμοσιες γιατι ετσι ακομη και η LG το καταλαβε και ξανα φετος διαφοροποιησε το πιο φθηνο μοντελο δηλαδη τις B series με τις μεγαλυτερες και δη τις C series και μαλιστα σημαντικα δηλαδη σε επεξεργαστη εικονας. 

Μακαρι να συνεχιζε ετσι αλλα μαλλον μονο οι κατοχοι του 2017 χαρηκαμε ιδιαιτερα για αυτο.. 

Επεξ/σία από d4ydr33m3r

Μόλις τώρα, Retromaniac είπε

Όχι γιατί; Αφού είναι κορυφαίες, δεν θες να δεις κάτι άλλο.

Γιατι να μην θελω?? Θελω να δω ολες τις 55" OLED, χωρις soundbar στα 1500€ που ειπες οτι πεσανε το 2017. 

Την LG 55B/C7V την ξερω αλλες εχεις να μου υποδειξεις?

27 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Δεν καταλαβαίνω που το πας...

Καταλαβες τωρα που το παω?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γιατι να μην θελω?? Θελω να δω ολες τις 55" OLED, χωρις soundbar στα 1500€ που ειπες οτι πεσανε το 2017. 

Όχι δεν έχω, τι σημαίνει αυτό; Δεν είπα ότι πέσανε ΟΛΕΣ. Εξάλλου μόνο η LG βγάζει panel. Όποια και να πάρεις πάνελ της LG έχει.

Επεξ/σία από Retromaniac

2 λεπτά πριν, d4ydr33m3r είπε

Καταρχην ειναι δυο μοντελα οι B series και οι C series οχι ενα.

4 ώρες πριν, momentum είπε

Ειπες οτι επεσαν οι τιμες των OLED μεσα στο 2017 κατα 50% φτανοντας τα 1500€.

Σου απανταω πως η τιμη επεσε σε ενα μονο μοντελο (LG 55B/C7V), τα υπολοιπα μοντελα ξεκινανε απο 2000 χιλιαρικα και ανεβαινουν. Μιλαμε παντα για 55". Τα υπολοιπα μοντελα γιατι δεν επεσαν σε αυτο το πεδιο τιμων?

Επισης, η διαφορα κοστους κατασκευαστικα απο τις 55" στις 65" δεν ειναι τοσο μεγαλη οσο φανταζεσαι. Τουλαχιστον οχι τοσο μεγαλη που να δικαιολογει την δραματικη αυξηση της λιανικης τιμης. Αυτο που πληρωνεις εκει ειναι premium καπελο γιατι η βιομηχανια αποφασιζει σε αυτη τη φαση πως η mainstream διαγωνιος ειναι περι τις 50-55" συνεπως, οτιδηποτε πανω απο εκει τρωει καπελο. Κλασικα πραγματα δηλαδη.

5 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Όχι δεν έχω, τι σημαίνει αυτό;

Οτι καναμε ενα κυκλο για να ξαναγυρισουμε στην αρχη γιατι επιμενεις τοση ωρα οτι οι ΟLED πεσανε στα 1500€ ενω στην πραγματικοτητα ειναι ενα μοντελο που επεσε το LG 55C7V και το LG 55B7V που ειναι η ιδια τηλεοραση με τις διαφορες μεταξυ των ειναι αισθητικου χαρακτηρα.

Επισης, για την ακριβεια η τιμη της ειναι1600€ κατοπιν παραγγελιας απο ενα random noname μαγαζακι με ολους τους αλλους να την πουλανε 1800+€ μεταφορικα. 

13 λεπτά πριν, d4ydr33m3r είπε
4 ώρες πριν, momentum είπε

Σου απανταω πως η τιμη επεσε σε ενα μονο μοντελο (LG 55B/C7V) [...]

Μόλις τώρα, momentum είπε

[...] το LG 55C7V και το LG 55B7V που ειναι η ιδια τηλεοραση με τις διαφορες μεταξυ των ειναι αισθητικου χαρακτηρα.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν καταλαβαινω ειλικρινα πιο ειναι το θεμα και γιατι θα επρεπε ΟΛΕΣ οι 55αρες OLED των αλλων εταιρειων να στοιχιζουν 1500 ευρω για να εχει δικιο ο Retromaniac. 

Στην αρχη επισης ηταν τηλεορασεις κοντα στα 1500 ευρω και ενα μοντελο μονο και τωρα ειναι τα 100 ευρω διαφορα και κοσμητικες διαφορες αρα εδω τσουβαλιαζουμε προς χαριν επιχειρηματος.. Οκ. Σημειωση υπηρξε και στα 1500 ευρω με το κουπονι σειρα C για οσους εψαξαν αρκετα αλλα δεν την προλαβα για 2 μερες. Αλλα λιγη σημασια εχει..

Στο ερωτημα λοιπον για τις αλλες εταιρειες δεν υπαρχει μια και μοναδικη απαντηση γιατι δεν στοιχιζουν ΟΛΕΣ ή αρκετες1500 ευρω.. Πως θα μπορουσαν να στοιχιζουν ολες ή αρκετες 1500 ευρω αλλωστε; 

Το πιο σωστο ερωτημα θα ηταν γιατι τα εισαγωγικα μοντελα των αλλων εταιρειων δεν στοιχιζουν και αυτα 1500 ευρω. Και αν πρεπει να υποθεσω ειναι 1. Γιατι η Sony/Panasonic πρεπει να συνυπολογισει στο κοστος και την χρησιμοποιηση πανελ απο την LG που θα ανεβασει την τιμη του. 2. Γιατι η Sony Panasonic συνηθιζουν να τιμολογουν περισσοτερο απο την LG καμια φορα και χωρις λογο 3. Γιατι μπορει να εχουν προσθεσει καλυτερο επεξεργαστη εικονας ειδικα για SDR και upscaled περιεχομενο καθως και καλιμπραρισμα και 4. Γιατι η LG μπορει και το κανει σαν παραγωγος των πανελ που σημαινει οτι της στοιχιζει σαν παραγωγη πιο φθηνα.

Και ερχομαι εγω και ρωταω που ειναι το κακο στο γεγονος οτι εχουμε πλεον OLED TV 55αρα στα χερια μας ΙΔΙΟΥ ΠΑΝΕΛ ΞΑΝΑΛΕΩ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ της LG στα 1500 ευρω; 

Παρτε τωρα για το 2018 μια αυξηση τιμης και ισως να μην δουμε τοσο ευκολα και 1500 ευρω για τις B series τιμη, γιατι αυξηθηκε και η ζητηση των OLED panel αισθητα φετος, παρτε και διαφορετικο επεξεργαστη εικονας στις C series και επανω και αρκετα ανωτερο που σημαινει 2000 ευρω τουλαχιστον τιμη για αυτες και ολα καλα..

υ.γ Η τιμη πλεον της B7 ειναι 1650 ευρω σχεδον σε ολα τα μαγαζια. Ακομη και αυτα που παρουσιαζαν 1500 ευρω δεν ειχαν στοκ πλεον. Νομιζω οτι πλεον εχει μεινει ενα δεν εχω ρωτησει ομως αν εχει ακομη στοκ. Οποτε για χαρη παραδειγματος να πω 1650 ευρω ειναι η τιμη της και 1500 ηταν σε προσφορα.

Επεξ/σία από d4ydr33m3r
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, momentum είπε

Οτι καναμε ενα κυκλο για να ξαναγυρισουμε στην αρχη γιατι επιμενεις τοση ωρα οτι οι ΟLED πεσανε στα 1500€ ενω στην πραγματικοτητα ειναι ενα μοντελο που επεσε το LG 55C7V και το LG 55B7V που ειναι η ιδια τηλεοραση με τις διαφορες μεταξυ των ειναι αισθητικου χαρακτηρα.

Επισης, για την ακριβεια η τιμη της ειναι1600€ κατοπιν παραγγελιας απο ενα random noname μαγαζακι με ολους τους αλλους να την πουλανε 1800+€ μεταφορικα. 

Γιατί σου έχω εξηγήσει αλλά ακόμη δεν μπορείς να καταλάβεις. Ότι στην ουσία αντιπροσωπεύουν ΟΛΕΣ τις oled. Κανείς κατασκευαστής δεν βγάζει άλλο πανελ, και οι 2 μόνοι που βγάζουν OLED είναι Panasonic και Sony που αγοράζουν από την lg, και έχουν μόνο 2 μοντέλα, από τα οποία 2 της sony έχει soundbar. Δηλαδή μιλάμε για μία ακόμη 55" στον κόσμο εκτός lg που είναι χωρίς soundbar, της panasonic, και μία με soundbar της sony.

https://www.skroutz.gr/c/12/television/f/350424_453891/55-OLED.html?order_by=pricevat&order_dir=asc

Επίσης η b7v έχει 1649 σε πολλά μαγαζιά, αλλά τώρα οι τιμές ανέβηκαν μετά την αύξηση ζήτησης που σημειώθηκε με την πτώση στα 1500 ευρώ. Όχι ότι δεν θα ξαναπέσει. Ήταν για αρκετό καιρό 1500. Και από τι βλέπω πρόσφατα είχε πάλι 1500. Και πολλές τιμές που βλέπεις με πάνω από 1500, δίνανε soundbar ή επιστροφή 200 ευρώ.

price.png.3333503186c1fcce940af7999c83de8e.png

Και εδώ βλέπω άλλα 2 μοντέλα 55" fhd κάτω από 1500, ένα  του 17 και ένα 3D του 15"

https://www.skroutz.gr/c/12/television/f/350424_453891/55-OLED.html?order_by=pricevat&order_dir=asc

Επίσης αν βάλουμε για μοντέλα του 17, όλα και όλα είναι 6, με 3 LG να είναι χωρίς soundbar, και ένα Panasonic. Τα 3 LG είναι τα b7v, c7v και a7v.

Δηλαδή αντιπροσωπεύουν τα 3/4 των 55" χωρίς soundbar... Δηλαδή σχεδόν όλες :P

https://www.skroutz.gr/c/12/television/f/350424_453891_713117/55-OLED-2017.html?order_by=pricevat&order_dir=asc

Επεξ/σία από Retromaniac
Επιπρόσθετες πληροφορίες
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Επίσης η b7v έχει 1649 σε πολλά μαγαζιά, αλλά τώρα οι τιμές ανέβηκαν μετά την αύξηση ζήτησης που σημειώθηκε την πτώση στα 1500 ευρώ. Όχι ότι δεν θα ξαναπέσει. Ήταν για πολύ καιρό 1500.

Το στοκ ειδικα για τις B7 απο οτι εχω καταλαβει μετα την προσφορα τελειωσε.. Υπηρχαν τα λεγομενα δολωματα με τα 1500 ευρω στο skroutz μετα την ληξη της προσφορας και επειδη ενδιαφερθηκε ο ξαδελφος μου να την παρει του αρεσε πολυ η δικη μου, οτι βλεπαμε στα 1500 μας ελεγαν δεν εχει στοκ εκτος απο ενα μαγαζι Θεσσαλονικη πριν 10 μερες. 

Οπως και η προσφορα της LG τελειωσε με το 200αρι κουπονι.. Και απο οτι καταλαβα πουλησε και καλα μαλιστα και αυτη η σειρα και η C σειρα. 

Δεν νομιζω και εγω να δουμε ευκολα πλεον ξανα 1500 ευρω,δεδομενου το οτι δεν θα στοκαρει κανεις ξανα ευκολα γιατι ερχονται και τα νεα μοντελα σε λιγο καιρο.. Η θα ξαναδουμε αλλα λογικα σε πολυ περιορισμενες ποσοτητες. Καποιοι νομιζουν οτι οι προσφορες ισχυουν για παντα ή απλα δεν ειναι προσφορες.

Επεξ/σία από d4ydr33m3r
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, d4ydr33m3r είπε

Το στοκ ειδικα για τις B7 απο οτι εχω καταλαβει μετα την προσφορα τελειωσε.. Υπηρχαν τα λεγομενα δολωματα με τα 1500 ευρω στο skroutz και επειδη ενδιαφερθηκε ο ξαδελφος μου να την παρει του αρεσε πολυ η δικη μου, οτι βλεπαμε στα 1500 μας ελεγαν δεν εχει στοκ εκτος απο ενα μαγαζι Θεσσαλονικη πριν 10 μερες. 

Οπως και η προσφορα της LG τελειωσε με το 200αρι κουπονι.. Και απο οτι καταλαβα πουλησα και καλα μαλιστα και αυτη η σειρα και η C σειρα. 

Δεν νομιζω και εγω να δουμε ευκολα πλεον ξανα 1500 ευρω,δεδομενου το οτι δεν θα στοκαρει κανεις ξανα ευκολα γιατι ερχονται και τα νεα μοντελα σε λιγο καιρο.. Καποιοι νομιζουν οτι οι προσφορες ισχυουν για παντα ή απλα δεν ειναι προσφορες.

Βασικά δεν στοκάρει κάνενα μαγαζί. Άντε 2-3 κομμάτια σε μεγάλα πολύκαταστηματα. Το στοκάρισμα γίνεται από την αντιπροσωπεία που βγάζει και τις προσφορές στην ουσία, για αυτό και βλέπουμε την ίδια προσφορά στην πλειοψηφία των μαγαζιών. Αλλά έχεις δίκιο, μάλλον δεν θα ξαναστοκάρει ούτε η αντιπροσωπεία γιατί έρχονται οι νέες. Είναι το κενό διάστημα που οι τιμές ανεβαίνουν αντί να πέσουν.

Εντύπωση μου είχε κάνει όταν είχα πάρει την δικιά μου από τον κωτσόβολο, που μου έδειχνε ότι είχε μια στοκαρισμένη, και όταν πήγα να την πάρω μου είπε ότι είναι της lg και όχι δικιά τους, γιατί νοικιάζει χώρο στην έκθεση!!! Όχι ότι θα την έπαιρνα αφού ήταν εκθεσιακή :D.

Επεξ/σία από Retromaniac
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Βασικά δεν στοκάρει κάνενα μαγαζί. Το στοκάρισμα γίνεται από την αντιπροσωπεία που βγάζει και τις προσφορές στην ουσία, για αυτό και βλέπουμε την ίδια προσφορά στην πλειοψηφία των μαγαζιών. Αλλά έχεις δίκιο, μάλλον δεν θα ξαναστοκάρει ούτε η αντιπροσωπεία γιατί έρχονται οι νέες. Είναι το κενό διάστημα που οι τιμές ανεβαίνουν αντί να πέσουν.

Σωστο δεν λες στοκ το ενα και δυο κομματια των επισημων διανομεων, ακομη και οι Κωτσοβολοι,Πλαισια και λοιπα μεγαλα μαγαζια δυσκολα να εχουν αρκετα κομματια. Και στην προσφορα ακομη δεν θα εβγαζαν ολα τα κομματια και να τα ειχαν σε τιμες προσφορας. Στοκ λες αυτο του επισημου αντιπροσωπου στην Ελλαδα.. Δεν ξερω τι γινεται με τους παραεισαγωγεις και τι καλυπτουν σε καθε περιπτωση.. 

Επεξ/σία από d4ydr33m3r

Στις 10/1/2018 στις 1:18 ΜΜ, ThodorisAthina είπε

Δεν ντρεπεστε να λετε τετοιες ανακριβιες και να παραπληροφορειτε τον κοσμο?

Ειτε Q ειτε QQQLed να το πει, ειναi LCD πανελ, πουλαει φουμαρα η Sammy γιατι δεν μπορει να αγορασει-παραγει OLED και εσεις οχι μονο τα αναπαραγετε αλλα τα υποστηριζετε κιολας?

Τα burn-in τα εχει δει μονο η συγκεκριμενη εταιρια και τα παρουσιαζει σε δικα της βιντεο, κανενας σοβαρος και γνωστος reviewer.

Οσο για το micro-led δεν γνωριζω και δεν εχω γνωμη για τα θετικα-αρνητικα του ακομα, ας τις κυκλοφορησουν πρωτα και μετα θα τις δουμε κι αυτες, οπως τα μαργαριταρια τις "QLED" που μας τις πλασαρουν για Premium tvs με περσινα πανελ!

Χαλάρωσε μεγάλε. Μια χαρά έχει burn-in οποιοδήποτε OLED panel. Από κινητά και μόνιτορ ως και τηλεοράσεις. Και το qled είναι μοναδική εφεύρεση δίχως να πρέπει να πληρώσεις μια περιουσία έχεις όλα τα καλά από όλα τα πάνελ δίχως κίνδυνο burn-in και με πολύ καλύτερη φωτεινότητα από τις oled.  

Τα microled κανείς δεν τα γνωρίζει και δεν μπορεί να πει τίποτε αλλά από ότι φαίνεται είναι το μέλλον αν είναι και προσιτό το κόστος απόκτησης.

Για το αρθρωτό εκεί ΚΛΑΙΩ και ανυπομονώ να δω 4 55άρες τηλεοράσεις μαζί η ακόμη καλύτερα 2 55άρες στην σειρά για 32:9 super ultra wide giant gaming monitor!

ΕΥΓΕ samsung! Τάχεις κάνει σαλάτα με τα κινητά αλλά έχεις αρχίσει και τα σπας σε παιχνίδια και τηλεοράσεις.

• Like 1

9 ώρες πριν, momentum είπε

Επισης, η διαφορα κοστους κατασκευαστικα απο τις 55" στις 65" δεν ειναι τοσο μεγαλη οσο φανταζεσαι.

Μια τηλεόραση με διαγώνιο 65' ίντσες, έχει περίπου 40% μεγαλύτερη επιφάνεια από μια με 55 ίντσες 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...