Rebel21 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, gdriver είπε πως γίνεται αυτός ο κατασκευαστής να επιμένει τόσο πολύ να χρησιμοποιεί oled στα κινητά της , να είναι και πρωτοπόρος σε αυτό , και να μην υποστηρίζει oled τηλεοράσεις!!!!! Διότι η lg έχει την πατέντα που δίνει την απαραίτητη αντοχή στον χρόνο ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μία τηλεόραση. Οι οθόνες amoled της samsung ενώ ποιοτικά είναι ανώτερες δεν θα άντεχαν ούτε 6 μήνες σε panel τηλεόρασης. Από εκεί και πέρα το burn in εξακολουθεί να υπάρχει κανονικά. Μια βόλτα σε αγγλικά και αμερικανικά φόρουμ και θα δείτε ότι τα κρούσματα υπάρχουν μέχρι και την περσινή b6(με φωτογραφίες από χρήστες) σειρά. Όσοι λένε το αντίθετο απλά κοροϊδεύουν τον εαυτό τους. Το burn in με την σημερινή τεχνολογία είναι αναπόφευκτο καθώς και η γήρανση του πάνελ που συνεχώς χάνει την αρχική του φωτεινότητα. Το πρόβλημα θα μεγαλώσει τώρα που το hdr αρχίζει να γίνεται κανόνας. Η σειρά 7 πάντως δείχνει ελπιδοφόρα αν και είναι νωρίς ακόμα. Τέλος μία τηλεόραση δεν είναι μόνο απόλυτο μαύρο κάποιοι δεν προτιμούν μια τηλεόραση oled μόνο και μόνο από το image retention. Ο καθένας επιλέγει με βάση τις ανάγκες του.Όσο εντυπωσιακή είναι μία oled άλλο τόσο είναι και μια sony xe9300 η μία samsung q8 σε ένα σαλόνι και όχι σε ένα κατάστημα που οι lcd-va χάνουν άμα δεν τις κοιτάς ευθεία . Κάθε μία με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της. Το μέλλον σίγουρα ανήκει στις oled όμως, τώρα αν βγει κάτι καλό και από τα Micro-led τότε συμφέρον του καταναλωτή θα είναι. Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου 2018 από Rebel21 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
momentum Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 4 ώρες πριν, Retromaniac είπε Έπεσε 50% μέσα στο 2017, από 3000 σε 1500. Τι ρυθμό θα ήθελες; Σε ενα συγκεκριμενο μοντελο. Τα υπολοιπα 15-20 γιατι εχουν ακομα 2000-3000 χιλιαρικα και βαλε ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ThodorisAthina Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 @Rebel21 Χαιρομαι που καποιοι εδω μεσα ξερουν τι λενε. Τα φετινα μοντελα της LG καθως και το κορυφαιο Α1 της SONY δεν εχουν δειξει σημαδια burn-in. Γενικα οι αναφορες ειναι ελαχιστες σε σχεση με τις πωλησεις τους (τα τελευταια 3 χρονια που βγαζει μοντελα η LG). Αρα το να παιρνεις την εξαιρεση και να την κανεις κανονα, ειναι σωστο? Ειναι σαν να λεμε, για πεταμα τα IPS πανελ γτ εχουν Backlight bleeding. Μην συγκρινουμε την XE93 με οποιαδηποτε αλλη LED τηλεοραση παρακαλω πολυ Οσο για την Q8 - ειναι η KS8000 με αλλο design/marketing στην διπλη τιμη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Rebel21 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 4 λεπτά πριν, ThodorisAthina είπε @Rebel21 Χαιρομαι που καποιοι εδω μεσα ξερουν τι λενε. Τα φετινα μοντελα της LG καθως και το κορυφαιο Α1 της SONY δεν εχουν δειξει σημαδια burn-in. Γενικα οι αναφορες ειναι ελαχιστες σε σχεση με τις πωλησεις τους (τα τελευταια 3 χρονια που βγαζει μοντελα η LG). Αρα το να παιρνεις την εξαιρεση και να την κανεις κανονα, ειναι σωστο? Ειναι σαν να λεμε, για πεταμα τα IPS πανελ γτ εχουν Backlight bleeding. Μην συγκρινουμε την XE93 με οποιαδηποτε αλλη LED τηλεοραση παρακαλω πολυ Οσο για την Q8 - ειναι η KS8000 με αλλο design/marketing στην διπλη τιμη. Όπως είπα και πριν η φετινή σειρά είναι όντως αρκετά ελπιδοφόρα. Βέβαια τα περισσότερα κρούσματα έρχονται μετά τους 9-12 μήνες. Όσων αφορά τις LCD η μεγάλη τους διαφορά είναι ότι στις περισσότερες περιπτώσεις τα προβλήματα με το πάνελ φαίνονται στην αρχή και σου δίνουν την δυνατότητα να κάνεις την αλλαγή /επισκευη σου. Μια oled που θα παρουσιάσει burn in στον ένα χρόνο είναι πρακτικά άχρηστη αφού καμία εταιρεία δεν το επισκευάζει εντός εγγύησης πλέον, δεύτερον η τηλεόραση δεν μπορεί να πουληθεί και τέλος όσοι κάτοχοι είναι ψείρες απλά το μάτι τους θα πέφτει πάντα εκεί. Τέλος δυστυχώς η samsung έβαλε τόσο ψηλά τον πήχη πέρσι με την σειρά ks που φέτος τα έκανε λιγο θάλασσα. Βέβαια η σειρά q είναι πολύ καλή απλά δεν αξίζει τόσο τα λεφτά της σε σύγκριση με τα περσινά ανεπίσημα qled (ks). Γενικά δεν ξέρω αν υποτιμάς την ks8000 αλλά ρίξε μια ματιά σε ένα hdr video σε μία ks8000/9000 με όλα τα update της και τα ξαναλέμε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Retromaniac Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 48 λεπτά πριν, momentum είπε Σε ενα συγκεκριμενο μοντελο. Τα υπολοιπα 15-20 γιατι εχουν ακομα 2000-3000 χιλιαρικα και βαλε ? Τι εννοείς σε ένα συγκεκριμένο; Τα 55" χωρίς soundbar. Όσα είναι μεγαλύτερες διαστάσεις και έχουν soundbars είναι πιο ακριβά... Τα πάνελς είναι ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια και μπορείς να δεις όσα reviews θες... Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου 2018 από Retromaniac Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ThodorisAthina Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Rebel21 είπε Γενικά δεν ξέρω αν υποτιμάς την ks8000 αλλά ρίξε μια ματιά σε ένα hdr video σε μία ks8000/9000 με όλα τα update της και τα ξαναλέμε. Τα μοντελα που αναφερεις ειναι πολυ καλα για τα λεφτα τους, οταν εφυγαν απο την αγορα επαιζαν ελαχιστα πανω απο τα 1000 (55") αλλα τα Q ειναι στα διπλα χρηματα... Οπως ειπες η Samsung to 2016 εβγαλε υπερβολικα καλες High end tvs με αποτελεσματα το 2017 να μην εχει τι να βγαλει, αρα εβγαλε τις ιδιες με νεο ονομα και QLook σε τιμη OLED! Αντιθετα τοσο η LG οσο και η SONY εβγαλαν πολυ καλυτερα μοντελα απο την προηγουμενη χρονια στα ιδια χρηματα με περσι. Αυτο εγω το θεωρω κοροιδια και περιμενω απο σοβαρα sits να τους εκραζαν αντι να τους κανουν προμο! Η SONY εκανε την κινηση της για το 2018: Για να δουμε την Samsung! Σορρυ για το οφ-τοπικ Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου 2018 από ThodorisAthina typos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hitman69 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) H τεχνολογια IPS με full cell led της Panasonic που φοραει το νεο EIZO 4K HDR με typical contrast 1.000.000/1 και 1000 nits ειναι οτι καλυτερο. Τα στελνει ολα για τσαγακι...αφηστε τα oleds και τα λοιπα... ....βεβαια τo monitor αυτο ειναι στα 5.000 ευρω Στις τηλεορασεις αναμενεται απο το 2019 αυτη η τεχνολογια απο Panasonic....στα ακριβα μοντελα για αρχη.... Αφου πρωτα ριξει το power consumption που εχει.... Maximum Power Consumption 472 W Typical Power Consumption 267 W Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου 2018 από hitman69 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
d4ydr33m3r Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ολες οι τεχνολογιες εχουν θεματα μην καθισουμε τωρα να εξιστορησουμε τι διαβαζουμε στα φορα για ολες τις σειρες και τι εχουμε αναγκαστει να καταπινουμε αμασητο τοσα χρονια γιατι δεν υπηρχε ρεαλιστικη εναλλακτικη.. Δεν συζηταω καν για τα εγγενη θεματα της τεχνολογιας αυτης που ξαφνικα πρεπει να τα δεχθουμε επειδη υπαρχουν στην αγορα χρονια και τα εχουμε συνηθισει; Καποιοι απο εμας για αυτους ακριβως τους λογους δεν θελαμε να ξαναπαμε σε τετοια πανελ και να αλλαξουμε εντελως φιλοσοφια πηγαινοντας σε OLED. Η οποια OLED σε HDR peak brightness ειναι ακρως εντυπωσιακη για την γενικοτερη φωτεινοτητα των πανελ της.Επισης οταν πληρωνω αδρα μια τηλεοραση απαιτω να εχει ολα τα συγχρονα HDR προτυπα που μπορει να εχει εκεινη την στιγμη. Ειναι απαραδεκτο για τηλεορασεις πανω απο 1000 ευρω να μην υποστηριζουν Dolby Vision γιατι δεν θελουν να πληρωσουν καποιες εταιρειες. Αλλο το πονταρω σε HDR10+ και αλλο δεν βαζω κατι που εχει παρα πολλες πιθανοτητες να επικρατησει. Ειναι καθαρα θεμα επιλογων με το τι ειμαστε διατεθειμενοι να ζησουμε με τα πανελ μας. Για εμενα πραγματικη διαφορα κανουν μονο τα OLED panel ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΩ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΡΙΟ ΑΥΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ, και δοξα τω Θεο εχω δει αρκετες high end συγχρονες τηλεορασεις απο κοντα για να εχω σχηματισει αποψη. Τελος προσωπικα προτιμω να ζησω με στατιστικες πιθανοτητες θεματων παρα με αλυτα εγγενη χρονια και δεδομενα θεματα υπαρχουσων τεχνολογιων. Παντα σε συναρτηση με αυτο που βλεπω μπροστα μου και ποσο με ικανοποιει αυτο που βλεπω. Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου 2018 από d4ydr33m3r Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tolis29 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Ημουν σε μεγαλη σκεψη οταν παρεδωσε πνευμα η lg42lc3r μου (1400€ τοτε το 2006)...κατάλαβα ότι καλες όλες οι νέες τεχνολογίες αλλα πολλά τα χρηματα που χρειάζονται για να είσαι στην αιχμή... Πήρα από έναν φίλο μια philips 50put6400 για 250€ !!!!! και έχω παθει πλάκα .... Εκπληκτικη εικόνα και ηχος .... Συμπερασμα : Μας πλασαρουν συνεχώς τυράκι για να τσιμπαμε και τις πολλες φορες κανουν απλα rebranding με νεο περυτιλιγμα...... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hitman69 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Το καθε ενα εχει τα αρνητικα και θετικα του αλλα η ουσια ειναι μια οτι η τεχνολογια IPS ειναι η καλυτερη τεχνολογια panel, μην κατσoυμε τωρα να το αναλυσουμε (αφηστε τον τροπο φωτισμου του Panel)... τα OLED ειναι για τους τηλεορασακιδες... οπως ηταν τα plasma.... οπως ηταν τα VA.... Η χρωματικη πιστοτητα και το pixel clarity που εχει αυτη η τεχνολογια ειναι απιαστη.... Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου 2018 από hitman69 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
k_dinos Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Εγώ πάντως με την περσινή Β6V δεν έχω κανένα παράπονο! Το μόνο που έχω εντοπίσει είναι όταν αφήνω για πολύ ώρα να παίζει το MAD μουσική και μετά βάλω να παίξω κανένα παιχνίδι στο ΧΒΟΧ, στη loading screen κάποιου παιχνιδιού , μπορεί να εμφανίζεται αμυδρά το λογότυπο του MAD. (στην ουσία είναι το έντονο κίτρινο χρώμα που κάνει τη ζημιά). Αυτό όμως εξαφανίζεται. Επίσης , η τηλεόραση είναι προγραμματισμένη να κάνει μία στο τόσο "καθαρισμό" της εικόνας (παίρνει κανένα 2ωρο περίπου) και έχεις την επιλογή να το κάνεις και μόνος σου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
d4ydr33m3r Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Μα για τηλεοράσεις μιλαμε εδω στο pc μου και εμενα IPS ειναι το πανελ μου.. Και στις τηλεοράσεις τα IPS ειναι για γελια.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fsbmaniac Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Γενικοτερα επικρατει τρομερη υπερβολη με τις τηλεορασεις... ενα σωστα ρυθμισμενο va panel πχ samsung 6300 σειρα.. στις 55ιντσες ειται fullhd ειται 4k ειναι ΥΠΕΡΤΕΛΕΙΟ για το 98% των τηλεθεατων ... το ιδιο και στις αλλες εταιριες... μεγαλη υπερβολη για το τιποτα ... σε ενα χρονο απο τωρα θα βγαινουν και μαρκες τυπου sencor με την μιση τιμη και το 80% της αποδοσης των καλων φετινων...Οτι εγινε με τον ηχο την δεκαετια του 2000-2010 ...που καποιοι εδιναν 40-50Κ και τους εβαζαν με κλειστα ματια σε συστηματα των 2Κ και ελεγαν μπαρουφες οτι ακουν nautilus... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hitman69 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, d4ydr33m3r είπε Μα για τηλεοράσεις μιλαμε εδω στο pc μου και εμενα IPS ειναι το πανελ μου.. Και στις τηλεοράσεις τα IPS ειναι για γελια.. Η μεταβαση στη νεα γενια TV 4K IPS τους πεφτει ακριβη προς το παρων οποτε πρεπει να σπρωξουν το υπαρχον υλικο. Απο το 2019 θα αλλαξουν σιγα σιγα οι ισορροπιες... Για τηλεοραση στο σαλονι αυτη τη στιγμη πας σε 55αρα, 65αρα OLED απο 1.500 ευρω που ξεκινανε αλλιως σε κατω απο 1000αρικο πας σε VA Samsung που εχουν και χαμηλα input lags, καλα responces, 4.4.4, αλλα και σωστα sub pixels. Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου 2018 από hitman69 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
d4ydr33m3r Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Δεν νομιζω οτι επικρατει υπερβολη αν σκεφτεις οτι μονο τα μεγαλα πανελ στοιχιζουν δυσαναλογα ακριβα και αυτο επειδη στοιχιζουν και αισθητα περισσοτερο στον κατασκευαστη καποιες φορες. Και φυσικα παντα το μελλον θα φερει βελτιωμενες τις υπαρχουσες τεχνολογιες και νεες καλυτερες. Και σιγουρα ενα καλιμπραρισμα ειναι must για να παρεις τα μεγιστα απο ενα πανελ. Προσωπικα πλεον εφοσον μια OLED δεν στοιχιζει τα διπλασια πλεον οχι για εμενα δεν συγκρινεται με καμια αλλη τεχνολογια σε παρομοια χρηματα. Οταν ηταν στα 3-4-5-10k ναι δεν την θεωρουσα συμφερουσα αγορα ουτε για την τσεπη μου,ουτε για αυτο που προσεφερε την δεδομενη χρονικη στιγμη. Σημερα την θεωρω και με το παραπανω για τηλεοραση και για το κινητο μου. Παρακολουθω το moody και dark σκηνικο π.χ του Man in the High Castle στο Amazon με Dolby vision και τα μαυρα της OLED και επειδη εχει τυχει να δω την συγκεκριμενη σειρα προηγουμενως με HDR σε αλλη 4k TV ειναι η μερα με την νυχτα.. Και πριν ελεγα οκ εντυπωσιακοτατο αυτο που βλεπω.. Μεχρι να δω το καλυτερο..Ετσι παει. Στο 1.5k που την πηρα την θεωρω πραγματικα bargain οταν μου πουλανε φυκια για μεταξωτες κορδελες στα ιδια χρηματα . Οκ αν περιμενω αυριο θα ερθει και καλυτερο πανελ και ενεργειακα και αποδοτικα και με λιγοτερα θεματα και προηγμενα χαρακτηριστικα με HDMI 2.1 και και και.. Αλλα σημερα ηθελα τηλεοραση υ.γ Προσοχη. Μιλαμε παντα για τηλεορασεις αναλογου κοστους. Το να κανουμε επιχειρημα με τηλεορασεις χαμηλοτερου κοστους και τι αξιζει πραγματικα ειναι αλλο καπελο και εγκειται καθαρα στο τι ειμαστε διατεθειμενοι να ξοδευουμε καθε φορα για καθετι αφορα την ψυχαγωγια μας. Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου 2018 από d4ydr33m3r 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα