Προς το περιεχόμενο

Η MicroLED τεχνολογία είναι η απάντηση της Samsung στις OLED τηλεοράσεις

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η Samsung επελεξε να μην βγαλει τηλεορασεις (εβγαλε μονο μια καποτε αν θυμαμαι καλα) με OLED πανελ, γιατι πολυ απλα μπορει με το τμημα μαρκετινγκ της να πουλαει τα ιδια μοντελα για χρονια, γτ να επενδυσει σε κατι νεο?

Η LG που το εκανε, πουλαει και σε αλλες εταιριες και εμεις οι καταναλωτες, λογο αυτου, εχουμε την πολυτελεια της επιλογης!

Οσο για το mLED ας βγει πρωτα, σε τηλεορασεις (και οχι τοιχους) να δουμε τιμες και reviews και θα δουμε τι ψαρια πιανει, προς το παρων ειναι μονο για εκθεσεις. Μακαρι ομως να ειναι ΠΟΛΥ καλυτερο απο τις OLED και να υπαρξει πραγματικος, τεχνολογικος ανταγωνισμος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 102
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Super Moderators
6 minutes ago, ThReSh said:

Στο ερώτημα γιατί στα smartphones βάζει OLED ενώ στις TV όχι, η απάντηση είναι ότι η "οθόνη" της TV μένει σημαντικά περισσότερες συνεχόμενες ώρες ανοιχτή (καθημερινά) από την οθόνη ενός Smartphone.

Και με περισσότερες στατικές εικόνες (ακόμη και στα λογότυπα των καναλιών κλπ)...

15 λεπτά πριν, billdanos είπε

Πέρα από αυτό όμως και για να επιστρέψουμε ontopic, να αναφέρω πως υπάρχουν σοβαρά θέματα με burn in σε oled TV panels της LG. Η τεχνολογία micro LED  φαίνεται να έχει τα πλεονεκτήματα των OLED και των LCD panel αλλά χωρίς τα περισσότερα μειονεκτήματά τους. 

Παράξενο αυτό που λες γιατί σε ένα διπλανό forum που είναι άτομα πολύ περισσότερο ψαγμένα στα θέματα audio-video , και πολλοί μάλιστα είναι και χρήστες αρκετών  μοντέλων OLED TV δεν έχουν θέματα με burn-in.Πόσο μάλον σοβαρά όπως αναφέρεις.

Ας μην είμαστε υπερβολικοί.Και ναι , αυτά είναι μαρκετινίστικα τερτίπια της εταιρίας για να πουλήσει.Όσοι τσιμπάνε ας πάνε να αγοράσουν.Απλά σήμερα τον κόσμο πλέον δύσκολα τον κοροϊδεύεις με τέτοια τρυκάκια.

O καθένα εδώ μέσα γράφει ότι του κατέβει. H LG έχει τις πατέντες για την κατασκευή OLED τηλεοράσεων που διαφοροποιείται από την κατασκευή OLED για κινητά. Επομένως η Samsung ή πρέπει να αγοράσει τα δικαιώματα ή να φτιάξει δική της κατασκευαστική διαδικασία.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν υπαρχει burn in στο βαθμο που θελουν να το παρουσιασουν, και επειδη το ειπε ο εκπροσωπος της Samsung δεν σημαινει οτι ισχυει(στο παραμικρο).Temporary retention μπορει να υπαρξει υπο ακραιες συνθηκες και αυτο θα εξαφανιστει αν σβησεις την τηλεοραση και την ξανανοιξεις μετα απο λιγο.

Ειδικα τα μοντελα του 2017 ειναι πολυ βελτιωμενα και σε αυτο το θεμα.

Επεξ/σία από ScorpioX777
  • Like 2
  • Thanks 1

• Super Moderators
6 minutes ago, tarantules said:

Παράξενο αυτό που λες γιατί σε ένα διπλανό forum που είναι άτομα πολύ περισσότερο ψαγμένα στα θέματα audio-video , και πολλοί μάλιστα είναι και χρήστες αρκετών  μοντέλων OLED TV δεν έχουν θέματα με burn-in.Πόσο μάλον σοβαρά όπως αναφέρεις.

Ας μην είμαστε υπερβολικοί.Και ναι , αυτά είναι μαρκετινίστικα τερτίπια της εταιρίας για να πουλήσει.Όσοι τσιμπάνε ας πάνε να αγοράσουν.Απλά σήμερα τον κόσμο πλέον δύσκολα τον κοροϊδεύεις με τέτοια τρυκάκια.

Κοιτά, οι Qled της Samsung σαφώς έχουν καλύτερα panels από τα πιο παλια μοντέλα αλλά εννοείται πως δεν έχουν καμία σχέση με τα OLED και διάλεξαν αυτό το όνομα επίτηδες φυσικά. Προσωπικά σε ένα tv panel θέλω να μπορώ να το απολαμβάνω ελεύθερα χωρίς να κάθομαι να μετράω τις ώρες που θα δουλεύει κάθε μέρα, τι περιεχόμενο θα προβάλλεται, κλπ κλπ. Και οι OLED αν και βελτιώνονται συνεχώς, δεν είναι ακόμη 100% έτοιμες για καθημερινή και συνεχόμενη χρήση. 

Είμαι σε φάση αναζήτησης νέας TV που θα αντικαταστήσει στην 47" LG full hd LED και μου φαίνεται πως προτιμώ περισσότερο μια νέα Philips 55" 4K με τελευταίας γενιάς Ambilight (που το θεωρώ χαρακτηριστικό που θα έπρεπε να έχουν όλες οι τηλεοράσεις), από μία OLED που θα την πληρώσω περισσότερο χωρίς να είναι και τόσο future proof (για τα δεδομένα μιας tv πάντα)... 

1 λεπτό πριν, billdanos είπε

Κοιτά, οι Qled της Samsung σαφώς έχουν καλύτερα panels από τα πιο παλια μοντέλα

Ναι ε? Για ψαξε λιγο ομοιοτητες των "QLED" με την περσινη σειρα KS7-8-9 και θα παρεις την απαντηση σου σε αυτο :)

38 λεπτά πριν, ThodorisAthina είπε

@billdanos Ουτε συμπαθω ουτε αντιπαθω καμμια εταιρια, δεν ειναι δικες μου ουτε ειμαι μετοχος τους. Αλλα εκνευριζομαι οταν μου πουλανε φυκια για μεταξωτες κορδελες οπως κανει η συγκεκριμενη εταιρια χρονια τωρα στο θεμα τηλεορασεων. Δεν υπαρχει καμμια ουσιαστικη εξελιξη εδο και πανο απο 10 χρονια γιατι πουλανε τα ιδια με νεα ονοματα και φρου-φρου και δεν φτανει αυτο, βγαζει μια αλλη εταιρια, την OLED τεχνολογια και αντι να το δουν σαν αφορμη να βελτιωθουν, αναλωνονται στα μαρκετινιστικα κολπα Q = O για να συνεχισουν να πουλανε... μακαρι να βγαλουν κατι τρομερο και εγω πρωτος θα πω μπραβο και θα παω να το παρω, δεν εχω κολληματα με καμμια εταιρια. Αλλα μουφες προβληματα των OLED Και fake reviews και μαρκετιγκ κολπα, εμας τους καταναλωτες πως μας βοηθανε?

@gasantony Δεν υπαρχει συγκριση των OLED με τον LED panel, πηγαινε δες το απο κοντα και θα καταλαβεις τι εννοω (οταν λεω LG δεν εννοω τα LED panel της).

Φίλε ηρέμησε θα πρέπει να σου έχει ανέβει η πίεση στα ύψη χοαχοαχοα κουλ και ανάκριβειες να πουν δεν υπάρχει θέμα μη μου νευριαζεις έλα και είσαι καλό παιδι

• Super Moderators
1 minute ago, ThodorisAthina said:

Ναι ε? Για ψαξε λιγο ομοιοτητες των "QLED" με την περσινη σειρα KS7-8-9 και θα παρεις την απαντηση σου σε αυτο :)

Δεν είμαι τεχνικός και δεν τις έψαξα με ειδικά εργαλεία. Απλά τις είδα να παίζουν δίπλα δίπλα με τις KS7/8000 και οι Qled μου φάνηκαν σημαντικά καλύτερες. Όπως είπα όμως δεν σταθηκαν ικανές για να με πείσουν στο να τις αγοράσω! Αργότερα ξενέρωσα και με τα white pixels  της LG και παραμένω ακόμη με την παλιά LG... 

Μόλις τώρα, billdanos είπε

Κοιτά, οι Qled της Samsung σαφώς έχουν καλύτερα panels από τα πιο παλια μοντέλα αλλά εννοείται πως δεν έχουν καμία σχέση με τα OLED και διάλεξαν αυτό το όνομα επίτηδες φυσικά. Προσωπικά σε ένα tv panel θέλω να μπορώ να το απολαμβάνω ελεύθερα χωρίς να κάθομαι να μετράω τις ώρες που θα δουλεύει κάθε μέρα, τι περιεχόμενο θα προβάλλεται, κλπ κλπ. Και οι OLED αν και βελτιώνονται συνεχώς, δεν είναι ακόμη 100% έτοιμες για καθημερινή και συνεχόμενη χρήση. 

Το οτι δεν μπορείς τις OLED να τις αφήσεις μια ολόκληρη μέρα πχ στο ίδιο κανάλι γιατί θα αφήσει ίχνος το logo του καναλιού (και επόμενο είναι) , δεν δικιολογεί τα θέματα περί σοβαρού burn-in που ανέφερες.Αν θέλουμε να είμαστε πιο σωστοί θα λέγαμε οτι ναι μεν οι OLED δεν έχουν λύσει στο 100% το θέμα του burn-in αλλά το φαινόμενο παρουσιάζεται μόνο μετά από αρκετές ώρες στατικής χρήσης.Πχ δεν προτείνεται μια OLED TV για monitor υπολογιστή.

Για καθημερινή χρήση μια χαρά προτείνεται και δεν χρειάζεται πλέον στα πρόσφατα μοντέλα να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός όσο τα παλαιότερα.

Απλά η Samsung και η κάθε Samsung επειδή δεν είναι κοινωφελές ίδρυμα αλλά εταιρία που έχει σκοπό το κέρδος , προφανώς όπως είπε και ο προηγούμενος συμφορουμίτης , επειδή δεν έχει δική της παραγωγή και τις πατέντες , αναγκάζεται να προωθήσει τη δική της τεχνολογία.

Το ποια από τις 2 είναι καλύτερη ας το κρίνει ο κόσμος με τις προτιμήσεις του.

• Like 3
  • Thanks 1

3 λεπτά πριν, Realito1234 είπε

Φίλε ηρέμησε θα πρέπει να σου έχει ανέβει η πίεση στα ύψη χοαχοαχοα κουλ και ανάκριβειες να πουν δεν υπάρχει θέμα μη μου νευριαζεις έλα και είσαι καλό παιδι

Ολα καλα :)

Οι oled της lg φτιάχνονται από white pixels με rgb filter μπροστά. Δεν έχουν χρωματιστά oleds, και δεν έχουν πρόβλημα με την διάρκεια ζωής. Την πατέντα αυτή την αγόρασαν από την kodak το 2009. Η Samsung από την άλλη μπορεί να χρησιμοποιεί μόνο rgb oleds στα οποία το blue έχει μεγάλο πρόβλημα στην διάρκεια ζωής.

Ελπίζω να καταλάβατε τώρα γιατί δεν μπορεί να φτιάξει η samsung oled τηλεοράσεις.

• Like 6

• Super Moderators
19 minutes ago, Χάρης Μυλωνίδης said:

Είναι αρκετοί αυτοί που θα επηρεαστούν και θα κάνουν τη λάθος επιλογή εξαιτίας αυτού του άρθρου ;)

Και θα πάνε να αγοράσουν μια micro led τηλεόραση που ...ΔΕΝ υπάρχει ακόμη ή θα επιλέξουν μια Qled αντί για μια OLED ε? Οκ μας πείσατε ως προς την "αγανάκτηση"... B)

• Like 1

Αν κατάλαβα σωστά η πρόταση που έφερε ανακατωσούρα είναι η

Αναφορά σε κείμενο

Όπως αναφέρουν στελέχη της Samsung με τα οποία μιλήσαμε, συγκρτικά η MicroLED τεχνολογία δεν παρουσιάζει το burn-in φαινόμενο ενώ διαθέτει μεγαλύτερη φωτεινότητα.

Και αφού γίνεται ο κακός χαμός, οι περισσότεροι αναφέρεστε σε πιθανότητα 0.1% ότι οι OLED τελικά έχουν burn-in. Έστω σε βαθμό 0.1%.

Τελικά, σε αυτό που λέει η Samsung, έχει δίκιο; Δηλαδή οι LED τηλεοράσεις δεν έχουν burn-in ενώ οι OLED υπάρχει αυτή η μικρή πιθανότητα να το εμφανίσουν;

Και όσο για επίσημα reviews, πέρα από Samsung, το πρώτο search result στο Google ήταν

https://www.rtings.com/tv/learn/permanent-image-retention-burn-in-lcd-oled

Στο οποίο δείχνει πεντακάθαρα το πρόβλημα του burn-in. Βέβαια, δύσκολα να συμβούν κάποια πράγματα σε πραγματικές καθημερινές συνθήκες, αλλά το 0.1% που λέγαμε παραπάνω, είναι τελικά αληθινό. Ή έτσι καταλαβαίνω εγώ.

• Thanks 1

Φανταζομαι οσοι ειμασταν πιστοι στις plasma panasonic (οσο αντεξαν τελοςπαντων), βλεπουμε αυτα τα ποσοστα και χαμογελαμε, γιατι εκει υπηρχε οντως θεμα retention. Αλλα και παλι oi lcd εκαναν πολλα χρονια να τις ξεπερασουν σε ποιοτητα εικονας.

Χωρις να ειμαι ειδικος και απο προσωπικες συγκρισεις που εχω κανει σε καταστηματα η OLED LG ειναι αρκετα μπροστα σε ποιοτητα εικονας. Το θεμα ειναι οτι η τιμη της δεν πεφτει με τους αναμενομενους ρυθμους.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...