Προς το περιεχόμενο

OTE tv Απορίες

Evagg87

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλήμερα έχω το εξης  πρόβλημα και θα ήθελα την βοήθεια εάν το έχει αντιμετώπιση κάποιος άλλος .
Είμαι σε διαμέρισμα στον 4ο που βλέπει βορά και θέλω να βάλω κεραία ote tv .
Πάνω απο έμενα υπάρχει άλλο διαμέρισμα και μετά ταράτσα επειδή έχω θέματα με τους από πάνω και δεν θέλω να ρωτάω για άδειες να περάσω καλώδιο από το μπαλκόνι τους μπορεί να περαστεί καλώδιο για το πιάτο από το ήδη υπάρχον της κεραίας.(όλη η πολυκατοικία έχει πλέον 1 κεραία)
Σας Ευχαριστώ  

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα.Δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις το καλώδιο της κεντρικής κεραίας της πολυκατοικίας διότι είναι συνδεδεμένο στην αναλογική κεραία με ενισχυτή μάλλον και διακλαδωτή διαμορφωτής, που με ξεχωριστά καλώδια πάνε στα διαμερίσματα.

Και γιατί να το περάσεις από το μπαλκόνι των από πάνω σου?Από την πλαϊνή πλευρά της πολυκατοικίας δεν γίνεται?Βέβαια δεν ξέρω πως είναι η πολυκατοικία σας και σε τι θέση βρίσκεται το μπαλκόνι σου.Εγώ έτσι έριξα το καλώδιο από τα πλάγια και το έβαλα από το μπαλκόνι μου μέσα.

Η λύση να το βάλεις στο δικό σου μπαλκόνι δεν γίνεται?

1 λεπτό πριν, duende είπε

και γιατι δε βαζεις μεσω ευρυζωνικης συνδεσης, να εχεις και replay tv

Σωστό κι αυτό.Ούτε πιάτα ούτε καλώδια ούτε τρύπες.Εγώ διάλεξα με πιάτο γιατί είχα τοποθετημένο άλλο ένα στο εξοχικό,και έβγαζα το δέκτη από το σπίτι,και έβλεπα και εκεί.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρέπει με κάποιον τρόπο δυστυχώς να ρίξεις νέο καλώδιο στην Ταράτσα ή να πάρεις Cosmote TV μέσω internet. Δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι :(

11 λεπτά πριν, duende είπε

και γιατι δε βαζεις μεσω ευρυζωνικης συνδεσης, να εχεις και replay tv

Πλέον έχει δωρεάν replay tv και το δορυφορικό. Απλά συνδέεις το δέκτη σε σύνδεση internet οποιουδήποτε παρόχου.

To δορυφορικό έχει μεγάλο + τα HD κανάλια

Επεξ/σία από sphinxgr

10 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Πρέπει με κάποιον τρόπο δυστυχώς να ρίξεις νέο καλώδιο στην Ταράτσα ή να πάρεις Cosmote TV μέσω internet. Δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι :(

Πλέον έχει δωρεάν replay tv και το δορυφορικό. Απλά συνδέεις το δέκτη σε σύνδεση internet οποιουδήποτε παρόχου.

To δορυφορικό έχει μεγάλο + τα HD κανάλια

ενδιαφερον αυτο που λες, οποτε ο ts μπορει αντι να βαλει κεραια, να συνδεσει τον δεκτη και να βλεπει μεσω συνδεσης, στο σπιτι του. μεχρι προσφατα που ειχα και γω, κανονικα hd περιεχομενο ειχε και στην ευρυζωνικη, απλα ηθελε καλη συνδεση (8 και πανω)

εγω που δεν μου επετρεψαν να τοποθετησω στην ταρατσα, το εβαλα στον τοιχο του σπιτιου. 

1ος οροφος κ παρολο που υπηρχαν αμφιβολιες αν θα παιξει, τελικα σημα καμπανα :)

1 ώρα πριν, notist είπε

Καλημέρα.Δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις το καλώδιο της κεντρικής κεραίας της πολυκατοικίας διότι είναι συνδεδεμένο στην αναλογική κεραία με ενισχυτή μάλλον και διακλαδωτή διαμορφωτής, που με ξεχωριστά καλώδια πάνε στα διαμερίσματα.

Και γιατί να το περάσεις από το μπαλκόνι των από πάνω σου?Από την πλαϊνή πλευρά της πολυκατοικίας δεν γίνεται?Βέβαια δεν ξέρω πως είναι η πολυκατοικία σας και σε τι θέση βρίσκεται το μπαλκόνι σου.Εγώ έτσι έριξα το καλώδιο από τα πλάγια και το έβαλα από το μπαλκόνι μου μέσα.

Η λύση να το βάλεις στο δικό σου μπαλκόνι δεν γίνεται?

Όχι φίλε μου βλέπω εντελώς ανάποδα είπε ο τεχνικός 

1 ώρα πριν, duende είπε

ενδιαφερον αυτο που λες, οποτε ο ts μπορει αντι να βαλει κεραια, να συνδεσει τον δεκτη και να βλεπει μεσω συνδεσης, στο σπιτι του. μεχρι προσφατα που ειχα και γω, κανονικα hd περιεχομενο ειχε και στην ευρυζωνικη, απλα ηθελε καλη συνδεση (8 και πανω)

Η ταχύτητα κλειδώνει με το ζόρι 7 όποτε άκυρο το μεσώ internet .
Επισης ο τεχνικός λέει γίνετε με την κεραία με 2 spliter 15euro έκαστος εννοείτε το έχει δοκιμάσει αυτό κάποιος  ???? 
Είμαι το μεσαίο διαμέριμσα όποτε αριστερά δεξιά έχει άλλους 

15 λεπτά πριν, Evagg87 είπε

Όχι φίλε μου βλέπω εντελώς ανάποδα είπε ο τεχνικός 

Η ταχύτητα κλειδώνει με το ζόρι 7 όποτε άκυρο το μεσώ internet .
Επισης ο τεχνικός λέει γίνετε με την κεραία με 2 spliter 15euro έκαστος εννοείτε το έχει δοκιμάσει αυτό κάποιος  ???? 
Είμαι το μεσαίο διαμέριμσα όποτε αριστερά δεξιά έχει άλλους 

εχει ξανασυζητηθει αυτο, δες εδω

http://www.insomnia.gr/forums/topic/602061-επιγεια-και-δορυφορικη-απο-το-ιδιο-καλωδιο/

και εδω με μια γρηγορη αναζητηση

https://digitaltvinfo.gr/articles/installation-example/item/2962-

το "κλειδι" ουσιαστικα ειναι οι προδιαγραφες του υπαρχοντος καλωδιου, να καλυπτουν τις απαιτησεις του δορυφορικου σηματος

5 λεπτά πριν, duende είπε

εχει ξανασυζητηθει αυτο, δες εδω

http://www.insomnia.gr/forums/topic/602061-επιγεια-και-δορυφορικη-απο-το-ιδιο-καλωδιο/

και εδω με μια γρηγορη αναζητηση

https://digitaltvinfo.gr/articles/installation-example/item/2962-

το "κλειδι" ουσιαστικα ειναι οι προδιαγραφες του υπαρχοντος καλωδιου, να καλυπτουν τις απαιτησεις του δορυφορικου σηματος

Σε Ευχαριστώ πάρα πολύ 

οσο ξερω και διορθωστε με αν κανω λαθος ερχεται ενα καλωδιο απο την κεραια της ταρατσας που παει σε ενισχυτη και splitter και μετα το καθε καλωδιο παει στον διαμερισμα.αν βαλει πιατο ταρατσα τραβαει καλωδιο μεχρι τον ενισχυτη βγαζει το δικο του καλωδιο πανω απο τον ενισχυτη και το ενωνει με αυτο που εχει ερθει απο το πιατο.και ειναι μια χαρα.και το εχω δει να γινεται για αυτο το λεω.δεν μπορει να του το απαγορεψει κανεις αυτο να βγει απο τον ενισχυτη.

Ναι ναι γίνεται με τα splitter που είπε ο τεχνικός.Μπερδεύτηκα γιατί πήγα στην ταράτσα και είδα τα δικά μας που έχουμε ξεχωριστά για κεραία και κεντρικό δορυφορικό πιάτο για όλους.

• 3 μήνες μετά...
On 10/1/2018 at 4:55 PM, notist said:

Ναι ναι γίνεται με τα splitter που είπε ο τεχνικός.Μπερδεύτηκα γιατί πήγα στην ταράτσα και είδα τα δικά μας που έχουμε ξεχωριστά για κεραία και κεντρικό δορυφορικό πιάτο για όλους.

αν μπει σπλιττερ στο καλωδιο της κεντρικης κεραιας και η μια εξοδο παει στην κεραια και η αλλη στο πιατο της Nova αυτοματως ολοι με Splitter και απο την αλλη πλευρα θα μπορουν να εχουν σημα nova.μεχρι εδω δεν ειναι κακο.αν ομως καποιος θελησει να βαλει Ote tv τοτε δεν γινεται εκτος αν

α.οπως εγραψα πιο πανω δεν μπει σπλιττερ αλλα βγαλεις το καλωδιο σου απο τον ενισχυτη της κεντρικης κεραιας και το επεκτενεις μεχρι εξω και το βαλεις στο Nova.

β.βαλεις σπλιττερ οχι στο κεντρικο καλωδιο αλλα στο δικο σου. η μια εξοδο να παει στην Nova με επεκταση και η αλλη πισω στον ενισχυτη.

• 2 χρόνια αργότερα...

Θέλω να συνδέσω τον αποκωδικοποιητή με το μόντεμ ασύρματα. Έχετε να προτείνετε κάποιο αξιόπιστο usb αναμεταδότη? Έχω βρει έναν αλλά Μ είπαν θέλει drivers μέσω υπολογιστή κ μπερδεύτηκα....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, beatshooter είπε

Θέλω να συνδέσω τον αποκωδικοποιητή με το μόντεμ ασύρματα. Έχετε να προτείνετε κάποιο αξιόπιστο usb αναμεταδότη? Έχω βρει έναν αλλά Μ είπαν θέλει drivers μέσω υπολογιστή κ μπερδεύτηκα....

Access Point / extender χρειαζεσαι. Αν δεν το έχεις με τα δίκτυα όμως, θα σε δυσκολεψουν οι ρυθμίσεις. 

Να ενα καλό και φθηνο https://www.skroutz.gr/s/15798816/TP-LINK-TL-WA850RE-v6.html

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...