WelcomeW Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Βλέπω ότι έχει γίνει μόδα laptops να βγαίνουν με Soldered RAM. Αυτό συμβαίνει κυρίως σε low-budged laptops μαχ 500ευρώ που βγαίνουν με 4GB Soldered και 1 θύρα ελεύθερη για να βάλεις άλλη μια 4αρα, 8άρα ή 16άρα (ανάλογα) Κάπου διάβασα ότι είναι καλό το Size της ram να είναι 4, 8, 16 γιατί υπάρχει καλύτερη επικοινωνία. Mε την Soldered όμως πας 12 ή 20GB. Αφήστε που μάλλον δεν μπορείς να έχεις Dual Channel μεταξύ Soldered&Sloted RAM. Μπορώ να απενεργοποιήσω εντελώς την Soldered μέσω BIOS? Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου 2018 από WelcomeW
blitzNikos Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Εγώ πάντως θα απέφευγα να πάρω laptop με soldered ram. Σε περιορίζει και σε δεσμεύει στο τι μνήμη θα προσθέσεις. Αν, μάλιστα, χαλάσει η soldered μνήμη, ποιός τη χάρη σου...
razorblade334 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 δεν νομιζω να ισχυουν καποια πραγματα. Δεν ξερω που το διαβασες αλλα εχω φτιαξει pc με 12gb ram 8&4 και τρεχουν dual channel και εχουν μια χαρα επικοινωνια. και παλιοτερα εχω ακουσει ,επειδη τα γραφανε , ενα σωρο οτι πρρπει να εχει ιδια μαρκα κ.τ.λ. οχι. δεν εχει σημασια. το ειδος η ταχυτητα και το cl ή cas latency ναι. αν σου χαλασει δεν ξερω να σου πω παντως. υπαρχει πιθανοτητα να μπορεις να την απενεργοποιησεις. μην αισθανεσαι ασχημα. που να ξερες οτι ειναι soldered παντως. πολλες φορες εχω αγορασει κατι κι ανακαλυπτω σιγα σιγα πραγματα γι αυτο. οι πωλητες πολλες φορες φροντισουν να τα κρυβουν η να ωραιοποιουν καποια πραγματα.
AlienTechGR Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Αν ο λόγος που πολλά laptops βγαίνουν με soldered RAM, είναι το πάχος, εγώ προσωπικά άνετα θυσίαζα λίγο πάχος για να έχω τις μνήμες μου σε slots και όχι soldered. Κακό πάντως δεν είναι, αν και σε δεσμεύει όσο να 'ναι. Στα παλαιότερα laptop, έπαιρνες μηχάνημα με Pentium και 4GB RAM και αν ήθελες να ασχοληθείς με video editing πχ, κούμπωνες έναν i7 και 16GB RAM και ήσουν κομπλέ χωρίς να αναγκαζόσουν να αλλάξεις όλο το laptop.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα