Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, onelonelystar είπε

άντε επιτέλους! μεγεια και καλοδούλευτος! θα τον ευχαριστηθείς!!!

βάλε και καμιά φωτό!!

Πραγματικά, δεν χορταίνεται!  Θέλω να διαμορφώσω το γραφείο και κάποια στιγμή θα βάλω φώτο.. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις ευχές και φυσικά ανταποδίδω.. :)

Edit : Για τους "φίλους" που σκέπτονται κακοπροαίρετα για το συγκεκριμένο "μηχάνημα" / λειτουργικό ή όπως αλλιώς θέλετε να το πείτε. Είμαι της λογικης πως δεν μπορείς να εκφέρεις αντικειμενική γνώμη αν δεν το έχεις δοκιμάσει στην πράξη.. Από έναν πρωην "κολλημένο" με τα windows. Φιλικά πάντα. :)

• Απαντ. 108
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με γεια! Απο που και ποιο μοντελο πηρες ακριβως τελικα και με τι κοστος;

Επεξ/σία από haHa
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, haHa είπε

Με γεια! Απο που και ποιο μοντελο πηρες ακριβως τελικα και με τι κοστος;

Σε ευχαριστώ πολύ. Πήρα τον Apple iMac 27" with Retina 5K 3.4Ghz (i5/8GB/1TB) με κόστος περίπου στα 2.000.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, Dr.MikeD είπε

Σε ευχαριστώ πολύ. Πήρα τον Apple iMac 27" with Retina 5K 3.4Ghz (i5/8GB/1TB) με κόστος περίπου στα 2.000.

Καλοριζικος και παλι! Ελπιζω να μην μετανιωσεις που δεν εβαλες ssd, γιατι εχω δουλεψει τον iMac με fusion με 32gb ssd και μετα απο λιγο καιρο λαγκαρει, μιας και τα 32gb δεν ειναι αρκετος χωρος.

Τελος, οποτε θέλεις του προσθετεις μνημη μονος σου, τα εξτρα 16gb κοστίζουν ~160€:

https://www.skroutz.gr/s/12595576/Crucial-16GB-DDR4-2400MHz-CT2C8G4S24AM.html

Και μέσα στον πρώτο χρόνο, μπορείς να αγοράσεις επέκταση εγγυησης στα 3 χρονια με 190€:

http://www.isquare.gr/store/applecare-protection-plan-for-imac.html

Επεξ/σία από haHa
  • Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, haHa είπε

Καλοριζικος και παλι! Ελπιζω να μην μετανιωσεις που δεν εβαλες ssd, γιατι εχω δουλεψει τον iMac με fusion με 32gb ssd και μετα απο λιγο καιρο λαγκαρει, μιας και τα 32gb δεν ειναι αρκετος χωρος.

Τελος, οποτε θέλεις του προσθετεις μνημη μονος σου, τα εξτρα 16gb κοστίζουν ~160€:

https://www.skroutz.gr/s/12595576/Crucial-16GB-DDR4-2400MHz-CT2C8G4S24AM.html

Και μέσα στον πρώτο χρόνο, μπορείς να αγοράσεις επέκταση εγγυησης στα 3 χρονια με 190€:

http://www.isquare.gr/store/applecare-protection-plan-for-imac.html

Δεν είχα πολλές επιλογές. Η προσθήκη ssd, θα έβγαινε πάρα πολύ "ψηλά" σε χρήματα, επίσης θα καθυστερούσε πάρα πολύ για να έρθει και αφετέρου πολλά καταστηματα τον έδιναν ως fixed package. Ενα άλλο πρόβλημα που αντιμετώπισα σε όσα καταστήματα βρήκα mac με ssd, ήταν και ο τρόπος πληρωμής. Γενικά, πάρα πολλοί οι ενδυασμοί, αλλά μονόδρομος αυτή η επιλογή. Μέχρι στιγμής (για την χρήση που κάνω) δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα (φτου φτου).

Εχω στα υπόψιν μου θα βάλω συνολικά 24 η 32 gb, ενώ έχει δρομολογηθεί στο επόμενο διάστημα να κάνω επέκταση της εγγύησης. Νομίζω πως η wish list θα "κλείσει" με ups..

Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. :)

• Like 1
Δημοσ.

Καλορίζικος κι από εμένα! Να τον χαρείς όσο δεν πάει!

Σχετικά με SSD, μιας και είναι desktop και δεν θα τον μετακινείς, μπορείς να βάλεις έναν εξωτερικό SSD και να φορτώνεις από εκεί το λειτουργικό. Συνεπώς, κρατάς τον εσωτερικό σκληρό για backup κλπ. 

Όπως και να έχει, θα δεις στο μέλλον και στην πράξη τί χρειάζεσαι και τί όχι. Το κόστος πάντως για έναν SSD εξωτερικό είναι πολύ μικρό πλέον.

Καλορίζικος και πάλι :) 

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

κράτησε τον έτσι, δεν θα έχεις πρόβλημα. Αργότερα αν δες ότι χρειάζεσαι παραπάνω ταχύτητα βάλε ακόμα μια 8αρα RAM και SSD.

αν και νομίζω πως για τη δουλειά που θες δεν θα έχεις πρόβλημα.

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, onelonelystar είπε

κράτησε τον έτσι, δεν θα έχεις πρόβλημα. Αργότερα αν δες ότι χρειάζεσαι παραπάνω ταχύτητα βάλε ακόμα μια 8αρα RAM και SSD.

αν και νομίζω πως για τη δουλειά που θες δεν θα έχεις πρόβλημα.

Για μνήμη είναι δρομολογημένο ενώ για τον ssd έχω ενδιασμούς απ' την άποψη πως είναι εκτός εγγύσης. <_<

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Dr.MikeD είπε

Για μνήμη είναι δρομολογημένο ενώ για τον ssd έχω ενδιασμούς απ' την άποψη πως είναι εκτός εγγύσης. <_<

23 ώρες πριν, mistr4l είπε

Σχετικά με SSD, μιας και είναι desktop και δεν θα τον μετακινείς, μπορείς να βάλεις έναν εξωτερικό SSD και να φορτώνεις από εκεί το λειτουργικό. Συνεπώς, κρατάς τον εσωτερικό σκληρό για backup κλπ. 

Η εγγύηση δεν σε επηρεάζει. Με usb 3 θα συνδεθεί και θα είσαι οκ. Δεν θ' ανοίξεις το μηχάνημα δηλαδή. Στην τελική, αν δεν σου κάνει τον κρατάς για τα projects σου ώστε να τα δουλεύεις σφαίρα. Παίρνεις έναν samsung T5 500Gb με 200Ε (χοντρικά) και δεν έχεις κανένα πρόβλημα. Κατά τ'άλλα, όπως βγει. Δούλεψε το μηχάνημα και βλέπεις. :)

Επεξ/σία από mistr4l
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, mistr4l είπε

Η εγγύηση δεν σε επηρεάζει. Με usb 3 θα συνδεθεί και θα είσαι οκ. Δεν θ' ανοίξεις το μηχάνημα δηλαδή. Στην τελική, αν δεν σου κάνει τον κρατάς για τα projects σου ώστε να τα δουλεύεις σφαίρα. Παίρνεις έναν samsung T5 500Gb με 200Ε (χοντρικά) και δεν έχεις κανένα πρόβλημα. Κατά τ'άλλα, όπως βγει. Δούλεψε το μηχάνημα και βλέπεις. :)

Όπως τα λέει ο mistr4l.....

Και με μόλις 28€ επιπλέον παίρνεις 500 GB με συνδεσιμότητα Thunderbolt για ακόμη μεγαλύτερες ταχύτητες.

Έκανα boot έτσι για περίπου 3 χρόνια στον 27' iMac 2012 που είχα .....

Δες εδώ.......

https://www.skroutz.gr/c/667/thikes-sklhrwn-diskwn/f/597465_597477/Thunderbolt-2-5.html?keyphrase=θηκη+σκληρου+δισκου+2.5

και εδώ 

https://www.skroutz.gr/c/88/ssd-sklhroi-diskoi.html?from=catspan&keyphrase=ssd+500gb 

Θα έχεις άλλο μηχάνημα .....

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βοηθάτε παραπάνω απ'όσο πρέπει. Με "σκλαβώνετε".. :wub:

Εχω ήδη έναν ssd 128gb απ'το προηγούμενο μηχάνημα των windows που είχα και η αλήθεια ειναι πως θα ήθελα να τον δοκίμαζα.. Αλλά και πάλι νομίζω πως 128 είναι μικρή χωρητικότητα, μπροστά στα προγράμματα προς χρήση. Είμαι σε ενδυασμό. Μένει να τον δοκιμάσω, ε;

2 ώρες πριν, Jiakometi είπε

Όπως τα λέει ο mistr4l.....

Και με μόλις 28€ επιπλέον παίρνεις 500 GB με συνδεσιμότητα Thunderbolt για ακόμη μεγαλύτερες ταχύτητες.

Έκανα boot έτσι για περίπου 3 χρόνια στον 27' iMac 2012 που είχα .....

Δες εδώ.......

https://www.skroutz.gr/c/667/thikes-sklhrwn-diskwn/f/597465_597477/Thunderbolt-2-5.html?keyphrase=θηκη+σκληρου+δισκου+2.5

και εδώ 

https://www.skroutz.gr/c/88/ssd-sklhroi-diskoi.html?from=catspan&keyphrase=ssd+500gb 

Θα έχεις άλλο μηχάνημα .....

Και αυτή είναι μια πολύ καλή επιλογή.. Φαντάζει η ιδανική (αν και λίγο ακριβή)

αυτος ειναι ο σκληρός δίσκος απ το παλιό μου μηχάνημα. Ο τεχνικός είχε βάλει 2 hd , ενώ βρήκα αυτόν. Πρόκειται για ssd;  Αν ναι, πρόκειται να με καλύψει στον iMac?

Συγνωμη, καθότιν άσχετος από τεχνικά θέματα

20180522_225038_HDR.jpg

Επεξ/σία από Dr.MikeD
προσθήκη περιεχόμενου
Δημοσ.

Ο συγκεκριμένος είναι ένας παλιός μηχανικός 7200rpm... μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις για να αφήνεις τον καφέ σου πάνω του ή διακοσμητικό :P

Δες αυτό που είπε ο @Jiakometi

• Sad 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Jiakometi είπε

Νοιώθω ένα deja vu γιατί κάπου έχουμε ξανακάνει την ίδια συζήτηση :):) 

Το μόνο που κερδίζεις με το thunderbolt είναι πως ελευθερώνεις την μία usb 3 θύρα κι αξιοποιείς την thunderbolt. Από εκεί κ πέρα η ταχύτητα που θα πιάσει με τον SSD θα είναι η ίδια καθώς δεν μπορείς να έχεις πάνω από 500mb read / write (μέσο όρο βάζω), όσα δίνει ο κατασκευαστής του SSD δηλαδή. Συνεπώς, δεν χρειάζονται τα έξτρα χρήματα και το παραπάνω μπλέξιμο ίσως. Μ' έναν εξωτερικό Samsung T3 ή Τ5 από 256Gb και πάνω ξεμπερδεύεις... Για την ακρίβεια κι ο 256Gb είναι αρκετός γιατί θα υπάρχει ήδη κι ο 1Τ που θα χρησιμοποιείται, οπότε γλυτώνεις και χρήματα. Αλλά προσωπικά θα έβαζα 500Gb για να μην το λυπάμαι :)

Όπως και να έχει, επιλογές κι εναλλακτικές υπάρχουν πολλές οι οποίες όχι μόνο δεν κοστίζουν, αλλά αξίζουν και με το παραπάνω μιας και μιλάμε για ένα ΠΟΛΥ καλό μηχάνημα. 

• Like 2
Δημοσ.

Παιδιά, επιλογές μπορεί να υπάρχουν, αλλά ο γράφων έχει μείνει λίγο μακρυά απ την τεχνολογία (τουλάχιστον στο κομμάτι του pc technical support), γιατο άλλωστε είμαι εδώ για να ρωτάω. Πέραν  των χρημάτων (πρωτογενής παράγοντας) σημασία έχει να κάνει την δουλειά του και με το παραπάνω. φυσικά, ότι πληρώνεις παίρνεις, αλλά και πάλι περιμένω να διαβάσω καλύτερα πριν τελικά αποφασίσω και φυσικά να διαβάσω και εγώ όσο τελικά μπορώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...