kriosgr Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2018 Τρολάρεις τώρα στάνταρτ. Προτείνεις στον άνθρωπο να πάρει μια κινεζιά για να ασχοληθεί επαγγελματικά που θέλει με Adobe XD. Κάτι που και οι ίδιοι στην Adobe όπως σου απόδειξα αλλά και οι επαγγελματίες του είδους απορρίπτουν παταγωδώς και πας να την κάνεις γυριστή με statistics που δεν έχουν καμία σχέση με το θέμα ή το ζητούμενο. Βέβαια το επιχείρημά σου πάλι καταρρέει καθώς οι πωλήσεις δεν έχουν ποτέ τίποτα να κάνουν με την ποιότητα. Το αντίθετο συνήθως συμβαίνει. Ίσως αν έψαχνε για κλιματιστικό για τον χώρο που θα δουλεύει το Adobe XD να κολλούσε το fujitsu
haHa Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, kriosgr είπε Τρολάρεις τώρα στάνταρτ. Προτείνεις στον άνθρωπο να πάρει μια κινεζιά για να ασχοληθεί επαγγελματικά που θέλει με Adobe XD. Κάτι που και οι ίδιοι στην Adobe όπως σου απόδειξα αλλά και οι επαγγελματίες του είδους απορρίπτουν παταγωδώς και πας να την κάνεις γυριστή με statistics που δεν έχουν καμία σχέση με το θέμα ή το ζητούμενο. Βέβαια το επιχείρημά σου πάλι καταρρέει καθώς οι πωλήσεις δεν έχουν ποτέ τίποτα να κάνουν με την ποιότητα. Το αντίθετο συνήθως συμβαίνει. Ίσως αν έψαχνε για κλιματιστικό για τον χώρο που θα δουλεύει το Adobe XD να κολλούσε το fujitsu Επιμενεις σε κινεζιες με μικρη εγγύηση(ουτε η ιδια η εταιρεία δεν τα εμπιστευεται) που ελαχιστοι επαγγελματίες συνολικα επιλεγουν. Δεν είναι αλλωστε τυχαιο οτι συνήθως δεν ειναι καν isv certified(ενας επαγγελματίας 3d designer ξερει τι είναι αυτο και ποσο σημαντικό είνα, αν δεν γνωριζεις κανε google search) σε αντίθεση με επαγγελματικα workstations απο hp/dell κλπ που ειναι αυτα που προτιμουν οι επαγγελματίες. Υ. Γ. : Στα τρολ συχνα απανταω με τρολινγκ. Επεξ/σία 24 Φεβρουαρίου 2018 από haHa
AlienTechGR Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Εγώ είμαι της άποψης, να κρατήσεις το υπάρχον σύστημά σου, να κάνεις κάποια αναβάθμιση στα σημεία που πονάει, να βάλεις και Windows 10 και πιστεύω θα είσαι άρχοντας. Από επεξεργαστική ισχύ, σου αρκεί πιστεύω για τη χρήση που το θες. Εξάλλου, τα Windows 10 είναι ό,τι πιο αξιόπιστο έχω χρησιμοποιήσει εγώ προσωπικά. (ακόμα και σε μηχάνημα 10ετίας εκτός ότι είναι πολύ πιο γρήγορα από Windows 7, είναι και άριστα από άποψη σταθερότητας) Από εκεί και πέρα, αν θες να οπωσδήποτε να πας σε Mac, καλύτερα πήγαινε σε MacBook Pro για τους λόγους που ήδη αναφέρθηκαν. Επεξ/σία 25 Φεβρουαρίου 2018 από AlienTechGR 3
CheOnWeb Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2018 12 hours ago, AlienTechGR said: Εγώ είμαι της άποψης, να κρατήσεις το υπάρχον σύστημά σου, να κάνεις κάποια αναβάθμιση στα σημεία που πονάει, να βάλεις και Windows 10 και πιστεύω θα είσαι άρχοντας. Από επεξεργαστική ισχύ, σου αρκεί πιστεύω για την χρήση που το θες. Εξάλλου, τα Windows 10 είναι ό,τι πιο αξιόπιστο έχω χρησιμοποιήσει εγώ προσωπικά. (ακόμα και σε μηχάνημα 10ετίας εκτός ότι είναι πολύ πιο γρήγορα από Windows 7, είναι και άριστα από άποψη σταθερότητας) Από εκεί και πέρα, αν θες να οπωσδήποτε να πας σε Mac, καλύτερα πήγαινε σε MacBook Pro για τους λόγους που ήδη αναφέρθηκαν. Sorry για το offtopic. Επειδή γράφεις σωστά, με κόμματα, τόνους κλπ, δίνω κάποιες μικρές διορθώσεις, για να είσαι άψογος! 1
AlienTechGR Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2018 1 ώρα πριν, CheOnWeb είπε Sorry για το offtopic. Επειδή γράφεις σωστά, με κόμματα, τόνους κλπ, δίνω κάποιες μικρές διορθώσεις, για να είσαι άψογος! Thank you. 1
Dr.MikeD Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Πρωτίστως σας ευχαριστώ άλλη μία φορά για τον διάλογο. Αυτές τις ημέρες "έπεσε στα χέρια μου" ένα iMac 21' (χαρακτηριστικά δεν θυμαμαι). Είχα τον χρόνο να δω πως δουλεύει. Αρκετά εύχρηστο - συγκριτικά με το πως έχω μάθει - , πάρα πολύ λειτουργικό και γρήγορο (!). Το interface και το usability με "απογείωσαν". Ο φίλος δεν κάνει άλλη δουλειά απ΄τον ανοίγει, να δουλεύει και στην συνέχεια να τον κλείνει. Είναι πολύ ικανοποιημένος, το ίδιο και εγώ. Η αλήθεια είναι πως ένα πολιτισμικό σοκ το έπαθα.. Απλά δέος (και το εννοώ). Συγκλίνω σε 16GB 2400MHz DDR4. Εκτός και αν πάρω με 8GB και μετά "κουμπώσω" μία μνήμη 8GB. Αλήθεια συμφαίρει; ο 256GB SSD είναι δεδομένος. Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω, αν θα δω ουσιαστική διαφορά από 3.4GHz Processor σε 3.5GHz Processor. Ευχαριστώ προκαταβολικά. Επεξ/σία 1 Μαρτίου 2018 από Dr.MikeD Διορθωση
onelonelystar Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 3 ώρες πριν, Dr.MikeD είπε αν θα δω ουσιαστική διαφορά από 3.4GHz Processor σε 3.5GHz Processor. όχι. Δώσε μονο προσοχή αν ο επεξεργαστής είναι i5 ή i7. 1
Dr.MikeD Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 19 λεπτά πριν, onelonelystar είπε όχι. Δώσε μονο προσοχή αν ο επεξεργαστής είναι i5 ή i7. Οι επιλογές που έχω μέχρι στιγμής (απ την τιμή βγάζω το ΦΠΑ, εφόσον θα κοπεί τιμολόγιο) 1. 3.4GHz quad-core Intel Core i5, Turbo Boost up to 3.8GHz / 16GB 2400MHz DDR4 / 256GB SSD https://e-mac.eu/epoloyistes-apple/epitrapezioi/apple-imac-27-inch-retina-5k-display-3-4ghz-processor-1tb-storage-mne92.html 2. 4.2GHz quad-core Intel Core i7up to 4.5GHz / 16GB 2400MHz DDR4 / 256GB SSD / https://e-mac.eu/epoloyistes-apple/epitrapezioi/apple-imac-27-inch-retina-5k-display-3-5ghz-processor-1tb-storage-mnea2.html
haHa Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, Dr.MikeD είπε Οι επιλογές που έχω μέχρι στιγμής (απ την τιμή βγάζω το ΦΠΑ, εφόσον θα κοπεί τιμολόγιο) 1. 3.4GHz quad-core Intel Core i5, Turbo Boost up to 3.8GHz / 16GB 2400MHz DDR4 / 256GB SSD https://e-mac.eu/epoloyistes-apple/epitrapezioi/apple-imac-27-inch-retina-5k-display-3-4ghz-processor-1tb-storage-mne92.html 2. 4.2GHz quad-core Intel Core i7up to 4.5GHz / 16GB 2400MHz DDR4 / 256GB SSD / https://e-mac.eu/epoloyistes-apple/epitrapezioi/apple-imac-27-inch-retina-5k-display-3-5ghz-processor-1tb-storage-mnea2.html α) Δεν αξιζει να δωσεις +200€ για τον 3.5GHz σε σχεση με τον 3.4GHz. β) Αγορασε τον iMac με 8GB μνημη και πάρε μονος σου 16GB με 140€ ή 32GB με 280€. Ετσι, θα σου περισσεψουν και τα μαμισια 8GB που μπορεις να τα κρατήσεις σε περιπτωση που χαλασουν αυτα που αγορασες ή μπορεις να τα πουλησεις ή μπορεις να τα βάλεις και αυτα για να εχεις 24GB Ram. Η προσθηκη Ram ειναι πολυ ευκολη υποθεση και δεν χανεται η εγγυηση. Με τα λεφτα που εξοικονομεις απο αυτες τις 2 κινησεις, αγορασε επεκταση εγγυησης στα 3 χρονια ή 512GB SSD. Επεξ/σία 2 Μαρτίου 2018 από haHa 2
onelonelystar Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Η διαφορά σε αυτά τα πακέτα που έβαλες είναι ότι με τον 2ο μπορείς να εκμεταλλευτείς το γεγονός ότι ο επεξεργαστής του i7 έχει 8 πυρήνες σε αντίθεση με τους 4 του i5. Θα φανεί η διαφορά στη χρήση συγκεκριμένων προγραμμάτων που μπορούν να εκμεταλλευτούν τον i7. (πχ XCode) Νομιζω πως το 2ο πακέτο είναι λίγο overkill για τη χρήση που θες. Πολύ καλή η πρόταση που σου έκανε παραπάνω ο haHa. Προχώρα βουρ σε αγορά! δεν θα το μετανιώσεις! 1
haHa Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 πραγματα: α) Ο Dr.MikeD παρεθεσε 2 iMac, το ενα με i5 3.4GHz και το αλλο παλι με i5 3.5GHz . Θεωρω οτι δεν αξιζει η διαφορα των 200€ για ελαχιστα πιο γρηγορο επεξεργαστη. β) Ο imac με τον i7 στα 4.2GHz κοστιζει 560€ παραπανω(ειναι extra επιλογη στο μοντελο 3.5GHz) απο αυτον με τον i5 στα 3.4GHz. Και ο i5 και ο i7 ειναι με 4 πυρηνες, οχι με 8. Απλα ο i7 εχει 8 threads, εναντι 4 threads του i5. Και παλι θεωρω πως δεν αξιζει η διαφορα, ειδικα απο την στιγμη που κανεις σχετικα μη απαιτητικες εργασιες και ακομα και το 4 ετων μηχανημα σου αρκει για αυτες τις δουλειες. Επεξ/σία 2 Μαρτίου 2018 από haHa 2
onelonelystar Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 17 λεπτά πριν, haHa είπε Απλα ο i7 εχει 8 threads, εναντι 4 threads του i5. σωστά, εγώ μπερδεύτηκα. όπως είπα παραπάνω αυτό θα φανεί σε χρήση compiling/exporting κτλ. κάτι που πιστεύω δεν το χρειάζεται απαραίτητα για τη δουλειά του. Πάνω από τα Link που έβαλε έγραψε κ ποιά χαρακτηριστικά θέλει, δηλ ο i5 @ 3.4GHz κ i7 @4.2Ghz 1
ktf Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Από μένα η συμβουλή είναι να πας σε Macbook Pro. Αναγκάστηκα στο παρελθόν και αγόρασα ένα Macbook Pro 15" λόγω δουλειάς και από τότε με καραβόλεψε. Η ελευθερία να δουλεύεις όπου θέλεις είναι μεγάλη υπόθεση. Πλέον έχω το PC (σταθερό) στο σπίτι μόνο για κανένα παιχνιδάκι και για δουλειά χρησιμοποιώ αποκλειστικά το macbook. Είναι υπέρ-αρκετό για την δουλειά που θέλεις από πλευράς ισχύος (συνάδελφος και εγώ). Ειδικά το καλοκαιράκι θα την εκτιμήσεις την φορητότητα. 1
Dr.MikeD Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 2 λεπτά πριν, ktf είπε Από μένα η συμβουλή είναι να πας σε Macbook Pro. Αναγκάστηκα στο παρελθόν και αγόρασα ένα Macbook Pro 15" λόγω δουλειάς και από τότε με καραβόλεψε. Η ελευθερία να δουλεύεις όπου θέλεις είναι μεγάλη υπόθεση. Πλέον έχω το PC (σταθερό) στο σπίτι μόνο για κανένα παιχνιδάκι και για δουλειά χρησιμοποιώ αποκλειστικά το macbook. Είναι υπέρ-αρκετό για την δουλειά που θέλεις από πλευράς ισχύος (συνάδελφος και εγώ). Ειδικά το καλοκαιράκι θα την εκτιμήσεις την φορητότητα. Σε ευχαριστώ προκαταβολικά για την πρόταση. Η αλήθεια είναι πως μου αρχικώς μου είχε περάσει απ το μυαλό ως ιδεά, αλλά αργότερα διαπίστωσα ότι θα φύγω εκτός budget (Macbook Pro 15'' και οθόνη), το οποίο είναι ένα βασικό κριτήριο. Αλλά ακόμα και αν δεν ήταν αυτό - αν και στην πλειοψηφία κάνω remote δουλειά - εντούτοις δεν θα μου άρεσει να δουλεύω κάπου άλλου λχ όταν πηγαίνω διακοπές κοκ. Γενικά όσο και αν ακούγεται παράλογο, δεν προτιμώ την φορητότητα.
mistr4l Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 10 λεπτά πριν, Dr.MikeD είπε Macbook Pro 15'' και οθόνη Και να πούμε επίσης πως το macbook pro 15' + οθόνη (αν και είναι δελεαστική λύση) δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση αν θες να πετύχεις retina απεικόνιση και στο monitor. Με άλλα λόγια, αν θες την ίδια ποιότητα που θα έχεις στο mbp και στο εξωτερικό monitor, τότε δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλές επιλογές (θα χρειαστείς αναγκαστικά είτε 4κ σε 24 ίντσες και κάτω είτε 27'' σε 5κ και φυσικά να δουλεύεις upscale σε mac). Γενικότερα όμως, σου έχει κάτσει το imac. Για εμένα, το θέμα τελειώνει εκεί. Φυσικά, ο φίλος haHa έχει δίκιο σχετικά με την περίπτωση βλάβης υπολογιστή (οπότε στο macbook pro συνεχίζεις να κάνεις τη δουλειά σου), αλλά δυστυχώς κάπου πρέπει να συμβιβαστείς. Για να πω όμως και την εξυπνάδα μου, η βέλτιστη επιλογή για εμένα είναι macbook pro 2017 + LG ultrafine (είτε 4k είτε 5κ). Αυτά Καλές αγορές!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα