Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φίλε μου με τα λεφτά που διαθέτεις μπορείς να αγοράσεις τούμπανο PC αλλά και Mac.  Προσωπικά θεωρώ τα PC ασταθείς παιχνιδομηχανές για πειραματικούς σκοπούς και μόνο. Γι αυτό παρουσιάζουν ένα κάρο ασυμβατότητες και κουσούρια κι έχουν και ελεεινό backup. Επειδή δεν τρέχει και τίποτα αν μείνει ο πιτσιρικάς και μια εβδομάδα χωρίς να παίξει. Ο επαγγελματίας επιλέγει Mac.  Αν βαρέθηκες να σταυρώνεις τα δάχτυλά σου κάθε φορά που ανοίγεις τον υπολογιστή ότι θα ανάψει ή ότι το τάδε update θα κάτσει τότε τα Mac είναι μονόδρομος. ^_^

• Like 2
  • Απαντ. 108
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Εντάξει μην είμαστε υπερβολικοί... Αυτά ίσχυαν κάποτε για windows, όχι σήμερα. Μια χαρά είναι τα win10 και δεν σταυρώνεις τα δάχτυλα αν θα ανοίξει :P

Το hardware είναι πολύ καλό (τούμπανο βασικά) αν και ίσως σου έβγαινε λίγο φθηνότερο αν το έπαιρνες από αλλού. Επίσης κάρτα γραφικών δεν χρειάζεσαι για programming και είναι και πανάκριβες αυτή την εποχή.

Απλά πρέπει να επιλέξεις os πρώτα και μετά hardware..

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά καλημέρα.

Η συγκεκριμένη συζήτηση νιώθω πως ξεφεύγει απ' το θέμα που αρχικώς δημιούργησα "Αγορά iMac για ανάπτυξη ιστοσελίδων" και μεταβαίνουμε στο θέμα : "Επιλογή OS για ανάπτυξη ιστοσελίδων".

Αρχικά όχι μόνο θα έπρεπε να σας ευχαριστήσω για τις απαντήσεις σας, αλλά αφετέρου να σας ενημερώσω πως με βοηθάτε πάρα πολύ σχετικά με την συζήτηση που ανοίγουμε. Δυστηχώς δεν είμαι γνώστης υλικού και από λογισμικού , ενώ η εμπειρία που έχω μόνο από Windows με κάνει να σκέπτομαι καχύποπτα μιας και δεν είμαι αρκετά ικανοποιημένος, αυτομάτως σημαίνει πως επιδιώκω να κοιτάξω παραπέρα. Εν κατακλείδι αναζητώ την καλύτερη δυνατή λύση για τις εργασιακές απαιτήσεις.

• Το budget που διαθέτω είναι λίγο πολύ το ίδιο 1900-2400.
  • Για τον σχεδιασμό χρησιμοποιώ το Photoshop, ενώ είμαι ήδη στα σκαριά να πάω ένα βήμα παραπάνω χρησιμοποιώντας το Adobe XD. Για dev θα παραμείνω στο Sublime Text Editor.
  • Αν με ρωτήσετε.. θέμα συμβατότητας υπάρχει και μάλιστα μεγάλο. Στο υπάρχον σύστημα (Windows OS) με "πιάνει" πονοκέφαλος με τις ασυμβατότητες που έχει βγάλει μετά από 4 χρόνια + λειτουργίας. To Windows 7 OS, "κολλάει" και μερικές φορές πετάει "μπλε οθόνη". Βασικά τα προβλήματα υπάρχουν εδώ και περίπου 6 μήνες , όμως κάνω πολύ υπομονή με τους όποιους κινδύνους να εγκυμονούνται.
  • Δεν γνωρίζω πως συμπεριφέρονται τα Windows 10, σε θέμα σταθερότητας και συμβατότητας. Δεν έχω εμπειρία από macOS, ενώ νομίζω πως θα με βοηθούσε πολυ μία δοκιμή.
  • Τα Windows 7 που διαθέτω, νιώθω πως "αδικούν" τις εργασιακές απαιτήσεις. Updates και πάλι updates, παρουσιάζει μικρές καθυστερήσεις σε κάποιες λειτουργίες κοκ
  • Στην περίπτωση αυτή (καθυστέρηση, κόλλημα υπολογιστή κοκ) δεν γνωρίζω αν ευθύνεται το υλικό ή και το λογισμικό. Δηλαδή αν υπάρχει πρόβλημα συμβατότητας του υλικού ή/και του λογισμικού. Δεν είμαι γνώστης του αντικειμένου.
  • Εχω διαβάσει πως το λογισμικό της Apple "πετάει". Τρομερή διαδράση που την έχω δει εν μέρη σε laptop, σταθερό λογισμικό με πολύ καλές επιδόσεις.

Είμαι διαθέσιμος να διαβασω οτιδήποτε θα μου δώσει το ερέθισμα ώστε να ιντριγκάρει τις γνώσεις μου και να συμβάλλει στην απόφασή μου.

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Επεξ/σία από Dr.MikeD
Διορθωση/προσθήκη κειμένου
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

όπως αναφέρθηκε παραπάνω, όντως τα Windows 10 λειτουργούν πολύ καλά και σε συνδυασμό με τους καινούριους επεξεργαστές, ssd Κτλ πάνε σφαίρα και δεν κολάνε. Καμιά σχέση με Windows 7 και τα άθλια Vista.

Τώρα, για τη δουλειά που θες, το budget σου είναι ΥΠΕΡ-αρκετό. Είτε διαλέξεις mac είτε PC, θα μπορείς να κάνεις άψογα τη δουλειά σου.

Και εγώ web designer είμαι και δουλεύω και σε PC και σε Mac. Οι μεγάλες απαιτήσεις σε hardware είναι πιο πολύ για φωτογράφους/γραφίστες και ειδικότερα για video editors.

Πάρε αυτό που θα σε εμπνεύσει να κάνεις καλύτερα τη δουλειά σου. Με αυτό το budget είναι win-win situation.

Επεξ/σία από onelonelystar
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, kriosgr είπε

Φίλε μου με τα λεφτά που διαθέτεις μπορείς να αγοράσεις τούμπανο PC αλλά και Mac.  Προσωπικά θεωρώ τα PC ασταθείς παιχνιδομηχανές για πειραματικούς σκοπούς και μόνο. Γι αυτό παρουσιάζουν ένα κάρο ασυμβατότητες και κουσούρια κι έχουν και ελεεινό backup. Επειδή δεν τρέχει και τίποτα αν μείνει ο πιτσιρικάς και μια εβδομάδα χωρίς να παίξει. Ο επαγγελματίας επιλέγει Mac.  Αν βαρέθηκες να σταυρώνεις τα δάχτυλά σου κάθε φορά που ανοίγεις τον υπολογιστή ότι θα ανάψει ή ότι το τάδε update θα κάτσει τότε τα Mac είναι μονόδρομος. ^_^

Τα παραπανω δεν εχουν σχεση με την πραγματικοτητα.

Η συντριπτικη πλειοψηφια των επαγγελματιων(τι μιλαμε για freelancers, τι μιλαμε για υπαλληλους) δουλευουν σε windows και οχι σε mac os x.

Σε μερικους ομως κλαδους(web development ειναι ενας απο αυτους) το mac os x εχει σημαντικο ποσοστο, μεγαλυτερο και απο τα windows, γιατι το αψ οσ χ λογω της *nix φυσης του ειναι πιο καταλληλο/συμβατο με διαφορα εργαλεια κλπ.

13 ώρες πριν, Dr.MikeD είπε

Καλησπέρα στην ομάδα. Το θέμα είχε "παγώσει" ημέρες τώρα και αποφάσισα να το "ζεστάνω" ξανά. Σε αντιθέση με τις μέχρι τώρα επιλογές μου (επιλογή iMac) το κατάστημα στο οποίο συνεργάζομαι που εδωσε μία προσφορά με τα παρακάτω χαρακτηριστικά αλλά αυτή την φορά για Windows. Να με συμπαθάτε για του ότι γράφω σε MAC section, αλλά ο άσχετος άνθρωπος του τεχνικού κομματιού, μία απορία την έχω.. Για τις ανάγκες μου, το παρακάτω σύστημα, είναι αξιόλογο συγκριτικά με τις επιδόσεις iMac; Το κόστος κυμαίνεται από 1700 - 1900 ευρώ.

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.

Intel i7-8700k 6 cores

Motherboard : GigaByte Z370

RAM : HyperX ddr4 2666MHZ 16GB

2 Hard Drives : 250gb SSD / 2TB HDD

Display Card : MSI GForce GTX 1050 Ti 4GB

Windows 10

Display : Dell S2817Q

Δεν χρειαζεσαι τοσο ακριβο και δυνατο συστημα(ειναι αισθητα δυνατοτερο και με μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο απο τον αντιστοιχο iMac) , αλλα σιγουρα χρειαζεσαι καλυτερη οθονη και οχι με TN πανελ, αλλα με IPS.

Πχ την Dell UltraSharp U2715H ή την Dell U2718Q.

Επισης, σκεψου την λυση ετοιμου συστηματος απο dell/hp που προσφερουν και εγγυηση με Next Business Day on site support, οποτε σε περιπτωση hardware προβληματος , θα μεινεις το πολυ μια ημερα χωρις μηχανημα και χωρις να πρεπει εσυ να τρεχεις το μηχανημα για επισκευη.

Αυτο ειναι σημαντικο για εναν επαγγελματια, μιας και πχ 5 μερες να μεινει καποιος χωρις μηχανημα επειδη χαλασε το μηχανημα του ή  ο iMac και ειναι στο service και δεν φτιαχτηκε αμεσα, σημαινει διαφυγοντα εσοδα πανω απο 500€.

Τελειως ενδεικτικα εδω καποια ετοιμα, επωνυμα συστηματα(μνημη κλπ βαζεις μονος σου παραπανω χωρις να χανεται η εγγυηση):

https://www.mgmanager.gr/pcs/65008-dell-pc-inspiron-3668-mt-i5-7400-8gb-1tb-128gb-gt1030-win10-pro-dvd-rw-black-471383398.html

https://www.msystems.gr/index.php?category=1013&product=22832

5 ώρες πριν, Dr.MikeD είπε

Παιδιά καλημέρα.

Η συγκεκριμένη συζήτηση νιώθω πως ξεφεύγει απ' το θέμα που αρχικώς δημιούργησα "Αγορά iMac για ανάπτυξη ιστοσελίδων" και μεταβαίνουμε στο θέμα : "Επιλογή OS για ανάπτυξη ιστοσελίδων".

Αρχικά όχι μόνο θα έπρεπε να σας ευχαριστήσω για τις απαντήσεις σας, αλλά αφετέρου να σας ενημερώσω πως με βοηθάτε πάρα πολύ σχετικά με την συζήτηση που ανοίγουμε. Δυστηχώς δεν είμαι γνώστης υλικού και από λογισμικού , ενώ η εμπειρία που έχω μόνο από Windows με κάνει να σκέπτομαι καχύποπτα μιας και δεν είμαι αρκετά ικανοποιημένος, αυτομάτως σημαίνει πως επιδιώκω να κοιτάξω παραπέρα. Εν κατακλείδι αναζητώ την καλύτερη δυνατή λύση για τις εργασιακές απαιτήσεις.

• Το budget που διαθέτω είναι λίγο πολύ το ίδιο 1900-2400.
  • Για τον σχεδιασμό χρησιμοποιώ το Photoshop, ενώ είμαι ήδη στα σκαριά να πάω ένα βήμα παραπάνω χρησιμοποιώντας το Adobe XD. Για dev θα παραμείνω στο Sublime Text Editor.
  • Αν με ρωτήσετε.. θέμα συμβατότητας υπάρχει και μάλιστα μεγάλο. Στο υπάρχον σύστημα (Windows OS) με "πιάνει" πονοκέφαλος με τις ασυμβατότητες που έχει βγάλει μετά από 4 χρόνια + λειτουργίας. To Windows 7 OS, "κολλάει" και μερικές φορές πετάει "μπλε οθόνη". Βασικά τα προβλήματα υπάρχουν εδώ και περίπου 6 μήνες , όμως κάνω πολύ υπομονή με τους όποιους κινδύνους να εγκυμονούνται.
  • Δεν γνωρίζω πως συμπεριφέρονται τα Windows 10, σε θέμα σταθερότητας και συμβατότητας. Δεν έχω εμπειρία από macOS, ενώ νομίζω πως θα με βοηθούσε πολυ μία δοκιμή.
  • Τα Windows 7 που διαθέτω, νιώθω πως "αδικούν" τις εργασιακές απαιτήσεις. Updates και πάλι updates, παρουσιάζει μικρές καθυστερήσεις σε κάποιες λειτουργίες κοκ
  • Στην περίπτωση αυτή (καθυστέρηση, κόλλημα υπολογιστή κοκ) δεν γνωρίζω αν ευθύνεται το υλικό ή και το λογισμικό. Δηλαδή αν υπάρχει πρόβλημα συμβατότητας του υλικού ή/και του λογισμικού. Δεν είμαι γνώστης του αντικειμένου.
  • Εχω διαβάσει πως το λογισμικό της Apple "πετάει". Τρομερή διαδράση που την έχω δει εν μέρη σε laptop, σταθερό λογισμικό με πολύ καλές επιδόσεις.

Είμαι διαθέσιμος να διαβασω οτιδήποτε θα μου δώσει το ερέθισμα ώστε να ιντριγκάρει τις γνώσεις μου και να συμβάλλει στην απόφασή μου.

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Οι μπλε οθονες που περιγραφεις παραπεμπουν μαλλον σε hardware προβλημα, πχ μνημες ram που χαλασαν.

Επισης, το οτι τα windows 7 παιρνουν updates ειναι θετικο. Αντιθετα, το αντιστοιχης εποχης mac os x(Mac Os X Snow Leopard 10.6) εχει να παρει security update απο τον Σεπτεβριο του 2013  ή το mac os x 10. που βγηκε το 2014(οταν περιπου πηρες τον υπολογιστη σου) εχεις σταματησει να παιρνει security updates απο το 2016 και κανενα απο τα 2 δεν συνισταται για επαγγελματικη χρηση, ειδικα με προσβαση στο ιντερνετ.

Υ.Γ.: Ποσο περιπου ειχες παρει το τωρινο μηχανημα σου και τι χρονολογια; Κατω απο 900€ το υπολογιζω μαζι με την οθονη και αγορασμενο το 2013, σωστα;

Επεξ/σία από haHa
  • Like 1
Δημοσ.

Σας ζηλεύω (με την καλή έννοια) για τις γνώσεις τις οποίες γνωρίζετε και σας θαυμάζω που απλόχερα τις μεταδίδετε.

2 ώρες πριν, haHa είπε

Δεν χρειαζεσαι τοσο ακριβο και δυνατο συστημα(ειναι αισθητα δυνατοτερο και με μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο απο τον αντιστοιχο iMac) , αλλα σιγουρα χρειαζεσαι καλυτερη οθονη και οχι με TN πανελ, αλλα με IPS.

Πχ την Dell UltraSharp U2715H ή την Dell U2718Q.

Η συγκεκριμένη προσφορά απ το κατάστημα κατατέθηκε με την λογική να βγεί ένα μηχάνημα δυνατότερο από iMac αλλά χαμηλότερο στην τιμή. Το σεβάστηκα ως μία επιλογή. Σιγουρα μπορεί να υπάρχουν πιο φθηνές λύσεις με εξέσουσες υπολογιστικές δυνατότητες.

Σχετικά με τις οθόνες, σε ευχαριστώ για τις προτάσεις σου και για την γνώμη σου. Στο κατάστημα που πήρα την προσφορά μου πρότειναν κάτι τέτοιο σε οθόνη. Στην προκειμένη περίπτωση έχει ύψιστης σημασίας η επιλογή της καθώς θα την κάνω "ταίρι" με την Dell U2311h. Δηλαδή θα τις έχω για να δουλεύω μαζί.

2 ώρες πριν, haHa είπε

Επισης, σκεψου την λυση ετοιμου συστηματος απο dell/hp που προσφερουν και εγγυηση με Next Business Day on site support, οποτε σε περιπτωση hardware προβληματος , θα μεινεις το πολυ μια ημερα χωρις μηχανημα και χωρις να πρεπει εσυ να τρεχεις το μηχανημα για επισκευη.

Αυτο ειναι σημαντικο για εναν επαγγελματια, μιας και πχ 5 μερες να μεινει καποιος χωρις μηχανημα επειδη χαλασε το μηχανημα του ή  ο iMac και ειναι στο service και δεν φτιαχτηκε αμεσα, σημαινει διαφυγοντα εσοδα πανω απο 500€.

Τελειως ενδεικτικα εδω καποια ετοιμα, επωνυμα συστηματα(μνημη κλπ βαζεις μονος σου παραπανω χωρις να χανεται η εγγυηση):

https://www.mgmanager.gr/pcs/65008-dell-pc-inspiron-3668-mt-i5-7400-8gb-1tb-128gb-gt1030-win10-pro-dvd-rw-black-471383398.html

Η αλήθεια είναι πως σε καμία περίπτωση δεν μου είχε περάσει απ το μυαλό. Με μία ματιά, φαίνονται καλοστεκούμενες επιλογές, ενώ στα θετικά είναι το support που ο ίδιος αναφέρεις.

2 ώρες πριν, haHa είπε

Οι μπλε οθονες που περιγραφεις παραπεμπουν μαλλον σε hardware προβλημα, πχ μνημες ram που χαλασαν.

Επισης, το οτι τα windows 7 παιρνουν updates ειναι θετικο. Αντιθετα, το αντιστοιχης εποχης mac os x(Mac Os X Snow Leopard 10.6) εχει να παρει security update απο τον Σεπτεβριο του 2013  ή το mac os x 10. που βγηκε το 2014(οταν περιπου πηρες τον υπολογιστη σου) εχεις σταματησει να παιρνει security updates απο το 2016 και κανενα απο τα 2 δεν συνισταται για επαγγελματικη χρηση, ειδικα με προσβαση στο ιντερνετ.

Υ.Γ.: Ποσο περιπου ειχες παρει το τωρινο μηχανημα σου και τι χρονολογια; Κατω απο 900€ το υπολογιζω μαζι με την οθονη και αγορασμενο το 2013, σωστα;

Αναφορικά με τις μπλε οθόνης, ίσως και να έχεις δίκιο. Δεν το γνωρίζω. Η αλήθεια είναι πως δεν είχα την αντιμετώπιση του Support και εδώ και καιρό έχω μείνει απογοητευμένος.

2 ώρες πριν, haHa είπε

Νομίζω πως η αγορά έγινε το 2013 χωρίς την οθόνη. Το υπάρχον σύστημα, χωρίς το ΦΠΑ , κόστισε στα 600€ .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, haHa είπε

Έχεις δει πολλά iMac να χαλάνε;  Οι κινεζιές που προτείνεις θα του κρατήσουν τουλάχιστον trouble free 2 χρόνια πριν να γίνουν τοστιέρες κι αρχίσουν να ρετάρουν από δω κι από κει; 

Για τα update στο MacOs που λες αξίζει να σου θυμίσω ότι το λειτουργικό της Apple δεν το αγοράζεις. Γιατί να βγάλει security updates για μια τόσο παλιά έκδοση όταν σου δίνει δωρεάν την τελευταία;  OEO ; :blink: 

Τέλος ας αναφέρουμε και το πόσο σου πριονίζουν την απόδοση τα διάφορα antivirus στα windows. To Τρισάθλιο backup τους που σε κάνει να ψάχνεις για άλλες λύσεις αλλά και το κακάσχημο και δύσχρηστο  interface  το οποίο είναι κανονικά για tablet κι όχι για υπολογιστή.  Για να μην μιλήσω για τα formats που όλοι οι windows users κάνουν τακτικά, γιατί κάτι έλεγες για χάσιμο χρόνου ^_^  

Επεξ/σία από kriosgr
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Dr.MikeD είπε

Σας ζηλεύω (με την καλή έννοια) για τις γνώσεις τις οποίες γνωρίζετε και σας θαυμάζω που απλόχερα τις μεταδίδετε.

Η συγκεκριμένη προσφορά απ το κατάστημα κατατέθηκε με την λογική να βγεί ένα μηχάνημα δυνατότερο από iMac αλλά χαμηλότερο στην τιμή. Το σεβάστηκα ως μία επιλογή. Σιγουρα μπορεί να υπάρχουν πιο φθηνές λύσεις με εξέσουσες υπολογιστικές δυνατότητες.

Σχετικά με τις οθόνες, σε ευχαριστώ για τις προτάσεις σου και για την γνώμη σου. Στο κατάστημα που πήρα την προσφορά μου πρότειναν κάτι τέτοιο σε οθόνη. Στην προκειμένη περίπτωση έχει ύψιστης σημασίας η επιλογή της καθώς θα την κάνω "ταίρι" με την Dell U2311h. Δηλαδή θα τις έχω για να δουλεύω μαζί.

Η αλήθεια είναι πως σε καμία περίπτωση δεν μου είχε περάσει απ το μυαλό. Με μία ματιά, φαίνονται καλοστεκούμενες επιλογές, ενώ στα θετικά είναι το support που ο ίδιος αναφέρεις.

Αναφορικά με τις μπλε οθόνης, ίσως και να έχεις δίκιο. Δεν το γνωρίζω. Η αλήθεια είναι πως δεν είχα την αντιμετώπιση του Support και εδώ και καιρό έχω μείνει απογοητευμένος.

Νομίζω πως η αγορά έγινε το 2013 χωρίς την οθόνη. Το υπάρχον σύστημα, χωρίς το ΦΠΑ , κόστισε στα 600€ .

Το πρώτο πραγμα που θα σε συμβουλευα είναι να αποφυγεις το μαγαζι που σου εδωσε αυτην την προσφορά και αυτην την οθόνη. Φαίνεται οτι δεν είναι γνωστες του αντικειμένου. 

Ενημερωτικα, η οθόνη που σου πρότειναν εχει αισθητα χειρότερα χρωματα, γωνιες θεασης κλπ από την τωρινή σου. 

Οσον αφορά το κόστος του τωρινου σου μηχανηματος, εδωσες μεσα του 2013 περι τα 900€ συνολο για 4πυρηνο μηχανημα με ssd, 23" οθόνη και 3 χρόνια εγγύηση. 

Δες τι imac επαιρνες με τα αντίστοιχα χρηματα στα μεσα του 2013(θα εδινες ~30-40% παραπανω για διπυρηνο, με παναργο hdd, 21" οθονη και οχι 3ετη εγγυηση) και θα καταλαβεις ποσο μικρότερη αντοχή στο χρόνο θα ειχε.

--------------

Το ειπαμε και πιο πριν:

Θεωρω πως κακως σκεφτεσαι imac, εκτος και αν θελεις αποκλειστικά all in one. 

Αν δεν χρειαζεσαι all in one, κοιτα για κανονικο desktop μηχανημα ή για ενα macbook pro με εξωτερική οθόνη. 

23 λεπτά πριν, kriosgr είπε

Έχεις δει πολλά iMac να χαλάνε;  Οι κινεζιές που προτείνεις θα του κρατήσουν τουλάχιστον trouble free 2 χρόνια πριν να γίνουν τοστιέρες κι αρχίσουν να ρετάρουν από δω κι από κει; 

Για τα update στο MacOs που λες αξίζει να σου θυμίσω ότι το λειτουργικό της Apple δεν το αγοράζεις. Γιατί να βγάλει security updates για μια τόσο παλιά έκδοση όταν σου δίνει δωρεάν την τελευταία;  OEO ;  

Τέλος ας αναφέρουμε και το πόσο σου πριονίζουν την απόδοση τα διάφορα antivirus στα windows. To Τρισάθλιο backup τους που σε κάνει να ψάχνεις για άλλες λύσεις αλλά και το κακάσχημο και δύσχρηστο  interface  το οποίο είναι κανονικά για tablet κι όχι για υπολογιστή.  Για να μην μιλήσω για τα formats που όλοι οι windows users κάνουν τακτικά, γιατί κάτι έλεγες για χάσιμο χρόνου ^_^  

Είναι προφανες οτι εχεις τελειως λαθος δεδομένα και για αυτο καταληγεις και γραφεις πράγματα που δεν ισχυουν. 

Μονο και μονο που γραφεις περι κινεζιων που ρεταρουν για τα dell/hp που ειναι οι λυσεις που προτιμουν για workstation η συντριπτική πλειονότητα των μεγαλων εταιρειων(ελαχιστες προτιμουν imac) , δειχνει πολλα. 

Τελος, το αν θα αναβαθμισει ενας επαγγελματιας/μια εταιρεια το μηχάνημα στο επόμενο λειτουργικό δεν εχει να κανει τοσο με το κόστος του νεου λειτουργικου:

Πρεπει να δουν αν οι εφαρμογές τους παιζουν σωστα και στο καινούριο λειτουργικό, αν υπάρχουν drivers για κάποιο περίεργο hardware που μπορεί να εχουν κλπ κλπ. 

Δεν είναι του παρόντος η συζήτηση αυτη, το θέμα είναι να βοηθήσουμε τον topic starter.  

Επεξ/σία από haHa
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά δεν είναι σκοπός να πυρωδοτήσουμε συζήτησεις. Εκτιμώ πάρα πολύ που με βοηθάτε και θα σας παρακαλούσα να σταθούμε μόνο εκεί.

Είναι πολύ σημαντικό για εμένα τον ίδιο ως starter να βρίσκω βοήθεια και να έχω ενημέρωση από ανθρώπους ιντερνετικά που ούτε κάν τους γνωρίζω, και επι της ουσίας βοήθια και γνώμη δεν την βρίσκω σε προσωπικό επίπεδο.. όσους και να ρωτήσω (συγκριτικά με την περιοχή που μένω). Εχω διαβάσει αρκετά topics, έχω δεί πολλά video reviews, αλλά θα ήθελα και μία παραπάνω γνώμη από όλους εσάς που είσαστε παραπάνω γνώστες της τεχνολογίας και έχετε δοκιμάσει τα συγκεκριμένα OS πάνω στο κοινό εργασιακό μας περιβάλλον.

Ο καθένας έχει την προσωπική του γνώμη για το OS που θα χρησιμοποιήσει και είναι υποκειμενικό ποιο OS κάνει για designers/developers κοκ.. Ας μείνουμε ότι θέλετε να βοηθήσουμε τον γράφων, να ξεμπλοκάρει το μυαλό του και να αποφασίσει.

Για εμένα τον ίδιο..

• Νιώθω λίγο αμήχανα, καθώς το ίδιο το θέμα ξεφεύγει και θαρρώ πια πως είναι σε άλλο topic. Το παρών πια δεν είναι για imac, αλλά "Τι OS να διαλέξω για design/development". (Θέλω λίγη κατανόηση απ' τους mods)
  • Γενικά νιώθω πολύ απογοητευμένος από το προηγούμενο support και το τελευταίο διάστημα κάνω"φύλλο και φτερό" τις όποιες επιχειρήσεις έχουν μείνει για να μου προτείνουν τις καλύτερες λύσεις για την δουλειά μου και φυσικά να υποστηρίξουν άμεσα και το support αν και εφόσον χρειαστεί.
  •  Στη παρούσα φάση, η κάθε επιχείρηση η οποία προσφέρει συναρμολογημένο σύστημα και λύσεις, δυστηχώς δεν γνωρίζω αν πρόκειται για την λύση την οποία ψάχνω, από άποψη τεχνολογίας. Θέλει αρκετό ψάξιμο. Πλέον κοιτάζω ακόμα τον τρόπο που συνομιλούμε, το πελατολόγιο τους, την ίδια την επιχείρηση πως είναι στημένη, τι αρχικώς μου προτείνει, ανεξάρτητα απ την τελική προσφορά κοκ..
  • Δεν έχω δουλέψει πάνω σε Windows 10 καθώς και σε macOS, συνεπώς προς εμένα τον ίδιο είναι κομμάτια άγνωστα, συνεπώς μία παραπάνω "ανασφάλεια" την έχω. Διαβάζω πως έχουν καλό interface, stability, και φυσικά κάνουν και τα κάνουν για το γνωστικό μου αντικείμενο. Γενικά όμως η γνώμη ένος τεχνογνώστη και ενός επαγγελματία που κάνει την ίδια δουλειά με εμένα έχει αλλη βαρύτητα.
  • Επίσης θα κάνω άμεση αλλαγή πλεύσης ακόμα και στα tools που θα χρησιμοποιήσω. Το Photoshop, θα έρθει σε "δεύτερη μοίρα" καθώς εχω εκτιμήσει (απ τα όσα εχω διαβάσει) πως το Adobe XD θα με καλύψει και θα μου δώσει νέο (δημιουργικό) ερέθισμα στο στοιχείο της εργασίας.

Προς το παρών, όσο ακόμα ψάχνω, διαβάζω και περιμένω τις υπόλοιπες προσφορές, εδω θα είμαστε παλι να τα συζητήσουμε, σε φιλικό αλλά και ταυτόχρονα δημιουργικό κλίμα.

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.

Μιχάλης.

Επεξ/σία από Dr.MikeD
Διόρθωση/προσθήκη κειμένου
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι δυο οι απαντήσεις που χρειάζεται να δώσεις στον εαυτό σου:

1) Χρειαζεσαι καινούριο μηχάνημα γιατι δεν σου αρκει η ισχυς του τωρινού σου;

Η απάντηση είναι οχι, ενδεικτικά το μηχάνημα σου είνα πιο δυνατό απο ενα ολοκαίνουριο macbook pro 13 που ειναι απο τα πιο δημοφιλη για web devs. Αρα δεν εχεις θεμα με ισχυ. 

2) Θελεις να δοκιμασεις κατι διαφορετικό και να πας σε mac os x? 

Αν ναι, τοτε ο imac των 2800€ είναι και αρκετά ακριβος και δεν σου προσφέρει αρκετα πλεονεκτήματα μιας και ηδη εχεις δυνατο desktop μηχάνημα. Καλύτερα να πας σε εναν macbook pro που θα σου προσφέρει εξτρα δυνατοτητες και χρήσεις. 

Μιας που ανέφερες τι χρησιμοποιουν αλλοι του κλαδου, θα επαναλαβω οτι ελαχιστοι χρησιμοποιουν imac ΧΩΡΙΣ να εχουν και εναν macbook pro.

Γενικότερα, το πιο συνήθες είναι ενας φορητος με μια καλή, μεγάλη  οθόνη. 

Επεξ/σία από haHa
  • Like 1
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, haHa είπε

Γενικότερα, το πιο συνήθες είνα εεας φορητος με μια καλή, μεγάλη  οθόνη.

Χωρίς όμως να είναι απαραίτητο ότι αυτό εξυπηρετεί τον φίλο μας.

Νομίζω πως έχουμε εξηγήσει αρκετά... όπως είπα κ παραπάνω το budget είναι υπεραρκετό για web design. ό,τι και να αγοράσεις με αυτό θα έχεις ένα πολύ καλό μηχάνημα. Αφού ψήνεσαι για macOS, go for it!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, Dr.MikeD είπε

Παιδιά δεν είναι σκοπός να πυρωδοτήσουμε συζήτησεις. Εκτιμώ πάρα πολύ που με βοηθάτε και θα σας παρακαλούσα να σταθούμε μόνο εκεί.

Κουβέντα κάνουμε, δεν τσακωνόμαστε ;)

• Γενικά νιώθω πολύ απογοητευμένος από το προηγούμενο support και το τελευταίο διάστημα κάνω"φύλλο και φτερό" τις όποιες επιχειρήσεις έχουν μείνει για να μου προτείνουν τις καλύτερες λύσεις για την δουλειά μου και φυσικά να υποστηρίξουν άμεσα και το support αν και εφόσον χρειαστεί.

Για αυτό τον λόγο σου προτείνω Mac που είναι εγγύηση κι όχι custom παιχνιδομηχανή συμβατή με windows.  Όπως λέει κι ο HaHa πιο πάνω PC έχεις.  Δοκίμασε ένα Mac και την άλλη μέρα θα βγάλεις ότι PC είχες στις αγγελίες.^_^

Αλλά ας επισκεφτούμε την σελίδα του Adobe XD που σε ενδιαφέρει. https://www.adobe.com/gr_en/products/xd.html   Τα μηχανήματα που βλέπεις στις φωτογραφίες αλλά και στο video είναι όλα mac. Δεν βλέπω καμιά κινεζιά Dell ή HP να έχουν στην παρουσίαση.  Γιαυτό σου λέω πως ο επαγγελματίας επιλέγει mac. 

Επεξ/σία από kriosgr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να κάνουμε και χαβαλε γιατι γραφονται ανακρίβειες :

Φαίνεται οτι θελεις να δοκιμασεις και να παιξεις με mac os x. 

Μπορεις να αγορασεις για να παιξεις μια κινεζια imac (με μικρη εγγύηση, γιατι η apple δεν το εμπιστευεται οτι θα δουλεύει αξιοπιστα για αρκετό καιρο) ή αν θελεις να κανεις σοβαρή δουλειά μπορείς να παρεις αυτο που προτιμανε και δουλευουνε οι περισσοτεροι επαγγελματιες και μεγαλες εταιρειες : ενα workstation απο hp/dell. 

Εδω ενδεικτικα το market share σε workstations:

https://www.statista.com/statistics/755629/global-quarterly-market-share-workstation-vendors/

Επεξ/σία από haHa
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, haHa είπε

Για να κάνουμε και χαβαλε γιατι γραφονται ανακρίβειες :

Φαίνεται οτι θελεις να δοκιμασεις και να παιξεις με mac os x. 

Μπορεις να αγορασεις για να παιξεις μια κινεζια imac (με μικρη εγγύηση, γιατι η apple δεν το εμπιστευεται οτι θα δουλεύει αξιοπιστα για αρκετό καιρο) ή αν θελεις να κανεις σοβαρή δουλειά μπορείς να παρεις αυτο που προτιμανε και δουλευουνε οι περισσοτεροι επαγγελματιες και μεγαλες εταιρειες : ενα workstation απο hp/dell. 

Εδω ενδεικτικα το market share σε workstations:

https://www.statista.com/statistics/755629/global-quarterly-market-share-workstation-vendors/

Η στατιστική έχει και την Lenovo και την fujitsu :blink:  Πρότεινέ του να πάρει και κάνα fujitsu  workstation για να ασχοληθεί με Adobe XD καλύτερα από Mac όταν οι ίδιοι στην Adobe έχουν Mac αλλά και οι επαγγελματίες στην παρουσίαση στο video.  

Σε παρακαλώ δείξε μου έναν με fujitsu επαγγελματία γραφίστα ^_^  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, kriosgr είπε

Η στατιστική έχει και την Lenovo και την fujitsu :blink:  Πρότεινέ του να πάρει και κάνα fujitsu  workstation για να ασχοληθεί με Adobe XD καλύτερα από Mac όταν οι ίδιοι στην Adobe έχουν Mac αλλά και οι επαγγελματίες στην παρουσίαση στο video.  

Σε παρακαλώ δείξε μου έναν με fujitsu επαγγελματία γραφίστα ^_^  

Δεν μιλησα αποκλειστικά για γραφιστες, μιλησα γενικότερα για επαγγελματίες και τα στατιστικά είναι για το σύνολο των workstations που πουληθηκαν σε επαγγελματίες και εταιρείες ολων των κλαδων. 

Συνολικα, οι επαγγελματίες και οι μεγαλες εταιρειες δουλευουν κατα συντριπτική πλειοψηφία σε hp/dell/lenovo και οχι σε κινεζιες τυπου imac, που ουτε η ιδια η εταιρεία δεν τα εμπιστευεται με σοβαρη εγγύηση. 

Πιο ειδικα όμως,  στον τομέα του design, το mac os x εχει μεγαλο ποσοστό. Αυτο σε 2d design.

Σε 3d design που ανεβαινουν οι απαιτησεις, οι επαγγελματίες προτιμουν workstations απο dell/hp. 

Επεξ/σία από haHa

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...