Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
5 hours ago, haHa said:

Μια χαρα ειναι το iMac, απλα ειναι αρκετα χρηματα(~2800€ για το configuration που θελεις) χωρις να σου προσφερει καποια εξτρα δυνατοτητα/ευκολια.

Στην θεση σου θα προτιμουσα να επαιρνα μια 27" dell 4k οθονη στα 580€ (εχει και το πλεονεκτημα της ρυθμισης υψους που ειναι θεωρω αρκετα σημαντικο για μεγαλες οθονες) και θα επαιρνα ενα macbook pro.

Αυτη η λυση θα σου εδινε εξτρα δυνατοτητες/ευκολιες: πχ θα μπορουσες να δουλευεις λογω laptop και καπου αλλου μερικες μερες/ σε ενα ταξιδι κλπ.

Μιας και έχω αυτή την οθόνη στο desktop στο σπίτι, επιβεβαιώνω πως είναι ένα πολύ καλό εργαλείο για design κλπ σε σχέση πάντα με το κόστος της. Και τα Win 10 είναι πλεον μια χαρά για μεγάλες αναλύσεις. Ταυτόχρονα είναι τέλεια και σαν εξωτερική οθόνη σε ένα macbook κλπ που μπορεί να υποστηρίξει την ανάλυση. :)

• Like 1
  • Απαντ. 108
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Και εγώ προσωπικά σε macbook pro θα σε πρότεινα να πας.. Σου δίνει πολύ μεγαλύτερη ευχέρεια και αν χρειαστεί το μεταφέρεις.

Επίσης θα σου ανοίξει νέες ευκαιρίες να μπορείς να δουλεύεις και από αλλού. Τέλος 2 οθόνες πάντα καλύτερη της μιας.

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, haHa είπε

Με την λυση macbook pro 15"

εν τω μεταξύ δεν ξέρω αν το παρατηρήσατε αλλά η τιμή για το συγκεκριμένο macbook πριν 2 εβδομάδες ξεκινούσε από τα 2400 ευρω!

Τώρα για τον φίλο μας, δεν ξέρω αν θα τον εξυπηρετούσε το macbook από το iMac. Επίσης διάβασα κάπου πως δεν είναι καλό να έχεις αναμένο το macbook με κλειστό το καπάκι για αρκετή ώρα (σε περίπτωση που το συνδέεις με εξωτερική οθόνη -- οκ το αφήνουμε ανοιχτό...)

Πιστεύω πως πρέπει να πάρει αυτό που πιστεύει ο ίδιος ότι θα του αρέσει καλύτερα. Οπότε Dr.MikeD, ζύγισε τις επιλογές σου, φτιάξε budget και βουρ για mac!

Δημοσ.

Παιδιά με έχετε βοηθήσει αρκετά. Όμως, στην συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει "ένα ναι μεν αλλά.."

1. (-) Τo budget το χρημάτων λίγο πολύ θα φτάσει στα 2.800. Συνεπώς θέλω να διαλέξω την καλύτερη δυνατή λύση. Νυσάφι ποια με τα Windows.. :)

2. (?) Δεν γνωρίζω τι γίνεται με τις επιδόσεις (δεν κατέχω από hardware). Δεν γνωρίζω ποιο απ τα 2 υπερτερεί, που για εμένα είναι ένας σημαντικός παράγοντας και όπως είπα παραπάνω θέλω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Και πάνω σε αυτο θέλω τα "φώτα σας".

3. (+) Η επιλογή 2-1 (laptop + display) ακούγεται ως θετικό, μιας και θα μπορώ όποτε θέλω να δουλεύω και ξεχωριστά στο Laptop.

4. (-) Βέβαια, προτιμώ να δουλεύω on desk, συνεπως το remote έχει βγεί απ τις επιλογές μου.

5. (-) Στο all-in-one αν πάθει κάτι ο υπολογιστής θα πρέπει να πάει για επισκευή όλο το μηχάνημα. Χάνοντας χρόνο -> χρήμα.

Ευχαριστώ και πάλι.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, onelonelystar είπε

χαχα αν προσέξεις η οθόνη κάθεται πάνω σε stand... Πάντως μπορεί να φαίνεται ότι είναι ψηλά, αλλά δεν είναι και τόσο!

δηλαδή το κεφάλι του είναι ένα κλικ πιο ψηλά από την οθόνη και δεν είναι 2.15;

;48-2-thumb-large.jpg.1de29713927d8832b6e0e6c701accf8c.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Dr.MikeD είπε

Παιδιά με έχετε βοηθήσει αρκετά. Όμως, στην συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει "ένα ναι μεν αλλά.."

1. (-) Τo budget το χρημάτων λίγο πολύ θα φτάσει στα 2.800. Συνεπώς θέλω να διαλέξω την καλύτερη δυνατή λύση. Νυσάφι ποια με τα Windows.. :)

2. (?) Δεν γνωρίζω τι γίνεται με τις επιδόσεις (δεν κατέχω από hardware). Δεν γνωρίζω ποιο απ τα 2 υπερτερεί, που για εμένα είναι ένας σημαντικός παράγοντας και όπως είπα παραπάνω θέλω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Και πάνω σε αυτο θέλω τα "φώτα σας".

3. (+) Η επιλογή 2-1 (laptop + display) ακούγεται ως θετικό, μιας και θα μπορώ όποτε θέλω να δουλεύω και ξεχωριστά στο Laptop.

4. (-) Βέβαια, προτιμώ να δουλεύω on desk, συνεπως το remote έχει βγεί απ τις επιλογές μου.

5. (-) Στο all-in-one αν πάθει κάτι ο υπολογιστής θα πρέπει να πάει για επισκευή όλο το μηχάνημα. Χάνοντας χρόνο -> χρήμα.

Ευχαριστώ και πάλι.

ΕΦ όσον είσαι μέσα στο budget προχώρησε με το iMac. Είναι νομίζω η καλύτερη επιλογή και ειδικά αυτό το BTO όπως το περιέγραψες.

Τα specs είναι ότι πρέπει για επεξεργασία φωτογραφίας.

Είναι αρκετά future proof. Αν δεν υπάρξει κάτι εντελώς αναπάντεχο σε επίπεδο hardware θα σε βγάλει μια πενταετία τουλάχιστον.

Ενα MacBook Pro είναι πάντα επιθυμητό αλλά νομίζω ότι έρχεται δεύτερο. (Μετά το iMac).

Για το 5 μην ανησυχείς. Όλα τα μηχανήματα μπορεί να καταστραφούν στην δεύτερη εβδομάδα ή να αντέξουν πολλά χρόνια.

Πληροφοριακά από το 2006 μέχρι σήμερα έχω περάσει,  από δύο iMac (2006-2012) που πήγαν μια εξαετία το καθένα και δεν έκαναν «κιχ»

Επεξ/σία από Jiakometi
  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, onelonelystar είπε

^+1 έτσι ακριβώς!

για πότε με το καλό σκέφτεσαι να προχωρήσεις σε αγορά?

Αμεσα. Θέλω να πιστεύω τις επόμενες ημέρες. :wub:

Δημοσ.

Την παραγγελία μπορεί να την κάνεις και τώρα. Η παραλαβή όμως θα αργήσει κάνα μήνα λόγω BTO  που δεν έχει αναφερθεί μέχρι στιγμής και λάβε το υπόψη σου.

Αυτή η χαζομάρα της Apple να βγάζει iΜac με HDD μέχρι σήμερα είναι μεγάλο βαρύδι στην αγορά imac γενικά κι ο βασικότερος λόγος που πολλοί στρέφονται σε λύσεις macbook + οθόνη ή σε BTO όπως εσύ. 

Όσο για το λειτουργικό ΜacOS αν το γνωρίσεις...  Θα σου λένε για windows και θα σκας στα γέλια. 

Δημοσ.

Πάντως σκέψου κ για παραγγελία από εδώ

https://e-mac.eu/epoloyistes-apple/epitrapezioi/apple-imac-27-inch-retina-5k-display-3-4ghz-processor-1tb-storage-mne92.html

βγαίνει στα 2450 ευρώ, σε αντίθεση με τα 2800 από τα επίσημα ελληνικά καταστήματα. (απλά έχε υπόψιν ότι δεν έχει ελληνικό πληκτρολόγιο - δηλ. πάνω στο πληκτρολόγιο έχει μόνο αγγλικούς χαρακτήρες τυπωμένους)

(αν μπορείς να βάλεις κ τιμολόγιο κ να γλιτώσεις το ΦΠΑ ακόμα μεγαλύτερο κέρδος!)

Εγώ από εκεί παρήγγειλα το Macbook μου και μέσα σε 10 εργάσιμες ημέρες ήταν στην πόρτα μου. Για το BTO δεν νομίζω να πάει πάνω από μήνα για να το παραλάβεις

Δημοσ.

Το θέμα με το macbook είναι ότι έχεις και μια δεύτερη ΠΟΛΥ καλή οθόνη η οποία μπορεί να έχει πολλαπλές χρήσεις. Δεν χρειάζεται να το έχεις με κλειστό καπάκι δίπλα και να δουλεύεις στην μεγάλη οθόνη.

Επειδή έχω το ίδιο setup εγώ δουλεύω κυρίως στην οθόνη του macbook και ως δεύτερη την εξωτερική για βοήθεια... Ιδιαίτερα σε 15αρα οθόνη είσαι άνετος. Και επειδή δεν θα το μετακινείς το μοντέλο 2015 υπάρχει στα 2.198 με i7 και 16gb ram. Που έχει και τις θύρες του κλπ.

https://www.skroutz.gr/s/6907408/Apple-MacBook-Pro-15-4-2-2GHz-i7-16GB-256GB-Flash-Storage-Retina-Display-2015.html

Δημοσ.

Σήμερα επικοινώνησα με τοπικό κατάστημα. Ο iMac Retina 5K Display 3.4GHz / 16gb memory / 256GB SSD βγαίνει περίπου 2800-2900. Επίσης θα κάνει 1 μήνα για να έρθει - να ένα μεγάλο αρνητικό - χωρίς δυνατότητα ακύρωσης. Λίγο χλωμό το βλέπω.

7 ώρες πριν, onelonelystar είπε

Πάντως σκέψου κ για παραγγελία από εδώ

https://e-mac.eu/epoloyistes-apple/epitrapezioi/apple-imac-27-inch-retina-5k-display-3-4ghz-processor-1tb-storage-mne92.html

βγαίνει στα 2450 ευρώ, σε αντίθεση με τα 2800 από τα επίσημα ελληνικά καταστήματα. (απλά έχε υπόψιν ότι δεν έχει ελληνικό πληκτρολόγιο - δηλ. πάνω στο πληκτρολόγιο έχει μόνο αγγλικούς χαρακτήρες τυπωμένους)

(αν μπορείς να βάλεις κ τιμολόγιο κ να γλιτώσεις το ΦΠΑ ακόμα μεγαλύτερο κέρδος!)

Εγώ από εκεί παρήγγειλα το Macbook μου και μέσα σε 10 εργάσιμες ημέρες ήταν στην πόρτα μου. Για το BTO δεν νομίζω να πάει πάνω από μήνα για να το παραλάβεις

Αυτο φαντάζει μία πολύ καλή επιλογή. Αλήθεια η εγγύηση καλύπτεται; Σε περίπτωση φθοράς, έχουν support;

Το ίδιο το κατάστημα πάλι, σε λίγο καιρό θα έρθει με αντιπρόταση με νέο μηχάνημα για Windows 10. Μένει να το διαβάσω ολογράφως..

Btw, ενημερώθηκα για design tools, πέραν του photoshop (που πλέον για design το θεωρώ "απαρχειωμένο").. αρχικά ενδιαφέρον μου έκανε το Adobe XD και δευτευρευόντως το Sketch.. Το Adobe XD δίνει την δυνατότητα για prototyping και ... μου βγήκα τα μάτια.. :)

Παιδιά, συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις, αλλά αφενώς είμαι λίγο "άσχετος" από mac και αφετέρου το χρονικό αυτό διάστημα προσπαθώ να εντάξω τις νέες απαιτήσεις της δουλειάς με τις συνήθειές μου.

Σας ευχαριστώ και πάλι.

Δημοσ.

Εγγύηση έχουν σίγουρα 1 έτος από apple και μετά τον 1 χρόνο ακόμα που καλύπτει η infoquest στις περισσότερες των περιπτώσεων. (νομίζω η infoquest.. πάντα τις μπέρδευα αυτές).

Δημοσ.

Γιατί δεν φτιάχνεις hackindosh, πιστεύω θα σου κοστίσει τα μισά χρήματα και θα έχεις και την αλλαγή που ζητάς.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα στην ομάδα. Το θέμα είχε "παγώσει" ημέρες τώρα και αποφάσισα να το "ζεστάνω" ξανά. Σε αντιθέση με τις μέχρι τώρα επιλογές μου (επιλογή iMac) το κατάστημα στο οποίο συνεργάζομαι που εδωσε μία προσφορά με τα παρακάτω χαρακτηριστικά αλλά αυτή την φορά για Windows. Να με συμπαθάτε για του ότι γράφω σε MAC section, αλλά ο άσχετος άνθρωπος του τεχνικού κομματιού, μία απορία την έχω.. Για τις ανάγκες μου, το παρακάτω σύστημα, είναι αξιόλογο συγκριτικά με τις επιδόσεις iMac; Το κόστος κυμαίνεται από 1700 - 1900 ευρώ.

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.

Intel i7-8700k 6 cores

Motherboard : GigaByte Z370

RAM : HyperX ddr4 2666MHZ 16GB

2 Hard Drives : 250gb SSD / 2TB HDD

Display Card : MSI GForce GTX 1050 Ti 4GB

Windows 10

Display : Dell S2817Q

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...