Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλη την παρέα. Ελπίζω να γράφω στο σωστό section.

Ξκινώντας..Ως αντικείμενο εργασίας σχεδιάζω και προγραμματίζω ιστοσελίδες, ενώ απ' τα γεννοφάσκια μου χρησιμοποιώ Windows, όχι μόνο στην δουλειά μου αλλά και στην καθημερινότητά μου. Πλέον νιώθω λίγο "κουρασμένος" απ την χρήση των Windows, είτε από θέμα χρηστικότητας, είτε του ότι δεν είμαι ικανοποιημένος απ το λειτουργικό, για τον λόγο αυτο λοιπόν επιζητώ μία αλλαγή.

Το υπάρχον Win σύστημα :

- Επεξεργαστής Intel(R) Core(TM) i5-4430 CPU @ 3.00GHz, 3001 Mhz, 4 πυρήνες, 4 λογικοί επεξεργαστές.
- 8gb ram
- 117gb SSD
- 233GB HD
- Nvidia GForce GT630
- Windows 7 / 64bit
- Οθόνη DELL U2311H

Σκέπτομαι να στραφώ σε iMac και πιο συγκεκριμένα :

iMac 27-inch: Retina 5K Display - 3.4GHz / 16GB 2400MHz DDR4 / 256GB SSD

Χρήση/Προγράμματα : Σχεδιασμός και ανάπτυξη ιστοσελίδων. Κυρίως χρησιμοποιώ photoshop και δευτερευόντως τα υπόλοιπα προγράμματα της ιδιας σουιτας (premiere, indesign, After effects, illustrator κοκ). Εχω δει reviews για το Sketch , συνεπώς θελω να το εντάξω στο νέο iMac.

Με τα ίδια χρήματα, μπορώ να φτιάξω ένα super pc σε Windows, αλλά και πάλι δεν το βλέπω τόσο θετικά μιας και πάλι θα χρησιμοποιώ Windows. Γενικά, θα ήθελα να διαβάσω την γνώμη σας για θέματα συμβουλών, χρηστικότητας κοκ..

Σας ευχαριστω προκαταβολικά.

Μιχάλης.

• Απαντ. 108
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Laptop έχεις ή δεν τα συμπαθείς ? Γιατί θα μπορούσες να πάρεις ένα MacBook Pro και να το συνδέσεις στην ήδη υπάρχουσα οθόνη.

Τωρα αν θέλεις οπωσδήποτε 5k οθόνη τότε ο iMac είναι η καλύτερη επιλογή. Παρεπιπτόντως θα έφτιαχνες τούμπανο pc αλλά δεν θα ήταν iMac.....

Δημοσ.
1 ώρα πριν, atheatos είπε

Laptop έχεις ή δεν τα συμπαθείς ? Γιατί θα μπορούσες να πάρεις ένα MacBook Pro και να το συνδέσεις στην ήδη υπάρχουσα οθόνη.

Τωρα αν θέλεις οπωσδήποτε 5k οθόνη τότε ο iMac είναι η καλύτερη επιλογή. Παρεπιπτόντως θα έφτιαχνες τούμπανο pc αλλά δεν θα ήταν iMac.....

@atheatos σε ευχαριστώ για την απάντηση. Και αυτο θα ήταν μία καλή λύση, 2 σε 1 δηλαδη., αλλά και πάλι η DELL με μόλις 23'' είναι αποκρουστική πλεον στα μάτια μου. Συνεπως στο σενάριο αυτο θα πρέπει να δω αφενώς τόσο για το ιδανικό mac pro όσο και για την οθόνη..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια χαρα ειναι το iMac, απλα ειναι αρκετα χρηματα(~2800€ για το configuration που θελεις) χωρις να σου προσφερει καποια εξτρα δυνατοτητα/ευκολια.

Στην θεση σου θα προτιμουσα να επαιρνα μια 27" dell 4k οθονη στα 580€ (εχει και το πλεονεκτημα της ρυθμισης υψους που ειναι θεωρω αρκετα σημαντικο για μεγαλες οθονες) και θα επαιρνα ενα macbook pro.

Αυτη η λυση θα σου εδινε εξτρα δυνατοτητες/ευκολιες: πχ θα μπορουσες να δουλευεις λογω laptop και καπου αλλου μερικες μερες/ σε ενα ταξιδι κλπ.

Επεξ/σία από haHa
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπάρχει και το Mac mini αλλα οπως αναφέρθηκε, μπορείς να βρεις ένα MacBook Pro ωστε να συνδυάσεις και τα πλεονεκτήματα του laptop.Αυτη ήθελα να πω με το πρώτο  post. 

Τωρα για να μην σε μπερδεύουμε περισσότερο αφού ξέρεις τι θέλεις από οθόνη,ένα οποιοδήποτε mac με τουλάχιστον 8gb ram, ssd, με κάρτα γραφικών Intel iris και πάνω θα έκανε την δουλειά σου.

Επεξ/σία από atheatos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

όπως είπαν και τα παιδιά, είναι αρκετά μεγάλο το κόστος για τα χαρακτηριστικά που θέλεις.

Επίσης, αν μεταβείς σε Windows 10 θα δεις το σύστημά σου πολύ πιο ομαλό σε σχέση με τα Windows 7 που έχεις και αν βάλουμε και όλα τα καινούρια εξαρτήματα που έχουν κάνει τρομερά άλματα στις επιδόσεις (SSD, RAM, CPU, GPU κτλ), σούπερ οθόνη, πληκτρολόγιο & ποντίκι μπορείς να κάνεις με 1000-1500 ευρώ ένα PC που θα πάει σφαίρα! Ιδίως το Premiere θα κάνει πολύ καλύτερους χρόνους από το iMac.

΄όπως είπε και ο atheatos, ωραία όλα αυτά, αλλά δεν θα έχεις mac.

Καταλαβαίνω απόλυτα την ανάγκη για μετάβαση σε Mac OS, από εκεί και πέρα εξαρτάται από σένα και την.. τσέπη σου γιατί είναι πραγματικά ΠΟΛΛΑ τα λεφτά! Αν μπορεις να τα διαθέσεις, είμαι σίγουρη ότι θα το καταευχαριστηθείς το μηχάνημα και ίσως σου δώσει και νέο κίνητρο να κάνεις ακόμα πιο καλά τη δουλειά σου.

Προσωπικά, επειδή και εγώ ασχολούμαι με web design, πρόσφατα αγόρασα και ένα MacBook Pro, το οποίο όμως προορίζω για iOS development με Xcode (κάτι που δεν είναι δυνατό στο PC). Είναι απίστευτο μηχάνημα και απολαμβάνω το ότι έχω και PC και Mac..  οπότε ίσως σκέψου και αυτό το ενδεχόμενο...

Για mac mini δεν θα έλεγα, γιατί ειναι απαρχαιωμένο για τη δουλειά που θέλεις να κάνεις

iMac desk setup

c23688d1105b26d47b6c2a582f488bda.jpg

PC desk setup

9996c79b8d931d5ac9a36be1b4de23de.jpg

Επεξ/σία από onelonelystar
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υ.Γ. αν μπορεις να κόψεις τιμολόγιο στην εταιρεία σου μπορείς να αγοράσεις από εδω http://e-mac.eu/ χωρίς ΦΠΑ, βγαίνει γύρω στα 2000 ευρώ με τα χαρακτηριστικά που ανέφερες.

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Όντως, ένα σενάριο μπορεί να είναι η επιλογή ένος νέου MacBook Pro με την αγορά μιας extra οθόνης. Τα χρήματα θα βγούν λίγο πολύ τα ίδια (ίσως και παραπάνω). Στην προκειμένη περίπτωση δεν θα με ενδιέφερε τόσο πολύ να αγοράσω νέo Laptop μιας και δεν το χρησιμοποιώ ιδιαίτερα, πόσο μάλλον όταν δεν κάνω remote δουλειά εκτός γραφείου.

@onelonelystar σε ευχαριστώ και εσένα για την γνώμη σου, ίσως να χρήζει ιδαίτερης σημασίας μίας και απ'ότι βλέπω είσαι σχετική με το αντικείμενο. Γενικά, ψάχνω ένα κίνητρο και μία "αλλαγή", για να κάνω ένα "restart".  Νιώθω πως έχω "παγιωθεί" στο υπάρχον σύστημα με τα όποια προβλήματα και δεδομένου ότι ήθελα να κάνω μία αναβάθμιση (η οποία θα είχε ένα Χ κόστος), προχώρησα λοιπόν στην σκέψη για αγορά iMac.

Το χρονικό αυτό διάστημα διαβάζω πολλές απόψεις ( quora) για iMac και Mac OS σχετικά πάντα με το αντικείμενο εργασίας μου. Σταθερό σύστημα, απίστευτη εμπειρία χρήστη με υπολογιστή.

Ενα ωραίο γνωμικό που διάβασα : "It's not about what you work with, it's about how you use them."

Κυρίως θα με ενδίεφεραν κάποιες λεπτομερειες και πληροφορίες για όσους δουλεύουν στο ίδιο εργασιακό χώρο και να μου πουν εντυπώσεις.

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, onelonelystar είπε

όπως είπαν και τα παιδιά, είναι αρκετά μεγάλο το κόστος για τα χαρακτηριστικά που θέλεις.

Επίσης, αν μεταβείς σε Windows 10 θα δεις το σύστημά σου πολύ πιο ομαλό σε σχέση με τα Windows 7 που έχεις και αν βάλουμε και όλα τα καινούρια εξαρτήματα που έχουν κάνει τρομερά άλματα στις επιδόσεις (SSD, RAM, CPU, GPU κτλ), σούπερ οθόνη, πληκτρολόγιο & ποντίκι μπορείς να κάνεις με 1000-1500 ευρώ ένα PC που θα πάει σφαίρα! Ιδίως το Premiere θα κάνει πολύ καλύτερους χρόνους από το iMac.

΄όπως είπε και ο atheatos, ωραία όλα αυτά, αλλά δεν θα έχεις mac.

Καταλαβαίνω απόλυτα την ανάγκη για μετάβαση σε Mac OS, από εκεί και πέρα εξαρτάται από σένα και την.. τσέπη σου γιατί είναι πραγματικά ΠΟΛΛΑ τα λεφτά! Αν μπορεις να τα διαθέσεις, είμαι σίγουρη ότι θα το καταευχαριστηθείς το μηχάνημα και ίσως σου δώσει και νέο κίνητρο να κάνεις ακόμα πιο καλά τη δουλειά σου.

Προσωπικά, επειδή και εγώ ασχολούμαι με web design, πρόσφατα αγόρασα και ένα MacBook Pro, το οποίο όμως προορίζω για iOS development με Xcode (κάτι που δεν είναι δυνατό στο PC). Είναι απίστευτο μηχάνημα και απολαμβάνω το ότι έχω και PC και Mac..  οπότε ίσως σκέψου και αυτό το ενδεχόμενο...

Για mac mini δεν θα έλεγα, γιατί ειναι απαρχαιωμένο για τη δουλειά που θέλεις να κάνεις

iMac desk setup

c23688d1105b26d47b6c2a582f488bda.jpg

PC desk setup

9996c79b8d931d5ac9a36be1b4de23de.jpg

Άσχετο με το θέμα σχετικό με την φωτογραφία του iMac που ανέβασες.

Εάν ο τύπος που το έχει δεν είναι 2,15 μ. σε ένα εξάμηνο θα κάνει θεραπείες για τον αυχένα του.

• Like 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, liospi είπε

Εάν ο τύπος που το έχει δεν είναι 2,15 μ. σε ένα εξάμηνο θα κάνει θεραπείες για τον αυχένα του.

χαχα αν προσέξεις η οθόνη κάθεται πάνω σε stand... Πάντως μπορεί να φαίνεται ότι είναι ψηλά, αλλά δεν είναι και τόσο!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
45 λεπτά πριν, Dr.MikeD είπε

Στην προκειμένη περίπτωση δεν θα με ενδιέφερε τόσο πολύ να αγοράσω νέo Laptop μιας και δεν το χρησιμοποιώ ιδιαίτερα, πόσο μάλλον όταν δεν κάνω remote δουλειά εκτός γραφείου.

@onelonelystar σε ευχαριστώ και εσένα για την γνώμη σου, ίσως να χρήζει ιδαίτερης σημασίας μίας και απ'ότι βλέπω είσαι σχετική με το αντικείμενο. Γενικά, ψάχνω ένα κίνητρο και μία "αλλαγή", για να κάνω ένα "restart".  Νιώθω πως έχω "παγιωθεί" στο υπάρχον σύστημα με τα όποια προβλήματα και δεδομένου ότι ήθελα να κάνω μία αναβάθμιση (η οποία θα είχε ένα Χ κόστος), προχώρησα λοιπόν στην σκέψη για αγορά iMac.

τότε άσε καλύτερα το MacBook και πήγαινε για iMac.

Για μένα τα 2 μεγάλα αρνητικά όσον αφορά τα Mac είναι

1) η εξωφρενική τιμή τους για όσα προσφέρουν σε hardware
2) δεν μπορείς να κάνεις upgrade

Το όλο "Mac Experience" όμως σε κάνει και τα ξεπερνάς :)

πάντως προσωπικά, το ότι έχω αρχίσει να μαθαίνω Swift για iOS development, πραγματικά παίζει μεγάλο ρόλο το ότι το δουλεύω στο MacBook... δηλ. μου δίνει κίνητρο να καθίσω να μάθω.

Εξάλλου αν το PC σου παραμένει λειτουργικό, κάντου ένα φορμάτ με Windows 10 και θα μπορείς να το λειτουργείς και αυτό αν θες παράλληλα.

Εν τέλη: θα μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου άψογα και με τον iMac. Απλά θα σου κοστίσει ακριβότερα σε σχέση με PC. Αυτό το αποφασίζεις εσύ :)

Στο μεταξύ πήγαινε σε κάποιο μαγαζί που έχει iMac και κάθισε λίγο να "παίξεις"...

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, onelonelystar είπε

1) η εξωφρενική τιμή τους για όσα προσφέρουν σε hardware

Δεν γνωρίζω σε ποιο hardware αναφέρεσαι, αλλά προσωπικά θέλω τα "βασίκα" για την δουλειά μου.. λχ Sketch και Sublime text Editor.

6 λεπτά πριν, onelonelystar είπε

2) δεν μπορείς να κάνεις upgrade

Αυτο δεν το είχα σκεφτεί. Αλλά και πάλι επειδή το Mac OS είναι βασισμένο σε Linux με ξεπερνά και δεν με κάνει να το σκέπτομαι καν.

7 λεπτά πριν, onelonelystar είπε

Το όλο "Mac Experience" όμως σε κάνει και τα ξεπερνάς :)

Στο μεταξύ πήγαινε σε κάποιο μαγαζί που έχει iMac και κάθισε λίγο να πειραματιστείς...

Για το Mac Experience ούτε λόγος.. Είδα το Mac Experience σε iMac Pro μιας φίλης και έπαθα σοκ. Τόσο χρονικό διάστημα έλεγα σε τι περιβάλλον εργασίας δούλευα. Δυστηχώς, οι μικρες πόλεις δεν έχουν αποθέματα σε Mac συνεπώς αρέσκομαι σε reviews :)

20 λεπτά πριν, onelonelystar είπε

πάντως προσωπικά, το ότι έχω αρχίσει να μαθαίνω Swift για iOS development, πραγματικά παίζει μεγάλο ρόλο το ότι το δουλεύω στο MacBook... δηλ. μου δίνει κίνητρο να καθίσω να μάθω.

Εξάλλου αν το PC σου παραμένει λειτουργικό, κάντου ένα φορμάτ με Windows 10 και θα μπορείς να το λειτουργείς και αυτό αν θες παράλληλα.

Νομίζω πως το Mac από μόνο του δίνει ένα παραπάνω κίνητρο. Μπράβο για το νέο σου ερέθισμα.. Εύχομαι να μου δωθεί και εμένα αυτο το "ερέθισμα". Όσον αφορά το σύστημα σε Windows σίγουρα δεν θα το αφήσω και είτε με τον έναν είτε με τον άλλον τρόπο θα μου φανεί και αυτο χρήσιμο.

Γενικά δεν "κατέχω" από hardware / software υπολογιστών και για τον λόγο αυτό μου έχουν "βγεί τα μάτια" αυτές τις ημέρες να διαβάζω.. Συνεπώς η όποια παραπάνω εμπειρία σας σε Mac OS, με βοηθάει πολύ παραπάνω. :)

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Dr.MikeD είπε

Δεν γνωρίζω σε ποιο hardware αναφέρεσαι, αλλά προσωπικά θέλω τα "βασίκα" για την δουλειά μου.. λχ Sketch και Sublime text Editor.

Αυτά είναι software.

Hardware εννοώ τον επεξεργαστή, τη RAM, τον SSD κτλ. Σε PC μπορείς να κάνεις πολύ πιο εύκολα upgrade και χωρίς να πας σε μαγαζί. Νομίζω σε iMac μπορείς να περάσεις έξτρα RAM και μόνος σου, αλλά για οτιδήποτε παραπάνω καλύτερα να πας σε επαγγελματία γιατί όλα τα εξαρτήματα είναι πολύ προσεκτικά βαλμένα στο πίσω μέρος της οθόνης και το παραμικρό λάθος μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά. Απλά ενημερωτικά όλα αυτά για να αποφασίσεις από πιο πριν τα χαρακτηριστικά του mac σου . (κάτι που έχεις ήδη κάνει!)

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, onelonelystar είπε

Αυτά είναι software.

Hardware εννοώ τον επεξεργαστή, τη RAM, τον SSD κτλ. Σε PC μπορείς να κάνεις πολύ πιο εύκολα upgrade και χωρίς να πας σε μαγαζί. Νομίζω σε iMac μπορείς να περάσεις έξτρα RAM και μόνος σου, αλλά για οτιδήποτε παραπάνω καλύτερα να πας σε επαγγελματία γιατί όλα τα εξαρτήματα είναι πολύ προσεκτικά βαλμένα στο πίσω μέρος της οθόνης και το παραμικρό λάθος μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά. Απλά ενημερωτικά όλα αυτά για να αποφασίσεις από πιο πριν τα χαρακτηριστικά του mac σου . (κάτι που έχεις ήδη κάνει!)

Από κεκτημένη ταχύτητα, μπερδεύτηκα.. Ναι αυτο εννοούσα και εγώ. :)

Σε διάφορα αγγλόφωνα fora προτείνουν το ίδιο που μου αναφέρεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
58 λεπτά πριν, onelonelystar είπε

Αυτά είναι software.

Αυτο ειναι το προβλημα των all-in-one και ακομα περισσοτερο του iMac, που δεν μπορεις ουτε ssd να αλλαξεις μονος σου.

Ενα αλλο προβλημα που πρεπει να εχει υποψη του ενας πιθανος αγοραστης all-in-one ειναι οτι σε περιπτωση που το μηχανημα βγαλει προβλημα μετα απο 2 χρονια, πχ στην μητρικη, η επισκευη ειναι συνηθως αρκετα ακριβη και δυστυχως αν δεν επισκευαστει, αχρηστευεται και η οθονη.

Με την λυση macbook pro 15" με εξωτερικη 27" οθονη (συνολικό κοστος 2650€, χαμηλότερα απο τα 2800€ του iMac που σκεφτεσαι) δεν υπαρχει αυτο το θεμα, μιας και αν τυχει και χαλασει ενα απο τα 2(macbook pro ή οθονη), δεν αχρηστευεται το αλλο.

Γενικοτερα, γνωριζω ελαχιστους επαγγελματιες(ειδικα web developers) που δουλευουν σε iMac χωρις να εχουν και ενα macbook pro.

Ειδικα αν δουλευουν απο το σπιτι, πρωτη τους επιλογη ειναι macbook pro με εξωτερικη οθονη.

Επεξ/σία από haHa

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...