RotAway Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 Καλησπέρα και καλή χρονιά! Τοποθέτησα ένα intel Core 2 E8500 στο σύστημα μου, λειτουργεί μια χαρά και μπορώ να καταλάβω την διαφορά σε σχέση με τον παλιό επεξεργαστή Intel Pentium Dual Core E5200 και τα BIOS αναγνωρίζουνε τον επεξεργαστή κανονικά, το πρόγραμμα CPUID CPU-Z αναγνωρίζει τον νέο, τα προβλήματα που εμφανίζονται είναι: το device manager και τα system properties διαβάζουν ακόμη τον παλιό επεξεργαστή, όταν κάνω restart δεν κάνει boot ο υπολογιστής και κολλάει στο Windows logo μετά από την φόρτωση τον BIOS, επίσης αυτό γίνεται όταν βάζω τον επεξεργαστή να τρέξει σε μεγαλύτερα GHz (λειτουργεί στα 2.50GHz όπως ο παλιός). Για να κάνει ο υπολογιστής κανονικά boot και να ανοίξουνε τα windows πρέπει να τοποθετήσω τον παλιό επεξεργαστή. Όταν τοποθετώ ξανά τον νέο επεξεργαστή λειτουργούν όλα κανονικά και όταν κάνω shut down τον υπολογιστή ανοίγει κανονικά μόνο σε αυτά που ανέφερα έχει θέματα. Πιθανές λύσεις που προσπάθησα: -Έκανα reset την CMOS battery (αυτό έγινε όταν ο υπολογιστής είχε κολλήσει στα windows logo). -Έκανα απεγκατάσταση τα drivers του παλιού επεξεργαστή από το Device Manager μήπως και έκανε εγκατάσταση τα καινούρια μετά το restart αλλά κόλλησε στο Windows logo. -Προσπάθησα να βάλω το CD των windows (κάνει boot από το CD με τον παλιό επεξεργαστή) για να κάνω format αλλά κολλάει στο windows logo και όταν ανοίγει κανονικά ο υπολογιστής αλλά και όταν έχει κολλήσει στα windows logo από πριν. Χαρακτηριστικά: OS: Windows 10 Pro CPU: Intel Core 2 E8500 - Intel Pentium Dual Core E5200 (ο παλιός) Motherboard: GA-945GCM-S2L (rev. 1.0) σελίδα μητρικής https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-945GCM-S2L-rev-10#ov BIOS Version: F7 RAM: 4GB GPU: Nvidia GeForce GT 1030 Ευχαριστώ!
BlueBlood7 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Στο Frequency/Voltage Control τι ρυθμίσεις έχεις κάνει? Αν το O.C FSB1333 Core 2 CPU το έχεις στο auto κάντο enable.
RotAway Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 1 ώρα πριν, BlueBlood7 είπε Στο Frequency/Voltage Control τι ρυθμίσεις έχεις κάνει? Αν το O.C FSB1333 Core 2 CPU το έχεις στο auto κάντο enable. Δεν έχω πειράξει τις ρυθμίσεις στο Frequency/Voltage Control είναι όλα στα default, αν το κάνω enable θα κάνει boot κανονικά μετά?
BlueBlood7 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Αυτό θα το δεις εσύ. Με δοκιμές γίνονται αυτά όταν πρόκειται για oc. Γιατί η μητρική μόνο με oc δέχεται επεξεργαστές με 1333 fsb.
mechpanos Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Κωλο-microsoft φίλε, αυτό συμβαίνει! Η MS δεν υποστηρίζει τα Windows στους παλιούς επεξεργαστές (ο C2D είναι 10ετίας), πιθανότατα πέρασες τα 10άρια μέσω update από 7άρια, έτσι δεν είναι; Σου έχουνε κλειδώσει λοιπόν την CPU που έκανες το update και αν βάλεις άλλη CPU, κλωτσάνε! Για εμένα πέταξέ τα και βάλε 7άρια. Υπόψιν, για επεξεργαστές και τέτοια πράγματα, δεν απαιτούνται drivers! Επεξ/σία 11 Ιανουαρίου 2018 από mechpanos 1
dreaming123 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Κάνε μια ενημέρωση τα win. Αν δεν έχεις πολλά μέσα στο λειτουργικό κάνε μια καινούργια εγκαταστάση να λειτουργήσει κανονικά. Πρώτα όμως κάνε αυτό. 21 ώρες πριν, BlueBlood7 είπε Στο Frequency/Voltage Control τι ρυθμίσεις έχεις κάνει? Αν το O.C FSB1333 Core 2 CPU το έχεις στο auto κάντο enable.
GBorb Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 2 ώρες πριν, mechpanos είπε Κωλο-microsoft φίλε, αυτό συμβαίνει! Η MS δεν υποστηρίζει τα Windows στους παλιούς επεξεργαστές (ο C2D είναι 10ετίας), πιθανότατα πέρασες τα 10άρια μέσω update από 7άρια, έτσι δεν είναι; Σου έχουνε κλειδώσει λοιπόν την CPU που έκανες το update και αν βάλεις άλλη CPU, κλωτσάνε! Για εμένα πέταξέ τα και βάλε 7άρια. Υπόψιν, για επεξεργαστές και τέτοια πράγματα, δεν απαιτούνται drivers! Στα windows 10 μια χαρα υποστηριζει επεξεργαστες ακομα και 15ετιας. Μην λεμε οτι θελουμε επειδη εσενα δεν σου αρεσει. Το προβλημα του Rotway ειναι οτι δεν εχει σεταρει σωστα τον επεξεργαστη στο bios. 1 1
mechpanos Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Δεν το λέω εγώ, ούτε επειδή μου αρέσει ή δεν μου αρέσει, αλλά δεκάδες Posts στο Reddit και στο Support της Microsoft ειδικά δε για την συγκεκριμένη CPU... 1
GBorb Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 5 ώρες πριν, mechpanos είπε Δεν το λέω εγώ, ούτε επειδή μου αρέσει ή δεν μου αρέσει, αλλά δεκάδες Posts στο Reddit και στο Support της Microsoft ειδικά δε για την συγκεκριμένη CPU... Στις πρωτες εκδοσεις windows 10 ισως. Τωρα ομως το λειτουργικο εχει ωριμασει.
RotAway Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας αύριο θα κάνω δοκιμές μήπως τα καταφέρω και δουλέψει κανονικά, θα ενημερώσω το post αύριο!
RotAway Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 Καλησπέρα το έκανα enable https://imgur.com/pzhVs6O εδω ειναι οι ρυθμίσεις αλλά δεν λειτούργησε κόλλησε στο windows logo, προσπαθησα να κανω format κόλλησε πάλι στο windows logo
dimitrisem Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 37 λεπτά πριν, RotAway είπε Καλησπέρα το έκανα enable https://imgur.com/pzhVs6O εδω ειναι οι ρυθμίσεις αλλά δεν λειτούργησε κόλλησε στο windows logo, προσπαθησα να κανω format κόλλησε πάλι στο windows logo Καλησπέρα, Βάλε τον παλιό σου επεξεργαστή και κάνε format τον δίσκο. Μην ξεκινήσεις την εγκατάσταση των windows. Κάνε shut down , βάλε τον νέο επεξεργαστή και κάνε νέα εγκατάσταση των windows
BlueBlood7 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 Στο BIOS βλέπει κανονικά την συχνότητα. Όντως είναι πιθανόν με φορματ να φτιάξει.
RotAway Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 5 ώρες πριν, dimitrisem είπε Καλησπέρα, Βάλε τον παλιό σου επεξεργαστή και κάνε format τον δίσκο. Μην ξεκινήσεις την εγκατάσταση των windows. Κάνε shut down , βάλε τον νέο επεξεργαστή και κάνε νέα εγκατάσταση των windows Ακουθησα τα βηματα και τωρα ο υπολογιστης ανοιγει αλλα δεν κανει beep και η οθονη δεν εχει signal και με τους 2 επεξεργαστες, έβγαλα και ξαναεβαλα τις ram και προσπαθησα να το ανοιξω με μια ram πανω δεν αλλαξε κατι.
ziaba Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2018 Κάτι άλλο παίζει μήπως ο επεξεργαστής είναι ελάττωματικος... Αφού λες ότι πετάς τον παλιό όλα οκ.. Το bios το χεις κάνει update?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα