d4ydr33m3r Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, manoskap είπε Εχω την lg oled 2017 b7 και ειμαι τρελλαμενος. Συγχαρητηρια που δεν επαναπαυονται!!! Σε καταλαβαινω ειναι μεγαλο το σοκ, το επαθα και εγω Ο Λαμπρος εχει δικιο ειναι γνωστο αυτο που γραφει, σε καθε περιπτωση ομως αν μπορουσε εννοειται δεν θα αφηνε τα OLED panels η Sammy για τις TV αν ειχε λυσει πρωτη το θεμα. Να παρει απο LG πολυ δυσκολο για λογους ευνοητους. Για να περνουν ομως Panasonic και Sony oled panels απο την LG, παει να πει οτι κατι παραπανω θα ξερουν απο τον Μητσο και το Βαγγελη στο νετ. Αλλιως και η ιδια η Samsung δεν θα συνεχιζε να τα χρησιμοποιει και δεν θα τα παρηγαγε και για τριτους σε κινητα, αν δεν πιστευε στην OLED τεχνολογια. p.s Τα Samsung oled panels σε κινητα εχουν image retention . Αν ανοιξεις μια λευκη σελιδα και πριν υπηρχε εντονο χρωματικο περιεχομενο απο πριν μεχρι να γινει refresh η σελιδα μπορει να υπαρξει retention στην οθονη. Το παρατηρω και στο δικο μου το S8+ . Τιποτα μονιμο ομως. Και φυσικα η οθονη ειναι χαρμα οφθαλμων για χρηση.. Εξελισσονται παντως τα πανελ και στο κατω κατω δεν θα εχω την τηλεοραση 10ετια για να δω τι θα γινει τοτε, και αν τα πρωιμα προβληματα εξακολουθουν να υπαρχουν.. Σε 5 χρονακια το πολυ θα εχει φυγει για αλλη μην πω και νωριτερα. Παντως απο ολα αυτα που ειχα διαβασει στο νετ για τα "εγγενη" προβληματα των OLED panels ουτε το 1/10 δεν εχω παρατηρησει. Η σε πολυ καλο πανελ εχω πεσει και ειμαι απιστευτα τυχερος ή απλα καποιοι αναμασουν οτι διαβαζουν. Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου 2018 από d4ydr33m3r
Expecto Patronum Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, ThReSh είπε Το ότι δεν είδες κάποιον ή ότι η μάζα δεν γνωρίζει τις διαφορές ή το τι αγοράζει δεν αποτελεί κριτήριο/επιχείρημα... Κατά τα άλλα πολλά posts για "Τί λένε οι άλλοι...με αφήνει αδιάφορο.", που να μην σε άφηνε αδιάφορο κιόλας... Είναι σαν λές οτι στην Δημοκρατία που ψηφίζουμε, τα αποτελέσματα είναι άκυρα επειδή η μάζα δεν ξέρει "λεπτομέρειες". Εντάξει...Εκτός των άλλων όταν μπαίνεις σε ένα κατάστημα ποτέ μα ποτέ δεν άκουσα υπάλληλο να λέει rgb ή rgbw...βλέπεις ανάλυση, δυνατότητες player και ελάχιστοι ακόμη βλέπουν κατανάλωση. Με αυτή σου την διαφωνία εγώ θα έλεγα οτι η κατανάλωση είναι είναι σημαντικότερο πλεονέκτημα σε σχέση με το συνολικό αποτέλεσμα. Συνεπώς όλα στην παγκόσμια αγορά είναι τελείως σχετικά, και αυτό που θέλω να πώ με απλά λόγια είναι οτι ο καθένας βλέπει επιτόπου και επιλέγει. Με την ίδια σου λογική και τα τερτίπια της Samsung δεν έχουν νόημα. http://blog.ihs.com/4k-tv-display-drives-the-world-but-which-4k-rgb-or-rgbw https://blog.bestbuy.ca/tv-audio/4ktv/understanding-the-difference-between-4k-uhd-suhd-and-super-uhd-4 (Αυτό που είπες για το S-UHD. Ποιοί το χρησιμοποιούνε και τί αλλάζει.) Άν οι RGBW είναι οικονομικότερες, και ενεργειακά καλύτερες-σημαντικά, απο την στιγμή που οι διαφορές απο μάτι σε μάτι είναι σχετικές δεν βλέπω τον λόγο κάποιος να μην επιλέξει rgbw. Φυσικά και θα με αφήνει αδιάφορο συνεπώς. Αυτά που υπόσχεται η κάθε εταιρεία είναι τελείως σχετικά όπως εγώ το βλέπω. Σου έδωσα βίντεο UHD vs SUHD ίδιας εταιρείας. Ποιά ήταν καλύτερη και τί τελικά προσδίδει το γράμμα S; Εγώ θα επέλεγα απο τις 2 την UHD. Ίδιο αποτέλεσμα καλύτερο μαύρο αισθητά. Τέλος μιλάμε για τηλεοράσεις που οι τιμές τους δεν είναι και στο 200άρι και άν σκεφτείς τον χρόνο διάρκειας ζωής ή τις βλάβες που βγάζουν στατιστικά ΕΚΤΟΣ ΕΓΓΥΗΣΗΣ (2ετίας) και καλείται μετά ο καταναλωτής να αγοράσει ξανά απο την αρχή, το κόστος παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο Παγκοσμίως. Άν οι OLED πέσουν στα σημερινά επίπεδα των led δεν υπάρχει ζήτημα διαφωνίας καλύτερου χειρότερου. Φυσικά OLED. Μην ξεχνάς οτι όταν αγοράζεις ένα προιόν το μάτι προσαρμόζεται σε λίγο καιρό σε αυτό που βλέπει. Αυτά που συζητάμε στην λεπτομέρεια της λεπτομέρειας έχουν νόημα όταν βλέπεις συνεχώς το ένα δίπλα στο άλλο. Κι εγώ έχω Samsung LED και IPS στον υπολογιστή, όταν πάω σε ένα store και βλέπω άλλες τηλεόρασεις άλλης τεχνολογίας ναι, όσο καλή και άν είναι αυτή που έχω θα δώ κάποιες διαφορές. Είναι κριτήριο να αλλάζω τηλεόραση κάθε 4-5 χρόνια; Καταλαβαίνεις νομίζω το πρακτικό και ρεαλιστικό κομμάτι της ζωής. Τί λέει η μία εταιρεία και τί η άλλη λίγη σημασία έχει άν το αποτέλεσμα εμένα προσωπικά με Ικανοποιεί. Απλά είναι τα πράγματα. Άν εσύ κολλάς απλά σε γράμματα και αριθμούς πάντα θα βλέπεις διαφορά. Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου 2018 από Expecto Patronum
Super Moderators Thresh Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Δεν έχει νόημα να επαναλάβω τα προηγούμενα posts, το ότι δεν θεωρείς το RGBW των LCD TVs της LG κατώτερο δεν σημαίνει ότι δεν είναι... Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου 2018 από ThReSh 1
Retromaniac Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, lampros321 είπε Καλό είναι να μην διαβάζουμε απλά τι λέει ο κατασκευαστής... Αλλιώς όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που δίνουν για τις τηλεοράσεις πχ 1000000 αντίθεση, 600hz κλπ μπορεί και να είχαν κάποια αξία ... δεν έχουν καμία, είναι marketing απλά ! Ο λόγος που η LG έχει W pixel στις OLED είναι πρακτικός και μόνο. Με την τεχνολογία OLED υπάρχει ακόμα μεγάλο θέμα με τα Βlue OLED pixels. Με την χρήση, αυτοδιασπούνται και πέφτει η φωτεινότητα που μπορούν να αποδώσουν (πολύ πιο γρήγορα από τα R και G pixel). με την χρήση των W sub-pixel η LG κάνει πολύ λιγότερη χρήση των μπλε OLED και ουσιαστικά λύνει το πρόβλημα μικροζωήας τους. Αυτή την τεχνολογία την έχει πατεντάρει και οι άλλες εταιρίες δεν μπορούν να την χρησιμοποιήσουν. Οπότε μέχρι να βρούνε λύση για τα μπλε pixel ή κάποιον άλλο τρόπο δεν βγάζουν OLED. Αυτός είναι ο λόγος που έχει μόνο η LG OLED τηλεοράσεις και όσοι επιπλέον βγάζουν είναι με πάνελ της LG. ...Οπότε αυτά που λες πως δεν χρησιμοποιούν το W pixel αλλά και αυτά μαρκετινίστικα που πόσταρες καταλαβαίνεις τι αξία έχουν. Καταρχήν το site δεν είναι του κατασκευαστή, αλλά ανεξάρτητο. Οι oled της lg δεν έχουν 1 αλλά 4!! white pixels. Η πατέντα είναι ότι δεν χρησιμοποιούν rgb oled αλλά rgb FILTER. Δηλαδή μπροστά από το κάθε white led υπάρχει ένα RGB φίλτρο, ώστε το κάθε white oled να φαίνεται αντίστοιχα red, green, blue. Το τέταρτο δεν έχει καθόλου φίλτρο. Για αυτό το λέμε white. Όχι γιατί τα άλλα είναι rgb αλλά γιατί δεν έχει κάθόλου φίλτρο μπροστά του να του αλλάξει το χρώμα. Οπότε η oled της lg δεν χρησιμοποιεί ΚΑΘΟΛΟΥ blue, ούτε καν red και green. Μόνο white. Την πατέντα αυτή την αγόρασε από την Kodak. https://www.oled-info.com/kodaks-oled-unit-was-sold-100-million Kodak's OLED patent cover OLED displays architecture (including the white-OLED with color filter design), OLED lighting and OLED manufacturing methods. In June 2008 we posted an interview with Mr. Corey Hewitt and Dr. James Buntaine from Kodak OLED Systems. In December we published an interview with Mr. Steven Van Slyke and Dr. Yuan-Sheng Tyan - discussing Kodak's OLED lighting technologies and business. Οπότε το white oled δεν χρησιμεύει για να σώσει το μπλε, το οποίο δεν υπάρχει καν. Αν ήταν όπως το λες, λίγη θα ηταν η διαφορά ζώης για το μπλε και η samsung Θα είχε βγάλει ήδη. Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου 2018 από Retromaniac
Expecto Patronum Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 2 ώρες πριν, ThReSh είπε Δεν έχει νόημα να επαναλάβω τα προηγούμενα posts, το ότι δεν θεωρείς το RGBW των LCD TVs της LG κατώτερο δεν σημαίνει ότι δεν είναι... Δεν υπαρχει κατώτερο και ανώτερο ανάμεσα σε αυτά τα δύο στον βαθμό που θέλεις να αναφερθείς. Υπάρχει υπέρ και κατά. Βλέπεις, επιλέγεις...αγοράζεις, τέλος. Ότι και να πάρεις θα το συνηθίσεις και ούτε κάν θα το δώσεις σημασία. Είναι θέμα επιλογής. Άν η κατανάλωση και το κόστος είναι σημαντικές, θα έπαιρνα rgbw άνετα. Η απόσβεση είναι πού σημαντικός παράγοντας, δεδομένου της τεχνολογίας και των τιμών που επικρατούνε αυτή την στιγμή παγκοσμίως. Γούστα θα έλεγα και το κλείνω εδώ. Σέβομαι την άποψη σου, μην ανησυχείς. Καταλαβαίνω τί λές, αλλά ε΄γω ικανοποιούμαι και με τα 2. Άλλοι παράγοντες μπαίνουν στη μέση για επιλογή. Εξήγησα...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Προφανώς ο καθένας έχει δικά του κριτήρια για επιλογή, η συζήτησή μας δεν έκρινε αυτά ή το VFM ή το ποια έχει χαμηλότερη κατανάλωση. Το γεγονός ότι η ναυαρχίδα της LG στις LCD είναι με RGB Panel κι όχι RGBW προφανώς υπονοεί ότι είναι η καλύτερη επιλογή για το καλύτερο μοντέλο της κορυφαίας LCD σειράς της, αλλιώς δεν θα ήταν ανάγκη να αλλάξει την συνταγή, θα έβαζε και σε αυτήν RGBW. Αν περάσεις κι από το section των προσφορών θα δεις ουκ ολίγα άτομα που "προειδοποιούν" σε κάθε topic με LG 4K RGBW TV, από εκεί και πέρα ο καθένας αποφασίζει μόνος του, έτσι κι αλλιώς δεν την αγοράζουν με δικά μας λεφτά... Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου 2018 από ThReSh
Expecto Patronum Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 1 ώρα πριν, ThReSh είπε Προφανώς ο καθένας έχει δικά του κριτήρια για επιλογή, η συζήτησή μας δεν έκρινε αυτά ή το VFM ή το ποια έχει χαμηλότερη κατανάλωση. Το γεγονός ότι η ναυαρχίδα της LG στις LCD είναι με RGB Panel κι όχι RGBW προφανώς υπονοεί ότι είναι η καλύτερη επιλογή για το καλύτερο μοντέλο της κορυφαίας LCD σειράς της, αλλιώς δεν θα ήταν ανάγκη να αλλάξει την συνταγή, θα έβαζε και σε αυτήν RGBW. Αν περάσεις κι από το section των προσφορών θα δεις ουκ ολίγα άτομα που "προειδοποιούν" σε κάθε topic με LG 4K RGBW TV, από εκεί και πέρα ο καθένας αποφασίζει μόνος του, έτσι κι αλλιώς δεν την αγοράζουν με δικά μας λεφτά... http://www.lg.com/uk/tvs/lg-43UJ701V Όταν στα επίσημα χαρακτηριστικά η εταιρεία δεν αναφέρει rgb η rgbw γιατί ο κόσμος να ασχοληθεί; Εκτός των άλλων ένας φίλος πιό πάνω σου είπε οτι έχει RGBW 43'...ρώτα τον την εμπειρία του και την "κατωτερότητα" της τηλεόρασης του. Νέος άνθρωπος είναι, κάτι θα ξέρει απο τεχνολογία...ρώτα τον να σου πεί μειονεκτήματα ή διαφορές που βλέπει στο σαλόνι του με καμία άλλη τηλεόραση που δεν είναι δίπλα. Να προειδοποιούνε για το τί; Απλά πράγματα.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 4 minutes ago, Expecto Patronum said: Όταν στα επίσημα χαρακτηριστικά η εταιρεία δεν αναφέρει rgb η rgbw γιατί ο κόσμος να ασχοληθεί; Δεν το αναφέρει γιατί δεν την συμφέρει. Εδώ δεν αναφέρει καν αν είναι IPS ή VA, το RGBW/RGB θα έγραφε? LOL 7 minutes ago, Expecto Patronum said: Να προειδοποιούνε για το τί; Ότι έχει χειρότερη ευκρίνεια μιας και δεν είναι πραγματικό 4Κ...
Expecto Patronum Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 34 λεπτά πριν, ThReSh είπε Δεν το αναφέρει γιατί δεν την συμφέρει. Εδώ δεν αναφέρει καν αν είναι IPS ή VA, το RGBW/RGB θα έγραφε? LOL Ότι έχει χειρότερη ευκρίνεια μιας και δεν είναι πραγματικό 4Κ... Οπότε γιατι να αγχωθεί κάποιος; Για να μην το λέει σημαίνει οτι δεν το θεωρεί ανιχνεύσιμο. Συγνώμη, αυτοί που "προειδοποιούνε" πώς το μετρήσανε με όργανα; Μόνο διαβάζοντας τέτοια άρθρα θα τους έπιασε το ψυχολογικό τους. Άν τους βάλω μία τέτοια και μία rgb σε άλλο δωμάτιο την τύφλα τους δεν θα καταλάβουν. Ίδιες θα τις δούνε και η ζωή συνεχίζεται... Σου είπα για τον φίλο παραπάνω...ρώτα τον εμπειρία. Τι θα σου πεί; Εγώ σου λέω σχεδόν άκρα ευχαριστημένος. Εδώ είχαμε κάποτε μπακατέλες CRT...με 4κ σε 43-55 κ.ο.κ...? Έλα τώρα...σοβαρά μιλάμε. Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου 2018 από Expecto Patronum
Super Moderators Thresh Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Το αν είνα ανιχνεύσιμο ή όχι φάνηκε από τις φωτογραφίες που είχε το link που έδωσα σε προηγούμενο post. Η εμπειρία του Άρη καλώς ή κακώς δεν είναι κριτήριο, μιας και δεν είναι "επίκληση στην αυθεντία". Υπάρχουν χρήστες που δεν καταλαβαίνουν διαφορές σε διάφορα πράγματα, πχ ποια απόδοση χρωμάτων είναι η σωστή, αν υπάρχει ghosting κτλπ κτλπ. Αυτο έλειπε να λέμε ότι δεν υπάρχουν επειδή δεν τα καταλαβαίνει κάποιος... Κατά τα άλλα όπως είπα πιο πάνω, απλά το αναφέρουμε, όποιος θέλει την αγοράζει, έτσι κι αλλιώς δεν την πληρώνει από την τσέπη μας... Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου 2018 από ThReSh
Expecto Patronum Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 2 λεπτά πριν, ThReSh είπε Το αν είνα ανιχνεύσιμο ή όχι φάνηκε από τις φωτογραφίες που είχε το link που έδωσα σε προηγούμενο post. Πού; Κατά τα άλλα όπως είπα πιο πάνω, απλά το αναφέρουμε, όποιος θέλει την αγοράζει, έτσι κι αλλιώς δεν την πληρώνει από την τσέπη μας... Εννοείτε...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 2 minutes ago, Expecto Patronum said: Που; Στη 2η σελίδα
Expecto Patronum Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 14 λεπτά πριν, ThReSh είπε Στη 2η σελίδα Άαααα...microlens και zoom μιλάμε τώρα...όλοι έτσι κρίνουν στις αγορές τους. Nομίζω οτι ήμουν απλός στον λόγο μου. Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε...μην τα ξαναλέμε. Αυτά κανένα μάτι δεν τα αντιλαμβάνεται.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 minutes ago, Expecto Patronum said: Αυτά κανένα μάτι δεν τα αντιλαμβάνεται. Και κανένα αυτί να συμπληρώσω τις διαφορές ανάμεσα σε ηχεία, όλοι στα ηχεία των 15 euro! To ίδιο και με το ghosting, input lag των οθονών ή τις διαφορές σε επιδόσεις επεξεργαστών/καρτών γραφικών κτλπ κτλπ... Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου 2018 από ThReSh
Expecto Patronum Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, ThReSh είπε Και κανένα αυτί να συμπληρώσω τις διαφορές ανάμεσα σε ηχεία, όλοι στα ηχεία των 20 euro! Όλα τα αισθητήρια δεν έχουν την ίδια ευαισθησία. Νομίζω το ξέρεις. Χώρια οτι στα μάτια έχουμε ένα σωρό περιπτώσεις οφθλαμικών παθήσεων...κάτι λέει αυτό. Του καθενός τα αισθητήρια ΣΥΝΟΛΙΚΑ αντιλαμβάνονται διαφορετικά ένα αποτέλεσμα. Εγώ αυτά έχω και τα πήρα 20 ευρώ. Πάρτυ κάνεις κυριολεκτικά! Το ξαναλέω ότι και να πάρεις θα μείνεις ευχαριστημένος επειδή σε λίγες ημέρες το συνηθίζεις. Υπάρχει λογική στην LG. Kι εγώ σου έδωσα βίντεο rgbw-Rgb όπως και SUHD-UHD...σχετικά όλα. Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου 2018 από Expecto Patronum
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα